Hintergrund an/aus

Join the new world

 

▄▀ INFO Minute ▄▀ no97

Tag 1,846, 15:13 Veröffentlicht in Croatia Kroatien von Ministarstvo Informiranja RH

INFO Minute, broj 97, dan 1.846 eNovog svijetaPoštovani građani eHrvatske,

U ime ePredsjednika eHrvatske dSoKre-a, i cijele eVlade eHrvatske, želimo svim građanima eHrvatske i svim ehrvatima sretan eDan državnosti! Povodom ovog sretnog dana, obratio nam se i eOtac domovine.


Autor: BacoSTU novom broju Info minute-a možete čitati o:
1. pregled domaćih i stranih CP izbora;
2. analiza ratnih zbivanja;
3. rad eVladinih tijela i eKongresa;
4. događanja u eHrvatskoj;
5. novosti iz Adminove radionice;
... i još puno toga.... da je eHrvatska OVOLIKO stara?

Osvrt na epredsjedničke izbore u eHrvatskoj
Kao što vam je poznato, dSoKre je pobijedio na izborima za ePredsjednika eHrvatske kao kandidat Ekipe za bolju eHrvatsku. Ovo mu je drugi predsjednički mandat, i osvojio ga je natpolovićnom većinom glasova, njih 632. Glavni protukandidat, overk, već je 3 puta zaredom obnašao funkciju predsjednika eHrvatske. Očekivalo se da će upravo ova 2 kandidata biti glavni prout-kandidati ovim izborima. Međutim, slijedeći kandidat, koji pripada eHrvatskoj lijevici broc, koji za overk-om "zkaska" za svega 20 glasova. Zadnja dva kandidata su dobili približno isti broj glasova, no takav broj je očekivan obzirom da je kandidat eHSP-a, Suster Toni, prisustvovao pro-forme, dok je fanaticro, kandidat Civilnog društva, ujedno i PP, došao na vlast u stranci PTO-om. Svoje kandidature je objavilo troje kandidata, a možete ih pročitati ovdje: dSoKre, broc, Suster Toni. Ukoliko želite saznati o idejama, projektima i ciljevima novog predsjednika, pročitajte njegovu kandidaturu u priloženom linku.Vijesti iz eVlade - prosinac 2012.

Novi ehrvatski ePredsjednik, dSoKre, objavio je popis eVlade za tekući mandat:

Predsjednik: dSoKre

Premijer: sino301

Ministarstvo Obrane: Frojla, matishere, Touche_awaay

Ministarstvo Vanjskih Poslova: Hrrvatica, Ahileus

Ministarstvo Obrazovanja: Absentee, Simejenjub

Ministarstvo Informiranja: Lord Marlock

Ministarstvo Ekonomije: dreamcro, dSoKre

U CP-ovom članku čitajte, međuostalom, o najavi novog kruga državnih obveznica, najavi promjene određenih poreza, te nastavljanju vanjsko-političkih dogovora u eAziji.Vijesti iz ministarstava

Ministarstvo ekonomije izdalo je novi članak u kojem poziva građane na uključivanje u eProjekt emisije trezorskih zapisa eHrvatske sa svrom nastojanja da se pomogne eHrvatskoj kako bi poboljšala svoje financijsko stanje, a pritom sami građani ostvarili zaradu od 15 % na uloženi novac.

Ministarstvo obrazovanja izdalo je novi članak o isplativosti korištenja trening ugovora, koji vrijedi pročitati kako u pogledu trenutačnih, tako i po pitanju svih novih ugovora koje će Admin prirediti.

Ministarstvo vanjskih poslova u zadnjem članku objašnjava trenutačnu diplomatsku poziciju u eAziji, te pozivaju zainteresirane da se jave u MVP na natječaj za veleposlanike.

Kako je, nažalost, prekinuta dobra praksa javnog praćenja rada eKongresa, slijedi kraći prikaz aktivnosti eKongresa, odnosno, aktivnosti zastupnika tekućeg sastava eKongresa.ePredsjednik eKongresa

Uvidom u glasove utvrđeno je:

1. dorky - 17 glasova - IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA KONGRESA
2. Atea - 11 glasova - POSTAJE POTPREDSJEDNICA KONGRESA
3. suzdržan - 1 glas

Ukupan broj glasova: 29 od 38 prijavljenih - KVORUM POSTIGNUTČLANOVI NADZORNOG ODBORA U SAZIVU STUDENI/PROSINAC 2012:

KRUG13: hrrvatica

eHSP: sino301

CD: ultragudra

HDS: Luda Vjeverica

EKIPA: antwonePrijedlozi izmjena i dopuna zakona

Prijedlog podnio: Obersoldat (CP) Izmjene zakona o orgovima

- Amandman br. 1:

Stavak 2.5
Da bi paravojska ili HV jedinica, ostvarila pravo na 2 dodatna orga,svaki unutar svoje skupine, moraju biti prva po killovima u odnosu na ostale paravojske ili HV jedinice najmanje 30 dana u proteklih 60 dana.

"Ovaj amandman sam rekao da ću predložiti u obraćanju. I pokajao se. Jer sam pokušavao naći neki kompromis da pomirim sve. No zakon sam po sebi je pravedan, i ovo ubacivanje nije ništa nego eto da se dadne prilika za neko pomirenje. No ni ovo nije postiglo neko pomirenje. I dalje se ponašaju kao mala djeca. No eto, vi odlučite o ovome, hoćete li im ugoditi. Ja ću ovo što sam rekao ovdje napisati u privatnom osvrtu na mandat poslije, ali neka se zna što mislim o ovome".

- Amandman br. 2:

Stavak 7.4

Ukoliko bilo koja od skupina koji ovim zakonom dobila pravo na korištenje orga, djeluje suprotno interesima eHrvatske, blateći ugled države u eSvijetu ili pokušavajući na bilo koji način naštetiti teritorijalnom integritetu države može privremeno izgubiti pravo na org po ovom zakonu.Odluku donose NO i CP glasanjem.Za provedbu treba 50%+1 glasova.

"Budući da nismo mogli zamisliti da će netko radi ovoga pokušati sabotirati državu, ovaj amandman daje pravo CP-u i NO da uzme org onima koji sabotiraju državu i tako ih kazni. Ovo molim vas podržite".

- Amandman br.3:

Stavak 8.2

Predsjednik eHrvatske (CP) kao predlagatelj ovoga zakona, prenosi sve ovlasti oko orgova koje mu je admin dao ingame, na Kongres eHrvatske. Kongres će regulirati pravo na orgove putem ovoga zakona,koji je CP dužan poštovati i sukladno istom dodjeljivati orgove. Ukoliko CP prekrši ovaj zakon,ima rok od 24 sata da se očituje o nelegalnom korištenju orga na zahtjev bilo kojeg člana NO-a.Ukoliko CP to ne učini, i ne vrati orgove pod državnu kontrolu, Kongres eHrvatske će pokrenuti smjenu.

"Ovaj stavak mora proći da se ne bi dogodilo da nekom budućem CP-u padne na pamet da ruši zakon samovoljno. Jasno je da budući da je predlagatelj zakona CP, da je ovo već učinjeno. No ovim amandmanom to je izrijekom rečeno čime ovaj zakon postaje zabetoniran".

VEĆINOM GLASOVANJA USVOJEN JE DIO AMANDMANA

1. amandman: NIJE USVOJEN
ZA: 1
PROTIV: 23
SUZDRŽAN: 1

2. amandman: USVOJEN
ZA: 19
PROTIV: 4
SUZDRŽAN: 2

3. amandman: USVOJEN
ZA: 18
PROTIV: 4
SUZDRŽAN: 3IZMJENE: Pravilnik o radu Kongresa eHrvatske, predlagač LordDV

I. TEMELJNE ODREDBE

PROMJENE
Članak 2.

(1) Zastupnici svoju dužnost obavljaju u sklopu same igre eRepublik, te na parlamentarnom dijelu eDomovina foruma i na IRC kanalu #kongres.spam.

(2) Parlamentarni irc chat kanal nije javan, a pristup kanalu imaju:

- Administratori Kongresa (access level 10+),
- Predsjednik eHrxvatske (access level 5),
- Predsjednik/Potpredsjednik Kongresa (access level 5),
- Premijer (access level 4),
- Ministar obrane (access level 4),
- Zastupnici (access level 1-2).
- Predsjednici stranaka koje se ušle u aktualni saziv Kongresa (access level 1-2).

(3) Parlamentarom dijelu eDomovina foruma biti će omogućen pristup predsjednicima stranaka koje su ušle u aktualni saziv Kongresa, stime da će im biti omogućen samo pregled odgovora i tema bez mogućnosti sudjelovanja u raspravama.

II. NOVI SAZIV KONGRESA

Članak 4.

(1) Izabrani zastupnici u Kongres dužni su se na početku mandata prijaviti na eDomovina forum, kako bi dobili pristup parlamentarnom dijelu foruma i parlamentarnom irc chat kanalu.

(2) Izabrani zastupnici dobiti će putem privatne poruke u igri eRepublik sve potrebne upute za prijavu na eDomovina forum i parlamentarni irc chat kanal.

(3) Parlamentarom dijelu eDomovina foruma biti će omogućen pristup predsjednicima stranaka koje su ušle u aktualni saziv Kongresa, s time da će im biti omogućen samo pregled odgovora i tema bez mogućnosti sudjelovanja u raspravama. Ukoliko iz tehničkih razloga neće biti moguće zabraniti predsjednicima stranaka komentiranje tada vrijedi sljedeće pravilo:
Ukoliko se predsjednici stranaka budu miješali u rasprave na parlamentarnom dijelu eDomovina foruma skida im se pravo pristupa parlamentarnom dijelu eDomovina foruma nakon prvog upozorenja.

(4) Za poslove iz ovog članka zadužen je Administrator Kongresa na parlamentarnom dijelu eDomovina foruma.Po pitanju ingame zakona, upućujemo vas na ovaj slikovni pregled istih.

Autori: sino301 (Predstavnik Nadzornog odbora) i dream croU prošlom broju Info-a izvjestili smo Vas o rezultatima popisa stanovništva. Dok čitate ove redke, svi građani koji su izrazili interes za rad u edržavnoj službi, primaju poruke voditelja odjela koje smo oformili u ovu svrhu, i već u idućem broju Info-a možete očekivati više informacija o programima koje smo za Vas pripremili, od kojih je prvi koji će se provesti, eHrvatska izvještajno novinska agencija.Kako su u posljednje vrijeme građani počeli poduzimati niz privatnih inicijativa u svezi međusobnog pomaganja i poticanja na kvalitetniju i zabavniju igru (primjer najnovijeg: Ekipin program donacija), pokušati ćemo u svakom broju predstaviti jedan od takvih projekata.

Projekt "Mlade nade"

"Projekt 'Mlade nade' osmišljen je prije nekih 20tak dana kao projekt za pomoć mlađim igračima točnije igračima divizije 1 i 2. Idejni začetnik je Klinac osnivač stranke i MU-a Civilno društvo. Ono što je zanimljivo kod ovog projekta je što u njemu mogu sudjelovati sve stranke i vojne jedinice. Princip je vrlo jednostavan, okupimo mlade igrače, dovedemo ih na chat #mladenade, damo im opremu izaberemo bitku i rokamo. Što se tiće financiranja opreme za mlade, svaka stranka ili jedinica financira svoje bebe. Opremu dijele Opovi na kanalu, a to su predstavnici pojedinih stranaka i vojnih jedinica. Znaći civil da svom civilu, krugaš krugašu ,komunjara komunjari itd. Akcije se provode svaki četvrtak oko 21h na kanalu #mladenade, a počet će se i nedjeljom. Cilj projekta nisu samo donacije mladima, nego i njihovo afirmiranje i poticanje da ostanu u igri, a dovođenje na chat i organiziranje zajedničkih akcija sigurno pridonosi tomu. Ishod bitke nije toliko bitan koliko pružanje osjećaja da su i oni vrlo bitni bez obzira što su tek počeli igrat. Zasad u projektu sudjeluju stranke Civilno društvo, Krug13, SkeH, te vojne jedinice Civilno društvo, Dalmatinska legija, Crvena garda, ATJ Lučko.
Uz ovaj projekt postoje i ostali projekti, kanali i podjele kao što su #omladina, #mladi13 i drugi ,ali ovo je mislim prvi koji okuplja više stranaka. Sramota je što ne postoje više nikakvi programi za mlađe igrače na nivou države!
".

Tri članka za daljnje informacije: prvi, drugi i treći.

Autor: brocKako su prošli izbori u eSvijetu, odnosno u nekim edržavama koje smo posebno promatrali? Osvrnimo se na neke nama zanimljive saveznike, ali i, uvjetno rečeno, protivnike.

Krenimo od susjedne nam eSrbije.Izbore u eSrbiji je osvojila Miljana Pantelic, prikupivši točno 1600 glasova, odnosno približno 42,67%. Slijedi ju Vojdova Prijezda sa 1363 glasa, odnosno 36,35%. Nova predsjednica je u svojoj kandidaturi u 3 dijela navela ono što želi ispunit u svome mandatu - a što se u najvećoj mjeri odnosi na rješavanje unutarnjih pitanja u eSrbiji, jer postoji ne slaganje i puno razmirica među strankama, a neki MU-ovi odbijaju poslušnost CP-a. eSrbija je nedavno ušla u novi savez, TWO, neprijateljski savez EDEN-u. Nova predsjednica očekivano planira ostati u "tim vodama", te je spominjala par planova kroz koje će eSrbija pokušatu prikupiti svih 5 bonusa na weapon.U ePoljskoj je pobjedu odnijela Aniaa sa 1528 glasova, odnosno približno 47% glasova. ePoljska već duže vrijeme posjeduje sve bonuse i na food i na weapon, te u tom smislu nemaju većih problema. Unutarnjih razmirica nema puno, pa su najavili okretanje prema osnaživanju odnosa sa svojim saveznicima kao što su eSrbija, eMađarska, eŠpanjolska i eBugarska.U eBrazilu pobjedu je odnio Dio Jazar sa svega 17 glasova više od BoZoLaTiOn-a, njih 418 odnosno 401 glasa. eBrazil je trenutno neutralna država, no naginje prema CoT-u i TWO-u, "... s obzirom da su odgurnuti od strane EDEN-a", izjavio je novi eBrazilski predsjednik. Također im je cilj poboljšati odnose sa eSAD i eJužnom Afrikom. Iako je između eBrazila i eHrvatske oduvijek postojala jaka veza, te nas eBrazilci poštuju, novi predsjednik smatra da se polako razdvajamo, 'putujemo drugim putevima', ali naglašava kako, iako se možda ne slažemo u svemu više, ne borimo protiv njih, pa tako ni oni protiv nas.U eRumunjskoj je Valahian pobjedu odnio sa 30 glasova više od njegovog glavnog protukandidata, cristi4seby-a, prikupivši 459 (34,56%) glasova. Novi predsjednik naglašava kako u eRumunjskoj vlada opće nezadovoljstvo savezom, tj. nisu zadovoljni tretmanom EDEN-a prema njima. Smeta im što, kao druga sila EDEN-a, moraju
potpisivati sramne paktove kako bi održali i ovako niskih 20% bonusa na wep, dok njihovi saveznici uživaju u Aziji s bonusima. To je stajalište njihovog novog predsjednika, koji od EDEN-a očekuje više "posvećivanja" njima. Iako možda zvuči grubo, eRumunji naravno ni ne pomišljaju o izlasku iz EDEN-a, već samo žele da se stanje popravi.Novoizabrani predsjednik eŠpanjolske, KueRVo dobio je izbore sa 823 glasa (33.65%) dok je drugoplasirani prikupio 759 (31,03%) glasova. eŠpanjolska trenutno posjeduje 9 od 10 bonusa (5 weapon, 4 food) - i s takvom situacijom su vrlo zadovoljni, te će se potruditi očuvati ju. Trenutno se nalaze u TWO savezu, gdje su se 'našli'. Uz očuvanje bonusa, žele utvrditi svoju poziciju u savezu i eSvijetu te se više koncentrirati na pomoć saveznicima.U eSAD-u je politička scena već duže vrijeme izrazito aktivna i napeta, zbog AFA-e (American Freedom Alliance), sačinjena većinom od eSrba i eMakedonaca, kojoj je cilj političko preuzimanje države. Već imaju najviše zastupnika u kongresu, ali srećom nisu osvojili i predsjedničke izbore. Hanibal LA, kandidat je AFA-e koju je podržalo još 12 stranaka, te je prikupio 997 glasova. Njegov protukandidat iz stranke American Military Party (AMP), Inwegen (kandidatura), podržan je od strane još 17 stranaka, te je pobijedio izbore prikupivši 1337 glasova. Inwegen je u prošlom mandatu bio podpredsjednik (premijer) tadašnjeg predsjednika, te se očekuje da će nastaviti u istom smjeru kao i on. eSAD je trenutno neutralna država, no najviše naginje i ima želju pridružiti se CoT-u. Na pridruživanje savezu TWO-u eUSA ni ne pomišlja, obzirom da je eSrbija članica istoga, a koja u isto ovo vrijeme provodi spomenuti PTO eSAD-a. To im je također najveća briga - riješavanje konstantnog problema prijetnje od PTO-a - a odmah nakon toga poboljšati odnose sa saveznicima. Navodi se kako im je najoptimalnija opcija bila propali CRTL (što možemo vidjeti iz ovog članka). U svakom slučaju, ne preferiraju EDEN jer im je dosta 'Balkanskog rata' te fokusiranja cijelog svijeta na to područje, i žele se od toga distancirati. Također, proglasili su eBrazil (pogledati ovaj članak), eRusiju i eAlbaniju svojim bratskim državama, s kojima će najviše graditi spomenute odnose.U danom grafu vidimo broj glasača u nekoliko velikih edržava eSvijeta. Zanimljivo je da eBrazil, koji službeno broji par puta veću populaciju, ima manje glasova od eHrvatske na ovim predsjedničkim izborima. To se može objasniti velikim brojem 'neutralnih' imigranata koje ne zanima politika, već su tamo radi bonusa koje eBrazil posjeduje. eSrbija i ePoljska i dalje drže najveći broj igrača odnosno glasača.

Na temelju obrađenih podataka i kratke analize može se zaključujiti kako se u eSvijetu trenutačno događaju mnoge promjene, kod većine država naglasak je na izgradnji/poboljšanju odnosa sa starim/novim saveznicima, odnosno u diplomatskom aspektu igre - kako će se sve to odigrati još se ne može tvrditi sa sigurnošću, no polako se počinju nazirati konture konačne slika. Ta slika nije baš "bajna" za EDEN, jer zapravo dolazi do stvaranja protivničkih saveza, te EDEN, uvjetno rečeno, ostaje 'sam protiv svih', sam protiv cijelog eSvijeta, a ni sve članice EDEN-a nisu više sigurne u svezi svog mjesta u Savezu.

Autor: Lico

eIndonezijski zastupnik na svoju je ruku, bez konzultacija sa CP-om i eVladom, predložio zakon o NE sa eHrvatskom, na što je eHrvatska eVlada odreagirala predlaganjem, radi predostrožnosti, sličnog zakona, uz slanje hitne diplomatske note eIndonežanima. eIndonezija se ispričala, objasnila situaciju, te osigurala da se sporni zakon ne usvoji, uslijed čega je i ehrvatska strana učinila isto. Nesporazum je riješen, sporazum ostaje na snazi.Ukratko o eSavezima

"Po pitanju EDEN-a, uočena je velika neaktivnost, te se čini kako je potrebna šok terapija kako bi se stvari popravile. Neaktivnost se očituje pogotovo na diplomaciji i propagandi, što je vidljivo prelaskom Amera i Brazilaca na suprotnu stranu, doslovce preko noći. COT sve više grabi i kupi nezadovoljne članice EDEN-a, ali i sad vec bivše članice ONE saveza, jer se ONE pokazao izuzetno imperijalistički i kao sluga velikim divovima, Poljacima i Srbima. Tu je COT ugrabio priliku, te je pridobio čak i Makedoniju. Brazil je prešao na stranu do-jučerašnjih neprijatelja Španjolske isključivo zbog jače propagande ONE/TWO ("kak' se već zove" saveza), odnosno nepostojanjem iste od strane EDENa, pri čemu je iskorišten marginalan slučaj rumunjske paravojske Nemesis koja se natjecala za kongres, sto je propagirano kao da rumunji pokusavaju TOat Brazilce. U svezi nordijskog saveza Asgard (službeno pro-EDEN), buduci da su Finci vidjeli kako su ostali bez potpore saveza, a dobro organizirani ABC (satelit ONEa) ih dobro ugrožava, odlučili su osnovatt mali regionalni savez sa Sveđanima, i zasad dobro funkcionira".
Najnovije vijesti iz EDEN.HQ upućuju na mogući raskol, i odlazak jednog bitnog člana EDEN-a, iz razloga što unutrašnjo-politička opcija te zemlje koja je na vlasti (Nemesis), rade korake koji nisu prihvaćeni od ostatka saveza. Čitajte više u ovom članku.

Autor: Ahileus

Ukoliko Vas interesira tema saveza, svakako preporučamo slijedeće enovinske članke: CTRL savez - koji su bili planovi, možete pročitati u detaljnoj izvještaju starijeg Info članka; kako se eUSA počela udaljavati od EDEN-a - pročitajte u ovom Info članku; interesantan pogled na multipolarnost u smislu velikih i malih saveza; CoT podupire nastojanja Brazila i USA u eAziji; raspuštanje ONE saveza - ovaj Info članak; te, ukratko o relevantnim savezima.Ratna zbivanja

Grčka - Makedonija - Bugarska

Nakon opsade Grčke - gdje su Bugari, Makedonci i Srbi zajedničkim snagama obrisali grčke core-regije, Grci se kratkotrajno oporavljaju i uspijevaju vratiti pokoju regiju putem RW-a. Međutim, kreće nova ofenziva i u tijeku je napad Makedonije na Central Greece - zadnju originalnu regiju koja im je preostala - i osvajaju je bez većih problema.
Sa druge strane u pomoć su preko Francuske pristigli i Poljaci koji su također stavili NE i pomogli izbiti Siciliju - kojom su Grci par mjeseci čuvali Talijane izolirane od stalnih napada, te sad ostaju na milost/nemilost Srbima ili Poljacima.Nakon brisanja core-regija, Bugarska nije stala samo na tome i krenula je u sljedeći pohod na grčke kolonije u Egiptu i Saudijskoj Arabiji. Na putu prema Egiptu skočili su preko Cipra (u međuvremenu vratili Cipranima njihove 2 regije) te je u tijeku osvajanje egipatskog dijela kolonija. Ovdje malo pomaže i Turska koja drži dio Egipta i Saudijske Arabije, dok su se Grci odvojili puštajući regiju Al Madinah kako bi Bugari ponovo izgubili NE bonus. Kako će Bugari doći do preostalih grčkih regija vidjeti ćemo ovih dana, trenutno ih drže “u kutu” i moguće je da će to malo odgoditi i priključiti se u pritisku na sljedeću prepreku CoT/TWO saveza - Tursku.

Turska - Poljska

Novi sljedeći veliki sukob na pomolu odvijati će se na području Male Azije. Proteklih nekoliko dana Poljska, u koordinaciji s Mađarima - koji su im oslobodili put kroz Ukrajinu - bez većih problema dolazi na granicu s Turskom preko regije Taurida. Poljaci stavljaju NE na Tursku, Turci također uzvraćaju NE zakonom uz poteškoće dan ranije zbog (očito namjernog) blokiranja zakona. Kao uvertira svega, u Turskoj je izašao jedan zanimljivi članak kako je ovaj napad samo početak, te da su Turci tek prva prepreka ponovnog pokušaja dolaska do Kine. Kako će se razvijati situacija i da li će se još neka od neprijateljskih sila priključiti u direktan rat na tom području biti će vidljivo idućih dana.Trenutno granicu sa Turcima imaju Srbija, Bugarska i Poljska. Uzimajući u obzir da Bugari još uvijek imaju NE na Grke te da trebaju osvojiti još jednu regiju da izgube granicu s njima, moguće da će i dalje tražiti put do Grčke.Srbija ima prazan NE na raspolaganju, i postoji mogućnost da će se i oni priključiti direktno u sukob. U tom slučaju, napali bi preko Krete na regije koje Turska ima u Egiptu - međutim tu bi i zapeli jer su spoj s Arapskim poluotokom presjekli Bugari. Ako se to dogodi, mogu dalje jedino preko Cipra što će trajati još neko vrijeme za NE zakon i brisanje, stoga je veća vjerojatnost da će djelovati samo preko MPP-a i nastaviti drain na grčki dmg.

U igru su se upleli i admini sa novim update-om koji od sada do 7.1.2013. produžuju vrijeme između napada na 3 dana. Ovo ide na ruku Poljacima i Srbima jer mogu imati veći predah između napada zbog RW-ova - Poljaci imaju 5 RW-a koje brane (od Francuske, Italije, Češke, Nizozemske i Ukrajine) + 1 od Turske ako uđu u njihov teritorij, Srbi imaju također 5 RW-a (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Italija, Grčka).RoC (Taiwan) - Brazil - SAD

Troboj (ili bolje reći dvoboj RoC-a protiv udruženih snaga Brazila i SAD-a) na Dalekom Istoku se i dalje nastavlja. Brazil nakon rata s Kolumbijom dolazi na granicu s Filipinima, te osvaja njihovo područje i dolazi na granicu s Taiwanom. Prvi napad Brazila nije prošao uspješno, izgubili su incijativu u napadu dok je Taiwan u međuvremenu putem RW-a izbio Brazilcima filipinsku regiju koja ih je spajala. Nakon toga, Brazilci ponovo pokušavaju doći do granice, ali muče se zbog pritiska u svojim RW-ovima.Tenzije još više rastu na tom području, pošto je Brazil do nedavno imao relativno dobre namjere prema održavanju prijateljskih odnosa sa EDEN zemljama. Nije u pitanju samo ratni sukob, već i diplomatski - Brazil je napao EDEN zemlju te se na savez vrši pritisak s obje strane. EDEN mora braniti svoje zemlje, što još više udaljava Brazil od našeg prijateljstva s njima - dok s druge strane Taiwan isto nije bio pretjerano očaran brazilskim napadom, te počinje unajmljivati plaćenike i udarati na strateške točke Brazila (prisilno oslobađanje kolumbijske regije koja je spajala Brazil s Filipinima i napadi u RW-ovima na regije koje im spajaju bonuse).Sa druge strane, s malim zakašnjenjem se priključuju Amerikanci u duhu dobrog prijateljstva sa Brazilom. Također napadaju Taiwan na njihove regije u Japanu, međutim isto su odbijeni te gubitkom incijative i sljedećim napadom Taiwan ulazi u američki teritorij osvajanjem Havaja. SAD se nakon toga oporavlja i vraća inicijativu te uspijeva doći u Eastern Taiwan, te se očekuje daljnji napad.

Bilo je samo pitanje vremena kada će Taiwan popustiti pritisku, koji je usput morao žrtvovati i dio japanskih i južnokorejskih kolonija koje su članice CoT saveza i imaju njihovu dodatnu podršku.Argentina - Čile

Na području Južne Amerike još uvijek traje rat između ove dvije zemlje, koji gledamo već neko vrijeme, stoga nije potrebno govoriti o napretku nego problemu. Čileanci su se utaborili na području Australije te jedini način da Argentinci dođu do kontakta s njima je preko Novog Zelanda. U procesu se ispucaju i ne mogu staviti NE na Čile odmah, sve dok ne osvoje ostatak Novog Zelanda. Za to vrijeme Čileanci čekaju spremni za napad čim dobiju granicu s Argentinom i sve kreće ispočetka. Trenutno možemo vidjeti ofenzivu Čilea koji vraća svoje originalne regije i prodire na prostor Bolivije. Uskoro možemo očekivati napad i na core-regije Argentine.Vidljivo je da je EDEN u velikim problemima te da teško koordinira bitke protiv neprijatelja koji se vraćaju ne samo u većem broju, nego i u većem broju manjih saveza koje je lakše organizirati i usmjeriti. Može se reći da je naš savez trenutno u velikoj kušnji - ne samo u ratnom pogledu. Na kušnju je stavljen i sam temelj EDEN-a - “Brotherhood”.

Autor: colourhazeeHrvati u eUSA

"Znači postoji Hrvatsko-američko društvo koje neformalno postoji već 8 mjeseci u SAD-u a formalno evo skoro 3 mjeseca. prije 8 mjeseci nas je bilo blizu 200 (sve aktivni igrači), dok nas danas ima oko 60ak. Uglavnom sam okupljao ljude kojima sam dao (progurao) CS u Imigracijskom uredu, u kojem radim kao agent. Za svakog hrvatskog imigranta sam osobno garantirao i prilikom dobivanja CS-a bi mu dao male smjernice šta bi smio, a šta ne i naravno prijavnicu za učlanjenje na listu hrvatsko-američkog društva".

Prijavnica

"Organizacija je poprilično jednostavna. Postoji lista na google documentsima, koju provjeravam tjedno 2 puta i također kad su izbori ili nekakve informacije su potrebne na brzinu proširiti, članovi tog društva (ljudi s te liste) dobiju PM od mene s tim što treba. Najveća akcija koju smo napravili su izbori u SAD-u u 7 mjesecu kad smo s našim ATO akcijama uspili izboriti čist Kongres od PTOera za taj mjesec, čime smo usporili pto za 1 mjesec.(nakon toga je sve išlo nizbrdo, u ovom članku se nalazi više informacija). Nakon skandala oko novog saveza, mnogi Hrvati su se vratili u eHrvatsku, a oni koji su ostali su i dalje djelovali protiv PTOera, ne radi političara-elitista u SAD-u već zbog drugi običnih Amera koji nas podržaju, s tim najviše mislim na članove Joint Chiefs of Staff-a (Marines, Airborne, National Guard, Mobile Infantry), gdje im pomažemo i danas".

Autor: ElvenCROVjerujemo kako Vam je već poznato da se ovih dana održava "eRepublik 2012 Official Summit". Jedan polaznik simpozija u svojim je novinama opisao nekoliko novosti koje Plato priprema.

Najinteresantnije dvije novine tiču se novog sustava mape, te novog dodatka u vojnom modulu.Riječ je, prema opisu autora navedenog članka, o non-flash verziji trenutačne mape, koja će davati pregršt informacija o zbivanjima u eSvijetu: aktivne borbe, pregled kampanja, trajanje okupacije, broj stanovnika, granice i sl.

Novi PvP vojni modul (za koji još uvijek nema grafičkog prikaza), prema onome što se da iščitati iz navedenog članka, pružiti će mogućnost izravne borbe sa drugim igračima, tijekom normalnog tijeka bitke. Naime, nakon nekoliko redovitih "killova", biti ćete u prilici izabrati borbu protiv stvarnog protivnika koji je trenutačno on-line. Bitno je za napomenuti kako će biti potrebno trošiti kune ili drugi CC kako bi se za tu bitku kupovalo posebno oružje i oprema.

Od daljnih noviteta spominju se sustav savezništva u ingame mehanizmu, mogućnost "reforme" vojnih jedinica (bez daljnih pojašnjenja), te najava balansiranja ekonomskog modula (bez daljnih pojašnjenja).

S ovim u svezi, preporučujemo Vam da svakako pročitate izrazito poticajno i kreativno otvoreno pismo Adminu u svezi prijedloga unaprijeđenja igre.

Ponavljamo segment iz starijeg broja Info-a gdje su opisane kratice kojima se znatno ubrzava i olakšava rad u eRepubliku.

SHIFT + T ... Top News (popularne vijesti odnosno vijesti sa najvećim brojem glasova u vašoj zemlji)
SHIFT + L ... My Land (stranica sa popisom vaših firmi, zemljišta, trening zgrada)
SHIFT + S ... Storage (vaše skladište)
SHIFT + C ... Military Campaigns (bitke u tijeku)
SHIFT + M ... Military Unit (stranica vašeg MU-a ili, ako niste član niti jednog, popis onih kojima se možete pridružiti)
SHIFT + W ... World Map (karta eSvijeta)
SHIFT + N ... New Message (napišite novu poruku)
SHIFT + A ... Alerts (obavijesti na vašem profilu)Također, podsjećamo Vas na jedan "novi trik" vezan uz pisanje enovinskih članaka.


Iako je Admin već odavna izbacio html mogućnost uređivanja novina, osim standardnih BB kodova koji su dostupni putem ingame sustava uređenja enovina, moguća je primjena još nekolicine dodatnih kodova za oblikovanje sadržaja vaših enovina. Putem koda koji danas predstavljamo, moći ćete Vaš tekst oblikovati u stupce (eng. columns), dva ili više, te na taj način ujedno biti i u prilici manipulirati postavljanjem slika u tekst.

Pokušajte i sami putem ovog koda:Tutorijale za nove igrače možete naći u novinama Ministarstva obrazovanja čiji se članci redovno objavljuju i prate sve promjene u igri. Radi bržeg i lakšeg upoznavanja sa igrom, osim čitanja tutorijala, novi igrači pozivaju se na Chat e - Skole.

Važne novine na koje bi se trebali prijaviti: INFO minute | Hrvatski vojnik | Glasnik Ministarstva obrazovanja | Glasnik ME | Croatian Foreign Office | Glasnik Predsjednika eHr

Zakoni eRepublike Hrvatske
Pravilnik o radu kongresa eHrvatske
Pravilnik o Oružanim Snagama eRepublike Hrvatske
Zakon o nadzoru financiranja
Zakon o dodjeli državljanstva

Ustav eRepublike Hrvatske
Pogledajte USTAVINFO minute
Službeno glasilo Ministarstva informiranja Hrvatske
Ministar informiranja: Lord Marlock
Izdanje pripremili: Lord Marlock, Lico, sino301, dreamcro, Ahileus, colourhaze, ElvenCro, broc
Grafičko oblikovanje: prdenko & Bedex, Tom Tomasic

MI - budimo povezani jer zajedno možemo sve!

 

Kommentare

SexyCicko
SexyCicko Tag 1,846, 15:18

ti nisi normalan matere mi moje

kaptolcity
kaptolcity Tag 1,846, 15:19

tl;tr

Lord London
Lord London Tag 1,846, 15:22

prvi

koji je pročitao barem trečinu

Georgian Queen
Georgian Queen Tag 1,846, 15:22

o7

Sleep is for the weak
Sleep is for the weak Tag 1,846, 15:24

Odlično 🙂

wirelessss
wirelessss Tag 1,846, 15:36

A kru te vodio svaka cast

Baranac1
Baranac1 Tag 1,846, 15:52

Marlock odlican kao i uvijek. Svaka cast! Mada nisi normalan jer si ovoliko ispisao... : D

Gvozden00
Gvozden00 Tag 1,846, 15:57

vote

Gyurak
Gyurak Tag 1,846, 16:11

vote.. o/

btw. šta je je, al ovo je hebeno dugačak članak.. došo sam do pola i više mi se nije dalo.. xD

OVALNI REBORN
OVALNI REBORN Tag 1,846, 16:29

Predlazem promjenu imena novina u info sati xD
vote

Mr.gREg
Mr.gREg Tag 1,846, 16:40

mnogo dobar članak o/

OINGKY ABeRi
OINGKY ABeRi Tag 1,846, 16:50

Predlazem promjenu imena novina u info sati xD
x2

Alexander Macedon
Alexander Macedon Tag 1,846, 16:55

o7

III Pocetnik Krivobarac III
III Pocetnik Krivobarac III Tag 1,846, 17:02

svaka časnost

Mikson reborn
Mikson reborn Tag 1,846, 17:36

Svaka cast !!

Ahileuss
Ahileuss Tag 1,846, 17:42

odlično, ajmo svi shout! o////

HooDs
HooDs Tag 1,846, 20:31

najs....netko se potrudio oko ovoga :😁

Shapoor Reporter
Shapoor Reporter Tag 1,846, 22:32

v

antwone
antwone Tag 1,846, 22:58

ideš..treba ti skoro pola sata za ovo pročitat

AlenJax
AlenJax Tag 1,847, 23:14

bote za zločin i kaznu!

mcmoox
mcmoox Tag 1,847, 23:23

Unban sino301 !!!

MCMOOX je bio ovde!!!

mcmoox
mcmoox Tag 1,847, 23:24

Unban sino301 !!!

MCMOOX je bio ovde!!!

Banatjanin
Banatjanin Tag 1,847, 23:51

Jbt jedan dan ako budem napustio igru doniracu ti sve golde, neverovatan clanak!

CADVI
CADVI Tag 1,847, 00:45

јеси кросан али свака част

DominionHR
DominionHR Tag 1,847, 00:51

v

conlosteroristas
conlosteroristas Tag 1,847, 00:59

odlicno

Apollon the Magnificent
Apollon the Magnificent Tag 1,847, 01:09

svaka cast!
glas ko kuca

Gorki61_istra
Gorki61_istra Tag 1,847, 01:15

lool već sam zaboravio na ovakve članke..

vote

Cooi
Cooi Tag 1,847, 01:38

Auh, nisam mesec dana citao uopste novine, i sad pogledam sta ima novo u pretplacenim casopisima i tako ... provedoh 20 min citajuci tekst. Stvarno svaka cast!

Giovanni 00
Giovanni 00 Tag 1,847, 01:58

odlicno

v

adz_veliki
adz_veliki Tag 1,847, 03:15

svaka čast!!

BacoST
BacoST Tag 1,847, 04:19

dobar o7

Kpakep4e
Kpakep4e Tag 1,847, 04:31

o7

Hanibal LA
Hanibal LA Tag 1,847, 05:10

ima 'merika, ima ja, ima PTO \o/ vote ko kuca...sub odavno stoji ovdje xD svaka cast..radite dobar posao o/

TheDarkHeinz
TheDarkHeinz Tag 1,847, 05:24

zakon...Bravo marlok i ekipa o/

BorKan
BorKan Tag 1,847, 05:25

Vrhunski clanak! Pohvale autorima

C R O s s
C R O s s Tag 1,847, 05:30

Izvrsno! Svaka čast na trudu! Hvala! : )

Didei
Didei Tag 1,847, 05:31

Tigrovi shild should be first!! -.-

ultragudra
ultragudra Tag 1,847, 05:38

đe ste ovoga nasli xD

Giove
Giove Tag 1,847, 05:43

čmarlokovi clanci su ko i birokracija eHrvatske. predugi, "prevazni" i potpuno nepotrebni.

meeLion
meeLion Tag 1,847, 05:54

IZMJENE: Pravilnik o radu Kongresa eHrvatske, predlagač LordDV
FYI: LordDV je moj stari nick

o7

Dalmatian devils
Dalmatian devils Tag 1,847, 06:00

odlican, jako dobre informacije.

LegendFromCroatia
LegendFromCroatia Tag 1,847, 07:19

vrhunski : D

serhio buskez
serhio buskez Tag 1,847, 07:23

v

Skyline GTR
Skyline GTR Tag 1,847, 07:27

vote

Milutin Nemanjic
Milutin Nemanjic Tag 1,847, 09:06

v + s 🙂

Bravo! o7

Xherrz.
Xherrz. Tag 1,847, 09:27

svaka čast

broc
broc Tag 1,847, 10:09

odlican

Psippe
Psippe Tag 1,847, 10:42

who cares

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.