Hintergrund an/aus

Join the new world

 

[МнМ]Военен обзор обхващащ дните от 1810 до 1816

Tag 1,818, 07:14 Veröffentlicht in Bulgaria Bulgarien von Educational Center


Здравейте.

Днес е представен военния обзор за тази седмица на някои от най- интересните войни за седмицата. Както се знае, голяма част от войните в момента са тренировъчни.В началото е представена карта на Балканския полуостров, която отразява военните действия за седмицата:


Анимацията е бавна, но битките, които се водят са доста на брой.

Първо ще се спра на битката между България и Румъния. България губи териториите, които има в Румъния.
Все пак е по- интересно сега да се види и сравни демографската ситуация в България и Румъния.


България през ден 1810:


България през ден 1816:


Какво се забелязва? Това, което се забелязва е, че броят на играчите в първа дивизия намалява с бързи темпове, играчите във втора и трета дивизия намаляват постепенно, а в четвърта дивизия се увеличават. Общо населението ни е намаляло около 130 души. Няма съществена промяна в броя на бойците в тези дни. В щетата има голяма разлика, но това се дължи главно на мисиите, при които спечелените ранг точки се отчитат, като нанесена щета, независимо, че на практика щетата е била доста по- малка(щетата е твърде променлив показател и не дава правилна представа за силата на дадена страна).


Румъния през ден 1810:


Румъния през ден 1816:


Демографската ситуация на Румъния е подобна на българската. Намалели са общо с над 180 души в рамките на този период. При тях се забелязват показатели, близки до нашите при броя на бойците и нанесената щета.


България не крие намеренията си да нападне Гърция. Затова нека да се види демографската ситуация в Гърция.

Гърция през ден 1810:


Гърция през ден 1816:


За сметка на българите и румънците, намалението на населението в Гърция е доста по- незначително. Гърците имат малко по добро съотнешение бойци:граждани, отколкото България, в по- горните дивизии. Щетата, която вкарват също е по- голяма. Войната би била много равностойна, ако не се намесват външни фактори, но като се има в предвид, че Гърция е една от крепостите на EDEN, то шансовете за успех на България са минимални.


На тази карта също се вижда битката между Македония и Албания. Македонците успяват да изтрият Албания. Черна гора се освобождава временно, но македонците изтриват и Черна гора.Нека да се сравнят демографските показатели на Македония и Албания.

Македония през ден 1810:


Македония през ден 1816:


Едно от нещата, което от пръв поглед се забелязва е това, че населението на Македония намалява плавно. Обаче при по- задълбочен поглед се вижда, че има значителен спад на населението в първа дивизия, във втора и трета дивизия няма някаква съществена промяна, докато в четвърта дивизия, населението се увеличава. Тенденцията при щетата е, както при другите страни.

Албания през ден 1810:


Албания през ден 1816:


Демографската криза не подминава и Албания. Населението в този период е намаляло с близо 130 души. Най- осезаемо е намалението на населението в първа дивизия. В другите дивизии няма почти никакви промени. Другото, което се забелязва от пръв поглед е, че съотношението между бойци и граждани е доста лошо. Това се дължи главно на това, че огромната част от играчите са в първа дивизия.

При това сравнение се вижда огромната разлика в броя на населението между Македония и Албания. Съвсем закономерно е това, че Македония печелят, независимо, че Албания са част от най- силния съюз в играта.

На тази карта се вижда и една друга интересна битка- тази между Сърбия и Хърватия. Сърбите успешно затриват хърватите от Европа, но все пак Хърватия има територии в Индия.Сега са представени демографските показатели на Сърбия и на Хърватия.

Сърбия през ден 1810:


Сърбия през ден 1816:


На тези таблици веднага се забелязва колко многобройно е населението на Сърбия. Все пак Сърбия е най- многобройната държава в играта. Също така, това е страната с най- голям военен потенциал. Все пак в първа дивизия, населението е намаляло с около 150 души. Във втора и трета дивизия няма значителни промени. В четвърта дивизия, броят на населението се е увеличил. Бойците съставляват почти половината от населението на Сърбия, което като съотношение бойци:граждани е може би с една идея по- добро, отколкото при повечето балкански народи. Щетата, която е вкарана в битките от сърбите също е колосална и е подобна на тази, която налива съюз, като Circle of Trust.


Хърватия през ден 1810:


Хърватия през ден 1816:


Населението на Хърватия е много по- малко от това на Сърбия, но намалението му е минимално през този период. Другото нещо, което прави впечатление е съотношението на бойци: граждани, което е близо 60%. Щетата, която вкарват играчите в битки, е с близки стойности до българската.
Закономерно сърбите побеждават хърватите. Все пак хърватите имат алтернатива и може би заради това, EDEN не са им помагали яростно.Други интересни битки от този регион на света:

[b]На картата се вижда как Словакия и Унгария успяват да затрият Австрия. Австрия се освобождава след няколко дни. Унгария също така затрива и Украйна.
В Словения се организират въстания, които водят до освобождаването на Швейцария. Италия също организира въстание и успява да освободи Пиемонт, но в последствие, Словения си връща територията. Италия освобождават Сардиния, която пък до този момент е владение на Франция.
[/b]Сега ще представя карта на битките, които се водят в Канада:


Битката се води с променлив успех. Полша се опитва да превземе Канада. Ирландия също се намесва в битката. Изглежда, че Полша ще спечели най- много от битката, но все пак Полша е империя в момента и владее голяма част от Европа.


Това са демографските показатели на Полша.

Полша през ден 1810:


Полша през ден 1816:


Показателите на Полша са много стабилни. Това е може би втората най- силна нация в играта, като единствено сърбите са по- силни. Полша имат огромен потенциал във всяка дивизия. Тези данни са показателни и войната в Канада е с променлив успех, защото Полша владеят много територии и имат доста на брой въстания.


Тук е представена карта на войната между Чили и Нова Зеландия, срещу Австралия и Аржентина:Това е може би най- интересният регион в последния месец. Битките тук са интересни. В началото на този периода от ден 1810 до ден 1816 включително, Чили успява успешно да прогони САЩ от тази част на света. В последствие Чили дава тези територии на Индонезия(все пак са с приятелски отношения помежду си). През това време, Австралия успява да освободи остров Тасмания от Нова Зеландия, а Аржентина успява за три дни да превземе страната на кивитата.


Сега е представен демографски анализ на някои от страните в региона.


Чили през ден 1810:


Чили през ден 1816:


Някои неща правят впечатление от пръв поглед. Населението на Чили е намаляло с повече от 200 души за този период. Броят на гражданите в първа дивизия е намалял с близо 250. Във втора и трета дивизия, броят се е увеличил, докато в четвърта е намалял значително(това става някъде около деня на изборите за президент). Съотношението между бойци и граждани не е добро, но все пак съотношението на бойци: граждани в първа дивизия е едно от най- добрите в сравнение другите държави. Трета и четвърта дивизия са доста малки и общата щета, която се налива за един ден е по- малко от 1 милиард.


Аржентина през ден 1810:


Аржентина през ден 1816:


Намалението на населението на Аржентина също е над 200 души. То, също е най- осезаемо в първа дивизия. Все пак Аржентина имат много по- добре развити горни дивизии. Дневната им щета рядко е под 2 милиарда. В сравнение с Чили, Аржентина доминира в трета и четвърта дивизия.


Тук е изведено сравнението на населението между Австралия и Нова Зеландия:

Австралия през ден 1810:


Австралия през ден 1816:


Не се забелязва някаква промяна на населението на Австралия. Всичко изглежда много стабилно по отношение на броя на гражданите. Броят на бойците и особено нанесената щета е много по- малка(изпълнението на мисии, които вдигат ранк точки, се отчитат, като нанесена щета).


Тук е изведено сравнението на населението между Австралия и Нова Зеландия:

Австралия през ден 1810:


Австралия през ден 1816:


Не се забелязва някаква промяна на населението на Австралия. Всичко изглежда много стабилно по отношение на броя на гражданите. Броят на бойците и особено нанесената щета е много по- малка(изпълнението на мисии, които вдигат ранк точки, се отчитат, като нанесена щета).


Нова Зеландия през ден 1810:


Нова Зеландия през ден 1816:


Тенденцията в Нова Зеландия е същата. Разликата обаче се крие в това, че населението на Нова Зеландия е значително по- малко от това на Австралия, като тази разлика е особено осезаема в малките дивизии. Все пак по отношение на нанесената щета, показателите са близки.
Все пак тези две страни са много по- малки от Чили и Аржентина и не могат да бъдат равностойни на другите две силни държави в региона.Това бяха някои от най- интересните битките за този период.
Сега са представени някои от показателите на четирите най- силни съюза в играта. Важно е да се отбележи, че към съюза ex- ONE, освен Сърбия, Унгария и Словения, спадат също Македония и Индонезия. Независимо, че са в CoT, макар и в изпитателен срок, данните им се числят към ex- ONE.


Тук е представено съотношението на силите между съюзите по дивизии. Данните са от ден 1816.


Дивизия 1:


Най- многобройни са гражданите на EDEN. Броят на гражданите на CTRL и ex- ONE е доста близък. CoT също имат не малък брой граждани. По брой на бойци, съотношението е подобно, както при гражданите.

Дивизия 2:


Отново най- многобройне е населението на EDEN. ex- ONE са на второ място. CTRL имат значително по- малък брой граждани от ex- ONE в тази дивизия. CoT имат малко по- малък брой души, отколкото в CTRL. Съотношението на бойците в първите три съюза е подобно, както при населението. CoT имат почти еднакъв брой на бойците от CTRL.

Дивизия 3:


EDEN доминират тук. ex- ONE са на второ място. CTRL са трети по население и бойци. CoT изостават значително в тази дивизия по брой на гражданите и по брой на бойците.

Дивизия 4:


В тази дивизия, EDEN отново са пред другите съюзи. CTRL са малко по- многобройни от ex- ONE. Разликата им в броя на бойците е нищожна. CoT изостават изключително много в тази дивизия по брой на населението и по брой на бойците.


Сравнение между общата щета направена от основните съюзи в играта през ден 1816.EDEN е съюзът, който е нанесъл най- много щета за ден 1816. ex- ONE е на второ място, с минимална преднина пред CTRL. CoT са направили много по- малко щета от другите силни съюзи.Зa вас обзора изработи:АrmagaНадявам се да сме били полезни!

Екипът на Министерството на младежта:
Министър - Velislav Djambazov
Зам. министър - Talys
Зам. министър - Sasha Vladimirovna
Зам. министър - Аrmaga
Зам. министър - Stesel
Зам. министър - Rokamball
Зам. министър - Mr.Yoda
стажант към министерството - Angel Gotsov
стажант към министерството - GeniousL
 

Kommentare

PainBow
PainBow Tag 1,818, 07:16

1вии 😛

Ervvin Rommel
Ervvin Rommel Tag 1,818, 07:17

Страхотна статия!!! Браво!!!

Demon Lee
Demon Lee Tag 1,818, 07:20

Браво!!!!

A State 0f Trance
A State 0f Trance Tag 1,818, 07:24

Ибаси мазохиста е писал тая статия : Д

KillerAssasin
KillerAssasin Tag 1,818, 07:24

о7

iezavel
iezavel Tag 1,818, 07:34

07

az1225
az1225 Tag 1,818, 07:44

o7

NKFV
NKFV Tag 1,818, 07:59

Епична статия!

Има допуснати грешки, относно някои войни, които са описани като завоевателни, а всъщност бяха отворени по време на мисиите като тренировъчни, но на фона на положения труд няма нужда от издребняване. Браво, доста добра работа!
\o

TIE-Fighter
TIE-Fighter Tag 1,818, 08:17

За да е стойностен един анализ той трябва да има две части. Първо фактите и второ изводите на база тези факти. Много добре представена първа част (адмирации), но къде са изводите?

TriMastiki
TriMastiki Tag 1,818, 08:48

Изводите би трябвало да ги направи военното министерство. Ама те, за разлика от младежкото, май са зле с материята

KrumStrashnii
KrumStrashnii Tag 1,818, 08:57

Страхотна статия.

WafreyBG
WafreyBG Tag 1,818, 10:43

много добра статия браво на замесените 😉

Z0mbayo
Z0mbayo Tag 1,818, 11:30

Хвала за труда 🙂

malamber
malamber Tag 1,818, 11:58

браво

Mule6
Mule6 Tag 1,818, 12:02

Браво !!!

VelikGogov
VelikGogov Tag 1,818, 12:05

Браво, щетата на СОТ заедно с Македония и Индонезия ли е изчислена ?

LitoII
LitoII Tag 1,818, 12:08

Евалата. Много добри таблици (:

Ще се радвам, ако следващия път представите статистика за период, през който е нямало промоции (например от 1,820 до ... като почне следващата промоция :Д)

LitoII
LitoII Tag 1,818, 12:08

Велик - казали са, че Мак и Индо са още в ехОНЕ.. : /

Armaga
Armaga Tag 1,818, 12:09

Не, щетата на Македония и Индонезия е причислена към ex- ONE. Т.е. щетата на CoT би представлявала около 16-17% от цялото и ще бъдем близо до ex- ONE.

dzynka
dzynka Tag 1,818, 12:11

браво! страшна статия !

khantervel
khantervel Tag 1,818, 12:16

много интересна статия за играта!

O6im
O6im Tag 1,818, 12:23

мн четене мързи ме

Wildrunner
Wildrunner Tag 1,818, 12:26

velikgogov, ne v egov oshte stoi nesashtestvuvashtia ctrl, otdelno makedonia i indonesia sa ex-one i t.n.
skoro vsichko shte si doide na mjastoto.

Bright Sight
Bright Sight Tag 1,818, 12:55

мн четене мързи ме +1

Taekov
Taekov Tag 1,818, 13:07

Браво за труда!

petko555
petko555 Tag 1,818, 14:47

Много добре обяснено, като за мене

A . L . P . H . A
A . L . P . H . A Tag 1,818, 16:32

Страхотна статия!!! Браво!!!

dia761
dia761 Tag 1,818, 16:41

o7

Kpakpa
Kpakpa Tag 1,819, 23:21

Tаблицата & текстът със щетата на Австралия са дадени два пъти.
litoii е прав, че промоцията вкарва прекалено много статистически аномалии и е желателно да се избягва.
Добра статия.

Okara_iwko
Okara_iwko Tag 1,819, 06:59

Браво! Много добра статия!

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.