Fundo lig/desl

Join the new world

 

[MoFA Macedonia] Македонија во CoT

Dia 1,809, 11:20 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Macedônia (ARIM) por MNR Makedonija
Почитувани сограѓани/сограѓанки (Македонски Народе)

На почетокот на овој месец владееше една хаотична состојба. Недоволната ангажираност во надворешната политика доведе до тоа да бидеме напуштени од многу сојузници и пријатели и нашите односи да бидат нарушени. Таквата состојба јасно покажа дека најголемата работа овој мандат ќе мора да биде завршена од токму ова министерство.

Целта која беше поставена. беше обнова и зајакнување на односите со старите сојузници и стекнување на нови пријателства. Меѓутоа, во период кога ЦТРЛ се распадна, а CoT се воздигнува се најдовме помеѓу две страни. Од една страна старите и најдобри сојузници од додавањето на еМакедонија, Србија и Унгарија. Од друга страна Бугарија и останатите земји од CoT.

Поради тензијата настаната претходните мандати помеѓу нас и Полска, како и фактот дека се очекуваше распад на ЦТРЛ, се поизвесно е создавањето на нов сојуз помеѓу Србија, Унгарија и Полска. Сите ќе се согласите дека баш поради таа тензија и конфликтот со Полска, Македонија не може а и не смее да се врати на старите патишта и поради тоа сметаме дека на Македонија не и местото во тој сојуз, но тоа не значи нарушување на добрите односи со старите пријатели Унгарија и Србија, кои ќе бидат загарантирани со потпишување на Воен Пакт.

После подолг период на советување, координација и испитување на теренот Македонија го одбра CoT како опција за наш нов Сојуз. Причините за одлуката се опсежни и воопшто не се наивни. Воедно веќе подолго време најголема поддрршка имаме од CoT.

Со ова воедно ве информираме дека формална апликацијата во сојузот беше пуштена и изгласана со апсолутно мнозинство. Сега следува период од 30 дена, во кој ние и членките на CoT реално и практично ќе утврдиме дали ќе можеме да се адаптираме во функционирањето на сојузот. После овој период, Македонија заедно со членките на CoT, ќе одлучи дали овој потег е и понатаму на задоволството на сите инволвирани.

Индонезија влезе заедно со нас во истиот ден, си го испочитувавме договорот и заедно како пакт влегуваме во COT.

Па нека ни е честито влегувањето во CoT и заедно да изградиме една нова Македонска Империја а воедно да ја покажеме и вистинската македонската сила заедно со новите сојузници.
MoFA
BlackMK
 

Comentários

Prophet009
Prophet009 Dia 1,809, 11:21

o/

Pisco Sour
Pisco Sour Dia 1,809, 11:22

v

MikiArhangel
MikiArhangel Dia 1,809, 11:23

А Индонезија?

Cookies Crisps
Cookies Crisps Dia 1,809, 11:23

o/

Tiger Macedonia
Tiger Macedonia Dia 1,809, 11:23

Ај лајк чоклд милк.

Darkman87
Darkman87 Dia 1,809, 11:23

konecno nesto nadezno 😃:D:D:D

Shyneins
Shyneins Dia 1,809, 11:23

o7

StiflerFromAerodrom
StiflerFromAerodrom Dia 1,809, 11:24

Тоа значи дека и Индо влезе у ЦоТ така ?
Или го прекршивте дилот ?

Sir Mort
Sir Mort Dia 1,809, 11:25

o7

Marcypan
Marcypan Dia 1,809, 11:25

о7

viktor159
viktor159 Dia 1,809, 11:25

A Indonezija? LiGAP odime vo CoT ili samo nie? Indonezija pat che go fajcha so nas ili ?

Hiko S
Hiko S Dia 1,809, 11:25

Aj CoT neka ni e so sreca 🙂

galenaandrea
galenaandrea Dia 1,809, 11:25

о7
Индо е официално у ЦоТ : ) Чекаме статиjа само

MacedoniaFORCE
MacedoniaFORCE Dia 1,809, 11:25

o/ а што е со Индонезија

Ghost of Styx
Ghost of Styx Dia 1,809, 11:26

na golema rados na Poljacite pa i Srbite Makedonija resi da ide vo COT

Inace dobrite odnosi so nasite stari "SOJUZNICI" ke si gi zadrzime se razbira (i ponataka ke im davame teritorii i se sto im treba)

Nema veze toa e kulturno ne sutnaa vo COT na kraj i nemavme nekoj izbor

CHEVEYO
CHEVEYO Dia 1,809, 11:26

o7

kasapina90
kasapina90 Dia 1,809, 11:26

o7

Admiral Yamamoto
Admiral Yamamoto Dia 1,809, 11:26

o7

Crash and Burn
Crash and Burn Dia 1,809, 11:27

Индонезија влезе истиот ден заедно со нас. Треба да е во статијата.

ivan.sk
ivan.sk Dia 1,809, 11:27

Референдум се прави за вакви работи

MikiArhangel
MikiArhangel Dia 1,809, 11:27

Се моли ацежути да ни каже како ќе заврши играва, да не губиме за џабе време.

gjurevski
gjurevski Dia 1,809, 11:27

o7

SaJrUs
SaJrUs Dia 1,809, 11:27

o7

И индонезија е во COT!

!!! PUKAJ VO FRANCIJA !!!

Albacetenis
Albacetenis Dia 1,809, 11:29

o7!!

Seikot od Trubarevo
Seikot od Trubarevo Dia 1,809, 11:29

o7

aquaMKD
aquaMKD Dia 1,809, 11:30

Sas koi eDrzave smo u sojuz - ne mi pisuj Cot, Mot, CTRL, eden, one ... napisi gi po red da znaemo mi seljaci sas koga edemo leb !!! 😃 🙂 pisi gi !

despacit0
despacit0 Dia 1,809, 11:30

o/

Aquilamk
Aquilamk Dia 1,809, 11:30

"Сите ќе се согласите дека баш поради таа тензија и конфликтот со Полска, Македонија не може а и не смее да се врати на старите патишта"

Кажи дека моравме да одиме во Кот затоа што Унгарија и Србија не не сакаат во новиот сојуз

Gael Cavannari
Gael Cavannari Dia 1,809, 11:31

o7

Hail Macedonia
Hail Chile

CSKABG
CSKABG Dia 1,809, 11:31

о/

ProudLion
ProudLion Dia 1,809, 11:33

Ај со среќа денооот

http://www.youtube.com/watch?v=AJHC4Pqnkng

Eagean
Eagean Dia 1,809, 11:34

o/
Chile e slednata Makedonija,vleguvanjeto vo COT e najdobrata rabota sto sme ja napravile po podolgo vreme

SiegfriedVR
SiegfriedVR Dia 1,809, 11:34

Hail Macedonia
Hail Chile

HAIL COT!

Rona1d
Rona1d Dia 1,809, 11:34

cafe con hielo por favor

Belik.TaHk
Belik.TaHk Dia 1,809, 11:34

o7
Hail CoT!!!

k.v.i.z
k.v.i.z Dia 1,809, 11:35

Hail CoT!
Hail Bulgaria!
Hail Macedonia!
Hail Russia!

Mr Purple
Mr Purple Dia 1,809, 11:36

o7
Mnogu porano trebase da se sluci ova

Poker14
Poker14 Dia 1,809, 11:36

o7

John Spasov
John Spasov Dia 1,809, 11:36

o7

Nick Meis
Nick Meis Dia 1,809, 11:37

o7

KillerAssasin
KillerAssasin Dia 1,809, 11:37

o7

khantervel
khantervel Dia 1,809, 11:38

o7

The Snow White
The Snow White Dia 1,809, 11:38

o7

GoodBeer
GoodBeer Dia 1,809, 11:38

o7

EL GARCl
EL GARCl Dia 1,809, 11:38

Честито, братя!

LazePfc
LazePfc Dia 1,809, 11:39

o7
Hail CoT!!!

010101010
010101010 Dia 1,809, 11:39

\o/ Cestito Makedonija

Kriegger
Kriegger Dia 1,809, 11:39

o7

Strumicanec14
Strumicanec14 Dia 1,809, 11:40

o7

mojov
mojov Dia 1,809, 11:40

o7

 
Publicar comentário

O que é isso?

Este é um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Crie um personagem e ajude seu país rumo à glória. Torne-se um herói de guerra, um editor renomado ou um guru das finanças.