За по-опитни закони и по-кльощави олигарси!

Day 981, 17:17 Published in Bulgaria Bulgaria by sKru4a

Гледам, че някакви анимационни герои се вживяват тук за законите за опит, та реших да взема да се обадя и аз. Вече трето поколение (мандат) депутат с абонамента карта в кебапчийницата, и на мен ми порасна пишката. Искам да стана още по-голем олигарх

Та.. Не ми е ясно какъв е проблемът със законите за опит.

Всеки месец всеки конгресмен има право на 2 закона, с които може да предложи нещо. 40 конгресмена по 2 закона правят общо 80 закона. За 30 дена. Или с други думи - по 3 закона на ден. Това е страшно много. Просто няма за какво да се пуснат тези всичките 80 закона. Ще се пуснат например 20 в добър случай. Айде, нека сме големи оптимисти и да приемем, че се пуснат 30. А останалите 50? По-добре е да се пуснат за опит, вместо да си останат неизползвани. Не вреди, само помага. Повече опит -> по-бързо вдигане на левели -> повече злато в еБългарската икономика -> прогрес. Закони, които не се пуснати изобщо, означават изгубено злато.

Отделно президентът може да пусне до 5 закона на ден за опит или 150 на месец (ако не се изнесе към края на море естествено 😉 ). Само от президентските закони за 750 точки опит на конгресмен, а отделно и депутатските..

Проблемът е когато депутатите не гледат. Когато е пуснато нещо като закон за опит, но нещо е объркано или нещо друго стават и гласуват грешно, нанасяйки по този начин някакви щети. Но това става защото бототатите са тъпи, а не защото законите за опит са някакво зло.

PEACE OUT! \\\//

Батя ви Скруч 😉