Hintergrund an/aus

Join the new world

 

[FBS] MSAP impeachar Intyala

Tag 1,925, 11:03 Veröffentlicht in Sweden Schweden von Flavourised
God kväll, eSvenskar.

I dag har en stor sak skett: MSAP har tagit makten genom en impeach mot den sittande presidenten Intyala (NG). Detta samtidigt som Sveriges högsta beslutande organ, riksdagen, har upplösts eftersom inga val har kunnat hållas på grund av avsaknaden av svenska regioner som står fria från polsk ockupation. Detta förstärker bilden av ett land i kaos något enormt, och gör det tydligt att vi lever i en extremt tung tid.Först av allt: Vad var det som hände?

Det börjar med att
Polen har tröttnat på Finlands krig mot Estland och bestämmer sig för att ingripa. De vill gå igenom Sverige till Finland och får den 28 januari kontakt med eSveriges vice president, Plams. Den polske utrikesministern MistrzuYoda förklarar att Polen kommer lämna tillbaka Sveriges regioner efter att man gått igenom. Att acceptera detta skulle vara ett stort svek mot Sveriges broderfolk i Finland. Plams kommer tillsammans med regeringen fram till sitt beslut och yttrar de numer så kända orden:

(21:56:07) (Plams) We have come to a desition. F**k your idea, we fight for the brotherhood of ASGARD. HAIL ASGARD!

I efterhand kan det
diskuteras om det verkligen var så genomtänkt att uttala sig så mot Polen, men det blev snabbt en symbol för svensk-finskt broderskap och mod. Följden av detta blev att Polen nu även gick in för att ockupera Sverige.
Då Sverige inte har några regioner hålls inga val till riksdagen. Riksdagens mandat sträcker sig till den 26 februari klockan 15:00. Och det är här MSAP genom Seblas ser sin möjlighet:

Klockan 14:58 i dag lägger Seblas (MSAP) upp en omröstning om att avsätta president Intyala. Detta skulle innebära att tvåan i valet den 5 februari, Kamran Ankan (MSAP), skulle komma till makten. Två andra ledamöter röstar jakande.
Klockan 15:00 upplöses Sveriges riksdag. Ingen av de tidigare ledamöterna har sedan dess rösträtt. Omröstningen fortsätter ticka ned sina 24 timmar, men ingen kan rösta i den, och det är i detta läge vi fortfarande befinner oss.
Ställningen är nu 3-1, då presidenten fortfarande har rösträtt, och den kommer med all säkerhet att gå igenom. Det enda hoppet för Intyala är just nu att Admins ogiltigförklarar omröstningen eftersom den i praktiken bara pågick i två minuter och med endast fyra röstande, men chansen för det är minst sagt liten.

eSveriges president kommer med största sannolikhet i morgon klockan 14:59 heta Kamrat Ankan och representera MSAP.

Detta är ett faktum som FBS kraftigt beklagar. De metoder som användes är minst sagt tvivelaktiga. FBS fördömer MSAPs missbruk av eRepubliks politiska modul.

Man kan på intet
sätt påstå att Intyala avsatts demokratiskt av riksdagen. En omröstning i riksdagen ska pågå i 24 timmar och alla riksdagsledamöter ska ha chansen att rösta. Denna omröstning pågick i två minuter. Tre av trettioåtta riksdagsledamöter har röstat. FBS tar avstånd från alla påståenden om att Intyala avsatts enligt demokratiska spelregler. Däremot kan man givetvis påstå att det var ett snyggt utnyttjande av spelets brister. Men att kalla det demokratiskt eller rättvist är ren lögn.
FBS vill uttala både sitt missförtroende mot Kamrat Ankan och dennes regering och sin förhoppning om att Admin ska visa Sverige nåd och ogiltigförklara omröstningen. FBS kommer fortsatt att arbeta för att forma eSveriges politik och göra det bästa av situationen. FBS kommer alltid att låta sina medlemmar tänka fritt.

Det har även kommit fram att vissa högerpolitiker planerar att kuppa MSAP för att på så sätt störa deras regering. Detta är något FBS inte kan ställa sig bakom - kuppande ska inte begås av seriösa politiker. Att kuppa MSAP och säga att det är för rikets bästa är att legitimera deras kupp mot presidenten, och kuppning som en politisk manöver. FBS vänder sig emot detta lika mycket som man vänder sig emot MSAPs kupp.

Denna bild har aldrig känts mer passande:

FBSFör ett bättre Sverige!


MVH
Flavourised, informationsansvarig
Flashback Sweden

 

Kommentare

Daariil
Daariil Tag 1,925, 11:17

Voted o7

Mcrave
Mcrave Tag 1,925, 11:49

vote

Big Vote

Munktorp
Munktorp Tag 1,925, 12:05

Voted o7

A.L.D
A.L.D Tag 1,925, 13:30

Voted o7

thomas82karlsson
thomas82karlsson Tag 1,925, 13:47

vote men jag tror inte admin kommer ogiltigförklara valet. Det var ett smart drag av msap på kort sikt men deras förtroende kommer vara borta och plåga dom länge. Låt dom styra sina få dagar som är kvar, ett högt pris dom betalar för så kort tid.

Jag tycker det var en bra artikel och tar även avstånd från det msap gjorde.

Carl Johansen
Carl Johansen Tag 1,925, 22:30

Ja, för vi har fått förtroende och respekt från de borgeliga partierna

Fabrice Axe
Fabrice Axe Tag 1,926, 03:13

o7

Bibbloman
Bibbloman Tag 1,927, 00:43

A det var bra skrivet.

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.