Hintergrund an/aus

Join the new world

 

Доминацијата во ЕВРОПА

Tag 1,994, 15:42 Veröffentlicht in Republic of Macedonia (FYROM) Griechenland von Matlija

Здраво Македонци каде и да сте...

Како што може да се види во европа секојдневно има највеќе напади, востанија воедно битки така речено.
Така било и во РЛ во историјата така е и на играва.

Во Европа сакале или неќеле доминира алијансата The World is Ours (TWO),
каде што има најолем дел од територијата на Европа. Оваа алијанса поседува околу 80% од територијата на Европа, и тоа на некој начин би било и логично затоа што 12 од вкупно 16 земји членки на TWO се евроски држави и тоа најмоќните.
Европските земји членки на TWO доминираат на стариот континент 9 од нив имаат проширени граници од кој како најголеми и најмоќни се Полска,Шпанија,Србија и Унгарија, кој држат огромен дел од територијата на Европа.
Само 3 од нив се во нивните природни граници Црна Гора и Естонија и најверојатно толку заслужуваат.

Европа е "a priori" за TWO.


Другите делови на Европа на Балканот не нема нас моментално веќе некое време ние се отселивме од Балканот отидовме во Дубаи и е малце тешко да ги повратиме нашите територии а исто време да се бориме со Иран во Азија.
Иако најдоминантни членките на TWO ја држат централна Европа тука се и нашите сојузници кој сеуште се во Европа моментално само ние од европските членки на COT немаме територија на Европа.

На балканот опстојуваат и 2 земји членки на (EDEN), Грција и Турција, а во скандинавскиот дел се членките на ASGUARD на кој Русија им прави проблеми.

COT има 7 од 16 членки од Европа и најлогички е да во овој случај TWO да доминира на Европско тло.

На другите континенти состојбата не е иста состојбата, нашите сојузници и ние имаме поста добри позиции во Азија, Латино Америка и Северна Америка и Австралискиот континент.

Како што гледаме Шпанија поради тоа што нема територии каде би се проширила во Европа ги помага другите континенти веќе ја има пола Северна Америка а води битки и во Латинска Америка.Толку од мене. Вие го читате весникот Во-Центар со Матлијата.
Благодарам на вниманието, ПОЗДРАВ МАКЕДОНЦИ КАДЕ И ДА СТЕ!
 

Kommentare

v 2 / odlicno

Kumulonimbus555
Kumulonimbus555 Tag 1,994, 15:53

Bravo be momce sega ke mavnam glas i pretplata

Jurukov
Jurukov Tag 1,994, 15:55

sub 64

o7

Felllix
Felllix Tag 1,994, 15:55

v+s

Elektro.N
Elektro.N Tag 1,994, 16:00

o/

truba66
truba66 Tag 1,994, 16:02

Eden se raspaga ....

Matlija
Matlija Tag 1,994, 16:08

Momentalnata situacija a ke ima analiza za moznite novi clenovi i sojuzi i stegni eden sub i v 😃

truba66
truba66 Tag 1,994, 16:11

Super .... normalno deka ke stegnam 🙂 9/66

thedragon
thedragon Tag 1,994, 16:22

o7

Matlija Tag 1,994, 16:27

Kommentar gelöscht

thedragon Tag 1,994, 16:34

Kommentar gelöscht

Claymore01
Claymore01 Tag 1,994, 23:09

v13

Machairodus Giganteus
Machairodus Giganteus Tag 1,995, 02:37

sub 71

nikac123
nikac123 Tag 1,995, 03:44

20/74 o7

Red Stefan
Red Stefan Tag 1,995, 08:13

o/

Добар е текстот само поправи си ги печатните грешки.

поззз

Matlija
Matlija Tag 1,995, 09:24

na laptop go pisuvav i celo vreme mi mrdase strelkata

El Che G
El Che G Tag 1,995, 10:24

добра анализа

Alexndarr
Alexndarr Tag 1,995, 10:31

imas vote i sub vrati na mojot vesnik i zemi extra 100 energija 😃

Matlija
Matlija Tag 1,995, 12:05

imam staveno 🙂

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.