Ambient on/off

Join the new world

 

[ОЦМ] Објаснување за медалите и како да ги добиете истите

Day 1,190, 10:31 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za Obrazovanie
Медали


Основен начин за добивање на злато во играта се Медалите. Тие претставуваат доста важен дел од оваа игра бидејќи со нивна помош значително напредувате во самата игра. Секој медал ви дава по 5 Gold.
Медал = 5 GoldТука ќе ви покажеме како може да ги добиете овие медали започнуваме по ред:
- Еден од најлесните медали за земање од редовните играчи. Потребно е само да работите секој ден во текот на 30 дена. Доколку испуштите да работите само еден ден, обројувањето се рестартира од нула.
-Овој медал се добива тешко. За да го добиете овој медал треба да влезете во политиката на земјата.Треба да бидете член на некоја политичка партија и да поднесете кандидатура за Конгресмен. Доколку ви биде прифатена ккандидатурата Вие влегувате во изборот за член на конгресот кој се одржува еднаш месечно. Доколку бидете изгласани Вие станувате дел од конгресот и го добивате овој медал.
Но тука работата не е завршена.Вие како конгресмен учествувате во изгласувањето на доста важни одлуки за вашата земја,па така и често ќе подлежите и на критики и пофалби во весниците. Сепак, нема да профитирате од овој медал бидејки практика е народните избраници да го донираат добиеното злато од медалов во државната каса.
Изборите за членови на конгресот се одржуваат на секој 25ти ден од месецот.- Еден од најтешките медали за добивање .Овој медал се добива со Победа на Претседателски избори,а за тоа одлучуваат сите жители на земјата кои се над 13 level.
Личноста која го поседува овој медал значи дека ја има водено еМакедонија еден месец. Треба да се има огромен респект кон личноста која го поседува бидејќи таа личност има многу направено за еМакедонија. Често овие личности се изложени на критики кај граѓаните во нивните весници и слично.
Претседателските избори се одржуваат на секој 5ти ден во месецот.
-Овој медал се добива преку добивање на 1000 читатели на вашиот Весник. За да отворите Весник треба да дадете 2 Gold но со добивањето на овој медал вие сте со заработка од 3 Gold . Доколку сте добар новинар, многу бргу ќе ги добиете саканите 1000 претплати.
-Mедал кој се добива за најмногу направена штета во една битка за една земја. Овој медал нема да ви донесе значаен приход бидејки во повеќето случаи за негово добивање повеќе ќе се потрошите отколку што ќе добиете. Потребно е да поседувате барем 1400 воена сила и да се снабдите со најквалитетни оружја и лебови за да можете да конкурирате. Доколку атакувате на ваков медал, бидете особено внимателни каде се борите бидејки често се случува во последен момент да се смени водството на табелата и да се остане со празни раце. Затоа, бидете внимателни и следете ја активноста на играчите во битките.- Најнов медал од сите е токму овој, медалот за најмногу направена штета во целата војна за една земја. Доколку сакате да го освоите односно да ги добиете тие симболични 5 златника, тогаш ќе морате сериозно да го "одврзите ќесето" и да стискате палци слично како за претходниот медал некој да не ве претекне во последната минута од последната рунда. Сепак, неговото освојување може да биде лесно во војни каде што нема голема активност.
- Дефинитивно најценетиот и најредок медал од сите. За да го добиете, потребно е "само" да подигнете востание (resistance war) во некој окупиран регион и истото да заврши успешно. Напомена: Немојте да кревате востание без усогласеност со Армијата или Претседателот на државата. Играчот кој ќе го подигне успешното востание се стекнува со голема почит меѓу народот.
- Најлесниот медал за добивање. За разлика од Hard Worker медалот каде морате да работите секој ден, за добивање на овој медал потребно е само да тренирате колку што може поредовно без страв од ресетирање на деновите. Го добивате со секои 250 поени Strengt ( сила јачина). При тренирањето доколку вежбате со Бустер 50% - 0,19 Gold делумно ви се враќаат вложените средства.Овој медал се добива доколку преку вашиот Refferal линк се регистрираат 10 играчи и дојдат најмалку до 10 ниво (level). Вашите реферали доколку напредуваат во играта, ќе ви носат заработка. Затоа, канете пријатели. Напомена: Никако не користете мулти акаунти за да го добиете медалов, всушност, не се ни обидувајте да раководите повеќе профили бидејки кога-тогаш ќе се изгорите и ќе ве банираат.

И за крај, со секое кренато ниво (Level) на вашето конто добивате плус 1 златник.


Ваш
TosheMK
Февруари - 2011

Дополнување: PhoenixMK, Министер за образование

Кликнете на саканата тема за да прочитате повеќе: 

Comments

Nikola Komita
Nikola Komita Day 1,190, 10:35

V

Ivan Andrevski
Ivan Andrevski Day 1,190, 10:37

в+с
колку злато се добива за супер солџер медалот?

BlackWidow9
BlackWidow9 Day 1,190, 10:38

V

ARI UNIMATRIX 001
ARI UNIMATRIX 001 Day 1,190, 10:39

Глас,а претплата имаш одамна! : )

Felllix
Felllix Day 1,190, 10:40

Пофалба до Министерство за образование,
мислам дека најмногу артикли издадено во
последниве 2 недели,
од сите Министерства.

Glory for Macedonia
Glory for Macedonia Day 1,190, 10:41

За Campaign Hero медалот... „Овој медал се добива за направена штета во сите битки за една земја.“ Нејасно е напишано ова.
Треба да правам по малку штета во сите 8 битки или да имам најмногу штета направено во однос на сите други битки и сите други играчи?

Felllix
Felllix Day 1,190, 10:42

@Ivan Andrevski
За Super soldier добиваш 5 голд.

vaskomacedonian
vaskomacedonian Day 1,190, 10:43

za Society Builder какo треба да се поканат?

Citizen Macedon
Citizen Macedon Day 1,190, 10:50

Bravo za ministerstvoto , samo napred !!!

IgorGjorgiev
IgorGjorgiev Day 1,190, 10:51

доле на мониторот имаш invite friends со 🙂 смиле

pepeMKD
pepeMKD Day 1,190, 10:54

Denes i na chat se zalea igraci koi bea haknati i mu se prevzemeni profilite.
Ne mozat da vlezat vo svoite profili i da pisuvaat tiketi i ne mozad da go resetiraat svojot password
Napisete tocno kako treba da se POSTAPI

Bravo za statiite

ICE The Great
ICE The Great Day 1,190, 10:57

@vaskomacedonian
Во Community табот во полето invite friends имаш неколку начини за покана:
-Твоите mail контакти
-Фејсбук пријателите
-персонална покана која со copy/paste можеш да ја ставиш на форуми, вебстрани статус на FB....

Ivan Andrevski
Ivan Andrevski Day 1,190, 11:01

@Felllix
Фала друже!

jasumtose
jasumtose Day 1,190, 15:54

vaskod
vaskod Day 1,190, 18:32

ДОБРА И КОРИСНА СТАТИЈА! БРАВО!

Temenis
Temenis Day 1,190, 19:00

браво за информацијата!
ама некој би ја сфатил оваа реченица погрешно „Претседателските избори се одржуваат на секој 5ти ден во месецот“

Alexandar Ciric
Alexandar Ciric Day 1,191, 23:05

браво!

Kire Patriot4e
Kire Patriot4e Day 1,191, 00:09

o7

atanasmk16
atanasmk16 Day 1,191, 01:11

не е медиа могул? 🙂

о7

kjanko
kjanko Day 1,191, 03:27

http://www.erepublik.com/en/newspaper/vindicator-251222/1

Ќе ве молам за subscribe, весников има за цел да ве насмее пишувајќи статии за познатите личности.

Mano Madzarodonecot
Mano Madzarodonecot Day 1,191, 05:08

v

Faceless Man
Faceless Man Day 1,192, 01:43

o/

v

Stranger 01
Stranger 01 Day 1,192, 02:25

o7!!!

gv292
gv292 Day 1,192, 03:52

И не е напорен работник туку УПОРЕН или трудољубив ....Имаш глас и предплата.

Fico87
Fico87 Day 1,192, 08:13

Претходно за секој кренат левел добивавме по 5 голда, па буљашиве решија да намалант на еден беден зланик!

А овој медал „Battle Hero“ е прича за себе.. ме укочи тотално!! Како можеле админиве да го ставаат во делот кај мисиите за играчите до 20 левел?! Па нема резон да го фатиме..
Ајде здравје до Април/Мај можеби ќе падне.. можеби

корисна статија, глас

Fico87
Fico87 Day 1,192, 08:17

@Glory for Macedonia

Медаљот за кампања се добива ако имаш најколем инфлуенс во целата војна.. значи ти можеш и во последната битка да влезеш јако (а тоа тешко) и да си го лапнеш.. по мене најтежок медал, едино ако не си тенкче (а не си;))

Shockedyci
Shockedyci Day 1,194, 10:39

Овој медал се добива преку добивање на 1000 ПРЕТПЛАТИ на вашиот Весник
popravete go toa 😃

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.