Remember the Day, 2nd of May!

Day 4,907, 01:48 Published in Romania Romania by titillica

Ziua FAR + definiții
61•Day 4,547, 03:32•Published in Romania Romania•Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment
Motto: Remember the day, 2nd of May!


Salut, fiilor!

A mai trecut un an peste noi, FARule. Azi era sărbătoare mare. Defilam împreună. Suntem tot aici. Războaie, pandemii, era cât pe-aci să moară Kim Jong- dracii- să-l ia- pe- umflatul- ăla, etc. Mă uitam peste articole mai vechi și am realizat că mulți dintre jucătorii de astăzi nici măcar nu știu ce este aceea o defilare. Să vă explic cum era treaba (o secundă vă rog, mă uit puțin pe fereastră, mi-a intrat nisip în ochi, nu știu ce m-a apucat).
Așa.
Defilare (definiție, dex. Erep., ediția 2009. Autori: academicienii FAR) = Lupta coordonată a membrilor unei unități militare de elită, declanșată de către comandament pe canale de comunicare parolate, în momente cheie, la comanda “Go go go!!!” și precedată de momente tensionate de liniște deplină.
Dacă unitatea militară de elită care defila era FAR, lupta se numea EVENIMENT și participa marea masă a jucătorilor, din toate colțurile lumii.

Abia așteptam să ne strângem, să ne îmbrăcăm frumos și să ne alegem “victima”. Nu știu cum aș putea să vă descriu mai bine sentimentul acela de bucurie când vedeam uniformele FAR curgând pe ecran, una după alta, toate la fel, doborând ziduri ce păreau imense și provocând panică printre adversari. Nu pricepeau nimic și până se prindeau… Pe-atunci bătăliile puteau fi câștigate și cu puțină tactică.

Tactică (definiție, dex. Erep., ediție Princeps. Autori: soldații armatei române. Toți ceilalți soldați au aplicat-o după 6 luni) = combinarea unor elemente de strategie militară inventate și puse în practică de către jucători români spre uluiala jucătorilor normali și disperarea adversarilor.

Aceste elemente puteau fi:
- Îmbrăcarea uniformei unei unități rivale ori (în mod exasperant și de neînțeles pentru neinițiați) a unei unități străine (a nu se uita niciodată moaca și așa nu prea strălucită a cetățenilor ungurieni când soldați cu uniforme ungurești doborau ziduri în Central Hungary);
- Atacul la ore mici, dimineața devreme sau dimpotrivă, la ore mari;
- Atacul cel mai puțin probabil, asupra unei regiuni aparent lipsite de importanță;
- Intrarea în masă pe chat-urile armatei rivale, în același moment. Imaginați-vă 50-100 de soldați salutând în același timp,în românește, pe chat-ul official al armatei ungare sau sârbești (parolate și mega parolate dar na, ai noștri mai citeau o carte de informatică). Există filmări făcute de cameramanul TVR,rdbl ;
- Cedarea deliberată a unei regiuni și implicit forțarea risipei de resurse a adversarului. Ziua următoare, la 10 fix, începea atacul nostru iar oamenii ridicau din umeri, pur și simplu nu aveau cu ce să lupte (nu era ca acum, toată lumea are fabrici de arme q7 cu nemiluita. Primeai de la stat sau de la UM un număr limitat de arme q5-maxim). Pâna la 3 după-amiaza erau șterși de pe hartă;
- Lipsa de pe chat-urile recunoscute , înaintea unei bătălii importante. Assembly în alte locuri. Spionii raportau apatia totală dar participanții la lupte apăreau instantaneu de nicăieri, la ordin;
- Lupta coordonată în ultimele minute. Poate nu cunoașteți, înainte vreme nu luptai ca nebunul, 90 de minute. Aveai doar câteva click-uri. Era ca în filmele alea cu submarine, cine avea nervii mai tari câștiga. Terminai de luptat cu 3 minute înainte erai mâncat. Veneau niște băieți și fete de la FAR (și nu numai dar azi e ziua noastră) și te îngropau până la gât, să te mănânce lighioanele pădurii.

Puteți completa și voi aici, ăștia, dinozaurii…. Mai respirați?

Astăzi jocul nostru preferă cumpărătorii. Se joacă individual, se cheltuiesc bani mulți. E o evoluție firească, într-un fel. Un biban ajunge legendă într-un an. Nu mai există coordonare și nici comunicare. Se pierde mult din esența unui joc de strategie.
Să revenim, totuși. Vreau să vă cunoașteți înaintașii. Oameni curajoși care au pierdut multe nopți (atunci când puțină lume făcea asta) pentru 5 click-uri. Amintiți-vă de ei. Vorbiți aici despre ei. Onorați-i.
Pe jucătorii mari care au fost și sunt, îi am mereu mereu cu mine.
Mulțumesc FAR, mulțumesc fiilor/fiicelor mele pentru toate bucuriile.

Pe jucătorii FAR îi am în inimă.

Să ne auzim cu bine!

titillica, soldat FAR