Hintergrund an/aus

Join the new world

 

[eSerbian MoFA] Brief overview and Spoland's NAP with USA [ENG/SRB]

Tag 2,205, 23:33 Veröffentlicht in Serbia Serbien von eSerbian MoFAДраги пријатељи,


Друга половина мандата је почела увођењем "одлучности" устаника као фактора који им временом даје све већу предност над окупатором. Савез је убрзо сазвао седницу за 23.11. поводом промена и губитка колонија. Ми смо са своје стране најавили 28.11. - Дан заставе у Албанији, као могућу претњу по наше територије и изложили оквиран план превентивног напада.

Чим смо пустили колоније у Француској и Албанији, успели смо да се стабилизујемо. Диверзије су нам својим нападима правиле Словенија и Црна Гора чиме смо дошли у положај да "ударимо контру" Хрватској. Свели смо Хрвате на једну оригиналну регију и колоније у Индији. Ипак, множилац штете у Северозападној Хрватској (NWC) се неочекивано споро смањивао (1.56 - 1.46 за три дана, што је доказ да графици на еРеп форуму нису тачни). Због тога нисмо успели да затворимо рат са Хрватском, па смо се могли надати само истеку забране од 7 дана за постављање Албаније као природног непријатеља (NE). Њихов председник је предухитрио нашег и ноћна битка за Косово и Метохију је била неминовност.И поред краткорочних војних неуспеха задовољни смо сарадњом са савезничким државама појединачно, на чему се интензивно радило. Резултат је крајња исцрпљеност непријатеља и скоро враћање свих ресурса.


- Мађарска се одрекла кампање у Русији како би се посветила слању помоћи. Односи са нашим најближим савезником су изузетни и томе је много допринео њихов председник NightwatcherHUN. Контакт руководстава и усклађивање акција су целодневни и свакодневни.


- Словенија је без двоумљења ушла у рат са Италијом иако им и данас проблеме праве високи швајцарски бонуси одлучности, те група наших играча која ради ПТО Аустрије и која се активно борила против Словеније. МСП тим је покушао да посредује између аустријских званичника и ПТО-ера, али се на крају све завршило импичом председника Аустрије. Смена је "на кварњака" покренута минут пре краја конгресних избора како Аустријанци (без новог сазива конгреса) не би могли да гласају против. После овога јасно је да су Аустријанци одустали од даљих преговора. Захвални смо председнику Словеније Ice Killa на стрпљењу по овом питању.

* Словенији је договором дата Тоскана на управљање до 10.12. када ће се обавити размена. До тада ће главни циљ бити ресетовање преосталих бонуса на југу Италије. У том циљу се Словенија повукла из Абруца и осигурала нам нафту.- Црна Гора је уступила све своје капацитете и умало жртвовала конгрес, како бисмо заједничким снагама успели да зауставимо албанску офанзиву и обришемо Албанију. Поздрављамо наше другаре председника HANDERFIL и МСП Bogohulja.


- Грчка и Аргентина су поред константне војне помоћи обезбедиле баланс на фронту у Емиратима, потписавши на нашу иницијативу МПП-ове са УАЕ. Тиме је БиХ доста отежан посао у савлађивању ове државице. Посебну завалност дугујемо грчком председнику taxoparei и сјајном МСП двојцу Аргентине Tenshou/Manu Cab. Сву тројицу сматрамо пријатељима еСрбије.- Пољска је знатно помогла у одбрани Црне Горе и брисању Албаније. Међутим, на коректан однос који смо имали овог месеца велико разочарење и сенку баца нови НАП са Америком који Пољску и Шпанију потпуно искључује из било какве будуће акције против САД.

Невероватно је и смешно да се Србија покушава представити као дежурни кривац за лоше односе у савезу, док Шпанци "случајно" гласају баш 19-19 за МПП са Италијом иако смо међу реткима стали на њихову страну у афери "Португал"; а пољски председник тек на рекацију МСП тима из свог обраћања уклања анти-српску пропаганду.

* Ако смо пристали на претходни договор склопљен под изговором чувања западних граница Пољске, овог пута јавно осуђујемо овакав договор постигнут без икаквих консултација у оквиру савеза. Сматрамо да се коси са интересима Србије и TWO и захтевамо његово поништавање. У супротном, биће коначно јасно ко активно ради на разбијању савеза, који је као целина ионако на климавим ногама.

Господо, ако је дошло време да TWO умре, хајде да се разиђемо са поштовањем а не као лицемери.- Румунија и Белорусија, блиски савезници са којима имамо одличан однос и сталну комуникацију не смеју бити заборављени. Њима тренутно шаљемо помоћ у савлађивању Бугарске. Посебни поздрави за googoodoll са румунске стране, као и белоруског председника Ivan Blok37 те премијера и министра одбране који су наши стари знанци из доба АС Белорусије на Албанију - vadzimir и cCcNUEVEOCHOcCc.

- Имамо толико пријатеља да све оне које нисмо поменули раније попут Литваније, Венецуеле, Колумбије, Тајвана, Новог Зеланда, Тајланда и многих многих других желимо да уверимо да смо увек свесни њихове подршке и да могу да рачунају на нашу.Све ово нас доводи до закључка да Србија одлично сарађује са свима који су искрени и отворени према нама, и да ће Србија увек бити она која пружа руку пријатељства и другу шансу, али да никоме нећемо дозволити да гази по нама.

Ми смо са наше стране одрадили огроман посао и верујемо да је еСрбија данас поштован и поуздан савезник свима који су искрени према нама.


МСП екипа[ENG]

Dear friends,


In this article we were writing about our coordination with allied countries, with a brief overview of developments in the second half of our term. We want to thank all representatives for great cooperation and help, while keeping hope that the feeling is mutual.

Unfortunately, we are forced on reaction by the recent move of Poland and Spain, which surprised us. Since there was no word about any rapprochement with the U.S., and as we do not see their interest in it as TWO countries, we take this as a gesture against the interests of Serbia and TWO. Therefore, we demand from our allies to cancel the contract.

Gentlemen, if the time has come for TWO to die, let's part up with respect and not like hypocrites.

* for the full text please refer to the Serbian version above and translate.google.com


MoFA team
 

Kommentare

zlatanaleksic
zlatanaleksic Tag 2,205, 23:35

prvi!!

ReiLusitano
ReiLusitano Tag 2,205, 02:18

With treacherous Spain in the alliance, this was only a matter of time! 😛

Master Saita Norgan
Master Saita Norgan Tag 2,205, 09:01

STFU Serbia you are NOT the masters of the eWorld. YOU signed MPP with Romania who are Hungary,Spain,and Poland enemies yet you get mad when Spoland does something with USA? As an eAustralian I am ashamed to call you allies.

Master Saita Norgan
Master Saita Norgan Tag 2,205, 09:09

Did you reprimand Argentina for freeing Chile to get a path and attack Australia? nope so as far as I'm concerned Serbia is no ally of Australia and F@ck your damage that don't mean $hit to me.

poletarec
poletarec Tag 2,205, 11:38

It's about your damage....if you were strong as Argentina they would have respected you more...

Tripkovic
Tripkovic Tag 2,205, 18:35

who the f@ck cares about what u think? my trully allies in that part of the world are indonesia. xD be happy u are not destroyed by them ...

EL FAT MOLOCO
EL FAT MOLOCO Tag 2,206, 03:00

We are the Serbs we are the rulers of eWorld!

Mr Immanuel Kant
Mr Immanuel Kant Tag 2,206, 14:58

You might direct some of that shame towards yourself Candice Michelle. Your current CS doesn't mask the fact that you are a loyal citizen of the eUSA, so drop your attempts at destroying eAussies relations with other countries.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Tag 2,205, 23:37

Hail CTRL, we left CoT because they accepted USA...

Dio Corkan
Dio Corkan Tag 2,205, 23:38

Hail CTRL o7

x EDWARD KENWAY x
x EDWARD KENWAY x Tag 2,205, 04:14

HUGARY S2 ROMANIA (SIC)

WHERE IS THE EGGS MAGYAR? HAHA

http://www.wired.com/insights/wp-content/uploads/2012/04/eggs_basket_640.jpg

ARGENTINA FIGHT AGAINST SPAIN - SERBIA TALK, NO PROBLEM

YES, HAIL CTRL

angeldav
angeldav Tag 2,205, 04:51

And argentina free Chile and give them a path to attack Australia member of ACT, but Serbia say, no problem.

JustRunpt
JustRunpt Tag 2,205, 16:20

HI BIG GIL! I MISSED YOU ❤ o/

Diablo Anse Hatfield
Diablo Anse Hatfield Tag 2,205, 16:34

LLORA BIL GIL, LLORA!!! JAJAJAJAJAJAJAJA

Lord Menique
Lord Menique Tag 2,205, 08:01

Angedalw, we can`t not with 3 fronts.
We can`t with Brazil, Peru, SA(determination).
So we signed with Chile, also where is the support of Spain to Australia?
We will not continue a war that we no benefit alone makes us spend resources.

angeldav
angeldav Tag 2,205, 12:34

you can sign without give them a path to Australia

Vito Corelli
Vito Corelli Tag 2,205, 12:34

and the support of the argentina protwo (lol) to australia as well?

eazyjp
eazyjp Tag 2,205, 23:40

😉

mcmoox
mcmoox Tag 2,205, 23:40

MCMOOX je bio ovde !!!!

zlatanaleksic
zlatanaleksic Tag 2,205, 23:40

btw ako cemo da se rastajemo a sve govori da hocemo, cimajte se da skupimo sto vise kvalitetnih saveznika uz nas, sad dok smo na konju, da ne bude posle "morali smo s njima"

berinnii
berinnii Tag 2,205, 01:40

Pa zar nije dosta saveznika 😃.Grci Rumuni,spanjolci,argentinci,poljaci,madjari ..pa sve najjace zemlje u jednom savezu i ti bi jos 😃

Srnica
Srnica Tag 2,205, 02:38

nadam se da ce Grci biti pametni i vratit se gde im je i inace mesto 😉

Romper
Romper Tag 2,205, 15:58

ne znas ti berinnii kako to kod komsija ide - nikad dovoljno saginjanja! 70% mora biti na njihovoj strani ili ce opet 2 mjeseca bez kongresa biti xD

eSERB007
eSERB007 Tag 2,206, 06:07

Prikljucite se srbiji, izvinite se, dajte nam vase zene da ih pomilkimo za kosu i bice sve u redu, pa mozte vi hrvati se jednom igrati nezavisno od toga dal vam je bila dobra ili losa turisticka sezona xD

The.Hound
The.Hound Tag 2,205, 23:41

takoe!!!

mavasi usiro
mavasi usiro Tag 2,205, 23:42

Hail HUN, hail NightwatcherHUN !!!

Poljaci i Spanci ........ no comment !!!!

o7

Kuzynn
Kuzynn Tag 2,205, 09:15

No comment? TWO is still ignoring Poland, so why we have to inform you about our pacts? Anyway that aliance is dead, cuz of differences in interests...

XenthuS
XenthuS Tag 2,205, 23:43

tl;dr

TWO die, oh no?!?!

DevaJr
DevaJr Tag 2,205, 23:43

pertamax is reserved only for indonesians :V

Cold Hands
Cold Hands Tag 2,205, 03:38

but pertañax for spanish 😛

DevaJr
DevaJr Tag 2,205, 08:02

ahaha imitation 😛

elMengu
elMengu Tag 2,205, 08:41

*Improvement

Cold Hands
Cold Hands Tag 2,205, 09:03

xD

JustRunpt
JustRunpt Tag 2,205, 16:18

hi elMengu o/

Commodus Augustus
Commodus Augustus Tag 2,205, 23:47

j-ameriku treba obrisati

Mapplna
Mapplna Tag 2,205, 23:59

lol, hypocrites that call hypocrites someone else 😃

like the cow that says to the donkey that he is horned...

T O N N Y
T O N N Y Tag 2,205, 02:26

I don't see Serbia signing MPPs with CoT countries like some traitors did...You guys (Spain), should have at least some dignity left and say the truth about your real international position in the eWorld.

TRAMERO DETECTED

Qadis Rowein
Qadis Rowein Tag 2,205, 00:00

lol

Qadis Rowein
Qadis Rowein Tag 2,205, 00:01

cancel your shit with romania then you can demand something

Superferro
Superferro Tag 2,205, 04:27

hahah, good one 😃

CatBea
CatBea Tag 2,205, 04:40

Chuchi cariño...xDDD

here you are, it seems the campaign you and other BRILANT eSpanish "generals" design to get eArgentina Thru eBrasil was another FAIL....

oh boy did you Spaniards forgot to call PAPI ePoland....????

Qadis Rowein
Qadis Rowein Tag 2,205, 09:35

lol, im just commander cristiano, im totally out of the gov

Vito Corelli
Vito Corelli Tag 2,205, 12:32

something like no hypocrisy inside two as well.

By the way... a toalha-guy talkin' about fails?
I mean... really?

Cold Hands
Cold Hands Tag 2,205, 00:04

I'm surprise whit some moves of slovenia too and

cancel your shit with romania then you can demand something x2

Cold Hands
Cold Hands Tag 2,205, 00:04

with*

T O N N Y
T O N N Y Tag 2,205, 02:29

Slovenia at least has the GUTS to say their intentions and act according to that, instead Spain says one thing and does another, just cause of personal issues with other countries.

Cancel your shit with CoT countries and then start demanding some loyalty. Traitors!

Cold Hands
Cold Hands Tag 2,205, 03:21

yeah right, because Portugal is a founder of TWO, and traditional Slovenian ally... oh wait

Say that you gonna betray your ally and actually do it is not "to have GUTS". Is to be a shameless traitor

JustRunpt
JustRunpt Tag 2,205, 05:00

Portugal was just another drop in to a full glass of Spaniard Bullsh*t in this game... Spain just means trouble, you play this game with very little honor, and aparently not very good brains also (not trying to insult, that's just the way i analyze your moves), in fact you remind me of USSR in WWII, they could never loose because they had an endless supply of meat for the cannons

Master Saita Norgan
Master Saita Norgan Tag 2,205, 09:06

Haters of Spain stfu you caused them to act this way by trying to force them to like CUA when they considered them enemies.You all signed MPP with Romania who Spoland and Hungary consider an enemy even when CoT is gone still MPP signings....gtfo already like seriously

JustRunpt
JustRunpt Tag 2,205, 16:22

Why the agressiveness Candice Michelle? That's just a game, and some play better than others...

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.