Ambient on/off

Join the new world

 

Медалите

Day 1,155, 05:13 Published in Bulgaria Bulgaria by Educational Center

Основен начин за сдобиване със злато (а и фукане) в играта са медалите. Общо взето колкото повече ги имаш - по-богат и уважаван ставаш, защото отбелязват постижения в играта. Пък и всеки дава 5 злато.И така... кой какъв е и как да се сдобием с него:

Първия е за Усърден Работник/Hard Worker

Най-лесния за вземане от редовните играчи. Изисква се просто да работите всеки ден в продължение на 30 дни.

Депутат/Congress Member

Взема се различно трудно според населението на страната и региона, в който евентуално се кандидатирате. В някои по-малко населени страни с много региони и собственият ви глас е достатъчен и на практика е просто източник на доход.
Е, при нас не е така. Силно препоръчително да не се опитвате да го гоните като самоцел. Ако все пак искате и мислите че можете да направите нещо за страната си, включвайки се в политиката - заповядайте. Основно е хубаво да сте активен/а из пресата за да опознаят хората вижданията ви и "багажа" между ушите. След това ще си намерите мястото в политическоо пространство съвсем естествено. Имайте в предвид че със вземането на медала работата не свършва, а тепърва започва - цял месец ще сте ангажрани с политиката на страната - ще мислите, ще спорите и ще гласувате според това какво сте убедени че е най-доброто за България. Ще бъдете редовно хулени когато някой не харесва или реши че му е изгодно да не харесва нещо. Често неблагодарна работа.
За да бъдете избираем/а изобщо на изборите е необходимо да сте член на една от 5-те партий с най-много членове, и президента/председател на партията да одобри кандидатурата ви.
Някои ще ви кажат че е небходимо да сте стар играч... е, опита помага до толкова до колкото рябва да сте наясно кога какво и защо се случва, но е е съвсем задължително. Автора на тази статия например беше избран още в първия си месец в играта и от тогава не се е случвал а не бъде избран, стига да се е кандидатирал.

Някога беше традиция златото от тези медали да се дарява на хазната. Беше важно, защото до 2/3 от националния бюджет се формираше от... частни дарения. Сега не чак толкова, защото обема на икономиката ни е много различен и златото от депутатските медали не оказва чак такова влияние. Някои даряват, други влагат в бизнес, трети го използват за да е бият за еРодината или да помогнат на новите.

Президент

Тук нещата са сериозни. Много.
Както се сещате този медал не бива да се гони в никакъв случай. Просто показва че човека е бил достатъчно популярен в даден момент и е успял да се нгърби далеч не леката и поглущаща всичките нерви и време задача за управление на страната. Дължите уважение на човек с такъв медал, най-малкото защото има огромна заслуга за това еБългария да я има!
(колко се е развила или деградирала по негово време винаги е обект на яростни спорове според възгледите и за съжаление партийте на спорещите)

Медиен Магнат/Media Morgul

За някои е лесен за постигане, за други не...
Получава се на всеки нови 1000 абоната на вестника ви. (виждал съм май максимум 6 да има даден човек)
Как да стане вестника ви популярен? Ами пишете свежи, важни, интересни или поне забавни неща, така че хората да поискат да следят и следващите ви бореве. Другото е бошлав работа (казвам го като горд собственик на именно такъв медал).
Ако намате какво да напишете - не го правете. Неща, несвързани поне малко с играта се приемат като спам - трият се и получавате наказателна точка. Също и над 2 статии дневно (ако досадят на някой и се оплаче).

Герой/Battle Hero

Нанесъл най-много щета в даден рунд за дадена страна.
Не се хвърляйте за такъв, преди да станете наистина силни - ще ви излезе ужасно скъпо най-малкото.
Като прехвърлите поне 1500 - 2000 сила обаче в скучни времена си е източник на доходи - обикаляте умрели възстания в затънтени странички и помитате бойното поле (може и от двете страни в един и същ рунд - вземате два медала). Известен колекционер на такива е примерно президента ни. Ама има почти 3000 сила. Преди да се пробвате се замислете дали можете да се конкурирате ако цъфне някой такъв.

Campaign Hero

Нов медал за цялосен принос в дадена битка (сборно от всички рундове).

Герой на съпротивата/Resistance hero

Вдигнал успешно възстание. Рядък и ценен медал. Не се опитвайте да вдигате възстание без координация с Генералния Щаб или Президнета - можете сериозно да объркате с това военната тактика, независимо какви са намеренията ви.
Възстанията са скъпо нещо и обикновено се прави търг кой да получи частта да го вдигне и вземе медала, плащайки поне част от разходите.

Супер Войник/Super Soldier

Воениия еквивалент на Усърден Работник - поличава се на всеки 250 придобити сила и поне частично си изплащате разходите за бустър при тренировки (желателно е тренирането с 50% за 0.19 злато ежедневено, ако можете да си го позволите)

Society Builder

За някои е лесен, за други не... получава се на всеки 10 човека поканени в играта с вашия Refferal линк, които стигнат до 10-о ниво


По 1 злато се дава и при достигане на нива 5, 10, 15, 20 и всяко над 20.


http://ebulgaria.biz - нeофициален български сайт на играта - чат, форум и разни други екстри


Podkrepa
 

Comments

NKFV
NKFV Day 1,155, 05:14

a btw, кой е тоя юнак с медалите?

Ilian12
Ilian12 Day 1,155, 05:16

Изчакай да мине поне 1 час след военните инструкции, а след това публикувай каквото имаш да кажеш. Така ще дадеш ти, а и всички други издатели достатъчно време военния вестник да влезе в топа, а не да отпадне на долна страница.

Podkrepa
Podkrepa Day 1,155, 05:19

@NKFV
Микс от мен, Щурмана, Мегалександрос и Емпире

Gatio FTW
Gatio FTW Day 1,155, 05:28

Ilian12
22
Ilian12 Day 1,155, 05:16
9m ago

Изчакай да мине поне 1 час след военните инструкции, а след това публикувай каквото имаш да кажеш. Така ще дадеш ти, а и всички други издатели достатъчно време военния вестник да влезе в топа, а не да отпадне на долна страница.

А бутона абонирай се за какво е
Та Армейския ако си пуска статията към 10 няма да има проблеми с влизането в топа

Chubby1991
Chubby1991 Day 1,155, 05:36

"Получава се на всеки нови 1000 абоната на вестника ви. (виждал съм май максимум 6 да има даден човек)"

dSokre има 17 ММ медала.

Podkrepa
Podkrepa Day 1,155, 05:42

Впечатляващо, наистина. Бях го забравил него.

Despot Tiranov
Despot Tiranov Day 1,155, 05:45

Всъщност вече са 18!

yanislav.russev
yanislav.russev Day 1,155, 07:49

Някой може ли да ми каже защо не мога да направя вестник? Имам злато, имам левъл, обаче като цъкам Create и не става нищо?! Просто не ми дава да го цъкна проклетия бутон...

pernik1948
pernik1948 Day 1,155, 08:05

yanislav.russev - по добре не бързай да си правиш, ще сгрешиш... добий малко повече опит.. успех

Hristo.Djambazki
Hristo.Djambazki Day 1,155, 13:16

Oтново добре свършена работа от Подкрепа 🙂 Вот а суб-а го имаш отдавна 🙂

4040
4040 Day 1,155, 20:51

вот!

Ivayola
Ivayola Day 1,156, 03:52

vot + sub

DaKaTaBG
DaKaTaBG Day 1,171, 11:31

vot suba e ot mnogo wreme

nzkvodr
nzkvodr Day 1,199, 03:04

Печеленето на всеки медал ли дава 5 злато ?

BIGBOSSa97
BIGBOSSa97 Day 1,516, 01:57

@nzkvodr да

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.