Hintergrund an/aus

Join the new world

 

Председничка кандидатура- план и програм

Tag 2,205, 02:50 Veröffentlicht in Serbia China von Marcus Nerva Traianus

Поздрав друштво 🙂

Указана ми је велика част од стране Главног одбора странке Само Србија да се кандидујем за председника еСрбије, те им се захваљујем на указаној прилици.
Пре свега, неколико речи о мени за оне који ме не познају. еРепублик сам почео играти још давне 2009. године, у игри сам провео око 8 месеци, али сам услед обавеза у РЛ одустао од игре. За тих 8 месеци у игри имао сам прилику да будем део једне одличне јединице Џентлмени, учествовао у чувеном освајању Лион Кинга, а потом и одбранама истог. Услед обавеза које сам имао у РЛ напуштам игру, да би се поново активирао у фебруару прошле године. Једно време сам био члан Шкорпиона, да би потом на позив Црног Ловца прешао у јединицу Само Србија, а потом и странку Само Србија у којој сам и дан данас. Био сам у неколико јединица као што су у Црвене Беретке, Ред св.Ђорђа, Архангелова гарда, а коначно се скрасио у јединици РеФУНД 🙂.
Врло брзо сам се активно укључио у рад странке, једном сам био конгресмен, два пута председник Само Србије, такође у више наврата заменик министра спољних послова, једном члан министарства одбране и врло кратко министар спољних послова.
Толико о мени 🙂

Постоји много простора за напредак на пољу организације државе, и неопходно је стварање система у којем није битан појединац или одређена политичка групација. Свима су пуна уста Империје, али у пракси се на њу не гледа као на нешто што мора бити изнад појединца или странке, већ као на плен за черупање и личну промоцију. Да ли сте се некад запитали колико људи на списку Влада стварно ради, а колико их је само ради промоције?Министарство одбране

Србија има јаку војску и то се показало у више наврата. Међутим за разлику од првих пар месеци ове године када смо имали доминацију у прве три дивизије а кубурили са четвртом дивизијом сада имамо други проблем и то много већи. Сведоци смо да у јаким кампањама упорно губимо у прве три дивизије и поред удара војске и високог ЦО ми тешко да успемо узети који бод. На статистици видимо како правимо највећу штету у овим дивизијама, али нам је пракса показала сасвим супротно.
Сведоци смо препуцавања две стране, оних за рефунд и оних за ЦО, уместо да седнемо сви и пробамо наћи заједничко решење за добробит свих нас. Главни разлог овако лошег стања у нижим дивизијама јесте пребрзо напредовање играча са искуственим поенима, а при томе снага играча остаје врло мала, а тиме и његова штета у бици буде мања. Једно од могућих решења јесте да се играчима Д2 и Д3 дивизије ограниче удари на само кључне борбе или у потпуности да се укину. Морамо схватити да овим темпом напредовања играча из дивизије у дивизију ништа не постижемо, сами себи ускачемо у стомак.
За играче Д1 дивизије (такође поред нових играча потребно је стимулисати искусне Д4 играче који имају јако мало снаге да почну испочетка) Tребало би увести менторски програм под надзором искусних играча, оних играча који су спремни да одвоје мало времена да помогну млађима било да они иду у војну или цивилну јединицу. Њихово напредовање би потпомогли надоградњом тренинг центара. По неким информацијама чујем да је ФУТ програм пред гашењем, што је веома лоше. Ова организација је помогла до сада многим играчима и никако не сме да се угаси треба да настави са радом као до сада уз помоћ свих нас. На трезору имамо 17к голда који треба да се уложе у пре свега играче Д1 дивизије, да од самог старта правимо тенкове од њих.
Наравно за овакав план потребан је консензус свих политичких странака, војних и цивилних јединица. Многи ће рећи Д1 дивизије су мулти играчи, можемо се сложити и са тиме, али такође међу њима ће се наћи они играчи који заиста хоће да играју ову игру и треба да им помогнемо. Овакав један програм рада има Аргентина и до сада им се показао као веома успешан. Зашто и ми не би сели за сто и покушали направити такав план и програм?Министарство спољних послова

Потребна нам је активна дипломатија са визијом, која ће иницирати потезе у складу са нашим интересима и даљем јачању угледа у еСвету. TWO као савез по броју чланова и количини испоручене штете је доминантан, међутим видимо да неке чланице и даље имају проблема са очувањем ресурса, поготово сада после увођења нових промена. Опште је познато да ситуација у савезу није најбоља, сведоци смо честих препуцавања појединих чланица савеза. Ти проблеми се могу решити или реформом савеза или гашењем савеза. Оно на шта ћу обратити посебну пажњу јесте да Србија не буде фактор нестабилности у савезу, већ да активно учествује у решавању проблема. Истинске савезнике ћемо чувати, радити на новим савезницима, али задржати и достојанство за неке који то сплетом околности нису већ неко време.
Надам се да ми неће замерити садашњи председник Србије што ћу се послужити његовом идејом, јер стварно мислим да је одлична, али није реализована до сада. Идеја јесте да се напише пар чланака промоције РЛ Србије и да се ти чланци објаве преко МоФА новина не само савезника већ и непријатељских земаља. Расписаће се конкурс за најбоље текстове о РЛ Србији, а потом их проследити осталим земљама како би их објавили.
Оно што могу да обећам је да ће се све одлуке донети на основу озбиљне анализеМинистарство финансија

Оно на чему ћу инсистирати јесте наставак вођења јавне књиге финансија. где ће бити евидентиран сваки потрошен динар, као и редовни недељни извештај министарства. Ово бих саветовао као једну обавезу свим будућим председницима. Такође трудићу се максимално да расходи не буду већи од прихода. Тренутно финансијско стање у држави није најбоље, тако услед недостатка средстава МеС оргови неће бити пуштени у функцију, наравно чим се прилика укаже оргови ће у складу са средствима бити један по један пуштани у функцију. Још један од задатака министарства финасија биће координација са ФУТ-ом, у нади да ће странке доћи до заједничког става око доделе средстава овој организацији за помоћ унапређења тренинг центара.Министарство унутрашњих послова

Ово министарство радиће на побољшању позиције цивила, и већем укључивању према потребама Министарства одбране и усмеравању штете. Поделе на каналу #res ће бити обављане у складу са потребама државе што подразумева давање средстава играчима Д1 и Д2 само за прављење ракета како би смањили раст искуствених поена играча, такође наставиће се са вођењем евиденције црне листе. Овај месец започети су разговори за доношење правилника о додели држављанства, уколико у ових 2-3 дана не буде донешен трудићу се максимално да следећи месец Србија добије коначно правилник ко што већина замаља има.Министарство образовања

Ово министарство ће наставити поделе на каналу #еbebe као и до сада, да у сваком тренутку ебеба може да добије помоћ и савет. Захваљујући овомесечном тиму министарства образовања издат је нови туторијал, тако да уколико не дође до озбиљних промена у игри неће бити потребе за писањем новог.

Министарство информисања

Основни задатак овог министарства биће благовремено информисање грађана о свим битним дешавањима на игри, укључујући ратне анализе, активности владиних и невладиних организација, као и упознавање са евентуалним мисијама и другим променама у самој игри. Још један од задатака биће сарадња са тимом министарства спољних послова око конкурса за за промоцију РЛ Србије у другим земљамаЗа крај

Пожело бих срећу свим противкандидатима, такође апелујем прво на чланове своје странке, а потом и на остале играче да се суздрже од ружних речи, пљувања и сличног, сасвим нам је доста тога.
Састав владе ћу касније убацити у чланак.

Tantum possumus quantum scimus. - Толико можемо колико знамо.

Хвала свима 🙂

 

Kommentare

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Tag 2,205, 02:54

За разглас:

Председничка кандидатура Marcus Nerva Traianus
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2348144/1/20

Backoovan
Backoovan Tag 2,205, 08:46

Vazno je ucestvovati.

😛

Leonida SRB Tag 2,205, 13:10

Kommentar gelöscht

Dio Hostilian
Dio Hostilian Tag 2,205, 14:14

Тако је! То даје привид избора.

Gay George L
Gay George L Tag 2,206, 15:07

koji si ti? i kandidatura ti je smeće

BATASHA
BATASHA Tag 2,205, 03:00

Dobar si momak 🙂)Srecno!!

SashaL
SashaL Tag 2,205, 03:00

Srecno Karlito! o7

Shkupi CASUAL
Shkupi CASUAL Tag 2,205, 03:01

peti! Srecno o/

Stefan Mauzer
Stefan Mauzer Tag 2,205, 03:01

Srecno o7

Dio Corkan
Dio Corkan Tag 2,205, 03:04

brt, samo napred o/

Dio Crweni
Dio Crweni Tag 2,205, 06:26

imas podrsku marionete

Sarma
Sarma Tag 2,206, 07:53

za tebe i dalje mnogi tvrde da si multi... dugacak je put do marionete... 😛

Mitke189
Mitke189 Tag 2,205, 03:07

o/

C 3P0
C 3P0 Tag 2,205, 03:09

o7

Nobunaga Sensei
Nobunaga Sensei Tag 2,205, 03:15

Kao i tvom protiv-kandidatu Tenskwatawi i tebi pisem iz istog razloga.Ko god da pobedi nek ovo procita kao resenje za goruci problem
Ja sam vec pisao o problemu u D1i D2 i ponovicu i tebi i ostalim kandidatima jer je ovo drzavni ,a ne licni interes
a).Kontaktirati sve civilne jedinice.Zamoliti ih da posalju podatke o broju clanova sa raketarama.Da se drzava ukljuci u pomoc u dizanju raketara za D1 i d2 i da se spreci njihov brz prelazak u D3
b)umesto q7 podela na #res za nize divizije(sto je kao da dete dijabeticara kljukamo slatkisima) delite od q3-q6 tenkove.ostale (q1 i q2 nek obezbede MU) da bi ispucali te raketare.Imacemo umesto nejaci koja udarom pravi stetu 5-9k dva udarca od 100k.
c)novajlije bar do d2 budu civili pa posle kako im drago.
d)Teritorijalnu podelu odgovornosti-da se zna koja jedinica na refundu sta brani.Jer time znamo koja je jedinica zabrljala(npr ako osvoje s. dalmaciju,a za odbranu ehrv je zaduzena Mu Ratnici da se kazne jer nisu obavili zadatak).

de Medici
de Medici Tag 2,205, 03:34

а) потписујем
б) потписујем
ц) потписујем
д) не пије воду

Nobunaga Sensei
Nobunaga Sensei Tag 2,205, 10:49

ovo su samo predlozi-podlozni prepravci.. Ako uspes ti ili ko god pobedi bar pola da implementira bice am bolje u nizim divizijama.Samo objasni sto D ne pije vodu.Tako bar ja vidim kao resenje za pitanje Refunda...

de Medici Tag 2,205, 11:59

Kommentar gelöscht

Dio Hostilian
Dio Hostilian Tag 2,205, 14:17

а) слажем се
б) такође се слажем
ц) што? боље да буду у јединици ако хоће, биће боље организовани, чини ми се.
д) не бих се сложио. у неким другачијим условима би можда имало смисла, али немамо бесконачно људи доступних у сваком тренутку, па то ондак не пије воду. на страну што ако поделимо јединице на 3 стране изгубићемо све 3 стране. нисмо (још) довољно јаки за такве акције. боље цо-ом балансирати битке.

de Medici
de Medici Tag 2,205, 14:44

Брт, ја сам кренуо да пишем одговор па се то толико одужило да сам на крају обрисао XD Јбг...

Nobunaga Sensei
Nobunaga Sensei Tag 2,206, 04:27

replika na odgovor pod c)Mislim da jedinice na refundu guraju igrace da pucaju na udarima i tako im samo stete.Civilne su mozda manje rigorozne po pitanju pucanja .Jer valjda reefund MU kaznjavaju igrace koji ne pucaju na udarima.Samo je to razlog -nista vise.

Dio Hostilian
Dio Hostilian Tag 2,206, 04:53

@Сенсеи, ако је тако, то се да тривијално регулисати - рефунд за млахђане д1,д2 играче су рахкетле и ћао довиљењце. Ко буде пуцао оружјем нема рефунд ни за ракете. Ко буде пуцао ракетлама ене му рефунда.

Nobunaga Sensei
Nobunaga Sensei Tag 2,206, 05:41

Upravo tako nesto je i moja ideja.Mozda se i nazire resenje za problem D1 i D2.Mada tu je nov problem.Kako finansirati q1-q6(sve drzava ili deo i MU)i ima li drzava firme da ih proizvodi.Tu mozda kao resenje extra porez za strane neprijateljske fabrike kod nas u vidu tenkova.Kad su neki davali takvima CS da bar imamo korist sada.
-Hosti u svakom slucaju drago mi je da se vodi kulturna debata o ovome izmedju tebe i mene.Mozda nemamao uvek iste stavove ,al bar ih pristojno argumentujemo-

Negativna
Negativna Tag 2,206, 06:14

hosti a d4 tenci ce da muzu drzavu 3 tenka za tenk ili koliko vec i dalje ?

Dio Hostilian
Dio Hostilian Tag 2,206, 09:38

@Меридијусе, је л` то имаш информације да постоје какве неправилности у рефундирању? Ако имаш такве информације, изнеси их уз доказе како би одговорни били макар јавно објављени кад већ механизми не омогућавају неки систем казни. А свакако да не - д3 и д4 би требало да добија рефунд за потрошено, значи свакако не више од тенка за потрошени тенк.

Marko Tunic
Marko Tunic Tag 2,205, 03:21

Podrška i srećno 🙂

spremi mi tapaciranu kožnu fotelju (bela koža) , full kancelarijski nameštaj i klimatizovanu kancelariju. Poslavna pratnja se podrazumeva xDDD

H0RU5
H0RU5 Tag 2,205, 07:47

Meni dosta i sekretarica xDDD

Michael Alan Westen
Michael Alan Westen Tag 2,205, 10:07

Horu al samo ako je obdarena 😉 xD

Backoovan
Backoovan Tag 2,205, 12:47

Cujem ides za ambasadora u eAlbaniju?
xD

Marko Tunic
Marko Tunic Tag 2,205, 13:04

dođoh, videh, nije mi se svidelo, vratih se u Poljsku xD

MAXIMUS D.MERIDIUS
MAXIMUS D.MERIDIUS Tag 2,205, 03:28

imas moju podrsku ,srecno

Teta Leposava77
Teta Leposava77 Tag 2,205, 03:32

glasam sa merakom o7

de Medici
de Medici Tag 2,205, 03:33

Пар ствари.
Прво сугестија. Зашто РЛ Србије? Постоји опција амбасадорског програма за тако нешто. Можда би боље било еСрбије? Испричати нашу е-историју, у неким основним цртама. Навести разлоге и догађаје које су довели до склапања савезништва са појединим земљама, разлоге за прекиде односа. Ти си историчар, требало би да ти то иде од руке. 😛 Мислим, знам да је то прави мали роман, али опет...покушати у што краћим цртама. Јер, оно, од коликог значаја у игри може бити промовисање РЛ Србије? Све је то лепо, али...
Друга ствар- констатујеш проблематику у односу CO/рефунд, и даље од тога се није макло. Само констатација. Не видим понуђено решење? По теби, мислим.
Последње, ФУТ се није смео угасити. Ако људи који га воде немају воље за даљи рад, треба пронаћи друге. Расписати конкурс неки. Мада мислим да су они изгубили вољу управо због недовољне заинтересованости државе за дати програм. Твој став према ФУТ и кораци које ћеш предузети- децидно, су??
Слажем се са тобом по питању неопходности јачања Д1, самим тим и Д2/Д3... Започео сам и сам нешто, али није било довољно "озбиљних" играча заинтересованих. Од којих би могло бити нешто. Који имају искуство и знање, да не употребљавам излизано "упознати су са механизмима игре" XD
Знаш, волео бих када би ЦП кандидати уместо констатација износили реалне предлоге за решавање текућих проблема, презентовали нам своје идеје, визију, децидно предочавали шта и како намеравају да ураде. Услед недостатка тога, ЦП-е ћемо добијати "иза затворених врата", пре самих избора. И опет се неће ништа урадити.

Да, сер*м са еТајланда, и? Everyone can kiss my as* XD Чисто да предупредим неке одговоре, а који немају додирних тачака са овим што сам управо написао. 🙂

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Tag 2,205, 04:53

Slazem da treba ubaciti i eSrbiju u te clanke kao i promociju RL Srbije, nije lose ni jedno ni drugo. Oko ambasadorskog programa problem bude sto ljudi brzo izgube zainteresovanost za to 😕
Videli smo da D4 refund udari sa malim CO drze zid bez problema i to ne bi trebalo menjati. Upravu si sto se tice ljudi u FUT kada kazes da su zbog nezainteresovanosti drzave izgubili volju za radom, na meni ako pobedim jeste da porazgovaram sa njima i da vidim gde je jos problem.
Kao sto rekaoh problem za D1 jeste puno multi igraca, ali pracenjem njihove aktivnosti preko egova i proverom kod admina mozemo smanjiti uveliko broj multija i izdvojiti one koji zaista zele da napreduju. Video sam dosta igraca d2 i d3, kao i d4 koji su odlucili ponovo da krenu i njima treba pruziti pomoc da što pre u d1 podignu TC.
Pokusacu da od Argentine dobijem modela rada sa D1 koji oni koriste vec duzi period, pa da vidimo kako bi to mogli kod nas implementirati 🙂

de Medici
de Medici Tag 2,205, 05:21

Око рефунд/CO.
По мени- удари јединица, након њих CO.
И то само онда када је неопходно.
Цивили...немам ја ништа против њих- али систем "ударам где хоћу, и када хоћу- а инсистирам да се поставља CO како бих када ударам за еСрбију узео кинту, иначе ћу ударати тамо где је узети могу- и све то ако желите мој глас" је по мени мало уцењивачки. Да не кажем- нема преговора са терористима XD XD XD Мислим, претерујем мало, ал' тако му дође. Они не могу истерати своје. "Они"- ликови који фурају те неке причице. Не би требали. Не би им се смело допустити. Мислим, незадовољство је очигледано, али ту треба наћи компромис. Значи- морају бити свесни да ако хоће да добију нешто за свој дмг- биће неопходно да испоштују нека правила. Требали би бити спремни на губитак одређених "слобода". Ето, само то бих волео да чујем од тебе. Децидан став! Јасан! Да ли ово: "Videli smo da D4 refund udari sa malim CO drze zid bez problema i to ne bi trebalo menjati"- могу сматрати твојим ставом према овом питању, односно да ли ће ово бити твој modus operandi?

Nobunaga Sensei
Nobunaga Sensei Tag 2,205, 10:59

Odgovor za multi naloge i D1-Svedoci smo da ealb stancuju D1pred bitku sa nama. Govorim iz mog iskustva sa multijima u mojoj MU.Verujem da ih ima- nisam za sve bas siguran ciji su,al to su vecinom multiji d1 nivoa za D3 i D4 igrace.Ti nalozi ne sluze za gomilanje para za svoje dupe,ili radi politickom napredovanja.Oni su tu vecinom radi zajebancije (bacaju kosku komandiru ) sluze za podelu q7 nejaci iz D1 i D2.Licno misljenje o multi nalozima.Sami po sebi nisu stetni.Vazno je kako se njima upravlja.

Nobunaga Sensei
Nobunaga Sensei Tag 2,205, 11:02

replika M Crasu-resenje za civile vidim u tome da svi do D3 civili imaju raketaru.Da su duzni da u bitkama koje idredi MOFA ili MOD ili CP udare sa njima za racun podele #res (refund za rakete-novcano ili u tenkovima) sve posle toga njihova volja .Nek udaraju gde hoce ,za svoje pare i tenkove

Sarma
Sarma Tag 2,206, 08:01

i vojska puca kad hoce i gde hoce... ali kada udaraju za srbiju onda dobijaju tenkove... civil mora da kupi te tenkove, tako da on ne uzima kintu vec modernizovani refund... kod co su UVEK ispunjeni SVI uslovi koji su neophodni za dobijanje onoga sto vojnik svakako dobija...
1. da si tu kada je potrebno (tj kada je zid u problemu)
2. da ne pravis overkill (jos je bolji co od refunda)
3. da udaras u tacno odredjenoj borbi za tacno odredjenu stranu...
co ima samo jedan problem koji smatram za ozbiljan... jaki nalozi postaju bogatiji, a slabi nalozi se krpe posto za milion stete potrose fazon 20-30 dinara a co od 10 din moze lagano da drzi zid u 95% slucajeva...

igajunior
igajunior Tag 2,206, 09:41

Sarma objasnio

Michael Alan Westen
Michael Alan Westen Tag 2,205, 03:39

Podrska KarloV 😃
Za CePe-a!!!

alboy75
alboy75 Tag 2,205, 03:46

"lep" spisak zelja...
konstantacije bez ponudjenih resenja...
ustvari, svi znamo koja "resenja" ces gurati, ko su ti savetnici i sta cete raditi...
samo sto nemas petlje da to jasno napises...

Jefta1979
Jefta1979 Tag 2,205, 03:47

Podrska !
Najbolje resenje za napredak d1 i d2 - MU Bombasi
http://www.erepublik.com/sr/article/srbine-razmisli-jo-scaron-jednom-ii-2346589/1/20

T E S Y
T E S Y Tag 2,205, 06:32

Podrska !
Najbolje resenje za napredak d1 i d2 - MU Bombasi

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Tag 2,205, 04:04

Podrska !

o7

fortissimum
fortissimum Tag 2,205, 04:08

Odnos sa ejapanom?

Nikola_JS
Nikola_JS Tag 2,205, 04:22

Podrska Karlo !!

o7

elminjo
elminjo Tag 2,205, 04:25

Podrska! \o/

doci po noci
doci po noci Tag 2,205, 04:39

Podrska kao clan stranke.

Pitanje :
Zasto se pravite da ne vidite sta rade Bombsi , i da se vec 3 meseca bavimo razvojem i edukacijom igraca u nizim divizijama.???

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Tag 2,205, 04:55

Posle onoga sto ste pokazali u poslednjim kampanjama, stvarno bi bilo zalosno da vam drzava ne pomogne 😕

Grozni VD
Grozni VD Tag 2,205, 04:42

SREĆNO, imaš moj glas

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.