Fundo lig/desl

Join the new world

 

Iz eSvijeta - Svi predsjednikovi ljudi

Dia 1,995, 15:34 Publicado em Croatia Croácia por Janko Fran

Iz eSvijeta - Svi predsjednikovi ljudi


U Rumunjskoj je za CPa izabran Valahian koji je, nastupio vrlo oštro i odlučno te obećao nastavak Rumunjske politike unutar saveza TWO.

Objašnjava da iako je bio pobornik EDENa, Rumunjska je u teškoj situaciji i trenutno je u rumunjskom interesu osigurati stabilnu politiku za razvoj mladih igrača te vjeruje da će se i stariji igrači tome prikloniti. Jedinicama i pojedincima koji se tome ne priklone, uskratit će se financije i opskrba oružjem. Spreman je to učiniti čak i pod cijenu raskola u igračkoj zajednici. (Opširnije u Valahian - Candidatura CP). S obzirom na to, moguće je očekivati sličnu situaciju koja se dogodila u Poljskoj i Španjolskoj nakon njihova prelaska iz EDENa u ONE. Sastav rumunjske vlade za svibanj objavio je ovdje ([CP]Armata Romana - Momentul zero).

U Grčkoj je na predsjedničkim izborima pobijedio BaKaRaSf koji je kao najvažniji cilj u programu svoje kandidature (Πρόγραμμα Διακυβέρνησης Μάιος 2013) najavio sljedeće (u engleskom prijevodu) "The most important goal will be to finish this venture appropriately for Greece, without carrying weights of the past." Iz "završetka ovog pothvata povoljno za Grčku bez utega prošlosti" može se iščitati definitivan izlazak iz EDENa i vjerojatni prelazak u TWO. BaKaRaS je potvrdio da su u grčkom MOFA pregovori još u tijeku te da o njima ovisi konačni skup MPPova koje će Grčka ponijeti sa sobom u budućnost.

U Makedoniji (FYROM) je pomalo neočekivano izabran dimzaaa koji u svojoj kandidaturi (Кандидатура за претседател на еМакедонија) obećava dobru zabavu i najavljuje obračun s Poljskom. Izgleda da je upravo to ono što makedonski igrači žele. Zanimljivo je da je prema nedavnoj njihovoj anketi Hrvatska uz Kinu najpoželjniji saveznik, sudeći po odgovorima makedonskih igrača.

U Narodnoj Republici Kini za predsjednicu je izabrana lovecatlove koja se u svojoj CP kandidaturi zalaže za dogovor CoT & TWO te izlazak iz EDENa, a uz to najavljuje smanjenje broja MPPova te rezanje troškova. Sastav vlade Narodne Republike Kine slijedi u nastavku.

Novi ruski e-predsjednik je MinPRO of Russia. Osim predstavljanja članova svog tima, u svom prvom obraćanju narodu i eSvijetu poručuje:
"I'd also like to wish you, regardless of whether we're friends or foes, to do your best to make the game more interesting for our players and communities, who are expecting this from each of us."

Svoje bezuvjetno prijateljstvo eHrvatskoj ponudio je u zadnjim danima mandata i prethodni predsjednik eRusije, nimnul. Prijedlog je u Rusiji prošao gotovo jednoglasno. Hrvatska je s druge strane bila primorana odbiti prijedlog zbog očuvanja dobrih odnosa sa nordijskim savezom Asgard, odnosno kolizije MPPova i potencijalnog gubitka MPPa sa svojim saveznikom Švedskom s kojom je Rusija trenutno u trening ratu. eHrvatska ne može prihvatiti rusko prijateljstvo barem dok Švedi i Rusi ne zatvore taj rat. Inače, kao što je poznato, prije nekoliko dana eRusija je primljena kao član CoTa na probnom roku.

U SADu za predsjednicu je izabrana Artela koja je već uvela organizacijske promjene te spojila Ministarstvo Obrane i Ministarstvo nacionalne sigurnosti u Ministarstvo Rata te obećava puno akcije i zabave za sve. Na pitanje što misli o Rumunjskoj odgovara da su sami izabrali neprijateljski savez u kojem je Srbija i time se ubrojili u neprijatelje SADa.

Novi, a ujedno i stari predsjednik Brazila je Lorenzo Lopes Riviera, koji je zadnji tjedan prethodnog mandata bio u komi, odnosno ostao bez pristupa internetu. Ipak, oporavio se i uspio dobiti podršku za još jedan mandat. Otprilike u isto vrijeme premijer Brazila, DARTH CLAUDIO doživio je politički atentat, koji je isto srećom samo djelomično uspio, tj. namješten mu je temp ban. Nakon tri dana uspio se vratiti u e-život, no istraga admina još tapka na mjestu.

Prema vlastitim riječima predsjednik odlučuje prilično autoritarno, znači uglavnom samostalno, uz savjetodavnu ulogu predsjedničkog tima. Tako da se posljednjih dana Brazil više bavio unutarnjim odnosima. Do nedavno je Brazil zastupao neutralnu struju neovisnu o politikama saveza CoT i TWO, no sad je ojačala struja koja se zalaže za ulazak u CoT. Jedini problem je Indonezija. U svakom slučaju Brazil će biti na istoj strani na kojoj i SAD. Inače, i u Brazilu postoji inicijativa za MPP između Brazila i Hrvatske.

Također je zanimljivo pogledati vrijedan rad brazilskog MOFA tima:
http://www.erepublik.com/br/article/mofa-brasil-atualiza-ccedil-otilde-es-01-05-2013-2254537/1/20
http://www.erepublik.com/br/article/mofa-atualiza-ccedil-otilde-es-24-04-2013-2250268/1/20
Izdanje na engleskom jeziku slijedi u drugoj polovici članka nakon izdanja na portugalskom.

S obzirom da je bilo teško doći do službenih informacija, zahvaljujem igraču Capitao Braga.

Lily s je nova predsjednica Turske. Tijekom ovog mandata koncentrirat će se na vanjske poslove i izbor saveza. U tijeku su pregovori s predstavnicima zainteresiranih država. Osim toga, tim Ministarstva obrazovanja započinje s inicijativom za baby boom. Više o tome dostupno je ovdje.

U Bugarskoj nasljednik vrlo uspješnog The Graverobbera novi je predsjednik Iliya The Great koji nastavlja prethodno zadanim kursom. Prethodni predsjednik je vodio državu vrlo transparentno uz česte izvještaje igračkoj zajednici (čak 10 obraćanja) pa će se i Iliya potruditi oko toga. Vode se pregovori o savezništvu s nekoliko država. Spominje u narodu prisutne shoutove i sugestije oko toga koje države žele u savezu, a koje ne, te uvjerava igrače da će bugarska diplomacija odraditi pregovore na visokoj razini na zadovoljstvo bugarskih igrača. I dalje je nacionalni interes prvog prioriteta očuvanje osvojenih regija u Arabiji. Egiptu je obećano da će imati kongres i ovaj mjesec. Također, vode se pregovori s Chileom, Rusijom, SADom i Brazilom uz uvjerenost da će ubrzo svi postati punopravne članice CoTa, iako je bilo manjih problema s primanjem Rusije zbog prvotnog veta Litve, no uz dobru komunikaciju i to se već rješava... Sastav nove vlade je gotovo isti kao i u prethodnom mandatu što je potvrda da rade dobru stvar...

U Srbiji su izbori bili vrlo napeti. Uz podršku 7 koalicijskih stranaka, ali tijesnu prednost od samo 9 glasova predsjedničke izbore osvojio je GrifinNS s 1424 glasova (36.95%) iz stranke Ujedinjena eSrbija, ispred Budalimira s 1415 glasova (36.72%) iz stranke Samo Srbija, a koga su podržale Stranke Zdravog Razuma i Srpska Narodna Odbrana, a dobro se držala i Danijela 89 iz stranke Zajedno i skupila 1015 glasova (26.34%). Pa, upoznajmo malo bolje naše protivnike. Iz prvog obraćanja novog predsjednika eSrbije izdvojio bih najzanimljivije dijelove:

Povjerenje i podrška - "Na izborima za predsednika eSrbije kandidujem se ispred stranke Akcioni pokret uz podršku Ujedinjene eSrbije, Navijačke Stranke Srbije, Srpske Radikalne Stranka, Pokreta Civila, Srpske vazduhoplovne stranke, Radničke partije eSrbije, Stranke Jedinstvene eSrbije, Jako zgodnih macana i KGB."
Složnost - "Politika je ono što nas, kao građane eSrbije, oduvek i sve više razdvaja. Za vreme svog mandata trudio bih se da u eSrbiji ne vlada atmosfera političkog rivalstva već da prevagne ono u čemu smo najjači u esvetu - vojna organizovanost, civilna posvećenost i zajednička spremnost da se pruži maksimum kada je eSrbiji i njenim saveznicima najpotrebnije."
Ažurnost - "Radi što boljeg raspoređivanja štete, Ministarstvo odbrane će održavati stalne kontakte sa svim vojnim formacijama eSrbije, kako onima na refundu, tako i van njega. Novine Ministarstva odbrane će se ažurirati redovno. Refundiranje jedinica će se obavljati prema podacima iz bota za kontrolu štete, a u dogovoru sa MES-om i prema državnim prihodima od poreza. Neće biti rasipanja štete i sredstava, već će se oni raspoređivati kada i gde je to potrebno. Detaljni izveštaji o preduzetim vojnim akcijama i njihovom finansiranju će biti izdavani jednom nedeljno."
Odnos prema civilima - "Nezaobilazan deo vojne snage su, svakako, i civili, čije aktivnosti će Ministarstvo odbrane organizovati u saradnji sa MUP-om. Osim podelama i organizovanjem udara za civile, MUP će se baviti i crnom listom na kojoj se nalaze svi oni koji svojim delovanjem ugrožavaju našu virtuelnu zajednicu i njene građane."
Ministarstvo ekonomije - "Ministarstvo ekonomije će se baviti obrtanjem novca na državnim orgovima, stvaranjem zaliha za ciljane vojne akcije, praćenjem poreza i planskim raspoređivanjem prihoda i rashoda države. Periodično će izdavati finansijske izveštaje."
Ministarstvo vanjskih poslova - "Svaka država ima pravo da je njeni, legitimno izabrani, predstavnici vlade zastupaju u organima saveza. Nažalost, tokom vremena, birokratija unutar saveza je poprimila tolike razmere da dolazi do ogromnog raskoraka između vlade izabrane na izborima i onih koji navodno predstavljaju državu u savezu. Tim Ministarstva spoljnih poslova će se truditi da svojim delovanjem prevaziđe ovaj jaz i da eSrbiji obezbedi poziciju koju zaslužuje u savezu. Jedino na taj način i saveznici i eSrbija će dobijati pravovremene i precizne informacije o tome u kom smeru se kreću i kako jedni drugima mogu pomoći. Samim tim izbeći ćemo maglovite i nedorečene situacije vezane za MPP-ove, uzajamne podrške i dalje korake."

Sastav vlade eSrbije:
Premijer i potpredsednik - zigazaga
Savetnik - Furija.BRE
Ministarstvo odbrane - svetlanadenis, sangajski mrmot, leop, theillusionist, bernodli salieri, Destroyer91, TrigerSRB, Trstenicanin CUKI, Mladen DS1989, Cefimirovic, HAJDEOLADI, pankela, goran65, nele7, pakija - kao savetnik
Ministarstvo spoljnih poslova - branko100, Sever Vetrovnik, Ugac, Milosforzajuve, Archangeel, Aca Djekic, N3mesis
Ministarstvo unutrašnjih poslova - GoGame, Vultures1987, sila delija, MIXsrb1, GL4D14T0R, AleksandarNP, Castro2905, MarkoM 1995, Bolid-srbenda, sinisa91, baaghera, Mr.Cort
Ministarstvo ekonomije - Lahak Manik, MjoyReborn
Ministarstvo informisanja - God of Justice, baaghera, De Noel,CuckoSRB, House the Doctor - mentor
Ministarstvo obrazovanja - Milos1389, SrbinPravoslavac1389, POP DJUJIC GavriloBan1914

Novi predsjednik eIndije je Alias Vision. U prvom svom obraćanju predstavlja članove kabineta te izvještava o stanju nacije, svojim planovima te svojoj viziji razvoja eIndije. eIndija je izvan svih saveza, trenutno tri MPPa, što je za tri više nego prošli mjesec, u saveznice su joj eBugarska, eRepublika Makedonija (FYROM) i eČile, čime održavaju proCoT veze. Osim toga, surađuju u obrani i s ePakistonom, kojem su između ostalog pomagali u obrani protiv zračnog udara eBjelorusije. Koncentracija će biti na diplomatskom planu i udvostručavanju broja MPPova o ovom mandatu. Pod okupacijom su četiri države, uključujući eHR, eBiH, eKinu i ePakistan. U RWovima je eHrvatska još uvijek u prosjeku 25 puta jača. Trenutno jačaju u D1 i D2 diviziji, te trenutno rade na ponovnoj uspostavi nacionalne vojske i koordinaciji vojnih jedinica. Također rade na jačanju aktivnosti igrača, te medijskoj aktivnosti i baby boomu.
Vedrija strana politike

Za predsjednika diktatora jednoglasno je sa 69 glasova (100%) izabrano i samoizabrano dete iz mesovitog braka. Dalje neću komentirati, morate to sami pogledati:
*****Kingdom of Heaven - Thailand*****


Zato dragi e-političari svih boja i svih država eSvijeta, naučite engleski... A i svi ostali eRepovci koji ćete to tek postati, budite marljivi i učite, trebat će vam jednom ako i niste političar...

Ingrid uči engleski
http://www.erepublik.com/en/article/ingrid-u-i-engleski-2256734/1/20
I dajte čovjeku glas i sub!
 

Comentários

Cro Ronin
Cro Ronin Dia 1,995, 15:37

lol pa sto ce kinezi vise rezat troskove puni su ko brod

Srpski Sin 83
Srpski Sin 83 Dia 1,995, 15:40

Valjda da bi kupili drugi kako bi mogli poceti i njega da pune : P

funky_ribar
funky_ribar Dia 1,995, 15:50

odlično... pametni makedonci, još da srbi prekinu furat toliko im ukorijenjen hegemonizam u krvi i skuze sta im je cinit (bar IG) pa skontaju više..ih xD

Bubo.
Bubo. Dia 1,995, 16:09

The Macedonian article was made as a joke, since he wasn't suppose to win. But he did. 😃

Janko Fran
Janko Fran Dia 1,995, 16:19

Tnx

pola xekolla
pola xekolla Dia 1,995, 22:18

Typical mistake...macedonia is original region of hellas(greece) for those that doesn't know....

Kloksi222
Kloksi222 Dia 1,996, 00:56

typical retard, hellas is an Ottoman villayet,

Alexander Macedon
Alexander Macedon Dia 1,996, 12:08

hellas ti e - gaz od pekolot,- pa sea vidi ti.... for those that doesn't know....

pola xekolla
pola xekolla Dia 1,996, 12:12

Hellenes was your grandfather child...give some respect and ask your mother about.....

Stubica
Stubica Dia 1,997, 03:37

I know my Greek frieds will hold it against me, but I have to say this, I lived in Skopje for while, I met some people there, they don't speak greek, they call himself Macedonians, not Greeks, and call his homeland Macedonia, so fact that Greece have province named Macedonia doesn't seem to me as valid reason to denied some nation his right on his existance, culture, his independence and his NAME..

pola xekolla
pola xekolla Dia 1,997, 05:59

Stubica the geopolitical area of ancient macedonia begin from greece goes till up from bulgaria and skopjia.......but this was before 4000 years.....when αλεξανδρος ο μεγας,that he fought for the glory of greece till india...teach one of the oldest languages of this world in every nation that he put down....and create greek schools and librarys from where he pass to learn about the greatness of our nation and give some knowledge to people that dont have for some reasons.after all this......i ask you know...why the bulgarians are not μακεδονες?why a new country as skopje...with no history at all in balkans make all this propaganda for so many years.....where is your respect that you ask for in the oldest country around here....where is respect for our coultoure that count's now 10.000......where is respect for all this that my old greeks achived and today we are in the point to denie everything.....

pola xekolla
pola xekolla Dia 1,996, 03:08

Is just a shame that the idiot people in this world get more and more...so sad,really.....god bless the greeks that still give to you the light of knowledge and you refuse it....

Bubo.
Bubo. Dia 1,996, 03:52

Greek teenagers are stupid. I lived there for 4 years. 90% of them require extra classes (after-school) so they can pass high school. Those that don't go to extra classes are either failing no matter what or they just don't care.

pola xekolla
pola xekolla Dia 1,996, 12:09

And what for you lived in greece 4 years?the greek teenagers are in the 1st place in whole europe about further studies after high school....normally if you knew about europe....the kids start to work parallel with school at very young age...early into the system...like real sheeps.....or in philipines you want to tell us about your famous educational system.....No 1 worlwide housecleaners......and baby sitters......get a life......

Auroris Bainne
Auroris Bainne Dia 1,995, 16:15

Znaci... Sada mozemo konacno TOati eKinu kako spada xD

Xherrz.
Xherrz. Dia 1,995, 23:35

šta TO-at, prebrisat

mario16
mario16 Dia 1,995, 16:16

Ako ništa, ova stvar s edenom učinila je igru nešto zanimljivijom. Baš me zanima kako će se karte na kraju promiješati.

Neuromanc
Neuromanc Dia 1,995, 17:11

nov sam pa jos ne kontam dobro ,
sta nije da ce taj savez onda sad postat prejak ?

torca sibenik
torca sibenik Dia 1,995, 23:45

dok mi krenemo mišat karte ostale zemlje će već promišat šta in paše a mi ćemo zahvaljujući mrtvoj politici zadovoljit se s mrvicama koje ostanu

Ukrainian Dream
Ukrainian Dream Dia 1,995, 16:19

V

Dr_Revenue
Dr_Revenue Dia 1,995, 16:22

Janjko, sunce ti zarko, gdje je Srbijanski Prez?!

Janko Fran
Janko Fran Dia 1,995, 18:12

Evo ga... Dosta je opširno o eSrbiji...

Bad BIue Boys
Bad BIue Boys Dia 1,995, 16:23

Odlicno i korisno!

War3hous313
War3hous313 Dia 1,995, 16:31

v
i SvakoDobroSvima o/

Dr_Revenue
Dr_Revenue Dia 1,995, 16:32

▄▀ INFO Minutes ▄▀

Why are Eurofags using a comma instead of a dot when marking a decimal place?!

http://www.erepublik.com/en/article/eurofag-comma-v-dot-2257589/1/20

DruidRider
DruidRider Dia 1,995, 17:10

vise sam iz ovog clanka saznao nego od MIa u zadnjh 10ak brojeva .... samo tako nastavi

Janko Fran
Janko Fran Dia 1,995, 18:11

To je trebao biti dio MI Info Minuta, no dok ja to prevedem s Rumunjskog, Kineskog, Turskog, em ta ćirilica, grčki alfabet... Koma... Traje li traje...

Janko Fran
Janko Fran Dia 1,995, 18:12

Tako da sam zakasnio s objavom za Info Minute pa je onda ovako dogovoreno...

Ante-os
Ante-os Dia 1,995, 17:37

votadno, nice 🙂

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Dia 1,995, 17:49

Ispravka jedne tehničke greške Janko Iako bih volela da je Budalimir bio kandidat SZR on je kandidat Samo Srbije koga su podržale SZR i SNO

Janko Fran
Janko Fran Dia 1,995, 17:50

Hvala!

Janko Fran
Janko Fran Dia 1,995, 18:09

Ispravljeno

Budalimir
Budalimir Dia 1,995, 19:39

Ajmo sad jos jedna ispravka : D
Iako bih voleo da sam kandidat SZR ili SS ja sam bio samostalni kandidat koga su prijatelji iz stranke Samo Srbija kandidovali jer takav je mehanizam igre da ne mozes sam o/

steVVEGI
steVVEGI Dia 1,995, 22:42

Ispravka po ispravka i ispasce da ti nisi ni bio kandidat. xD

Xherrz.
Xherrz. Dia 1,995, 23:36

Još jedna ispravka, koji mene kua boli koja si stranka i ko te kandidovo xD

Drke John
Drke John Dia 1,995, 17:53

ja bi tu odigrao defensive 5-4-1 counterattack, tempo:slow, playing style: man behind ball.

Drke John
Drke John Dia 1,995, 17:53

*men

coolinbun
coolinbun Dia 1,996, 03:53

HT? 🙂

Drke John
Drke John Dia 1,996, 04:02

SM

coolinbun
coolinbun Dia 1,996, 04:07

aham 🙂

Marcellus Bracara
Marcellus Bracara Dia 1,995, 18:15

[CT] MPP entre Brasil e Croácia, porque não?
http://www.erepublik.com/br/article/2257638/1/20

Mystela
Mystela Dia 1,995, 20:11

Really nice summary of current events, clear, unbiased, a pleasure to read! o7

Great to see Thailand's gaming spirit recognized & highlighted in your article. Thank you Janko!

v & s

New Faustian Man
New Faustian Man Dia 1,995, 20:32

The eUS CP Artela is a woman, not a man.

Good summary, voted o/

mcmoox
mcmoox Dia 1,995, 23:09

MCMOOX je bio ovde!!!!

mufekk
mufekk Dia 1,995, 23:25

...ućim ja ingliš....! ućim !-lol

Xherrz.
Xherrz. Dia 1,995, 23:37

Bravo Janko, izvrsno odrađeno, skidam kapu, evo vote i sub

torca sibenik
torca sibenik Dia 1,995, 23:47

potpisujen cukrova

kako fali ovako dobrih članaka u ehr

Ivan Grozni V
Ivan Grozni V Dia 1,996, 00:15

v

vratarx
vratarx Dia 1,996, 00:44

v+s
odlican clanak...bas trebam info o drugim drzavama kakva su im opredjeljenja i trenutno stanje i politika

 
Publicar comentário

O que é isso?

Este é um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Crie um personagem e ajude seu país rumo à glória. Torne-se um herói de guerra, um editor renomado ou um guru das finanças.