eRepublik, V2 İncelemesi [Resimli] Savaş Sistemi Eklendi [Eski]

Day 938, 10:54 Published in Turkey Turkey by Turkish Punch
Merhaba Sevgili Okurlarım;


Sizlere az önce deneme fırsatı bulduğum V2’yi kısa ve öz bir şekilde resimlerle birlikte sunacağım.


Hemen konuya geçecek olursam;


Genel profil görünümü;



ÜLKE HAKKINDA;

V1’de bölgelerde sadece orta ve yüksek seviyede ki hammaddeler gözükürken, V2’de düşük seviyede ki hammaddeleri de bölgelerde görebiliyoruz.


Bkz.. Örneğin Akdeniz Bölgesi;




YERLERİM KATEGORİSİ

Şirket, Eğitim Alanları, Kütüphane ve İkamet yerleri (boş vakit geçirmek için) ‘nden oluşmakta. (Uptown)


Resim 1




Ayrıca “downtown” a girdiğimizde Ülke Bilgi Merkezi, Gazete, Parti, Organizasyon, Sohbet Odaları ve Reklam Ajansı’nı görebilmekteyiz.


Resim 2



Ayrıca Resim 1 ve Resim 2'de gördüğünüz gibi günlük yapacaklarımızı takvime göre bölebiliyoruz.



ŞİRKET;

Şirkette çalışırken v1’den farklı olarak gold kullanabileceğimiz gelişme aşamaları mevcut.





Not: Şirketi işletme panelini makaleye eklemedim. Çünkü biraz karışık sistem ve çözme aşamasındayım 🙂



EĞİTİM ALANLARI;

Tüfek, Tank, Top ve Hava ünitesi üzerinde gelişebiliyoruz. Aynı zamanda gold ile ekstradan gelişim seçenekleri mevcut.






KÜTÜPHANE;

Kütüphanede iş üzerine yeteneklerimizi geliştirebiliyoruz ve tabikide gold kullanarak ekstra verim alabiliyoruz.






İKAMET YERLERİ;

Burada boş vaktimizi sağlığımızı ve mutluluğumuzu arttırmak üzere değerlendirebiliyoruz. Spa (kaplıca) gibi seçenekler mevcut..






MARKET KATEGORİSİ


MARKET;

Markette; Yemek, Seyahat bileti, Tank, Hava ünitesi (Hava saldırısı için), Tüfek, Top, Ev, Defans sistemi, Hastane, Taş, Petrol, Tahıl, Titanyum ve Demir mevcut.


Resim 1



Resim 2



Bunları çok fazla açmadan sadece yemek ve seyahat biletine kısaca değinmek istiyorum. (Çünkü bir çok ürün ve kullanım şekli var. O yüzden aşırı derecede uzun bir anlatım gerekiyor) ;


Yemek; Yiyecekte ki karışımı oluşturan maddelerden kaç günlüğüne yararlanmak istediğimizi seçebiliyoruz ve bu sayede canımızı arttırıyoruz. Aynı zamanda paketleme (ambalajlama) ile de yine güne dağılımını seçerek moralimizi (mutluluk) arttırabiliyoruz.






Seyahat Bileti; Kağıt, ambalajlama ve yolculuk planına göre satın alabiliyoruz. Kağıt kullanım seviyesiyle sağlığımızı, ambalajlama seviyesiyle de mutluluğumuzu arttırıyoruz. Son olarak yolculuk planı seviyesiyle de bileti kaç tane bölge için kullanacağımızı seçiyoruz. (Kısacası biletin kaç kullanımlık olacağını seçiyoruz)






PARA PİYASASI;

Değişen bir şey yok. v1’de neyse v2’de de öyle.



İŞ PİYASASI;

Bilindiği gibi v1’den çok çok farklı.. İşe girerken neci olarak işe gireceğimizi ve yetenek seviyemizi seçiyoruz.


Kariyerde; Üretici (producer), Pazarlama müdürü (marketing manager), Proje müdürü (project manager), Marangoz (carpenter), İnşaatçı (builder), Mimar (architect), Mühendis (engineer), Makinist (mechanic), Makine montajcısı (fitter), Teknisyen (technician) ve Hasatçı (harvester) seçenekleri mevcut.


Yetenek seviyesinde ise; Çıraktan…. Guruya 😃 kadar toplam 10 seviye var.






SATILIK ŞİRKETLER;

Satın alacağımız şirketin, ekstradan üretim detaylarını görebiliyoruz.



SAVAŞ

Şuan mevcut olan savaş sadece isyan olduğu için, isyanı anlatıyorum;

Denediğim kadarıyla imleci üzerine getirdiğimizde kırmızı renkli olan altıgenlere doğru gidip, saldırmaya çalışıyoruz. Öncelikle isyan takımından mı yoksa işgal güçlerinden mi savaşacağımızı seçiyoruz.





Seçtikten sonra silahımızı işaretleyip, karşımıza gelen saldırılabilecek noktalara yakın yerlere doğru hareket ediyoruz.







Kırmızı olan hedef altıgene hareket ettikten sonra savunma desteğini o bölgeye yerleştiriyoruz.. Bu savunma desteği gold kullanmadan da konulabiliyor, gold kullanarak ekstra güç seviyelerinde de kullanılabiliyor. Ve bu sayede düşmanın işgal ettiği yeri kendi ülkemizin lehine çeviriyoruz.





Düşman askeriyle karşılaştığımızda saldırıyoruz.





Not: Anladığım kadarıyla belirli bir süre içersinde saldırı hakkı diye bir şey var.. Süre dolana kadar taraflardan biri saldırıyor. Süre bittikten sonra saldırı sırası diğer tarafa geçiyor.


Not 2: Can kaybı olduğunda 0.50 gold karşılığı sağ alt köşeden +20 canlık sağlık paketi alabiliyoruz.



Makalede resimleri ekledim. İnşallah sizler tam anlamıyla çözebilirsiniz.


NOT: Bu arada İran, v2'de Doğu Anadolu'ya saldırdı 😃


Doğu Anadolu Savaşı'ndan Görüntüler (Artık savaş sistemini %90 oranında çözdüm);











Osman Kavakaltindayataroglu'nun yazısından ekleme;


Silahlar ve Savaş Sistemi

" Savaş sistemi kökünden değişmiş ve çok karışık bir hale gelmiş. Öncelikle en az 40 wellness'ınız olmalı. Bir haritaya giriyorsunuz, harita "tile" adı verilen altıgen bölgelere bölünmüş. Amacınız olabildiğince fazla tile'ı ve bölgenin başkentini ele geçirmek. Bir tile'ı ele geçirmek için boş bir tile'a girmeniz yeterli. Savaşlar turlara ayrılmış, her tur yaklaşık 2-2.30 dakika sürüyor. Sıra size geldiğinde, önce silah seçip askerinizi yerleştiriyorsunuz. Move diyerek komşu tilelara gidebilirsiniz. Düşman askerinin yanına geldiğinde Attack diyerek saldırabilirsiniz. Retreat diyerek de savaştan ayrılabilirsiniz. Sıra sizde değilken de savunmak için booster seçebilirsiniz. İstediğiniz zaman da wellness pack alabilirsiniz.


Birine saldırdığınızda veya saldırıldığınızda, savaşın sonucunu gösteren bir ekran çıkıyor. Bu saldırılar, PvP yani teke tek oluyor. Silahlarınızın, skillerinizin, boosterlarınızın ve bonuslarınızın durumlarına göre, savaşı kazanıyor ya da kaybediyorsunuz. 20 wellness'ın altına düşen kaybeder. 20 wellness'ın altına düşerseniz otomatik olarak 40 wellness'a geri çıkıyorsunuz, ama sadece 2 defa. Saldıran kazanırsa adamın olduğu bölgeye geçiyorsunuz. Bir de Berserk diye bir şey koymuşlar ama tam emin değilim. Sanırım, "teker teker gelin lan!!!" moduna geçip o tile'daki herkese sırayla dalıyorsunuz.


Hastane ve Defence System sistemi de değişmiş. İkisinin de Range'i var, menzilindeyseniz ve kontrolleri sizin taraftaysa yararlanabiliyorsunuz. Hastane, savaştan sonra belli bir miktar wellness veriyor. Defense System ise saldırı yediğinizde defence ekliyor.


Silahların 4 farklı özelliği var: attack, defence, durability ve damage. Attack, saldırıken vurma şansınızı arttırıyor. Defence, savunurken vurma şansınızı arttırıyor. Damage, eğer vurursanız ne kadar fazla hasar vereceğinizi belirliyor. Durability de bir silahı kaç kere kullanabileceğinizi gösteriyor.


4 çeşit silah olduğundan bahsetmiştik. Tanklar, rifle'a; Rifle, artillery'e; Artillery, helicopter'a; Helicopter da tanklara karşı üstün. Savaşta da farklı bonuslar ekleniyor. Ormanda rifle'lar, düz yerlerde tanklar, şehirlerde artillery'ler, tepelerde de helikopterler savunma bonusu alıyor. Sudan sadece helikopterler geçebiliyor, tepelerden sadece helikopter ve piyade geçebiliyor. Farklı silahlar, farklı mesafe kat edebiliyor, mesela piyade her tur 1 birim gidebilirken, helikopterler 3 birim gidebiliyor. "



Evet sevgili okurlarım; Genel olarak kısa ve öz biçimde V2’den bahsetmeye çalıştım. Eksik yerler varsa iletirseniz sevinirim. Oyunda ki anlatmadığım diğer bölümler hemen hemen veya tamamen V1 ile aynıdır.