the aftermath - ta simperasmata

Day 1,230, 03:57 Published in Greece Greece by giannis tsiolis
Αγαπητοί αναγνώστες,

αναφέρομαι, φυσικά στα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της χθεσινής ημέρας. Την οποία η πρωινή αρθρογραφία, κάπως βιαστικά, εξυμνεί ως ημέρα μεγάλου Ελληνικού θριάμβου.

Με τον κίνδυνο να γίνω δυσάρεστος σε πολλούς, θα τηρήσω μία μετριοπαθή στάση, προσπαθώντας να θέσω, την διάσταση των πραγμάτων, με ουδετερότητα. Σε αυτό προχωρώ, όχι από αυταρέσκεια, αλλά από τον φόβο, ότι πολλοί παίκτες εντός eGreece, παρασυρόμενοι από την άμετρη θριαμβολογία, θεωρούν ως αδιάφορη την συμμετοχή τους και απέχουν της κοινής προσπάθειας, είτε με καθολική απουσία, είτε κυνηγώντας αποστολές και μετάλια σε ξένες και αδιάφορες σε εμάς μάχες.

Εχθές, αμυνθήκαμε επιτυχώς στην Κρήτη. Όμως δεν είναι μόνο η αλλαγή του τρόπου μάχης, που ευνόησε τους η-Έλληνες. Οι περισσότεροι δεν αντιλήφθηκαν ότι η η-Τουρκία είχε 3 κύρια μέτωπα. Το σημαντικότερο για τους η-Τούρκους εχθές ήταν να εξουδετερώσουν την "επανάσταση" της Πελοπονήσσου. Έπειτα ώφειλαν να παύσουν την η-Βουλγρική επίθεση. Η Κρήτη, μη έχοντας κάποιο "πόρο" αξίας, δεν τους απασχολούσε άμεσα.
Εν συντομία.
- Η Πελοπόνησος διαθέτει σίδηρο. Η ύπαρξή του ενισχύει την παραγωγή όπλων (σε συνδιασμό με το νιτρικό κάλιο της Κεντρικής Ανατολίας), αλλά και του ιδίου του σιδήρου. Άρα μια επιτυχημένη ελληνική επανάσταση στην περιφέρεια Πελοπονήσου, θα έβλαπτε την νεότευκτη τουρκική αγορά. Άρα η διατήρηση της μάχης αυτής ήταν πρώτος στόχος της τουρκικής κυβέρνησης.
- Η Βουλγαρία, προσπαθώντας να ανακτήσει επαφή με της ιρανικές της κτήσης, κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να καταλάβει (και να διατηρήσει), έναν "διάδρομο", δια μέσου τουρκικών περιφερειών. Λογικό λοιπόν, είναι, να αντιμετωπίσουν την σθεναρή αντίσταση των η-Τούρκων.
- Η Κρήτη, ήταν για τους η-Τούρκους η συνέχιση της "ιερής εκδίκησης". Μια περιφέρεια, που δεν διαθέτει κάποιον σημαντικό πόρο, ήταν γι' αυτούς, μια ελπίδα να διατηρήσουν την "επιθετική πρωτοβουλία". Φυσικά η πρωτοβουλία, δεν άξιζε (για αυτούς) την απώλεια των κεκτημένων. Έτσι η η-Ελληνική απόφαση για "σταθερά επί της Κρήτης άμυνα, υπέρ πάντων", αποτέλεσε τον τελικό κυματοθραύστη των τουρκικών "ορέξεων".

- Είναι λοιπόν, η η-τουρκική πρωτοβουλία που μας "έδωσε" την νίκη;
- Όχι φυσικά. Η αλήθεια είναι, ότι τόσο οι Κρατικές Στρατιωτικές Μονάδες, όσο και οι περισσότερες ιδιωτικές, μαζί με δεκάδες ενεργούς πολίτες, έχοντας ενημερωθεί έγκαιρα και έγκυρα, τόσο επί του νέου τρόπου μάχης, διέθεσαν με έξυπνο και υπεύθυνο τρόπο το πσοστό της ζημίας (επιρροής) που διέθεταν, κερδίζοντας έτσι, τους απαραίτητους πόντους κάθε δίωρου.
Αρνητική εντύπωση, έκαναν μερικοί, μικροί κυρίως παίκτες, που ξόδεψαν χωρίς λόγο μέρος της επιρροής τους, όταν οι πόντοι του διώρου είχαν υπερβεί τους 1800.

- Πρέπει λοιπόν να κάνουμε κάτι;
- Ναι πρέπει. Πρέπει να ξεκινήσουμε μια "εκστρατεία ενημέρωσης". Μέσω προσωπικών μηνυμάτων και τσατς, πρέπει να εξηγούμε σε κάθε παίκτη που έχουμε προσθέσει ως φίλο, ότι πλέον ο τρόπος μάχης άλλαξε. Πρέπει να τον "ζαλίσουμε" αν χρειαστεί, με εκφράσεις "μην πατάς fight μετά το 1800" ή "αν έχει ένας από τους δύο πάνω από 1800 παίξε σε άλλο δίωρο ή σε άλλη μάχη". Ίσως γίνουμε σπαστικοί με τα ΠΜ. Αλλά τα διαβάζουν περισσότεροι από αυτούς που διαβάζουν άρθρα.

- Και έτσι θα σωθεί η Ελλάδα;
- Για την Ελλάδα, δεν νομίζω. Την η-Ελλάδα, μπορούμε και να την σώσουμε και να την ξαναμεγαλώσουμε, με το ενδιαφέρον και την συμμετοχή όλων μας.

Ίσως κάποιοι για λόγους πρακτικούς ή ιδεολογικούς, δεν επιθυμούν την συμμετοχή σε IRC chats ή στο TS. Δεν πειράζει καθόλου. Αυτό που απαιτείται όμως είναι, με την βοήθεια όλων των άλλων, να ενημερώνονται (με τα μέσα που διαθέτει το παιχνίδι) για το τι προσπαθούμε να κάνουμε, πότε και κυρίως πως.

Νικάμε όταν συμμετέχουμε όλοι, ο κάθε ένας όσο και με όποιον τρόπο μπορεί.

Ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο,
με εκτίμηση,
Γιάννης.