Fundo lig/desl

Join the new world

 

Experiment

Dia 1,902, 03:47 Publicado em Romania Romênia por Roman Daco

Anul III, A Paisprezecea Ediţie Kaki ===== Duminică, Ziua a 1902-a a Lumii Noi =====
Preț recomandat: 3 RON / 0.01 G / 1 comentariu


Salutări colegi de joacă!

În articolul de ieri am fost din nou întrebat de ce nu candidez la președinție. Din când în când mai pune cineva întrebarea asta. Am motivele mele, clare, obiective și pentru că nu vreau să mă repet la infinit prin comentarii sau mesaje private, am hotărât să le expun aici, azi, în zi de apus de mandat prezidențial, zi de prezentat programe de guvernare, cu ungurii apropiindu-se din nou dinspre est.

Mileniul ce se-ncheie în demență
Ți-aduce iar în pragul casei huni
Trăgând strămoșii înșiși de perciuni
În jalnica, din jur, indiferență.


În primul rând, după cum mă cunosc cei care mă cunosc, nu m-aș înhăma la treabă dacă nu m-aș dedica acesteia. Și nu sunt dispus să-mi risc familia și/sau cariera, așa cum se discuta acum câteva zile prin presă despre cazuri celebre din trecut***, doar pentru a fi președintele eRomâniei în jocul ăsta.

În al doilea rând, sunt destul de singuratic pe aici și mi-ar fi foarte greu să încropesc o echipă în care să am încredere și cu care să lucrez eficient. Iar președinția nu e Ministerul Media să poți fi un om-orchestră de succes. În fine, elbandido m-ar contrazice la asta ; ) dar nu insist.

Și în ultimul, dar cel mai important rând, viziunea mea despre societatea eromânească ideală e total diferită față de cea a majorității jucătorilor și, mai ales, a dezvoltatorilor. Una de-a dreptul utopică, la sfârșit sunt sigur că-mi veți spune că trăiesc pe altă elume și-mi veți cere ce-am fumat : )

O să fac o paranteză destul de lungă pentru a mă explica. Suntem într-un așa-zis simulator social. Dintre atâtea opțiuni pe care le-am fi avut, practic toți am ales războiul. Cu circumstanțele atenuante că Plato & co ne-au împins de la spate către asta. Totuși nu ei au dat clic pentru noi.
Ideal, lipsiți de grijile primare, ar fi trebuit să alegem știința (inexistentă oficial în joc, dar nici Unitățile Militare n-au existat multă vreme oficial), cultura, economia, de ce nu religia sau politica (mai ales că aici nu ne obligă nimeni și nimic să o ținem pe centură). Am preferat pușca, bazooka, bombele și rachetele... și sunt sigur că posibilitățile nu se termină aici, vine modulul PvP în curând. Măcar dacă am fi fost niște esoldați ideali, conduși de patriotism și disciplină. Nuu, cum au apărut ispitele BH, CH sau Mercenary, cum ne-am dedulcit la ele.
Pentru umanitate, civilizație (și alte cuvinte care încep cu civ, cum ar spune Visual Vampire) suntem, ca esocietate, atât la nivel local cât și global, un experiment eșuat. Pentru vânzătorii de pixeli galbeni de la butoane, experimentul este (încă) reușit. Se mai revoltă câțiva atunci când ajunge cuțitul la os (vezi recenta mișcare „no economy from Plato – no fights from us”). Mai apar din când în când mișcări „contra curentului”. Dar în general ne-au adus unde au vrut.
Am închis paranteza.

Experiment de stare de urgență
Pe fluturi, porumbei și pe lăstuni,
Umblând la fondul meu de inocență
Pe care îl păstram pentru minuni.


De aceea ca președinte aș insista pe cultură și economie (internă și externă). Aș încerca să arbitrez politica. Și una dintre cele mai importante promisiuni ar fi că nu aș apăsa niciodată butonul roșu. N-aș semna MPP-uri. N-aș face echipări, am mai zis de câteva ori că nu-mi plac pomenile și pomanagii. Cum fără militărie nu se poate, aș încerca să unesc și motivez românii în luptele defensive și în războaiele de rezistență pe care le-am duce la infinit cu răbdarea celui care știe că aici niciodată nu mori de tot. Cine știe, în felul ăsta poate în timp chiar am câștiga simpatia unor străini care ar veni să ne ajute.

Am instaura împreună pe plan intern dictatura culturii, civilizației și științei. Și apoi am aștepta cuminți împreună introducerea, ca în Civilization, a posibilității de cucerire a vecinilor prin asimilare datorită superiorității culturale. Moment din care harta s-ar îngălbeni, treptat, de la sine : )

Știam eu că-mi veți spune că trăiesc pe altă elume! Mai tare ca ionutradu98, nu? De aceea vă rog, să nu mai aud astfel de întrebări/propuneri. Nimeni în eRomânia nu vrea un astfel de președinte. Mai bine citiți cu atenție programele candidaților și pe 5 alegeți cât mai inteligent.

Mulțumesc pentru atenție celor care au ajuns până aici,
Baftă la joacă!
Roman Daco
 

Comentários

Roman Daco
Roman Daco Dia 1,902, 03:47

***direct x într-un comentariu la propriul articol:
„stiti cat costa implicarea full in eRep?
dsalageanu (majoritatea habar n-au de el) si-a slabit considerabil o afacere profitabila dat erep. nu stiu daca si-a revenit in business.
sebahmah (nici pe el nu-l stiu multi) era sa-si distruga logodna.
.......
eu, ce-i drept pt. alta tara, vara trecuta era sa-mi distrug casnicia.

portretul aluia care sa dea 110% pt erep trebuie sa fie de student eminent sau burlac convins, plin de bani si de relatii pe aici. si timp si nervi sa suporte invective de la niste nimeni.”

Morphine
Morphine Dia 1,902, 03:53

nu e bine domnu' chestor, nu e bine : )

IntoOblivion
IntoOblivion Dia 1,902, 06:59

"The worst way to miss someone is to sit right next to them knowing you can't have them", spuse civeta.

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Dia 1,902, 13:28

Si e bine asa?! sa pierzi timpul, afacerile, copii, nevasta pentru un site si o viata virtuala ? :😁 probabil cand o sa ajungeti la poarta raiului o sa va intrebe sf petre cat damage ati dat!:😁

cristinelmp
cristinelmp Dia 2,239, 07:00

Tare asta... 🙂
Iar in functie de damage o sa repartizeze asa: div 1, div 2, div 3 si ce ramane in div 41

😛

C.

DdyOlteanul
DdyOlteanul Dia 1,903, 02:34

Frumoasa viziune (:

Roman Daco
Roman Daco Dia 1,903, 05:43

Nuke Man, ce e mai important e că e perfect realizabilă în limitele regulilor jocului.

JohnCV
JohnCV Dia 1,903, 13:04

Daca te razgandesti si candidezi si pui in practica ce ai scris aici, revin in tara sa te votez : )

SpeedcatMcNasty
SpeedcatMcNasty Dia 1,903, 16:01

subscriu la ce a spus JohnCV

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Dia 1,903, 20:25

Citi din nou inclusiv trimiterile la @ionutradu si la celelalte mesaje *subliminale*...Dilema mea dupa ce mă gândi este aceea ca nu-mi inchipui cum esti in RL daca tu aici intr-un joc esti atat de minutios.Iti recomand sa fi mai superficial putin si chiar mai neglijent măcar aici in joc daca nu chiar si in realitate si vei fi surprins de ceea ce descoperi.

 
Publicar comentário

O que é isso?

Este é um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Crie um personagem e ajude seu país rumo à glória. Torne-se um herói de guerra, um editor renomado ou um guru das finanças.