Fundo lig/desl

Join the new world

 

Prva pomoć eBiH - Trece izdanje

Dia 1,871, 10:51 Publicado em Bosnia and Herzegovina Bósnia e Herzegovina por Osvetnik21


Ovo je novi projekat u eBiH. Koji ce sluziti prevenstveno kao pomoć novim igracima, da se nadju/snadju u igri. Clanak ce izlaziti 1 sedmicno.Ukoliko igrate prvi put ovu igru ili vas odavno nije bilo, ovo je kratki sazetak trenutnog stanja u eBiH.

Bosna i Hercegovina je clanica vojnog i ekonomskog saveza EDEN, kojeg čine 18 zemalja(Hrvatska, Kina, Turska, Argenitna, Grčka, Portugal....).To je najstari savez na ovoj igri, koji se jos nije raspadao. Trenutno po statističkim podatcima eBiH ima oko 330 igraca koji igraju svakodnevno ovu igru(Oko 1500 nas ima ukupno). Nasa zemlja ima 4 regidje koje su trenutno pokorene od strane eSrbije, koja je clanica suparničkog saveza. Zbog toga nemamo ni kongres. Trenutna presjednica zamlje je Pobednica1389. Sljedeci izbori su za presjednika 5.1.2013.

Posjetite:

Oficjalnu Stranicu eBiH, gdje mozete pratiti sva desavanja u eBiH, prikljciti se na Forum te pronaci sva bitna upustva o igri na nasem jeziku!Novine Ministarstva informisanja,gdje mozete naci upustva i savjete uz igru, te promjene koje se desavaju u igrici:KLIKNITE NA SLIKU DA OTVORITE STRANICEU ovom dijelu clanka odgovorit cemo na 3 vaša pitanja koja postavite. Pitanja mozete postaviti tako sto popunite ovaj UPITNIK.|<--KLIKNI| Ako vaše pitanje bude odgovreno u sljedećem članku dobit cete 10 Q7 oruzija. Pitanja mogu postaviljati igraci koji su minimalno level 21, a maksimalno 30. Naravno koji takodjer imaju eBiH drzavljanstvo.

Ove sedmice nagrađeni su: Redtuber, atomci i Simmone.Pk

A njihova pitanja su:

1. U marketu sam vidio dvije ikone, ikona za hospital i za defence. Za sta sluze? postavio RedTuberNjih moze kupovati samo drzava, one su iz starog sistema igre, kao i karte za preseljenje. Prije su pored firmi za oruzije i hranu postojale i firme za proizvodnju navedenih proizvoda. Bolnice su sluzile za dobivanje zdravlja. Kad se one aktiviraju u odredjenoj rundi, igraci su mogli nadopuniti zdravlje, a da im ne skida hranu, pa cak i ako im limit to nije dozvoljavao. Druga zgrada, je sluzila da prednost zemlji koja je pod napadom. Npr. 500.000 demage je u bila u prednosti.

2.Da li je dozvoljeno kupovat na crnom trzistu , ako jest koje osobe iz eBiH su pouzdane , odnosno koje osobe nas nece zafrkat? postavio atomci

U principu jest dozovljeno,ali tu se treba paziti od koga kupujes. Ja izbjegavam, jer sam se jednom i sam opržio na taj nacin. Sto se tice eBiH ja ne znam da iko to radi,prije jest radilo nekoliko igraca. Postoji i kanal na Rizon, koji sluzi tim takvim transakcijama,ali opet kazem sigurni je preko marketa.

3.Da li treba trošiti "veliko" oružje (crvene bazuke, small bomb, mass destruction i sl.) na ostale kampanije ili cuvati za bosanske bitke? postavio Simmone.Pk

To ti je stvar tvog stila igre i djelom tvoje vojne jedinice. Postoje jedinice u kojima se igraci dogovoaraju da 3-4 mjeseca stede oruzije, pa da u odredjenoj bitci ispucaju zajedno. Postoje igraci koji ih cuvaju za svoju zemlju, neki ih cuvaju da skinu sebi BH medalju i osvoje nesto Zlata. Uglavnom, ti sam sebi odredjujes kako ces rasporedjivati to oruzije. Moj still ti je da čokolade čuvam za naše bitke, a ostale vrste specijalnih dodataka(bazuke, rakete i slicno) pucam i za saveznike ako je potrebno.Zlatni kutak za sve pocetnike, danas dijelimo Food i Oruzije. I to 80 Q5= 800 Healta(80 ff) i 4 Q7 jacine oruzija. Uslov je da ste level minimalno 21, a maksimalno 30. Naravno i eBiH državljanstvo,

Da bi dobili vama namjenjena sredstva morate popuniti ovaj
UPITNIK |<---KLIKNI|


SKLADISTE PRVE POMOĆI eBosne i Hercegovine

Rezultati proslog upitnika:Ukoliko neko zeli pomoci Prvoj pomoci eBiH moze to urediti na sljedeći način:

1. Zlatnom kutku neka donira Food,Wep, CC ili Gold na ovaj Acc.

2. Moze aplicirati da bude dio Tima Prve Pomoći eBiH, u smislu da odgovora na postavljena pitanja, intervjuiše starije igrace iz eBiH , te ukoliko bude potrebno da pomoze novim igracima(daje upute o igri na P.M.) aplikacije slati na ovaj Acc

3. Izradu bannera za novine.

Do sljedećeg pisanja. Lp, Osvetnik
Za Shout:

http://tinyurl.com/Prva-Pomoc-eBiH3 Vote & Shout
 

Comentários

Thesmos
Thesmos Dia 1,871, 11:08

prvi

DstroyandScape
DstroyandScape Dia 1,871, 11:31

vote, svaka cast \o/

ErminZe
ErminZe Dia 1,871, 15:57

vote , samo nastavi

o/

Dagislav
Dagislav Dia 1,871, 18:26

o7

Brdar Dragan
Brdar Dragan Dia 1,872, 00:32

Brkas pojmove okupacija i oslobodjenje.

Henry Hull
Henry Hull Dia 1,872, 02:01

o7

Osvetnik21
Osvetnik21 Dia 1,872, 03:49

@Brdar

Brkas pojmove RL i virtualni svijet.

Pobednica1389
Pobednica1389 Dia 1,872, 08:12

svaka cast o7

Gigli
Gigli Dia 1,872, 08:52

vote

Amko18
Amko18 Dia 1,873, 04:15

vote

Miki121
Miki121 Dia 1,873, 04:59

vote o7

 
Publicar comentário

O que é isso?

Este é um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Crie um personagem e ajude seu país rumo à glória. Torne-se um herói de guerra, um editor renomado ou um guru das finanças.