Hintergrund an/aus

Join the new world

 

Грешка или не ! [PAL]

Tag 1,825, 15:19 Veröffentlicht in Republic of Macedonia (FYROM) Republik Mazedonien (EJRM) von Palavko

ВНИМАНИЕ !!! Следува тетовчи диалект 🙂 Кој e граматички дрдорко подобро да нечита 🙂


Се думам саат време од кај да почнем со статијава.Прво си викам зашто 60% од
македонците гласаја да им дадемо излез на србиве преку италија неземајќи во обзир дали била наместена анкетата или не, дали бившиот си претседател сакал да им се умилкуемо или не.
Ќе речете остај сеа тоа е друго време друг претседател е сеа ама по све изглеа старата рана пак е туе.Зашто сегашниов претседател не ја стегне малу работава па да им рече на србиве : чекајте бе малу ви дадовмо пролаз дај мајкаму удрите за нас, тенкајте !. Имамо ли мие свое ја како нација у играва ?
Ама мене ми е друга бољкава, ( знам многу теме свртив ама па и ме мрзи свки 2 дна статија да пишуем па ај све у едно си викам ) зашто уопште ја нападнавмо грција?( и не нее грешка г со мала со е, незаслужуа голема буква они у текстов ) според мое мислење ја нападнавмо зашто на 20 -50 душе у играва не им било интересно со немало битка демек.Ко албанија ( да и они не заслужуа ) што дига свки дн востание нее доволно.Убоо излезе LazarosaMKD како седимо со силеве.Па дај бе мајкаму претседател си распрашајсе види спореди силе прашај постари и поискусни играчи па нападни.Дај јас сеа че пишувам дека ми е досадно и уште 30 душе и ќе викам да ја нападнеме Србија.Ќе не послушате ли председателе ?
Збир на сево ова е дека неколку ситни грешки од повеќе мандати не доведоја до оваа незавидна ситуација.Не дека ја посебно се трогнуем, смо губеле и ќе губимо игра е тоа е и целава поента.

Мал совет: Претседателе стегните малу тупаницата и викните по сојузниците нека удрат малку 🙂 .Без љутиш и карање по коментари ова е мое гледиште.Несакам да навредам нити да омаловажам некого.Ако некој тоа го чуствува однапред му се извинувам 🙂

Нема место за цицки озбилна статија 🙂


 

Kommentare

Palavko
Palavko Tag 1,825, 15:22

Грешка или не ! [PAL]
http://www.erepublik.com/en/article/-pal-1-2159706/1/20

TashaMKD
TashaMKD Tag 1,825, 15:36

o7

Plainswalker
Plainswalker Tag 1,825, 15:41

озбилна, озбилна... : )

cenodekaMKD
cenodekaMKD Tag 1,825, 15:42

koj sojuznici...uste BG ostana

kokan p
kokan p Tag 1,825, 15:42

xaxaxxa 😛
aj da ga napadnemo Srbija da im ga zemem belgrad

HeLLoUuUuu
HeLLoUuUuu Tag 1,825, 15:53

aj da ga napadnemo Srbija da im ga zemem belgrad +12

d 23
d 23 Tag 1,843, 15:31

Media Mogul Medal Project 5
SUB for SUB...
http://www.erepublik.com/en/newspaper/strela-d23-285040/1
sub. 901

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.