Ambient on/off

Join the new world

 

Глас на народа + парламентарен отчет 09.02.2013г.

Day 1,908, 09:02 Published in Bulgaria Bulgaria by Bulgarian GovernmentЗдравейте, българи!

Ще започна настоящата статия с резултатите от въпросите ви към парламента и нашите отговори. Предвид слабата активност и незаинтересуваността на гражданите подбрахме единствено два въпрос, които бяха зададени към парламента през текущата седмица. Въпросите бяха зададени от бакалин, който миналия мандат беше депутат и е интересно защо не отвори темите за обсъждане във нашия форум, но все пак аз реших да го направя.

Първи въпрос :
1. Кога ще видим ОТЧЕТ на ФНИР и ще се търси ли отговорност за похарчените 200 000 лв?

ТУК можете да видите обсъждането от депутатите. Все пак накратко и аз ще кажа няколко думи като отговор на въпроса.
Това е таблицата с проектите,където е описано на кого и колко пари са отпуснати. Относно резултатите до момента не е потърсен отговор на въпроса - какво точно е свършено и какъв е резултата, но аз ви гарантирам,че няма да оставя нещата така и ще потърся отговор от всички, на които са отпуснати средства. Имената може всеки да ги види, така че няма да има скрито-покрито. Лично аз и ще ви покажа отговорите на всеки един от тях в статията си следващата седмица. Като допълнение ще кажа, че за момента проекта ФНИР не функционира, поради липсата на средства в държавата и икономическата криза в играта.

Втори въпрос:
2. Парламента ще поиска ли информация и ще я предостави ли на населението, във връзка с вноските ни в СоТ?

Тук нещата стоят малко по-сложно. Бях отворил тема в откритата секция, но след като ни бе предоставена информация за точния размер на вноските аз реших да я преместя в скритата секция и няма да може да бъде на всеобщ показ. Просто защото в самата таблица са показани вноските както на еБългария, така и на нашите съюзници, информация, която не е редно да излиза на яве и да могат нашите съюзници да разбират точно с какви пари разполагаме.
Все пак като съм поел инициативата аз ще ви отговоря какъв е размера на вноските ни в СоТ и всеки може да разбере сумата.
Независимо от бонусите,регионите и гражданите вноската на всяка държава в съюза възлиза на 3% от дневните и приходи. Всеки сам може да си направи сметката.Продължаваме с инициативата "Глас на народа". Отново ще ви изясня какво точно представлява тя.
Идеята е чрез вестника на парламента Вие гражданите да имате възможност да задавате въпроси директно към парламента и конкретно към народните представители. Тези въпроси вие ще можете да поставяте, като коментар към настоящата статия. Въпросите ще бъдат отсявани от председателя на парламента и заместниците му в срок от 24 часа след задаването на въпросите и тези, които според нас заслужават вниманието на депутатите ще бъдат обсъждани в откритата секция на парламентарния форум, а чрез този вестник ще се прави обобщен анализ на дискусията и на мненията и решенията на депутатите.
Разбира се всеки заинтересован гражданин ще може да види цялата тема с мненията на всички депутати по дадения въпрос, като линк към темата с обсъждането ще бъде даден.


Надявам се да подходите достатъчно сериозно към инициативата и усилията, които ние сме готови да положим за да се получи тази връзка граждани -> парламент -> граждани, която толкова време вече е огромен проблем в играта.


Сега накратко за изминалите 7 дни от мандата на парламента:

МПП със САЩ - приет единодушно от депутатите.
Закон за Минимална заплата - с този закон беше увеличена минималната заплата на 10лв.
Отново закон за минимална заплата - след направена дискусия и бърза реакция на някой от депутатите веднага коригирахме грешката си. Предвид кризата в икономиката минимална заплата от 10лв беше прекалено много. С този закон намалихме този праг на 4лв.
Дарение - стандартен закон за дарение.С интерес очакваме въпросите и мненията ви към парламента под настоящата статия!Ще ви помоля съшо така да разпространете статията, за да я видят повече хора и да се абонирате за вестника, за да получавате редовни парламентарни вести.
Ето ги и другите държавни вестници за по-добра информираност:
Президентски вестник http://www.erepublik.com/en/newspaper/president-of-ebulgaria-240346/1
Вестник на МВ http://www.erepublik.com/en/newspaper/armeiski-vestnik-159791/1
Вестник на МВнР http://www.erepublik.com/en/newspaper/bg-foreign-affairs-office-236795/1
Вестник на БНБ http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/953952
Вестник на МнМ
http://www.erepublik.com/en/newspaper/educational-press-220445/1
Вестник на посланиците http://www.erepublik.com/en/newspaper/bulgarian-high-commission-246755/1

Just Smile Back ®
 

Comments

NO CARRIER
NO CARRIER Day 1,908, 09:12

о7

Iliya The Great
Iliya The Great Day 1,908, 09:22

o7

NKFV
NKFV Day 1,908, 09:22

От личен опит мога да ви кажа, че много малко хора ще си направят труда да измислят някакви въпроси. Много по-лесно е да се сложи клишето "бототат", "дупетат" и т.н., да се заклеймят хората, че нищо не правят и всяка инициатива да бъде подмината с лека ръка. Но за сметка на това, ако се стане някой гаф, народа веднага ще прояви "гражданско отношение" и ще подпука депутатите... както и да е...

Елементарен въпрос: Какво се случи след промяната на ДОД и МРЗ? Как повлия това на постъпленията в хазната. Колко влизаха на ден преди и колко след?

traptukan
traptukan Day 1,908, 09:25

Бототати, дупетати, нищонеправители, ууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу.

Няма цици или траптукан, няма вот.

Maggy Vasileva
Maggy Vasileva Day 1,908, 09:28

Ще отговаряте само на въпросите, които споре вас заслужават внимание? Защо я правите тази кампания тогава - просто си пускайте каквато информация прецените и толкоз...

Okara_iwko
Okara_iwko Day 1,908, 09:29

о7
Браво! Най-накрая отчети! Браво!

bakalin
bakalin Day 1,908, 09:29

Браво!!!
Свалям шапка затова, че си удържате на думата и най-после някакъв отговор.

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 1,908, 09:30

НКФВ, няма статистика в играта колко влизат от ДОД както се досещаш сам

NKFV
NKFV Day 1,908, 09:42

Едно време се засичаха дневните постъпление в точно определено време на всеки 24 часа....

malamber
malamber Day 1,908, 09:45

o7

BagaturBG
BagaturBG Day 1,908, 09:47

о7-о8

AngelOfBulgaria
AngelOfBulgaria Day 1,908, 11:54

Имам два въпроса, които не са конкретно към депутатите, така че, който знае може да отговори.
1.http://www.erepublik.com/en/newspaper/durjaven-vestnik-231107/1 Това защо не се ползва?
2.Тоя месец нали няма някой да си е забравил паролата за форума (предполагам, че всички депутати имат регистрация там)?

Sasho Ve
Sasho Ve Day 1,908, 12:47

о7

Kpakpa
Kpakpa Day 1,908, 13:38

"Предвид кризата в икономиката минимална заплата от 10лв беше прекалено много. С този закон намалихме този праг на 4лв."

Много благодаря за линка към резултатите от гласуването на тия закони, но съм по-любопитен да науча доводите за 4, а не да речем 8 лева заплата (ДОД е най-трудният за заобикаляне държавен доход).

Kpakpa
Kpakpa Day 1,908, 13:43

Също така ми е интересно всички ли в парламента са на мнение, че във време на абсолютна военна доминация няма никакъв смисъл да се преборим за още бонуси, включително хлебни? Обсъждате ли поне идеята или "няма време за глупости, нямаме 100 ръце"?

Just smile back
Just smile back Day 1,908, 16:10

Maggy Vasileva , ти можеш да ме питаш колко пъти си го местя за 1 час, мислиш ли,че този въпрос трябва да се обсъжда от парламента? Това съм имал предвид с изречението си, ако отвориш предишната статия ще видиш, че на 100% от въпросите е отговорено.

NKFV, наистина няма как да измерим колко точно са приходите от покачването на ставката на ДОД, икономическите условия се влошават с всеки изминал ден, а и все пак законът е приет преди 10-тина дни.

AngelOfBulgaria , защо не се ползва ОРГА незнам , но ще питам и ще ти отговоря веднага след като получа обяснение. За форума не мога да ти кажа, можеш да видиш кой коментира в откритата секция, същите коментират и в скритата, а и там този месец няма почти нищо... Кой забравил парола, кой го мързи, аз не вярвам много на тези приказки. Има хора, на които им се занимава и на такива, на които не им се занимава, няма как да им следим паролите и оправданията, всеки сам си решава дали да влиза и да коментира или да си прибере 5-те злато и да гласува като пълен бот.

Kpakpa, това е темата във форума в която сме обсъдили намаляването на МЗ на 4лв - http://goo.gl/OX6hC , доводите на ректора, защо точно 4лв трябва да е са написани в единия му коментар, аз лично предложих да е 7, но след убедителните сметки всички се съгласихме,че трябва да е 4лв.
/ почти всички /.
От хлебните бонуси няма абсолютно никакъв смисъл, реално погледнато на пазара е по-евтино да си купиш к2 хляб за 4ст/ в някой държави можеш да си намериш/ или за 5ст в България, отколкото да произвеждаш ако щеш и 5000 хляба, при положение, че цената на суровината ти е 3ст. Цялата работа с хлебните бонуси е напълно безсмислена и е хабене на здраве, като освен че се хаби здравето и си на загуба от самото производство. Пак ти казвам и с пълни хлебни бонуси да сме, при цена на к2 хляб 4ст или 5ст и цена на жито 3ст на пазара е безсмислено да произвеждаш каквото и да е ....

Just smile back
Just smile back Day 1,908, 16:22

AngelOfBulgaria , орга който си посочил не е включен в списъка, когато са правили националните оргове,а след това админите не даваха да се добавят нови оргове. Както знаеш, миналата година премахнаха всички ненационални оргове, а този е останал един от тях.
Щруделска му работа....

Kpakpa
Kpakpa Day 1,908, 18:36

Първо за хлебните, че ще го изчерпя по-бързо: можеше да отговориш само с "не". За другото не съм съгласен - бонусът огрява не само ресурса за хляба, но и самия хляб, което позволява самозадоволяване на дребните производители. Пък и мисълта ми беше: "Щом можем да си го позволим да имаме 5, защо се самоограничаваме с 3? 5>3, а няма КОЙ да ни спре." Оборотът на хляба е много по-малък от тоя на желязото - то по тая логика да минем на 0, че по-малко ще пазим...

Kpakpa
Kpakpa Day 1,908, 19:00

По втората тема:
Velin Genadiev безкрайно убедително доказва, че 450 желязо по 0.03 лева прави 9 лева (забележи - не 13.50 лева, а 9 лева), с които средства да се изплащат заплати. Ако цената падне на 0.02 --> максимум 4.50 лева (а не 9).
Няма да коментирам повече, в скобите вече посочих с кое не съм съгласен. И това е единствената сметка.
Другото - думите на Милев (цитирам):

"ами смисъл има ама е много малък и е нужно депутатите да следят икономиката, Метала пробива 0.03, и стига до 0.02 ако , при нашите бонуси трябва да правим 450 метал което значи 9лв, ако ни резнат бонусите по някакъв начин ще паднем до 250 * 0.02 = 5лв. Трябва някой тогава много бързо да смени минималната заплата, че ще останем без работници 😉

а проблемът е че депутатите не следят нищо, 90% от там искат да ги питат за нещо но не и после да влагат мисъл.

Само за справка ДОД закона, един обсъжда, втори обсъжда накрая идва трети и го пуска с мотива "ай да върви", а дали сега някой си е направил сметката да види как се е отразило на данъците? 🙂"

Аз го разбирам така: "Има смисъл, но само ако депутатите си вършат работата; ефектът ще достигне максимума си след месец/месеци."
А относно това, че ефектът е малък - ние сме в криза и ИМАМЕ НУЖДА от пари - ето откъде МОГАТ ДА ДОЙДАТ малко ПАРИ.

Капак на това абсурдно и половинчато обсъждане дава TeoDangov:
"Като свърши този закон след половин час, пускайте нов за минимална заплата 5лв. най-много и стига сме се занимавали с глупости."

TeoDangov според мен няма място във форума след подобно изказване, както и всички, които не са си дали мнението.

За сравнение - пълните лекета, нещастници, некадърници, дебили и простаци от Полша (за разлика от готините родни сладури), които са влезли в Конгреса на Полша, виждат въпроса така - 15% ДОД върху МЗ от 8 злоти.

БГ парламентът не функционира успешно. И проблемът е в слабия Устав.

Kpakpa
Kpakpa Day 1,908, 19:05

Не може за 24 часа само 9 души да са си направили труда да прочетат тема и да пишат в нея. Останалите защо са избрани? За да натискат копчето за гласуване? Депутат-двукликър?

Започнете в края на мандатите да правите обществени черни списъци на плевелите в парламента - за да не влизат повече безхаберници в кандидат-депутатските листи.

bestboy999
bestboy999 Day 1,908, 20:21

Аха, 4 лева заплата викате....
А депутатските заплати колко са? 🙂]]

AngelOfBulgaria
AngelOfBulgaria Day 1,908, 22:52

Just smile back, благодаря за отговора!

qmsq
qmsq Day 1,909, 00:58

Тоя месец мечка президент - на 25 -ти мечешки парламент!

Soldier for Hire
Soldier for Hire Day 1,909, 06:45

Искам да ми шитнете един орг да си печеля по 20 стинки на ден от спекулация със златооооооооооооооооооооооооооо
Може ли?

Velin Genadiev
Velin Genadiev Day 1,909, 07:20

@Кракра може би не схващаш или четеш избирателно.Ще ти разясня в случай,че те е домързяло да вникнеш.При 450 бр. желязо и пазарна цена от 3 ст. за да има печалба производителя от 1ст. максималната заплата трябва да е 9лв.От тук следва,че минималната трябва да е под това ниво.Ако цената на желязото падне на 2ст на пазара максималната цена на труда ще е 4,50 и от тук се стига да 4,00лв.Приетото решение се базира на горните сметки.Тъй като буквално за 3 дни от 13 и нещо заплати слязоха на 10лв и предложената ставка се оказа висока Парламента реши да има една стъпка аванс.По-надолу от това няма накъде.
Не е трудно и сам да си отговориш на тези неща.А и примера с Полша не е меродавен.Там сметката е друга,нали или данъците се плесват ей така?(500*0,02=10лв=> дали ще е 8 или 9 е все едно...)
Колкото до размера на ДОД имало е предложения от 5 до 15%,но се прие 10% в този Парламент и точка.

Kpakpa
Kpakpa Day 1,909, 07:50

Просто е нереалистично да си смяташ печалбата в стотинки на единична бройка желязо, защото заплатата не се плаща на всяка стружка, а за пакет от 450 броя. Освен това 33% печалба е абсурд за сегашния пазар. Никой не печели по стотинка на желязо и никой не разчита на такава печалба - защо тогава сметките ти тръгват от такава странна презумпция. Както 1350, така и 900 са числа , които могат да се делят освен на 1,2 и 3 и на други делители. Ти си написал:

"при 4 бонуса една к5 добивна произвежда 450 желязо и за да има печалба трябва заплатата да е максимум : при пазарна цена на желязото 3ст = 9,00лв."

За мен и преди, и след обяснението ти - сметката е неправилна, а понеже не чета мисли - няма как да знам приспаднатата сума под какво перо я водиш. Не ми се наложи да чета избирателно - цитирах те дословно.

Kpakpa
Kpakpa Day 1,909, 08:01

От десетина дни продавам желязото на 2.5 стотинки. Кажи ми колко ТРЯБВА да ми е печалбата от работник
За 10% ДОД - добре, приемам, че сте пресметнали точно, какво е най-правилното число (лъжа, ама не ми се спори и за това).
Обаче въпросът ми си остава отворен по въпроса за размера на минималните заплати.
Наистина ли "примерЪТ с Полша не е меродавен.Там сметката е друга"? Как така 500х0.02 към 8 злоти в Полша е подобно на 450х0.02 към 4 лева при нас? Тия в Полша явно наистина не знаят, че печалбата трябва да е 50%.

GameOverForMe
GameOverForMe Day 1,910, 00:19

"Just smile back Day 1,908, 16:10

Maggy Vasileva , ти можеш да ме питаш колко пъти си го местя за 1 час, мислиш ли,че този въпрос трябва да се обсъжда от парламента?"

Моя въпрос няма да е от този род!

Отчет на управляващите страната ни за предния мандат кога? Състоянието на държавната за сегашния мандат кога?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.