Hintergrund an/aus

Join the new world

 

(MoFA) Proiectul "Nasc si la Moldova ambasadori"

Tag 1,816, 12:56 Veröffentlicht in Republic of Moldova Republik Moldau von FreeEnough
Buna seara stimati cetateni (ma iertati pentru lipsa diacriticelor, dar nu le am instalate).

Conform planului anuntat de Artur, MAE va incerca, luna aceasta, sa fortifice relatiile cu aliatii nostri care ne-au scos din belea de prea multe ori pentru a fi neglijati. Daca organizarea defilarilor pentru aliati dupa incheierea razboiului cu prietenii nostri cei de toate zilele nu este decat marginal o competenta a Ministrului Afacerilor Externe, atunci altceva este pastrarea unui contact permanent cu aliatii si promovarea imaginii Moldovei. Pentru a facilita indeplinirea acestor sarcini esentiale, conform planului mentionat mai sus, voi incerca sa articulez (sper sa nu ajungem in acelasi punct mort) un sistem de ambasadori.

Dar hai sa ne grabim mai incet, ca sa va rezum situatia externa a eMoldovei… la primire (ca sa nu ziceti la urma ca am furat vreo alianta sau mai stiu eu..). Evident, aliatul nostru principal, la fel ca si in ultimile cateva luni, este Ungaria, care continua sa ne ajute. La sfarsitul mandatului sau, TV a negociat eliberarea Podoliei pentru a permite cetatenilor moldavi sa indeplineasca misiunile lui Plato (care vor reveni, apropo, mai mult ca sigur aproape de Craciun). Zis si facut. Problema consta, insa, in incapacitatea noastra de a ne opune unei furii dezlantuite a Ucrainei care, pe langa toate, a si primit un ajutor vast. Singura noastra salvare erau aliatii si interventia ungurilor dupa terminarea razboiului acestora cu Austria. Din fericire, le-am obtinut pe ambele la timp. Lupta din Transnistria, fara echipari din bugetul de stat, a fost castigata de catre aliatii nostri. Reactionand pozitiv la rugamintea noastra, Macedonia, Ungaria si, spre noapte, Indonezia ne-au fixat drept prioritate, ajutorul lor fiind evident. In plus, au sarit la nevoie multi polonezi si sarbi. Astfel, cu un efort considerabil al moldovenilor ajutati de aliati, initiativa a fost preluata. Ceea ce e interesant din punctul de vedere al relatiilor noastre externe in toata afacerea e promptitudinea reactiei aliatilor la cererea noastra.Conducatorii din Indonezia si Macedonia (care au primit, anterior, votul nostru negativ in CoT din bunatatea unui fost Presedinte) m-au asigurat ca relatiile noastre nu au suferit din cauza votului in alianta, insistand asupra faptului, daca e sa citez aproape integral, ca respecta foarte mult mandria noastra. Rezumand, situatia noastra externa este buna, dar trebuie promovata si prin intoarcerea ajutorului unor aliati care s-au aratat demni de respect.

Sa revenim la proiectul sus-mentionat. Avem nevoie de ambasadori cel putin in : Romania, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Rusia, Chile, Polonia, Serbia, desi ar fi salutabil sa-i avem peste tot.
Atributiile ambasadorului vor consta in :

- Urmarirea presei si situatiei politice interne si externe a tarii. O data in saptamana sau doua ambasadorul trebuie sa faca un raport cu prezentarea succinta a acesteia. Rapoartele vor fi compilate intr-o prezentare generala, din partea MAE, a situatiei internationale, pentru o mai buna informare a populatiei, mai ales a celor tineri.

- Crearea contactelor personale cu formatorii de opinie din tara. Ambasadorul trebuie sa cunoasca cat mai multa lume din tara data si sa incadreze cat mai multi cetateni ai acelui stat in lista sa de prieteni. Aceasta sarcina este de o utilitate evidenta in timpul difuzarii informatiei adresata, din partea guvernului eMoldovei, aliatilor. Nu este necesara pastrarea unui contact permanent cu guvernul statului dat, caci la usa MAE nu e mare rand de doritori de vorba si ne ispravim.

- Gasirea unei posibilitati (cel mai probabil prin « privatizarea » unui ziar din tara in cauza ; acest aspect poate fi reglat la nivel guvernamental) de a publica in tara mandatului de ambasador cel putin un articol in aceasta luna conform « Zilelor Moldovei ». Acest articol poate fi o prezentare (cu poze, ca-i mai interesant) a Moldovei RL sau a eMoldovei, pentru a promova imaginea si a face cunoscuta tara noastra aliatilor.

- To be continued

Pentru indeplinirea acestui plan e, totusi, nevoie de colaborarea cetatenilor experimentati care pot sa faca o analiza obiectiva a situatiei internationale. Va amintesc. Suntem pe harta doar pentru ca avem aliati buni, asa ca trebuie sa facem efortul de a demonstra ca suntem la inaltimea propriilor valori.
Inca o data, lista tarilor de primordiala importanta (daca doriti sa activati in alta tara nu e nici o problema) :
Romania
Ungaria
Bulgaria
Macedonia
Rusia
Chile
Polonia
Serbia
Belgia (desi nu au acum bani pentru renovarea aliantei, as prefera sa avem pe cineva acolo, pentru ca sunt baieti de treaba)

Mult succes, dragi moldoveni. Va rog sa nu rupeti usile cand veti fugi spre MAE. Astept candidaturile voastre.
Ah da.. Artur a zis ca veti primi prajituri la sfarsit, asa ca nu fiti timizi.


FreeEnough

 

Kommentare

Norman Asante
Norman Asante Tag 1,816, 13:07

pentru o coordonare mai buna a MoFA contactează-o pe peach - http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/372692

vad ca ai mai revenit cu picioarele pe pământ si incepi sa intelegi ca alianța cu inamicii eRomaniei pentru eMoldova este nefireasca, șubredă si ne durabila.

FreeEnough
FreeEnough Tag 1,816, 13:26

Norman nu stiu unde ai vazut tu acolo faptul ca e subreda alianta noastra. Eu tin foarte mult si la Romania si la varianta ei virtuala, dar nu e posibil, din pure considerente tehnice, sa depindem de ei. Voi insista insa mereu pe stabilirea relatiilor bune cu ei.Esti destul de inteligent pentru a face diferenta dintre RL si eRep, deci incearca chiar sa o faci.
Aliatii actuali ne-au primit bine si ne respecta. Asta e destul.
Picioarele..cu ele pe pamant vezi la lungimea nasului.

unualibro
unualibro Tag 1,816, 13:33

normane, vezi ca esti off topic : ))

Norman Asante
Norman Asante Tag 1,816, 14:09

FE, nu cred ca ești potrivit pentru MoFA, caci ești dominat de stereotipuri si iti lipsește complect flerul diplomatic si clarviziunea...

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Tag 1,816, 14:20

...pardon... in cazul lui corect se spune "off...ALL topics"😁

si... in limba romana "nedurabil" se scrie intr-un cuvant si "complet" nu "complect"... scoala primara... dehh

FreeEnough
FreeEnough Tag 1,816, 14:29

) cum zici tu Norman. Cum zici tu

Alexandru Barbarosie
Alexandru Barbarosie Tag 1,816, 19:22

Da, da, Norman eu te sustin! Ei nu stiu nimic, numai tu stii cum e corect!

Sawayne
Sawayne Tag 1,817, 07:50

Eu doresc un post de ambasador pentru Moldova

Elnoor Asteros
Elnoor Asteros Tag 1,817, 09:19

FreeEnough, ce zici ma descurc ca ambasador pentru Romania ? 😁)

boiernash55
boiernash55 Tag 1,818, 11:47

daca este cu putinta as vrea sa imi continui functiia de ambasador in parteneriatul estic. Am cam calcat pe grebla si o recunosc dar sint gata sa-mi asum aceasta responsabilitate din nou in plina forta.

MisteriousMan
MisteriousMan Tag 1,836, 07:28

As putea si eu sa ma implic!

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.