Fundo lig/desl

Sobre meu jornal

Página da Wiki aberta

Весник во кој ќе ги прочитате најновите промени и официјални информации од eRepublik

[МзИ] Информации за настанот

11 7 dias atrás Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Análise da guerra Análise da guerraЗдраво на сите.

Конечно им текна на админите поубаво да го објаснат настанот што почнува за неколку часа. Не можев порано да напишам статија ама ајде сега убаво да се објасниме што ќе се случува и ш … mais informações »

Јужњачки маки јуначки [МЗИ]

35 Dia 3,423, 02:33 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Análise e debates políticos Análise e debates políticosЗдраво на сите жители на МАКЕДОНСКАТА ИМПЕРИЈА.

Не знам дали е до времето, климата ли што ќе да е, ама што и правиме го правиме во јужни предели, вечна борба со југот на Балкан, па како амајл … mais informações »

Излижано-плукнато [МЗИ]

31 Dia 3,351, 13:32 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Análise e debates políticos Análise e debates políticosПодрав народе.

Во оваа статија сакам да ве информирам за новостите пред се на бојното поле во изминатава недела дена.

Пред да започнам со главната точка на статијата, сакам да ве потсетам за про … mais informações »

Народноослободителни движења [МЗИ]

37 Dia 3,346, 07:07 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Análise e debates políticos Análise e debates políticosПоздрав народе.

Во последниве недела дена се крена голема прашина, незадоволство, нетрпеливост, тролање, па дури и навреди и закани на лична основа, нешто што многу пати досега сме го виделе и можам … mais informações »

Ред солзи, ред мрсули [МЗИ]

42 Dia 3,343, 07:44 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Análise e debates políticos Análise e debates políticosПоздрав народе.

Бурна вечер поминавме вчера во режија на Хрватите и сега би сакал да ве информирам како и зошто дојде до сето тоа лудило и жестока војна.

Како започна се?

Ќе објаснам как … mais informações »