Hintergrund an/aus

Join the new world

 

Corabia salvarii.

Tag 2,032, 10:33 Veröffentlicht in Romania Rumänien von Vladica Andrei
Hristos S-a inaltat!!!

Imi cer iertare pentru greselile gramaticale pe care le fac fara voia mea, chiar am corectat cate ceva in articolele trecute, sper sa fie cat mai putine pentru ca mesajul meu sa fie inteles intocmai.


Corabia salvarii.

Ceea ce nu inteleg multi, este ca biserica nu inseamna numai clereul preotesc si calugaresc, biserica suntem TOTI, ierarhi, preoti si credinciosi, iar credinciosii nu doar asista la Sfanta Liturghie, ci participa. O mare diferenta intre aceste doua cuvinte cu intelesuri diferite...., asisti la un meci de fotbal, insa tu nu esti fotbalist, asisti la un concert de muzica, dar tu nu esti muzicant, tu esti in afara fenomenului, dar participi la viata de familie pentru ca faci parte din familie, participi la o loterie pentru ca faci parte dintre concurenti. Ei bine, la biserica participam toti, pentru ca toti facem parte din familia lui Hristos care se numeste biserica, corabia bisericii menita sa strabata valurile oceanelor indreptandu-se catre sfarsitul veacurilor. Simbolul vazut al bisericii este biserica locas de inchinare, care are forma unei corabii cu partea dinspre rasarit (caci spre rasarit se indreapta) rotunjita, asa cum este prora, partea din fata a corabiei menita sa invinga valurile. Toti ar trebui sa vaslim pentru a merge mai departe, pentru a invinge greutatile si a ajunge acolo de unde candva stramosii nostri au plecat fara sa vrea.

Insa multi dintre noi cadem din aceasta corabie, slabiti fiind de valurile oacenului, care sunt tot mai mari si mai puternice pe masura ce inaintam. Iata cum nu mai stim sa luam din biserica ceea ce este important pentru sufletul nostru, dand vina pe preoti si ierarhi, care si ei la randul lor au slabit inauntrul lor, unii dintre ei facand lucruri deloc ortodoxe, dar ma intreb, de ce vedem tot timpul lucrurile rele si negative? nevazand pe cele bune si de folos si tot aici am sa si raspund: si noi am slabit inauntrul nostru si ne este taree greu sa invingem raul si mai ales fara credinta, care ar putea fi si speranta in acest caz.

Si pana la urma nu harul preotului se pierde, caci diavolul nu stie decat pe deasuprea sa murdareasca, noi ne pierdem. Daca nu stam atenti la aceste vremuri in care totul se petrece, in care totul este posibil si in care pacatul sodomiei ca si multe alte pacate par a fi normale. Comorile se gasesc acolo unde nu ne asteptam de multe ori, insa eu as numi aceasta comoara, corabia salvarii din care daca lispesti, suferi. Timpul petrecut in spital este echivalent cu timpul vietii noastre in care am lipsit de la Liturghie.

Totusi credinta inca mai exista. Vizita patriarhului Kiril la Sfantul Munte Athos imi aduce aminte de vizita Sfantului Brau în Rusia, a celei mai importante relicve a Manastirii Vatopedi. Atunci cand Sfantul Brau a ramas in Rusia vreme de 40 de zile. In toata aceasta perioada calatorind in 15 orase, multi credinciosi au putut să se anchine si sa se întareasca duhovniceste. Numarul inchinatorilor a fost atat de mare, incat a fost considerata cea mai mare adunare populara din secolul al XX-lea ai al XXI-lea din intreaga lume. Aproape 4 milioane de oameni s-au inchinat la Sfantul Brau, multi dintre ei asteptand la coada vreme de pana la 17 ore.

Ma intreb, ce am facut daca am distrus corabia salvarii? inecand in mare pe toti carmuitorii acesteia.

De citit


Vlădîca Andrei
Doamne ajuta.
 

Kommentare

Ucuitoru
Ucuitoru Tag 2,032, 10:40

Mielul domnului, iti dedic aceasta piesa:

https://www.youtube.com/watch?v=afWnZIDLVJ4

Ucuitoru
Ucuitoru Tag 2,032, 10:43

...pentru slujba de dimineata. E chiar constructiva, daca intelegi si alte limbi straine inafara de cea din Olimp.

Mishu Cuzub
Mishu Cuzub Tag 2,032, 11:03

Mai da te rog o data linkul, mie imi deschide home page-ul youtube 🙁

Ucuitoru
Ucuitoru Tag 2,032, 11:41

Lamb of god - Reclamation https://www.youtube.com/watch?v=afWnZIDLVJ4

Ucuitoru
Ucuitoru Tag 2,032, 11:45

Copiaza doar link-ul si deschide-l in alta pagina.

Mishu Cuzub
Mishu Cuzub Tag 2,032, 13:23

Mersi ucuitoru. 🙂

NigelFarage
NigelFarage Tag 2,033, 09:13

Ce pla mea e aici ma ?

reezzz
reezzz Tag 2,033, 23:36

sobor de fete nebisericesti care vin sa asiste la inaltareea art sf parinte vladica andrei cu ajutorul fratilor ''ortodocsi'' sarbi

reezzz
reezzz Tag 2,032, 10:47

corabia asta are si motor ca eu in vasle nu am incredere(au o viziune plata asupra lumii)

ghishae
ghishae Tag 2,032, 11:42

hmm, prin lucruri deloc ortodoxe te referi la a plati taxe si impozite? show me one of those : )

in alta ordine de idei m-ai luminat intr-o privinta. nu intelegeam ce de e nevoie de catedrala aia grotesca, dar acum am inteles. intaiul marinar al tarii are nevoie de un vas de comandat dupa ce isi termina mandatul si santierele navale de pe dealul mitropoliei lucreaza de zor : )

Vladica Andrei
Vladica Andrei Tag 2,032, 11:47

🙂 .....

Catedrala este un lucru bun, dar romanilor nu le trebuie. Fost-au biserici din lemn si credinciosi cu credinta de piatra, astazi este tocmai invers. Este doar dorinta unora aceasta catedrala, nu a tuturor.

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Tag 2,032, 14:21

Sunt mai multe biserici decat spitale,you frickin' idiot! In timp ce oamenii se chinuiesc in spitale si mor in chinur si de foame,iar unii mor de boala acasa ca nu-si permit tratament,preotii se imbuiba si traiesc in lux,in timp ce se roaga "pentru cei saraci".

Vladica Andrei
Vladica Andrei Tag 2,032, 11:49

Nu spun ca nu mi-as dori sa avem o asa catedrala mareata, avand in vedere faptul ca rusii, bulgarii sau sarbii au asemenea catedrale, dar daca nu s-a contruit pana acum? am fost obisnuiti cu biserici mici ca ale lui Stefan voda si apoi nici nu avem bani pentru asa catedrala.

ghishae
ghishae Tag 2,032, 11:59

motivatia asta a ta cu ce are vecinu nu cumva e in contradictie "Să nu doreşti casa aproapelui tău" ? : )

Vladica Andrei
Vladica Andrei Tag 2,032, 12:03

Nu e in contradictie, depinde cum intelegi, daca vrei catedrala pentru frumos nu e in contradictie si noi oricum avem catedrale. Ce este drept nu avem una in Bucuresti, dar in fine, o vor ridica in urmatorii ani cu ajutorul Domnului 🙂

Rondy Rondy
Rondy Rondy Tag 2,033, 00:24

Cu ajutorul Domnului din banii prostimii . Specifica te rog .

The Death of Rats
The Death of Rats Tag 2,033, 12:54

Sa fiu sincer mi-as dori sa se construiasca din banii statului nu o catedrala exceptional de mare si scumpa ci locuinte sociale sau "affordable housing" sau proiecte in domeniul energiei renerabile. Sa ridi templu unei divinitati prost interpretate este o risipa majora de resurse si ofensa adusa fiecarui individ capabil de a rationa.

kojakk1984
kojakk1984 Tag 2,033, 18:06

moooooooooooooooooooooooooooooooooori!!!!

giap
giap Tag 2,033, 09:00

ghi, ai deschis un subiect foarte spinos. Traditia Ortodoxiei romane este simplitatea. Asa ca, prin prisma respectului ce-l port pentru traditiile oricui, sustin prin citare "Fost-au biserici din lemn si credinciosi cu credinta de piatra". Pentru ca nu ai nevoie de o biserica la 100 de locuitori, un spital la 10.000 de locuitori si o scoala la 3000 de locuitori. Si nici de o hardughie grotesca pe post de catedrala.

ghishae
ghishae Tag 2,033, 10:14

nu sunt de acord : ) traditia ortodoxiei nu e simplitatea, ba din contra e opulenta in ideea ca biserica este o poarta a raiului, unde totul e lumina si bogatie drept urmare in bisericile ortodoxe polieisti cu aur si argint tot ce prinzi, inclusiv hainele de ceremonie. prin comparatie orice biserica abrahamica arata tern si fad .

bisericile din lemn la care se face referire sunt doar rezultatul unei populatii sarace zona de influenta a ortodoxiei prin comparatie cu ce avem in zona catolica. Nu au existat imperii si colonii care sa satisfaca nevoia de grandoare a clerului.

chiar si asa poti cauta informatii despre catedralele ortodoxe si vei vedea destule constructii monumentale, realizate in principal pe teritoriul imperiului tarist ( evident cea mai bogata populatie ortodoxa ) sau realizate dupa 1900 cand decalajul intre est si vest ( economic vorbind ) s-a mai redus.

asta cu simplitatea e doar un poveste de pacalit poporul, cam ca aia din cartile noastre de istorie cu romanii care n-au cucerit pe nimeni pentru ca suntem un popor pasnic : )

Alina V
Alina V Tag 2,033, 10:19

Vezi catedralele ortodoxe din Timisoara sau Ploiesti - scara umana si maxima sobrietate. Dar pestele de la cap se impute...

Vladica Andrei
Vladica Andrei Tag 2,033, 10:47

Mai, si in trecut existau templele mari si splendide.....chiar este asa de greu de inteles ca omului ii este greu sa se lepede ce ceea ce este splendid si frumos? In toata istoria se gasesc oameni care au inaltat constructii mari si nefolositoare daca stai sa te gandesti, .Astazi? ESTE LA FEL PENTRU CA OMUL ESTE ACELASI.

Copacescu
Copacescu Tag 2,032, 11:48

Ce am învățat astăzi? Se pune virgulă între subiect și predicat!

Copacescu
Copacescu Tag 2,033, 00:10

Te mănâncă în... chelie să distrugi topul articolelor în fiecare zi? Nu înțelegi că lumea NU îți vrea articolele?

Legat de "Imi cer iertare pentru greselile gramaticale pe care le fac fara voia mea, chiar am corectat cate ceva in articolele trecute, sper sa fie cat mai putine pentru ca mesajul meu sa fie inteles intocmai.": dacă ai făcut un copy-paste ordinar și ai mai corectat pe ici pe colo se numește plagiat; altfel, dacă l-ai scris chiar tu, înseamnă că nu ai prea dat pe la orele de română. Sfat: citește o carte și mai treci pe la școală, nu pe la biserică. Și nu mai contribui la distrugerea presa eRomânească.

Han   Solo
Han Solo Tag 2,032, 12:07

hmmm, rar mi-a fost dat sa citesc atatea prostii pe .. pixel patrat.

cc1432
cc1432 Tag 2,032, 14:34

si nici macar nu il mai voteaza polacii... il votam "noi", asta este mai dureros.

Rondy Rondy
Rondy Rondy Tag 2,033, 00:25

Parca ionutradu98 era mai simpatic si aborda o tema mai captivanta 🙂

Ion are IPhon
Ion are IPhon Tag 2,032, 13:37

''-Te iubesc,x!
-Si eu,parinte,ca pe un tata!
-Eu te iubesc mai mult decat pe un fiu...''

Dialog real de pe cand Dan era mitropolit pe la Iasi.X nu era amator de dosuri si a pierdut contractele banoase cu biserica,zeci de mii de euro anual...

Ce sa cautam noi in corabia salvarii cand la carma e un poponar?

Vladica Andrei
Vladica Andrei Tag 2,032, 13:38

corabia tine aceeasi directie ....ea doar se deterioreaza cand la carma sa afla cei nevrednici

Otoko Mae
Otoko Mae Tag 2,032, 23:57

Corabia asta a salvării are cumva o cruce roșie pe ea, sirenă şi girofar?

reezzz Tag 2,033, 00:05

Kommentar gelöscht

reezzz
reezzz Tag 2,033, 00:06

defapt e neagra, blindata ,in spate are un spatiu bine inchis cu gratii si secutizat iar pe ea scrie interventii(soferii sunt niste apostoli necunoscuti care poarta cagule, bastoane, arme si spreiuri paralizante),vehiculul salvarii vine fugiti baaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

giap
giap Tag 2,033, 09:04

Corabia aia cu cruce rosie, sirena si girofar a fost pusa la punct de un musulman, din donatiile romanilor (indiferent de religia lor) 😛

Rozan Zibar
Rozan Zibar Tag 2,033, 00:12

Adevarat S-a Inaltat !

TAMO Neko
TAMO Neko Tag 2,033, 01:14

v118 s1300

Otoko Mae
Otoko Mae Tag 2,033, 01:21

Bravo! Ultimul care a votat şi subscris e sârb. Q. E. D.

ghishae
ghishae Tag 2,033, 02:19

frati ortodocsi 🙂

Otoko Mae
Otoko Mae Tag 2,033, 09:46

Ecumenismul face ravagii! 😉

The Death of Rats
The Death of Rats Tag 2,033, 12:58

Poi stai... Fac si Sarbii lobby aici. ca doar sunt si ei "frati" ortodoxi.

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Tag 2,033, 01:40

reezzz
reezzz Tag 2,033, 02:36

Q: Vladica Andrei stii de ce s-a inaltat Isus?
A: pt a scapa de art tale
😃:D:D:D:D:D

jochannes
jochannes Tag 2,033, 07:59

Raule!! 🙂

reezzz
reezzz Tag 2,033, 08:05

ms

octaviuta
octaviuta Tag 2,033, 02:41

Adevarat s-a Inaltat!!
Un nou articol plin de bun simt. Felicitari Andrei. Faptul ca trei dintre articolele tale sunt in top 5 dovedeste ca lumea din erep apreciaza ce faci tu. Tine-o tot asa.
M-a distrat foarte mult un comentariu facut la un alt articol al lui andrei care zicea cam asa: ,,nu mai posta astfel de articole pentru ca sunt mii de jucatori pe erepublik carora nu le place despre ce scrii,,. Oare sa fie chiar atatea mii? La comentarii vad doar aceeasi contestatari. Vreo 20, plus minus cativa. Si atunci cum se face ca articolele lui sunt in top? Pune-ti aceasta intrebare si apoi scrie, altfel risti sa rada oamenii de tine.
Inchei cu 3 citate care arata ce cred eu despre comentariile facute doar din rautate:

,,Dumnezeu ne-a dotat cu două extremităţi: una pe care să ne aşezăm şi cealaltă cu care să gândim. Succesul depinde numai de care dintre ele ne folosim mai des.,,

,,Nimeni nu are dreptul să distrugă credinţa altei persoane cerând dovezi empirice,,.

,,Biserica nu este un muzeu cu sfinţi, ci mai curând un spital pentru păcătoşi.,,

citate din Ann Landers.

Zile frumoase sa aveti!

ghishae
ghishae Tag 2,033, 07:39

octaviuta, gandind cu fundu, ( n-am parte de cealalta extremitate , ca deh nu am parte de zeitatea ta ) ma trezesc vorbind urmatoarele:

1. 20 care contesta, dar nu vrei sa faci si o contabilitate la aplaudaci ? : )

2. nu exista buton de "hate", ci doar de "vote". eu l-am folosit : )

3. citatul ( asta primul ) la care te raliezi denota bunatate? parca dogmele crestine erau iertarea greselilor si iubirea neconditionata de aproape : )

4. tu il numesti un nou articol plin de bun simt, dar conform regulilor este doar un nou articol ilegal "5.1.17 use the Website and/or the eRepublik.com Service for advertising, marketing, charitable, campaigning, for public relations or political purposes of any kind;". Nu se incadreaza la bun simt respectarea regulilor pe care le-ai acceptat?

5. suntem cu totii constienti de ortodoxitatea poporului roman ( doar biserica e singura corporatie care nu a suferit din cauza crizei 🙂 )

6. comentariile mele nu sunt doar din rautate, mai sunt si din convingere 🙂

si daca tot e cu citate, le dau si eu pe ale mele:

“Fericiti cei ce plang, ca aceia se vor mangaia”

"Fericiti cei saraci cu duhul, ca a acelora este imparatia cerurilor"

"Fericiti cei ce flamanzesc si insetoseaza de dreptate , ca aceia se vor satura"

evident, ca si ale tale, sunt deschise interpretarilor : )

zile frumoase iti doresc si eu : )

jochannes
jochannes Tag 2,033, 08:28

La faza cu catedrala ai gandit cu partea superioara si ai zis bine

adytza
adytza Tag 2,033, 02:43

V+S
cine ar fi crezut?
😉

Gabi224
Gabi224 Tag 2,033, 03:14

Eu n-as mai primi credinciosii in spitale. Si-asa avem putine si vai de ele. Sa-i vindece rugaciunile.😃
Mi-e scarba.

zukeru
zukeru Tag 2,033, 04:54

Numai ca ghici ce, spitalele nu sunt ale tale! Cand o sa finantezi tu spitalele, cand o sa-ti construiesti tu spitalul tau atunci o sa poti face ce vrei cu ele.
Prin comentariul ala incalci cel putin 2 drepturi ale omului!

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.