Hintergrund an/aus

Join the new world

 

En tanke

Tag 1,902, 14:05 Veröffentlicht in Sweden Schweden von thomas82karlsson

Jag har länge suttit och saknat den gamla utdelningsformeln för betalordrar då man fick betalt för dmg i stället för slag

Jag funderar på om man kan gå tillbaka till den gamla men något omgjord och jag ser gärna ni kommer med förslag.

Tidgare så fick man 1 sek per 4000 i dmg men jag funderar på om man kan göra något liknande så man även får betalt när man bygger rockets och krigar med dom

Man kanske kan göra en som är baserad på skada sen delar man det med den division man är i

exempel är man i div1 och gör 400 000 skada så får man 100 sek
men är man i div 2 och gör 400 000 i skada så får man 50 sek
div 3 33 sek
div 4 25 sek

nu menar jag inte att man borde ta exakt denna summa i dmg det är något dom som betalar ut får räkna på. men jag hoppas ni förstår principen

dom som är små får bättre betalt för sin skada medans dom som är stora och mer självförsörjande får mindre.

i dagens modul så får du inte betalt för dom rockets du använder eller bombs eller bz

Jag hoppas ingen tror att jag menar att det skall vara så men en tanke jag har så kanske vi kan göra så det handlas mer på den svenska marknaden oxå

men kom gärna med mer förslag och vad som skulle vara en rimlig summa

är lite tråkigt att kasta ut 500 sek på en rocket när man inte får ett öre för den när man redan från start har så dålig ekonomi. tänkte detta kanske kan få fart på vapenhandeln i alla led med tanke på rockets och tanks


skriv gärna egna förslag oxå


vote this up
Mvh Thomas

 

Kommentare

SockerConny
SockerConny Tag 1,902, 15:22

Tanken är fin och tål att funderas vidare på men det stora problemet i dag är att vi som land drar in så oerhört lite pengar att det är svårt att betala för order med monetära medel över huvud taget (jag förutsätter att du även fortsättningsvis vill ha tanks motsvarande antal slag).

Att använda rockets har tyvärr alltid varit en förlustaffär men ja, just nu ger det verkligen ingenting tillbaka och det är trist men den dåliga ekonomi som drabbar oss alla, drabbar även staten så en rimlig summa skulle troligen nog ligga väldigt nära noll i dagens läge. 🙁 Det tål dock att räknas på..

Jag gillar tanken med att dividera med divisionen man är i, det är riktigt listigt. Dock är det inte så att man är mer självförsörjande bara för att man är "stor". Jag och troligen många med mig har knappt några fabriker alls eftersom man, fram till inte alltför länge sedan, faktiskt nästan kunde "gå runt" på att bara slåss.

Fabrice Axe
Fabrice Axe Tag 1,902, 15:52

Det vore ju klockrent om vi kunde använda oss av det här tänket. Det låter enkelt, och enkelt är bra för det gillas i dagens samhälle:) Finns många experter här på olika verktygssidor, man skulle kunna skapa ett dagligt rum för var spelare där man kan rapportera in sin damage i print screens. Är det flera olika krig på en dag så får man helt enkelt fylla på med fler rapportlänkar på den totala damagen som man gjorde i kriget. En liten slant eller ett par vapen skulle säkert locka fler spelare i sverige till att slå och vi skulle bli mer framgångsrika:)

JeguljaM
JeguljaM Tag 1,902, 21:43

Så länge ekonomin inte är balanserad så kan vi inte ha såna här formler utan att gå oerhört mycket minus. Det är alltså inte statens fel utan spelutvecklarnas. Alla andra länder delar ut i vapen så man får anpassa sig efter de. Om jag förstår din formel rätt så skulle jag få 187 SEK för 130 slag, full hälsa. Ca 27 vapen. Dela det med 2 (alltså dividera med 8000 ist för 4000) så har man hittat en formel som ger lika mycket vapen som nu men man får en chans att få några vapen för sina eventuella rockets med.

Jag håller med att man ska få något för sin skada, rockets osv. Även om det inte är så mycket, typ en bonus.

thomas82karlsson
thomas82karlsson Tag 1,903, 00:28

ja det blir mer ratt. kanske kunde dela med 10000 plus att man sedan delar med den division man ar i. da far man utdelning for sina rockets oxa. sen sa har dom lite plus att ga pa och pa sa vis oftare order eller spara en buffert till viktigare slag

JeguljaM
JeguljaM Tag 1,903, 00:38

Mjo använder man den formlen du skrev nu så skulle jag använda 13 vapen för att få 11 tillbaka (75SEK)

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Tag 1,903, 04:25

Rockets är väl lyxvapen som man använder när man tror att man har en chans att ta en BH-medalj, så gör i alla fall jag. Men visst kan man diskutera ett utdelningssystem som ger betalt för gjord skada, tvivlar dock lite på att det blir så mycket enklare eller att det skulle gillas mer av soldaterna. Förutom av de soldater som är relativt sett starka i sin egen division förstås.

JeguljaM
JeguljaM Tag 1,903, 04:36

@Mr_W i dagsläget får man inte betalt för bazookas vilket är en skam. Pratar inte för egen vinning då jag gör mer än dubbelt i skada med Q7. Rockets får man också i vissa uppdrag som belöning av Plato. Sist fick jag 8 st 1 500 000 raketer å använde de för Sverige å fick inte ett skit tbx. Alltså 12 miljoner skada å inte ett öre : ) men aa erep är annorlundare än förr, försvarsmakten var lata och använde samma utdelningsystem som Mercenaries får, istället för att komma fram med en formel.

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Tag 1,903, 05:06

Du menar att man borde få betalt när man använder vapen som man har fått gratis av Plato? Det är väl upp till var och en att bestämma när man tycker att det är värt att bränna av raketer och bomber. Ibland gör man det för att hjälpa eSverige i en viktig strid, ibland för att sno en BH-medalj i Långtbortistan. Konstigare än så är det väl inte.

Fabrice Axe
Fabrice Axe Tag 1,903, 05:55

Gratis är det inte när man måste bränna full FF med Q7 vapen för att döda en höna:)

Cmurgh
Cmurgh Tag 1,903, 06:28

voted

IIRC the change in the distribution system was due to the economy situation. So even if the government pays on damage rather than number of hits, numbers have to be adjusted in a way that at the end the expenses are in the same range. The only difference would be stronger players (in their divisions) will get slightly more compared to the rest of their comrades, but with the per-hit distribution system everybody gets the same.

About rockets & bombs, I think government should NOT pay for such damage and should discourage players using them, specially for lower division players (or they’ll go broke fast!). On rare occasions though I wouldn’t mind it (e.g. critical moment of a crucial battle, etc)

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Tag 1,903, 07:26

Cmurgh har rätt. Vi skulle kanske få lite mer skada för pengarna med ett sådant system, men samtidigt skulle nya spelare kanske delta mindre ivrigt i orders. Det är en evighetsdiskussion som det knappast finns ett slutligt svar på.

intyala
intyala Tag 1,903, 07:27

Alfons du får gärna komma fram med en formel som fortsätter att ge oss + i kassan.

Plams
Plams Tag 1,903, 09:22

Håller med Mr-W och Cmurgh, till viss del. samt alfons och de andra till viss del.
Men vi måste arbeta tillsammans med den ekonomiska delen av spelet också. Och då har vi kommit fram till det vi har idag som jag och MUST/HKV ser som den bästa lösningen.

JeguljaM
JeguljaM Tag 1,904, 23:30

Ge då försvarsmaktens soldater minimum, alltså lika mycket som en mercenary får, Q7 vapen för alla slag. Inte mindre då straffar vi de som slår från mobilen på jobbet osv, de ska man uppmuntra. Tills finansdepartementet har rätt ut vår dagliga inkomster och snitt i månadsinkomster så man kan göra upp en ansvarsfull budget.

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Tag 1,904, 23:58

Som förhoppningsvis blivande finansminister kan jag svara på frågan om statens intäkter. Vi får in drygt 3000 SEK per dag just nu, så om vi ska ha kvar våra nuvarande 7 mpp's, blir det kvar kanske 30.000 SEK per månad. I praktiken betyder detta att vi sannolikt kommer att göra en kraftig förlust i februari, då både startbidraget för nya spelare och investeringsbidraget för spelare som når nivå 21 var för sig kan behöva mer pengar än så. TSM's orders kommer sålunda att finansieras genom att vi använder gamla besparingar.

Mcrave
Mcrave Tag 1,904, 01:45

Tycker att så länge du får tillbakas tanks du använt vid strider så är det bra, men tyvärr får man ju inte ens det nu... i alla fall inte de MU som är med i TSM.

Sist jag kollade skulle så är formel ändrad så du får bara 75% av vad det du igentligen borde.
O ja jag vet att man får mer om man är med på irc eller vad de nu heter..

Varför? är man ej intresserad av att sitta 24h på ett tjänst man inte har användning för utan man tycker forumet är nog så informativt ska man inte få full utdelning då?

Vilket jag tycker är väldigt snålt.

Fabrice Axe
Fabrice Axe Tag 1,904, 03:28

10% på hela kalaset
Man förbrukar tex 10 st Q7 och får tillbaka 1st.

Caelo
Caelo Tag 1,904, 09:53

Håller med Mcrave. IRC är endast ett alternativ när man har en utsatt tid i förväg. Finns inte en människa som har tid att kika till IRC hela tiden.

Forumorders känns med detta inte heller så hipp iom att man inte ens går jämnt ut, vilket gör att man också missar att ens titta in under vissa dagar pga att det inte känns viktigt.

Nu har jag alltid varit för att de lite svagare spelarna också ska ha lite mer mynt i fickan även om de gör mindre influence, för att kunna växa upp med en positiv syn på erepublik och en vilja att spela vidare för fetare plånbok lr whatever. Men nu är det ju kaos rent ut sagt - för alla! Är som att gå till jobbet och betala för att få jobba. Makes no sense.

Thomas Sakshaug
Thomas Sakshaug Tag 1,904, 10:39

Tillsammans med achivements så brukar vi väl få lite lön för mödan. Jag fick nyss lite guld för att jag uppnått 250 poäng mer i styrka. Det är väl lika med Damage Achivements?

Det måste till mer pengar i Stadskasan för att kunna genom föra förändringar av det slaget, står det att läsa. Då har jag en lösning och det är att Staten har egna fabriker där var och en kan klicka varje dag för att få en lön. Staten kan sedan dela ut vapen och mat i den ordning som är lämpligast.

Det blir ändå en Vote från min sida, för idén är god!

Maximalus
Maximalus Tag 1,904, 11:05

det du säger i artikeln är att när jag slösat 10 q7 vapen så får jag 33 sek...hur ska man kunna köpa q7 för den struntsumman?!

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.