Hintergrund an/aus

Join the new world

 

Кандидатура за председника (програм рада и састав владе)

Tag 1,962, 05:12 Veröffentlicht in Serbia Serbien von Aradjanski BrankoКао што сам и обећао у претходном чланку, представићу вам детаљан план и програм рада министарстава као и потенцијални састав владе.

Кренућу од мог заменика. Човек који је већ био председник и заиста одрадио одличан мандат. Неко у кога имам пуно поверења и од кога очекујем да ми својим искуством значајно помогне. У питању је наравно Shadow of Time.

За саветника сам изабрао пријатеља са којим често затварам новосадске кафане. Његови савети и подршка ми много значе тако да је логичан избор мој другар Petar Popara Crni.


Министарство одбране

1) Никада нисам био присталица наглих и наметнутих промена те ћу у свом мандату настојати да одржим садашњи систем плаћања ВеС и ПВЈ, уз напомену да расходи државе неће прелазити приходе.

У сарадњи на заједничким ударима и завидним одзивом војника, ове две формације су веома делотворне и могу представљати срж наше војне силе. Намера ми је да, ако и буде неких промена у начину рефундирања, то учиним у сарадњи са јединицама како би нашли најприхватљивије решење и за државу и за војску. Једина промена која ће бити на почетку мандата је та што ће у случају ноћних удара ( од 00:00 до 09:00 ) рефунд за такве ударе износити 10% више него што је то случај са дневним ударима.

2) Што се тиче друге две формације, ССФ и СОС, оне имају свој одређени ценовник по којима им се плаћа нанета штета. Сигурно је да је снага ових формација велика, и моја жеља јесте да користим њихове услуге. Покушаћу да са њима договорим аранжман који би био повољнији за државу, а не би био неповољан за саме јединице. Надам се да ће ми команданти јединица из ових формација изаћи у сусрет.

3) Што се тиче примања јединица на рефунд, сви који желе да раде по устаљеном систему ће добити шансу али ће морати и да прихвате одређене обавезе. Контролисано постављање дневног задатка у сарадњи са министарством, затим списак свих војника и њихове уношење у бот систем EXPLOIT који служи за проверу начињене штете војника на удару. Ова правила неће важити само за нове јединице које се примају на рефунд већ и за јединице које се већ налазе у овом систему.

Битан фактор је и излазност војника на ударе, тако да ћемо у зависности од активности јединица правити резове и скраћивати списак рефундираних јединица. Циљ је да на крају на рефунд систему остану само активне јединице на које ће држава увек моћи да се ослони.

4) На недељном нивоу, објављиваћемо статистичке извештаје о излазности војника свих јединица на ударе, штети коју су направили и надокнади која је за то добијена. Члан министарства, house the doctor, биће задужен за ово, и сигурни смо да ће ово допринети да јединице буду још активније и јаче, да ће ради престижа војници тежити да баш њихова јединица на крају недеље буде прва на листи.

5) Разговори са командом РАВеС-а ће бити вођени како би се једном и заувек решило питање финансирања ове регрутне академије, како не би зависили од председника до председника, а такве разговоре ћемо повести и са осталим јединицама које имају активне 1. и 2. дивизију како би им помогли у развоју наших беба.

Mинистар: Аlex.L

Чланови министарства: svetlanadenis, korsakov25, bernoldi_salieri, Vlada505, Antic Dragan,House the Doctor, CHRISTIANE.F, Nemaanjaaa120

Министарство спољних послова

Као и сваког месеца, тим Министарства спољних послова мораће да обави веома значајан део посла. Очување ресурса је сигурни приоритет, а то се може постићи како војним тако и дипломатским путем.

Што се тиче неких међудржавних активности ван Савеза, трудићу се да се са Румунијом потпише МПП. Са овом државом, иако често на супротним странама, Србија је увек имала коректне односе и између наших држава постоји узајамно поштовање. Уосталом, НАП, који је Србија потписала са Румунијом августа 2012., и даље се поштује...
Наравно, ништа нећу радити без договора са ТWО савезницима, тако да ће и МПП са Румунијом бити потписан у зависности од односа Мађарске и Румуније. У неким неформалним разговорима са Мађарима, закључио сам да су односи између Румуније и Мађарске подигнути на један виши ниво и да МПП не би требало да представља проблем. У сваком случају, односи са Румунијом одавно нису били на завиднијем нивоу и време је да се то сада и озваничи 🙂

Грчка је нама блиска држава у правом животу, али овде смо готово од почетка игре љути непријатељи. Међутим, у последњих неколико месеци ситуација се променила, односи су отоплили и прилике су такве да се отвара могућност потписивања НАП-а, по узору на онај који је потписан са Румунијом, а који сам већ поменуо. Имали бисмо могућност да развијамо сарадњу са Грцима, и евентуално у догледно време пређемо на виши ниво, ако би се НАП показао успешним.
Баш као у случају Румуније.

ЦоТ, нама је близак савез још од времена ОНЕ савеза. Међутим, ни односи на релацији ТWО-ЦоТ нису онакви какви су били, пре свега због примања САД у ЦоТ. Лагао бих када бих рекао да ми је свеједно због овог чина целника ЦоТ савеза, јер су САД (после Хрватске) одувек биле наш највећи непријатељ.

Покушаћемо да одржавамо пријатељске односе са ЦоТ али ће то зависити и од њих, колико и од нас. Јасно ћемо ставити до знања да прихватање САД у ЦоТ не наилази на одобравање у Србији. Уколико челници тог Савеза буду игнорисали наше ставове, сматраћемо да ЦоТ мора онда да остане неутралан поводом наших настојања за побољшавање односа са Грчком.

Министар:Cookies Crisps

Чланови министарства: coolinbun, robert E.Lee 1861, Letva, TT-Lighter (Zaeban covek)


МУП

Министарство чије ће деловање бити усмерено, као и до сада, ангажовању цивила на
заједничким ударима. Самим тим, нужна је сарадња са министарством одбране како би се штета коју праве цивили што правилније распоредила.

Од када Србија има 10 ресурса повећана је и потражња за нашим пасошем. Чест је случај да грађани из нама непријатељских земаља добијају српски пасош. Они тиме директно подижу производњу хране и оружја за своје јединице које их касније користе у рату управо против Србије и српских савезника.
Залагаћу се да коначно дође до решења и да се давању држављанстава играчима из
непријатељских земаља стане на пут. Не постоји ниједан разлог због чега бисмо нашим
непријатељима помагали у невољи, а верујем да се око поделе пасоша држављанима
пријатељских држава може постићи компромисно решење.

Такође, МУП ће бити задужен за ажурирање Црне листе, на којима ће се налазити играчи који су учетвовали у преварама, прављењу мулти налога или су одобравали држављанства странцима који долазе из непријатељских земаља.

Министар: Ckimiy

Чланови министарства: Danijela89, Spijun na stiklama, Deki91, Gorance007, Tifonus, Ivan Stanusic, Tenskwatawa, Mimica D

Министарство економије

Иако држава нема могућност да утиче на побољшање монетарног курса, министарство економије ће имати задатак да обрће новчана средства преко организација и ствара залихе које би се користиле у случају непосредне опасности по државу или у случају неких озбиљних кампања за које су потребне велике своте новца.
Такође,писаће се и редовни финансијски извештаји како би грађани имали увид у то на који начин и где се троши новац, без обзира на то које министарство га је трошило.

Министар: Strahinjic Banovan

Чланови министарства: Pegavac, Cigermeister

Министарство образовања

Иако много пута потцењивано, за мене ово министарство има значајну улогу. Пре свега писање туторијала, образовање и помоћ нашим бебама је од круцијалног значаја за њихов развој. Управо помоћ и задржавање новајлија у игри је битно како би задржали позицију коју тренутно имамо.
Неки нормалан след околности је да старији играчи полако губе интересовање, прелазе у двоклик или напуштају игру, а да их млади наследе.

Како каже чика Јова Змај у својој песми „Светли гробови“:

„Где ја стадох — ти ћеш поћи!”
„Што не могох — ти ћеш моћи!”
„Куд ја нисам — ти ћеш доћи!”
„Што ја почех — ти продужи!”
„Још смо дужни — ти одужи!”

Министар: Banovano Magare

Чланови министарства: serbiankid, Dio Maximus


Министарство информисања

Имали смо један сјајан месец рада овог министарства али онда смо се опет вратили на старо. Министарство које и даље живи од старе славе. Институцију која је годинама стварана урушена је за свега неколико месеци и никако да се поврати. Задатак да подигну ниво рада и информишу грађане Србије имаће искусни новинари који су се небројено пута доказали и ја сам сигуран да су они спремни да одговоре овом нимало лаком задатку.

Министар: Nessko

Чланови министарства: Nerazumni Lavirint, Van SebeЗа крај сам оставио случај орга Председник еРепублике Српске. Имао сам неколико идеја шта радити са овим оргом, али као најбоља се издвојила идеја о Hall of Fame.
Пошто је јасно да администратори немају намеру да направе овако нешто, идеја је да се са овог орга пише о играчима који су дали значајан допринос нашој заједници а који из разних разлога нису више са нама у игри. На овај начин би упознали нове играче са играчима који су стварали моћну Србију и који заузимају значајно место у њеној историји.
Тако би одржали успомену на њих и одали им почаст и захвалност за све сто су учинили за Србију.

Такође, у складу са именом овог орга, трудићемо се да, поред наведеног, на прави начин представимо Републику Српску нашим грађанима и приближимо им све лепоте ове српске земље, поготово млађим играчима. Орг свакако неће бити коришћен за самопромоцију самозваних ђенерала, већ ћемо РС представљати на достојанствен начин, без провокација упућених ка политичким опонентима или другим народима.

С поштовањем, Арађански Бранко.
 

Kommentare

Miljicaa
Miljicaa Tag 1,962, 05:18

Samo napred Branko o/

korsakov25
korsakov25 Tag 1,962, 05:19

Prvi : P

Branko, dobar program i jos bolji tim su ti odlican start za CP mandat.

Samo napred, do pobede!!!

korsakov25
korsakov25 Tag 1,962, 05:19

pff ipak nisam bio prvi 😃

LorD.Omega
LorD.Omega Tag 1,962, 05:24

Branko, ti jesi ok lik, i zasluzujes poverenje, ali ti je vlada ocaj ocaja 😃 (sem pokoje svetle takcice, kao sto su Spijun i AlexL ) 😃

The Snow White
The Snow White Tag 1,962, 05:33

Pa dobro, svako ima pravo na svoje misljenje... Mogao bi slican komentar da ostavis i kod Iluzioniste, za sastav vlade. :😁

SashaL
SashaL Tag 1,962, 05:37

Mislim da grijesis, ima tu jos dosta imena koja zasluzuju mjesto na listi svakog predsjednika: Danijela89, Letva, Van Sebe...itd..

korsakov25
korsakov25 Tag 1,962, 05:40

a ja ne vredim sunce vam kalaisano.. sve cu vas u aps cim dodjem na vlast :DDDDDD

SashaL
SashaL Tag 1,962, 05:43

Stavio sam itd...Posto sam upoznat sa njihovim potencijalom, ne kazem da ti nisi jedan od tih, ali nisam imao priliku da se uvjerim. Za ove gore navedene potpisujem da bi uradili odlican posao : )

LorD.Omega
LorD.Omega Tag 1,962, 05:44

Slazem se Sasha, ja sam nabrojao samo dvoje, ima ih jos, a Letva i Danijela su svakako dobri ljudi i vredni radnici. Samo znas sta se desi sa pokvarenim vocem kada ga stavis medju sveze? 🙂

SashaL
SashaL Tag 1,962, 05:50

Politička prepucavanja ne treba da budu mjerilo rada pojedinca u vladi...Ja sam pokušao neke ljude da dovučem u svoj tim, ali nisu mogli zbog političkog opredjeljenja, što je po meni jedna velika glupost. Kada bismo bili iole normalni pa sakupili sav kadar eSrbije iz svih stranaka na jedno mjesto dobili bismo odličnu ekipu. Ja ću biti tu, ko god da dobije izbore, Iceman, Iluzionist ili Branko, savjet, pomoć ili bilo šta drugo biće dostupno sa moje strane : )
Jednostavno, stranačke nesuglasice ne treba miješati i upirati prstom na pojedinca : ) Nek' svako radi svoj posao kako umije, ako mu nećeš pomoći, nemoj mu ni odmoći. : )

The Snow White
The Snow White Tag 1,962, 06:00

Sasha, to sto pricas za "skupiti kadar na jedno mesto", pokrenuo sam tu temu vise puta, posebno kada je u pitanju MSP tim, da se sastavi jedan tim, od 10 ljudi, koje bi svaki CP, bez obzira iz kog bloka bio, uzimao za svoj tim u mandatu. Naravno iz te ekipe radili bi ljudi shodno svom slobodnom vremenu, ali bi bili uvek oni koji odradjuju odlican posao i upoznati su sa desavanjima svakodnevno, ne bi bilo mesta oscilacijama i ostali negativnim stvarima, kada je u pitanju nasa diplomatija. Ali je taj predlog odbijan vise puta.

SashaL
SashaL Tag 1,962, 06:11

@Shadow

Jasno mi je sve to, ne treba mnogo komentarisati, jednostavno ne moze u Srbiji da se skupi 10 ljudi iz razlicitih stranaka jer smo toliko truli i zatrovani da se jednostavno ne mozemo sloziti oko onoga sto je bitno, a kad treba pljuvati tu je nasa politicka scena daleko ispred svih.. : )

Nemoj da otvaramo tu temu sad ovde, ne treba Branku kvariti clanak dovlacenjem pljuvaca, to treba raspravljati drugim putem.

Branku srecno, a i vama ostalim u njegovom timu.

o7

Sever Vetrovnik
Sever Vetrovnik Tag 1,962, 12:37

Било је покушаја да се направи дипломатско веће, али то не успева јер поједини који су на власти не желе да се одрекну дела власти зарад успостављања сталног тима у МСП-у. И то ми је разумљиво, али има своје последице.

Spijun na stiklama
Spijun na stiklama Tag 1,962, 05:47

jaao : D

Narlindir
Narlindir Tag 1,962, 05:50

Pazi...
Da ti nesta kazem...

Druze , uz duzno postovanje prema tebi i tvojemu kaputu, kad prestanes da gledas dalje od nosa , mozda i razumes dalekoseznost teranja inata , samozivosti i sebicnosti.

Bojim se ces se uvrijediti, al da razumes sta sam teo reci, ne bi danas bio u ovim komentarima, i smatrao sebe kompetentnim da komentarises Brankovu vladu...

LorD.Omega
LorD.Omega Tag 1,962, 05:56

Slozicemo se da se ne slazemo druze. Ja sam video imena, video neke ljude koji rade, i video one druge kojima tu mesto nikako, ni pod razno nije.

Narlindir
Narlindir Tag 1,962, 05:58

Pa sve dok budes gledao imena, a ne skapiras koliko je zabludna politika koju vodis, Srbiji i ne treba drugacije. Do sada smo govorili "bolje" pitanje je dal bolje moze da bude...

The Snow White
The Snow White Tag 1,962, 06:04

Zasto je problem, da ako vec o tim "imenima" o kojima pricas da su ocaj, ne kazes, taj i taj, je lose radio zbog toga i toga, i tako lepo isprozivas sve, sa dokazima, potkrepljeno argumentima, i onda kazes: "E zato ja mislim da je tvoja vlada ocaj ocaja".

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Tag 1,962, 06:01

Очигледно су УеС-у Фурија и Грифин много бољи кандидати за састав Владе :😁 Сличан се сличном радује :😁

Dio Maximus
Dio Maximus Tag 1,962, 11:43

Искрено се надам да ти је ово био лапсус. Ко мене циглом, ја њега базуком тако ствари функционишу.

pakija
pakija Tag 1,962, 23:48

smešan si tip 😃

bernoldi_salieri Tag 1,962, 05:24

Kommentar gelöscht

Auyantepui
Auyantepui Tag 1,962, 05:24

Svaka čast : ) O/

LorD.Omega
LorD.Omega Tag 1,962, 05:25

ps. ko sa Strahinjicem tikve sadi ...

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Tag 1,962, 05:25

NESAKO U BLADN ?? ?? : O : P

mcmoox
mcmoox Tag 1,962, 05:29

bernoldi regrutuju li ratnici ?

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Tag 1,962, 07:52

ne kontam : P

mcmoox
mcmoox Tag 1,962, 05:28

MCMOOX je bio ovde!!!

war 0408
war 0408 Tag 1,962, 05:29

NAPRED BRANDŽULA

Johnnnie
Johnnnie Tag 1,962, 05:30

Berni prodana duša u svakoj vladi !!!!

mcmoox
mcmoox Tag 1,962, 05:34

šta kaže ekszer đoniju kad ovaj krene da prdi posle 3 tanjira pasulja?

Kako smo te muks i ja punili, slabo pucaš 😃

The Snow White
The Snow White Tag 1,962, 05:31

Podrska i glas. Srecno! o7

CKIMIY
CKIMIY Tag 1,962, 05:34

Zajedn\o/ do pobede !

Admiral M
Admiral M Tag 1,962, 05:43

srecno o/

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Tag 1,962, 05:43

srecno

inace ti mofa ocaj (osim naravno letve i robert e lee)

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Tag 1,962, 05:45

za ostalo ne bi da mracim, za ovo sam samo morao : )

ti si inace ok o/

Cookies Crisps
Cookies Crisps Tag 1,962, 05:50

Ocaj mozda, ali sve je bolje nego nepostojeci MSP u poslednjih 5 meseci : ).

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Tag 1,962, 05:51

kada vec u startu za sebe kazete da ste ocaj, sta ja ima dalje da pricam : )

The Snow White
The Snow White Tag 1,962, 06:07

Ti i pored posla koji su ostali ljudi iz tog ministarstva odradjivali(kvalitetnog) ili jos uvek odradjuju, mozes da kazes da je ocaj? Daj prvo pogledaj MSP tim u poslednjih 5 meseci, pa pricaj o ocaju... Msm, pokusaj bar da budes realan...

SashaL
SashaL Tag 1,962, 05:44

Srećno Branko : )

Sever Vetrovnik
Sever Vetrovnik Tag 1,962, 05:46

Шта да ти кажем, срећно. : )

Narlindir
Narlindir Tag 1,962, 05:51

Pazi...
Da ti nesta kazem...

Reka sam vec, vazda dostupan za takvoga covijeka...

Gari... 0/

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Tag 1,962, 06:03

Нека ти је, и нека нам је са срећом :😁

Danijela 89
Danijela 89 Tag 1,962, 06:05

opaa : )
Srecno druzee 😘***

Gari ...o/

AlexxxZR
AlexxxZR Tag 1,962, 06:15

srecno zemo... i slusaj Crnog 😃

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Tag 1,962, 06:50

o7

Tifonus
Tifonus Tag 1,962, 06:58

hocete da kazete da ja ne valjam?

zlatanaleksic
zlatanaleksic Tag 1,962, 09:58

ti si najveci car!

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.