Fundo lig/desl

Sobre meu jornal

Página da Wiki aberta

Official newspaper of the President of eMacedonia

Одјавна Претседателска [Лејди]

52 Dia 3,426, 06:09 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Análise e debates políticos Análise e debates políticosДобар ден Империјо Македонска о/

Кратко и јасно: Имавме одличен месец!
Почнавме со АСот врз Аргентина, продолживме трпеливо да им освојуваме регион по регион, ги избришавме, ги оставивме без … mais informações »

Прво Обраќање [Лејди]

30 Dia 3,403, 07:15 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Análise e debates políticos Análise e debates políticosДобар ден Македонци

Видовте сите што се случи на изборите. Секој кандидат би изгубил против Столе, тој е наша легенда и не постои играч на играва што би кажал лош збор за него. Уште еднаш нека … mais informações »

Завршно Претседателско Обраќање [Северус]

37 Dia 3,395, 09:20 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Análise e debates políticos Análise e debates políticos
Добар ден Македонци,

Каков таков, заврши и овој месец, и дојде ред да ви се обратам за последен пат..
Месецов беше доста турбулентен за нашата Влада, многу работи не ви беа кажани од еднос … mais informações »

Второ Претседателско Обраќање – Ирска

27 Dia 3,387, 10:14 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Análise e debates políticos Análise e debates políticos
Поздрав Македонци,

Како што кажав во претходнато обраќање, таа една земја од оние 11 кои се анализираа, се покажа погодна за напад. Ирска беше одбрана за мета на напад.
Меmais informações »

Прво Претседателско Обраќање [Северус]

17 Dia 3,384, 05:46 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Análise e debates políticos Análise e debates políticosПоздрав Македонци,

Да започнеме со мал осврт на настаните..
Мислам дека баш кога ја пишував кандидатурата се збореше за оваа акција во Јужна Америка, што ја направија Србија и … mais informações »