Hintergrund an/aus

Join the new world

 

Despre militareala

Tag 1,882, 01:32 Veröffentlicht in Romania Rumänien von Naufragiatu

Draji tovarasi si pretini,

Aveam in minte de ceva mai mult timp sa purced la un astfel de tutorial militar, intrucat majoritatea pe care le-am citit sunt fie incomplete, fie neupdatate, fie ne-republicate. Exact cum va fi si asta, de aceea astept intrebarile voastre, cereri pentru a clarifica una alta si ce ar mai fi de adaugat. Ce va urma se vrea a fi un tutorial mediu spre avansat, ceva basic luat de la zero absolut necesita mult prea multa rabdare de care nu dispun, cel putin momentan.

Sprea marea-mi mirare, mai deunazi a venit un “pici” la mine sa ma intrebe sa ma intrebe cate ceva. Nu, nu asta m-a convins sa scriu, ci niste afirmatii ale sale de genul “dar multe secrete nu se scapa” /”dar multi nu zic”. La asta se adauga tot mai des intalnita intrebare “cum calculez FF?” , o afirmatie de genul “modulul militar: e simplu click, click” si tot mai desele scapari intalnite in presa si numai.

Drajilor, cel mai rau lucru pe care-l puteti face este sa nu intrebati fie de teama de a cadea in ridicol, fie crezand ca n-o sa vi se raspunda, fie ca nu va place moaca aluia care v-ar putea lamuri. In ceea ce priveste mecanica jocului, nu exista secrete, exista poate chestiuni nedescoperite, iar cine “nu vrea sa spuna” cel mai probabil nu vrea pentru ca nu stie la randul sau.

Informatii suficiente se pot gasi cel mai adesea pe http://wiki.erepublik.com/index.php/Main_Page. Ce-i acolo nu trebuie neaparat sa fie litera de lege, intrucat nici wiki nu este tot timpul updatat, insa poate lamuri in cele mai multe cazuri neclaritatile.
Totodata orice “update” la joc apare aici prima oara aici: http://www.erepublik.com/en/main/latest-updates. Atat link-ul de wiki, cat si aceasta se afla in subsolul oricarei pagini erep.Amu sa purcedem.

In primul si-n primul rand sa lamurim ce inseamna FF (food fights), cum se calculeaza. Desi unora pare intuitiv, pentru cineva mai nou, nu chiar. 1 FF = 10 energy (wellness/health/viata) -> 100 FF = 1000 energy (wellness/health/viata) samd.

Cum stiu cata energie am disponibila maxim intr-un anume moment? Pai ma uit si eu aici:

La mine scrie 650. Ducand cursorul deasupra acelei bare de „recover energy”, imi apare un mesaj care-mi spune ca in momentul asta mai pot recupera 220 energy, dintr-un maxim de 650. Adun 650 cu 220 si-mi da 870. Impart la 10 si vad ca am 87 FF disponibile acum, putand ajunge la un maxim de 130FF ( 65+65).

Pentru a dispune mai mult de 500 energy recuperabil se pot achizitiona „energy centers” de la Gold&Extras -> Special Items.


Ca am lamurit treaba asta e cazul sa discutam despre razbele. Ele sunt de 2 feluri mari si late si de un discutabil un al treilea tip mai putin lat, dupa cum urmeaza: razboaie de cucerire (razboi de aici inainte), razboaie de rezistenta (RW de aici inainte), respectiv airstrike (AS de aici inainte) ce va fi inclus in prima categorie.Razboaie de cucerire. Acestea mai sunt denumite si lupte directe in care alaturi de cele doua tari combatante pot lupta si aliatii acestora prin MPP-uri (mutual protection pact / aliante semnate de catre state) si pot fi declansate in doua moduri: a) Declaratie de razboi si Lege de inamic natural (natural enemy)

a)Legea „Declaratie de razboi” sau DoW (declaration of war) poate fi propusa doar de catre presedinte, iar la votare participa si congresul, legea necesitand o majoritate simpla (50%+1) de voturi favorabile exprimate pentru a fi aprobata. Poate fi propusa doar daca tara care doreste sa initieze razboiul are cel putin o granita comuna cu tara tinta (ex: eRomania ar putea propune o astfel de lege pe eMoldova, dar nu si pe eChile). De asemenea pentru aceasta lege se percepe o taxa in gold ( 200gold + 10% din cetatenii apti de lupta ai tarii atacatoare; cu alte cuvinte eRomania ar trebui sa plateasca vreo 829 gold, suma ce-ar trebui sa fie in Trezorerie). Odata aprobata legea, presedinte are initiativa si are la dispozitie 24 de ore pentru a ataca una dintre regiunile tarii inamice cu care are granita. Daca trec cele 24 de ore si presedintele nu a apasat butonul, atunci Plato va ataca o regiune la nimereala dintre cele disponibile (auto-atac).

b)Legea de inamic natural (NE de aici inainte) poate fi propusa atat de catre presedinte, cat si de catre congressmen, necesitand 66% voturi favorabile din cele exprimate. La randul sau, poate fi propusa doar daca tara care doreste sa initieze razboiul are cel putin o granita comuna cu tara tinta, insa nu se percepe nici o taxa. Odata aprobata legea, presedinte are initiativa si are la dispozitie 24 de ore pentru a ataca una dintre regiunile tarii inamice cu care are granita. Daca trec cele 24 de ore si presedintele nu a apasat butonul, atunci Plato va ataca o regiune la nimereala dintre cele disponibile (auto-atac).

Cetatenii tarii care a declarat NE vor beneficia de un bonus de 10% in damage pe campul de lupta (bonusul nu va afecta insa si rank points/punctele de rang militar) doar in luptele directe impotriva inamicului natural.

Odata setat un NE, acesta poate fi anulat sau schimbat cu un altul printr-o noua lege dupa minim 7 zile de la aprobare. De altfel, NE-ul se poate anula si mai devreme de 7 zile in cazul in care intre cele doua tari dispare granita comuna sau una dintre ele este stearsa (in momentul in care o tara este stearsa toate razboaiele directe <<de cucerire>> si orice lupta directa aflata in curs de desfasurare se inchid automat).

Desi o tara nu poate seta mai mult de un NE la un moment dat, aceasta poate fi setata de mai multe tari ca NE. ATENTIE: NE-ul este o unealta pentru a deschide un razboi direct, nu si o conditie obligatorie ca un razboi direct sa existe si/sau sa fie activ.

Airstrike-ul poate fi propus de catre presedinte, iar la vot are acces si congresul, legea avand nevoie de o majoritate simpla pentru a fi aprobata. Ea poate fi propusa daca tara tinta nu are nici o granita comuna cu tara atacatoare (ex.: nu putem seta AS pe eSerbia, insa am putea pe eSpania) si daca necesarul de paine+moneda este disponibil. Odata aprobata legea, presedinte are initiativa si are la dispozitie 24 de ore pentru a ataca una dintre regiunile tarii inamice. Daca trec cele 24 de ore si presedintele nu a apasat butonul, atunci Plato va ataca o regiune la nimereala dintre cele disponibile (auto-atac).

Mai multe detalii despre pornirea unui razboi prin AS se gasesc aici. De tinut minte, pe langa ce-am notat anterior, ar fi ca in cazul in care tara atacatoare nu castiga prima campanie, razboiul se inchide (tara aparatoare nu va avea dreptul la contraatac), iar daca aceasta castiga prima campanie, razboiul va decurge in continuare in mod obisnuit.Am tot pomenit initiativa. Ce-i cu ea? Initiativa este cea care ofera puterea de decizie a momentului lansarii atacului (in limita celor 24 de ore) si a regiunii de atacat.

Cum se decide cine are initiativa? In primul rand in cazul unui razboi de cucerire nou inceput ( prin oricare dintre cele trei optiuni: DoW/NE/AS), ea apartine tarii care a aprobat prima legea de deschidere a razboiului. Daca tara care detine initiativa ataca si obtine victoria in campanie, aceasta va pastra initiativa si va avea la dispozitie 24 de ore sa atace o noua regiune. In schimb daca tara care detine initiativa ataca si pierde lupta, va pierde initiativa si tara oponenta va detine initiativa si va avea la dispozitie cele 24 de ore pentru a ataca.

Exista vreo posibilitate de a ataca mai tarziu de cele 24 de ore prevazute? Da, exista. In situatia in care se decide atacarea unei regiuni in care exista deja o campanie in desfasurare (fie RW, fie o alta tara a atacat deja in respectiva regiune), presedintele apasa butonul de atac si lupta este adaugata in „coada”. In situatia in care tara aparatoare reuseste sa securizeze regiunea (fie RW-ul, fie atacul direct), atunci atacul aflat in „coada” va porni. In schimb in situatia in care tara aparatoare pierde regiunea, atunci atacul aflat in „coada” va porni intr-o alta regiune disponibila pentru atac, aleasa in mod aleator de catre Plato.


Un razboi are ce are un inceput, trebuie sa aiba si un sfarsit. Un razboi se poate incheia fie daca o tara este stearsa (atunci se inchid toate razboaiele de cucerire in care era implicata in mod direct), daca nu mai exista regiuni atacabile, desi nici una dintre tari nu este stearsa si prin semnarea unui tratat de pace.

Doar presedintele poate propune un tratat de pace, are posibilitatea de a cere o suma in gold in schimbul pacii, congresul poate vota si este necesara majoritatea simpla (50%+1 voturi favorabile din totalul celor exprimate). Pentru a putea propune o astfel de lege este necesar pentru cele 2 tari combatante sa nu aiba NE activ una impotriva celeilalte. Pentru a se incheia razboiul trebuie ca ambele tari sa semneze tratatul de pace. In momentul in care tratatul de pace este aprobat de catre congresele ambelor tari, daca exista vreo lupta (directa – razboi de cucerire) aflata in desfasurare, aceasta se va incheia automat cu victoria aparatorilor.


Razboaie de rezistenta. Acestea se poarta intre tara ocupanta si luptatorii tarii ocupate stationati in tara ocupanta. Daca cetatenii altei tari doresc sa participe la RW trebuie sa se mute in tara ocupatoare.

Unde? In regiuni cucerite de catre o tara, nu in regiunile sale originare.

Cum? Prin mutarea in regiunea cu pricina. Este nevoie de 10 oameni care sa apese butonul de „support RW” ce apare pe homepage. In momentul in care un cetatean apasa butonul de „support”, Plato va sustrage 1000 moneda din contul sau. Daca suma din cont este mai mica de 1000 moneda, acesta nu va putea sprijini RW-ul.

Cand? La minim 24 de ore dupa ce regiunea a fost cucerita sau un alt RW a fost securizat de tara cotropitoare in acea regiune sau intr-o alta regiune a tarii ocupate. Daca un RW este castigat de rezistenta si, implicit, regiunea returnata posesorului de drept, un alt RW intr-o alta regiune va putea fi deschis imediat.

Cate RW-uri pot fi deschise maxim intr-o tara? Atatea cate tari are sub ocupatie (partial sau total) tara cotropitoare. De exemplu, ePolonia ocupa partial sau total eRepublica Ceha, eFranta, eGermania, eOlanda, eUcraina si eRomania. Asta inseamna ca, daca este respectata regula celor 24 de ore, pot fi deschise concomitent 6 RW-uri in Polonia.

Poate aceeasi tara sa deschida mai multe RW-uri simultan intr-o tara cotropitoare? Nu.

Dar exista vreo situatie in care o tara poate deschide RW in mai multe regiuni ale sale ocupate? Da. In cazul in care o tara are regiuni cucerite de mai multe tari cotropitoare, poate deschide RW-uri in ambele tari. Spre exemplu eUcraina poate porni RW simultan atat in ePolonia (in Dnipro sa zicem), cat si in eUngaria (in Subcarpathia spre exemplu).

Exista vreo situatie in care sa nu se poata deschide RW intr-o regiune in conditiile in care au trecut cele 24 de ore si nu este deschis un alt RW? Da, chiar doua situatii. Prima, mai evidenta, este cea in care exista deja o lupta in desfasurare in acea regiune. Cea de-a doua este ceva mai putin evidenta - sa presupunem ca eUngaria detine Crisana, iar eRomania detine Southern Great Plain. Cele doua RW-uri nu pot fi deschise simultan, chiar daca sunt respectate regulile prezentate pana acum, va fi deschis fie RW in Crisana, fie in SGP. - intre timp, Plato a decis sa ma contrazica in a doua situatie si sa permita deschiderea ambelor RW-uri.

De multe ori se deschid RW-uri fara sanse de castig, cu scopul de a face drain, de a oferi adversarului o alta lupta unde sa iroseasca damage, astfel incat sa creasca sansele de victorie in lupta de interes. Daca acestea sunt deschide cand si unde trebuie se pot dovedi a fi niste arme foarte puternice.O campanie (indiferent ca-i razboi de cucerire sau RW) este castigata de tara care obtine prima minim 83 de puncte. Castigand runde in diverse divizii se pot obtine puncte de campanie conform tabelului urmator:


Pentru a castiga runde, indiferent de divizie, este necesar ca una dintre partile combatante sa adune minim 1800 de puncte. Punctele in runda se obtin tinand bara de influenta peste 50% conform tabelului urmator:


In situatia in care ambele combatante au livrat cantitati egale de damage, zidul aflandu-se la fix 50.00%, punctele se vor acorda aparatorului. Astfel de situatii se intalnesc mai degraba la inceput de runda, cand inca nu a luptat nimeni de nici o parte. In cazul RW-urilor, se considera ca fiind aparatoare tara cotropitoare.


Inainte de incheiere, cateva studii de caz.

Doua tari au MPP-uri comune, de exemplu eCroatia si eRomania. Una dintre ele declara razboi (DoW/NE/AS) celeilalte. Ce se intampla cu MPP-urile? Toate MPP-urile comune vor fi pierdute de catre tara atacatoare in momentul in care va declansa primul atac.

In timpul razboiului eUngaria – eRomania, noi decidem sa semnam MPP cu eMoldova. eMoldova are la deja un MPP cu eUngaria. Ce se intampla cu MPP-ul? Dupa ce a fost semnat MPP-ul (devine MPP comun celor doua tari) tara care declanseaza urmatoarea lupta (deci cea care are initiativa) va pierde MPP-ul cu eMoldova. Atat. Nu si altele.

eRomania este angajata intr-o campanie activa impotriva eUngariei. eUruguay si eRomania aproba un MPP in acest timp. Cetatenii stationati in eUruguay vor putea lupta de partea eRomaniei din acel moment? Nu, in razboi se va activa MPP-ul in momentul in care se va deschide o noua campanie.

eRomania are NE activ pe eUngaria, insa eUngaria din diverse motive nu are NE activ pe eRomania. In timpul unei lupte active (campanie prin MPP, razboi direct) eUngaria aproba NE pe eRomania. Cand intra in aplicare bonusul de NE pentru unguri? Exact in momentul in care acesta a fost aprobat.

In data de 7 ianuarie, harta in zona turceasca arata ceva in genul asta:


Daca e sa ne luam dupa harta, NE-ul ungurilor pe turci ar fi trebuit sa fie sters, iar razboiul inchis. Totusi nu s-a intamplat asta, iar ungurii au putut ataca Aegean Coast of Turkey. Multi au considerat ca a fost vorba despre un bug. Nimic mai fals. Consultand pagina regiunii, observam ca aceasta are granita cu Black Sea Coast of Turkey. Ca ar trebui sau nu sa existe acea granita este o alta discutie, insa atata timp cat ea exista in database si este afisata acolo, ungurii au declansat atacul in mod legal. Deci de tinut minte: harta o folosim pentru a ne face o idee, insa pentru a calcula rute si a vedea cine, unde poate ataca este imperios necesar sa consultam pagina regiunii.

Pe data de 3 ianuarie, eRomania a lansat un atac asupra regiunii turcesti detinuta de unguri, Black Sea Coast of Turkey (BSCoT). Harta arata atunci cam asa:


Ideea atunci a fost ca noi sa ii ajutam pe turci si sa le inchidem razboiul cu ungurii. Adevarul este ca le-am fi inchis acest razboi doar daca vroiau si ungurii acelasi lucru, chiar daca am fi castigat campania. De ce spun asta? Era suficient pentru ei sa porneasca urmatorul atac asupra eTurciei si cu 1 minut inainte de a fi pierdut BSCoT in fata noastra. Ar fi pierdut NE-ul ce-i drept, insa lupta ce-o deschideau ar fi continuat si implicit razboiul ar fi ramas activ. Ca sa se fi inchis razboiul era necesar ca fie apoi turcii sa reuseasca sa respinga atacul unguresc, fie ca noi sa le cucerim ultima colonie turceasca inainte ca ei sa lanseze urmatorul atac.


Tulai domne, am terminat si-am sarit multe chestii  daca e ceva, facem si sesiune de Q&A (voi puneti intrebarile in comment-uri/PM, iar eu le postez, cu tot cu raspunsuri in articol.


De ce avem alianta cu croatia de 2 luni ?
Alianta (MPP-ul) cu eCroatia (pe care-l putem vedea pe pagina de Military eRomaniei[/ur] expira in 2 luni pentru simplul fapt ca s-a propus o noua lege de alianta mai devreme. Poti semna in avans si pentru un an de zile, este nevoie doar de suficienti bani in trezoreria fiecarei tari (12*10.000 moneda) si de 12 legi de MPP propuse si aprobate.


Felicitari cui a fost in stare sa citeasca tot si ete-un mic cadou

 

Kommentare

Didei
Didei Tag 1,882, 01:35

boobs!!

titillica
titillica Tag 1,882, 01:37

07

CRIS 99
CRIS 99 Tag 1,882, 01:38

bo-o7-bs

Slevin07
Slevin07 Tag 1,882, 01:43

Nauf did it again ! 😃
More b00bs for n00bs please !

o7

diuras
diuras Tag 1,882, 01:45

Sun Tzu said: "The art of war is of vital importance to the State!"
so, read and learn!

+10x for b00bs

o7

alzena
alzena Tag 1,882, 01:48

eu am reusit , acum unde e cadoul meu ?

elbandido
elbandido Tag 1,882, 01:50

\o/

MermaidPrincess
MermaidPrincess Tag 1,882, 01:54

protestez impotriva acestui articol care spune despre toate secretele stratejice si da numai boobsi

KOSOVA Batoa
KOSOVA Batoa Tag 1,882, 01:57

ufff

aladinus
aladinus Tag 1,882, 02:05

bOObs!!!!!!! more bOObs please...

alzena
alzena Tag 1,882, 02:06

agree with MermaidPrincess

Runge Kutta
Runge Kutta Tag 1,882, 02:06

gif`ul ala de la final e genial:D

Pentru asta am citit articolul....

cristi4seby
cristi4seby Tag 1,882, 02:11

bune info pt incepatori .. si nu numai

Raul4HH
Raul4HH Tag 1,882, 02:11

Frumos articolul, o7

Claudiu976
Claudiu976 Tag 1,882, 02:12

mai multe poze .. ca nu ma descurc cu literele...:🙁(

OptimusDei
OptimusDei Tag 1,882, 02:14

O7
Frumos cadou , bun articol , bine explicat .
Mi-ar place ca un viitor articol sa explice relatia dintre Ministerul Apararii si Um -uri.
Cum se sanctioneaza/premiaza indeplinirea/neindeplinirea ordinelelor in timp util si neconditionat.

Rozan Zibar
Rozan Zibar Tag 1,882, 02:20

heeee ...in sfarsit un tutorial pe care il inteleg si eu .
Felicitari naufragiatule.

Greemans
Greemans Tag 1,882, 02:31

Blah blah nice b00bs, blah blah buna poza, blah blah buna poza, blah blah buna poza, blah blah interesant cadou (((:

Bun tutorial indiferent de varsta erepublikana a celui ce-l citeste!

@OptimusDei Intr-o versiune mai veche a jocului (V1 pentru cunoscatori) Statul platea o solda/cap de soldat. Se aplicau si sanctiuni etc.
In momentul de fata, statul nu plateste UM-urilor care fac parte din SMR (si nu numai - preSMR) niciun leu. Acestea lupta la ordine si atat. Castigarea unei lupte in acest moment tine doar de coordonare.
Statul echipeaza la luptele pe care le considera importante, soldati (nu UM), cu un nr de arme, conform cu nr de lupte pe care acestia le declara ca disponibile.
In cazuri exceptionale, momente cheie in care armata nu face fata, statul mai cumpara damage de la formatiuni militare din afara Romaniei pe care le platesc cu moneda sau cum se inteleg.

oboj
oboj Tag 1,882, 02:35

cate bunatati intr-un singur articol.... : )
votat

Lemon Vodka
Lemon Vodka Tag 1,882, 02:36

Prea mult plastic!
Te-ai salvat la final...

Bonus, more bouncing tits:

http://i142.photobucket.com/albums/r107/DaveD_05/Smileys/bouncingtits.gif

OptimusDei
OptimusDei Tag 1,882, 02:50

o7 Greemans
Adevarat , castigarea unei lupte tine de coordonare ...dar nu numai !
Dau un exemplu :
Cand unii dadeau totul in lupta x acum doua zile , un coleg de UM castiga o medalie BH undeva prin americi.
Ce trebuie facut pentru a-i stimula sa dea pt Ro ?
In nici un caz blamati , deoarece goldul este necesar oricarui jucator.
Oare in cazul luptelor importante pt Ro ar fi utila o grila de premiere ?

CornelB
CornelB Tag 1,882, 02:59

In eUS, de exemplu, UM-urile primesc sume (mari) de CC pe saptamana de la stat.
Si atunci, da, se poate vorbi de penalizare.

Atat timp cat statul nu ofera/plateste nimic, nu are nici cum sa ceara/sanctioneze.
Nu ramane decat factorul "la sentiment": Patriotism, fun, comunitate etc.

Acid Jazz
Acid Jazz Tag 1,882, 03:04

Bun articol!
Am citit toate pozele.

Greemans
Greemans Tag 1,882, 03:20

@Optimusdei Solutii ar fi, dar cand exista personaje rau intentionate care cred (si intoxica media) ca in momentul de fata UM-urile primesc bani sau mai stiu eu ce beneficii din banii boborului (si nu numai), mie ca si cmd de UM mi se face lehamite. Prefer sa-mi echipez oamenii cu ce avem si sa-i indrum cat mai bine la lupta.

Slider
Slider Tag 1,882, 03:52

Excelent articol!
Recunosc, n-am reusit sa-l citesc.

Team CM
Team CM Tag 1,882, 04:00

Multumim mult!

zmeuNY
zmeuNY Tag 1,882, 04:12

Mi-a fost foarte greu sa ma concentrez sa il citesc.

Dar, foarte bun Articol.
Cand vrei, poti.

Xpertiza
Xpertiza Tag 1,882, 04:21

o7

Old Bilbao
Old Bilbao Tag 1,882, 04:33

Eșuatule, să știi că nici al nostru CP nu știa ce e aia FF până acum câteva zile : )))

hondy72
hondy72 Tag 1,882, 04:34

o72!

Naufragiatu
Naufragiatu Tag 1,882, 06:47

Daca ati citit articolul la fel cum ati citit titlul, e perfect, inseamna ca s-a inteles tot. Eu unul nu stiu ce-i aia "militarea", poate ma ajuta cineva. Pana atunci, modificam (:

elbandido
elbandido Tag 1,882, 07:25

Art-ul asta e bun de bookmark, nu numai pentru babies, dar si pentru cei ce viseaza la vreo functie de MoD sau vMoD.

Romanian Liberator
Romanian Liberator Tag 1,882, 07:46

Pune articolul intr-un PDF sa dam la toti piticii 🙂

evilgod
evilgod Tag 1,882, 07:57

Foarte bine scris! Felicitari Naufragiatu.

soaresol
soaresol Tag 1,882, 08:31

au, glicemia

MullerCosmin
MullerCosmin Tag 1,882, 08:38

+100 si pt articol si pt ...balcoane

IntoOblivion
IntoOblivion Tag 1,882, 09:15

Nauf, ce ameliorari estimezi ca se vor produce in urma "receptarii" artului tau? : )

Naufragiatu
Naufragiatu Tag 1,882, 09:33

@Mugur: nu am de gand sa sterg articolul, deci link-ul poate fi pastrat, pus la bookmarks/favorites de cine o fi interesat/a

@VV:prefer sa sper decat sa estimez.

Ro.Spartacus
Ro.Spartacus Tag 1,882, 09:33

Booooobs!!!!X_X

Mr Anderson
Mr Anderson Tag 1,882, 11:33

multumesc de cadou 🙂

un articol pe economie pe cand?

frogs
frogs Tag 1,882, 11:36

@ diuras "If fighting is sure to result in victory, then you must fight!... . Sun Tzu said that, and I'd say he knows a little more about fighting than you do, pal, because he invented it! And then he perfected it, so that no living man could best him in the ring of honor! And then he used his fight money to buy two of every animal on Earth.And then he herded them onto a boat, and then he beat the crap out of every single one! ...and from that day forward, any time a bunch of animals are together in one place it's called a zoo!Unless it's a farm!"

Rondy Rondy
Rondy Rondy Tag 1,882, 11:58

Un articol bun. Il voi posta si in ziarul MA . Sper sa nu mi ceri drepturi de autor : (

Naufragiatu
Naufragiatu Tag 1,882, 12:13

@Mr Anderson : pipi pe ele de firme, nu renteaza sa-ti faci nici una acum, cumperi ce ai nevoie (food de calitatea care ofera cel mai bun raport cost:energy si arme q6/q7) , pune 2500 ron la vanzare la 0.004 si rabdare (: iar daca ai firma de arme mai mica decat q6, iti pierzi timpul si banii lucrand in ea

Spiry
Spiry Tag 1,882, 12:31

Sunt 221 pagini * 10 oferte = 2210 oferte de vanzare CC! Si asta la 0,003 G/CC. Deci @Mr Anderson, ai nevoie de FOARTE multa rabdare...
Oare cat CC este pe MM?

maestrali
maestrali Tag 1,882, 12:57

la 0,003 acum nu mai castigi mare lucru; ideea era sa faci o oferta de 2500 cc, la 0,004 gold/cc si sa ai rabdare pana va scadea goldul sub limita de 333 cc si atunci se activeaza automat cursul de schimb de 0,004. Dupa cum evolueaza lucrurile, si daca Plato nu vine cu vreo idee care sa influenteze modulul economic, rabdarea nu-ti va fi pusa prea mult la incercare.

Nu sunt foarte sigur dar aici mai e o problema: si anume faptul ca sunt transferate in fruntea listei de 0,004 toate ofertele de 0,003 gold/cc care nu au ajuns sa fie tranzactionate.

Naufragiatu
Naufragiatu Tag 1,882, 12:57

Erau 350 astfel de pagini acum nu foarte mult timp.

Naufragiatu
Naufragiatu Tag 1,882, 12:59

dupa 10 zile oferta de pe monetary market expira. cand expira banii se intorc in contul cetateanului (: ca posteaza iar respectivul e alta poveste

ValahianDusk
ValahianDusk Tag 1,882, 13:26

te astepti sa citesc toata ciudatenia asta?

maestrali
maestrali Tag 1,882, 13:30

acum, chiar daca se schimba cursul la 0,004 G/cc, nu mai castigi mare lucru pe MM. Au trecut vremurile cand, cu ceva mai mult noroc, puteai sa castigi numai din tranzactiile de pe MM chiar si 30-40 gold/luna.
De fapt si tranzactiile cu arme de pe canalele specializate ale iRC nu mai sunt mari surse de venit. Si asta pentru ca au scazut preturile unitare iar diferentele dintre ofertele maxime si minime s-au redus proportional cu preturile.
Firmele de WRM sunt si ele in declin, adica un rubber plantation intr-o tara cu bonus 100% iti aduce 20cc la preturile de azi si in curand s-ar putea sa se ajunga la 15cc/fabrica. Sa ne gandim in cat timp se scoate o investitie intr-o astfel de fabrica... merita sa te incurci doar daca te da goldu' afara din casa.

Asa ca, excluzand clonarii, pe cei care mai fac afaceri su statul si pe "spargatorii de banci", nu prea mai sunt mijloace de acumulare rapida de capital.

maestrali
maestrali Tag 1,882, 13:39

Uitai sa amintesc de mercenari, dar aici vorbim de o categorie relativ restransa de jucatori, adica sub 20% din total, cei care au un dammage suficient de mare incat sa ramana cu ceva bani de seminte dupa ce investesc in tancuri si food ca sa sustina nivelul de dammage pe care l-au angajat.

Ideea de baza e ca un "pitic" are optiuni restranse de acumulare de capital... Ii trebuie multa rabdare, perseverenta si ceva cunostinte pe care, daca nu le au, si le pot insusi de la tipi ca autorul articolului.

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.