Fundo lig/desl

Join the new world

 

[För Sverige] Partiernas Historia, Medborgarnas Arv

Dia 1,898, 10:26 Publicado em Sweden Suécia por Jedi Schmedi
God kväll kamrater!

Innan ni bläddrar igenom denna artikel där jag har, med hjälp av motiverade och vänliga spelare, summerat ihop bakgrunden, historier och myter bakom eSveriges aktiva framsida, den politiska scenen, vill jag be er att ta i följande akt:

1) Jag gör inte detta för mitt partis räkning utan för eSverige. Denna artikel är riktad till nya- samt medelålders-spelare som saknar kunskap i det förgågna. Förhoppningsvis kan även artikeln trollbinda dem till att se att det finns en plats i framtida historier, sånger och verser som involvera dem när kommande generationer summerar det som vi kallar nuet!
2) Jag har läst de stadgar som finns att tillgå och majoriteten av partierna i eSverige står bakom ett “rent” och vuxet betéende i den svenska gemenskapen. Så uppträder medlemmar, oavsett partitillhörighet, på ett sätt som JAG finner bryter mot detta så ger jag mig rätten att editera denna artikel, och med stor sannolikhet inte till deras fördel.
3) Tar givetvis emot feedback om jag far med osanning angående ert parti, eller annat för den delen. Sådan feedback ber jag er skicka i PM och inte posta här då åsikter tenderar att divergera och förr eller senare leda till osämja.
4) Detta är ingen absolut sanning ni har nedanför i artikeln, den är baserad på vissa spelares uppfattning kring eSveriges historia. Det är dock ett gott riktmärke!

Flashback sweden:
FBS bildades den 18:e December 2007 efter att en tråd skapats på diskussionsforumet Flashback (FB).

Orginaltråden på FB kan beskådas här: https://www.flashback.org/t583574

Det stormade in splare från FB, till följd blev sverige världens största land. FBS bildades, företag med flashback i namnet startades och Sverige lyste med sin närvaro i den mörka eRep världen. Efter ett tag blev FBS inte bara sveriges största parti utan hela världens! De första åren prenumererade man i princip på presidentposten och hade ofta egen majoritet i kongressen.

Folkhemsdemokraterna:
Folkhemsdemokraterna (FHD) skapades som en utbrytning ur Folket (idag Militantsocialistiska Arbetarepartiet, förkorttat MSAP) av Red Hank, Defenstration och Per-Fredrik. Partiet fick många medlemmar med ursprung från Folket och den dåvarande giganten FBS.
Partiet växte fort och snart så fick de in sina egna kandidater i Riksdagen och fick då en mer betydande roll innom politiken i eSverige, och eSveriges andra partier var snabba på att se detta och erbjöd snabbt FHD olika typer av sammarbete och olika platser i regeringar mot att FHD skulle stödja deras presidentkandidater, dock så ledde ofta dessa avtal till att FHD fick helt oviktiga platser i regringen eller inga alls.

Under en längre tid så hade FHD och Folket en väldigt kall relation mellan varrandra och vägrade att sammarbeta, oavsett om vad det var, de var som ärkerivaler. Med tiden så bytte snart Folket namn tillbaka till MSAP.

Men så kom tiden under Per-Otto diktaturen, en idag otroligt stor del utav den eSvenska historien, en tid fylld av aktivitet, stordåd, förföljelse och svek. Under Per-Otto diktaturen så var hel den eSvenska vänstern förföljd av Regeringen, detta fick MSAP och FHD att börja samarbeta, många, även de som var skeptiska, såg detta som den enda utvägen för att bevara den eSvenska vänstern inom politiken. En vänster som lever än idag.

Military Feminism Dictatorship:
Military Feminism Dictatorship (MFD) skapades ur Feministgardet och NybörjarPartiet (NIFF) den 15:e Oktober 2012. Gardet bestod totalt av 29st medlemmar vid sammanslagningen. På mindre än en månad så växte partiet till 45st medlemmar, en ökning med hela 55%.

Nationalgardet:
En vargavinter för ett år sedan, enades viljor för att stoppa den dåvarande president. Anledningen till föraktet var att presidenten hjälpte till att PTO:a Norge. Presidenten avsattes senare men diskussionerna kring det nya partiet fortsatte och tillslut var detta ett faktum, ett nytt parti var skapat! Partierna som enades under samma fana var Nybörjardemokraterna (NBD), Partiet och Marknadspartiet (MP). Målen för framtiden sättes: Att förbli en stark nation som inte blev någons marionettdocka, vårda de nordiska relationer och ett vidareutvecklande av en allians här i norden.

Vid sammanslagningen av partierna utmanades maktskiftet i eSverige där FBS under en längre tid har suttit på tronen; Nationalgardet är nu det största partiet i eSverige och tog där med över taktpinnen.

Militantsocialistiska Arbetarepartiet:
Militantsocialistiska Arbetarepartiet (MSAP) är ett av världens äldsta partier. Grunden i partiet har redan från starten 2007 varit socialismen och anitimperialismen som genomsyrar partiet, tillsammans med ett stort fokus på nybörjarna. Trots att man genom historien har blivit kuppade både av inhemska troll och utländska multinätverk har man alltid kommit tillbaka, och oftare starkare än man var innan.

Deras kamp är internationell, och stannar inte vid någon nationsgräns. Därför arbetar de aktivt med deras systerpartier världen över för deras gemensamma mål. De anser dock att det är viktigt att varje förändring i ett samhälle ska vara ett resultat av dess folks vilja och kamp, och inte vara påtvingat utifrån. Trots att partiet anpassar sina sakfrågor efter admins förändringar så finns det några frågor som man rent historiskt sätt har drivit väldigt hårt som kooperativstöd, mer stöd till nybörjare, att arbeta för ett antiimperialistiskt förhållningsätt på en större skala samt högre minimilöner.

Patriotiska Fosterlands Stiftelsen:
Dag 1757 förklarade Oscdar attPatriotiska Fosterlands Stiftelsen (PFS) skulle bli ett stort parti. I sitt manifest utlovade Oscdar att tillsammans med partiet "skapa en starkare politisk hetta i eSverige."

Idag är partiet ett omtalat politiskt parti i Sverige med en tydlig agenda och efter den senaste stora medlemsökningen har PFS flertalet starka viljor och starka åsikter inom partiet. Partiet skapade tidigt en Skype-chatt för för sina medlemmar som varit till stor nytta. Kanalen var öppen för alla av PFS medlemmar och höll månatligen partimötet som kom att skapa partiets grund över de kommande månaderna.

Den senaste stora vinsten för partiet är vinsten i Januari 2013 kongressval där PFS trots sitt ringa medlemsantal fick in 2 kongressmedlemmar som idag jobbar hårt för att göra PFS röst hörd i riksdagen.Tackar er för den tid ni tagit er att läsa denna text som visar cementen till den grunden vi idag kallar eSverige. Önskar även att vi tillsammans bygger vidare på detta slott, regel för regel, sten för sten tills vi är den absoluta sanningen i eRepublik.

Mvh
Jedi Schmedi
 

Comentários

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Dia 1,898, 10:29

Voted, härlig artikel!

Kain Propan
Kain Propan Dia 1,898, 10:30

Instämmer med Wolf. Mycket bra jobbat Jedi! : )

Plams
Plams Dia 1,898, 10:32

Bra skrivet jedi!

Elsamba
Elsamba Dia 1,898, 10:37

V

JeguljaM
JeguljaM Dia 1,898, 10:49

Bra jobbat

Caelo
Caelo Dia 1,898, 10:49

Bra artikel Jedi! Mer sånt här! Voted!

T Cherub
T Cherub Dia 1,898, 11:08

V

Radsoc
Radsoc Dia 1,898, 11:20

"Defenstration och Per-Fredrik"

Fyfan!

Finansierades av allehanda kapitalister för att köra ut MSAP och ersätta det med ett avtrubbat "vänster"alternativ som i alla punkter ställde upp för borgerligheten.

Defenestration - opportunist som "insåg" att partier som MSAP inte skulle få många röster och bytte mot ett av borgarna betalt dunderalternativ till parti istället. Försvann ur spelet när det inte gick så bra.

Per-Fredrik - baserade sina åsikter på vad som skulle göra honom populär bland borgarna i riksdagen. Kritik från borgare var mycket viktig att lyssna på och följa. Borgare skulle applådera arbetarpolitik. Han fick ett öde som stövelputsare i de fina kvarteren.


" Partierna som enades under samma fana var Nybörjardemokraterna (NBD) .. .etc"

Alla nybörjare som gick med i detta uttalat "opolitiska" parti tvångsanslöts, även efter de nått zombiestadiet, till NG. Ett försök till NG, då utan nybörjartricket, gjordes något år tidigare, men misslyckades. Eftersom partiet var stort från början, gick fler med och vi har förklaringen till dagens position.

FBS rekryterar från forumet med samma namn när det börjar gå dåligt, och har egentligen inga meriter annat än att de lever på namnet.

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Dia 1,898, 12:16

@Radsoc:
Jag med flera har lagt ner tid på detta.
Att du inte kan följa de angivelser jag postade i början av artikeln ser jag som ett tecken på bristande respekt för oss.
Jag ber dig därför, läs punkt 2 och 3 igen och agera där efter.

Slagter
Slagter Dia 1,898, 12:37

fint arbejde

Radsoc
Radsoc Dia 1,898, 12:37

Den som är intresserad av att skriva ner historia måste beakta alla perspektiv. Annars blir det bara "historia" som någon minns den. Detta är numera, med kommentarsfältet inkluderat, en kollektiv historia. Ju mer information desto bättre.

Radsoc
Radsoc Dia 1,898, 12:39

Därmed inte sagt att Högerfolket, som det var då, är likadant som FHD idag. Det är olika sammansättning.

Lumme
Lumme Dia 1,898, 12:39

Voted!

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Dia 1,898, 12:47

@Radsoc: Jag vill beakta alla perspektiv, men det enda jag bad om var att få det över PM.
Skicka ett PM är inte världens svåraste övning men om du inte besitter den kunskapen så är det bra om du tränar på detta.
Anledningen till att jag vill hålla nere kommentarerna med personliga perspektiv är för att det brukar oftast och beklagligt nog slutar i negativ ton.
Tyvärr är din kommentar tämligen syrlig och är som sagt ditt perspektiv, negativ och tämligen till ditt parties fördel.
Det är därför jag vill ha den i PM så jag kan ta med mig den och bekräfta den med flera innan den slängs upp här.

Radsoc
Radsoc Dia 1,898, 12:57

Det är ingen fara med negativ ton. Konflikter är bra och kryddar spelet. Äras bör den som äras bör. Omvänt gäller för den som förtjänar det.

JockeLund
JockeLund Dia 1,898, 12:57

Skitbra artikel!

Radsoc
Radsoc Dia 1,898, 12:59

Men, det är välmenat och syftar till lärdom och förbättring. Jag hjälper berörda inse sina oftast grova misstag.

Mcrave
Mcrave Dia 1,898, 13:11

Synd du inte tog med Visionpartiets uppgång och fall, bättre historia finns ju inte... haha

Försöker vara ironisk..

Men helt klart vote för en bra artikel, dock tycker jag den borde gett lite mer info om partierna, kändes lite magert.

Cmurgh
Cmurgh Dia 1,898, 13:36

voted

Kain Propan
Kain Propan Dia 1,898, 13:37

@Mcrave

Som AndyJ83 sa, ni saknade vision : D

Mcrave
Mcrave Dia 1,898, 13:43

Kain vision blev ju uppfylld till punkt och pricka : D

Oscdar
Oscdar Dia 1,898, 15:21

Jag tycker att det finns väldigt lite om PFS politik med i beskrivningen, i jämförelse med MSAP FBS och NG men annars en väldigt bra artikel med rolig information och nyttig historia.

Radsoc, lägg ner.

Ormen
Ormen Dia 1,898, 21:38

Vad finns det att skriva?

"blablabla enda riktiga högerparti blablabla nationalister host host rasister blablabla dygder moral blablabla annat trams med ursprung i NSDAP"

A.L.D
A.L.D Dia 1,899, 23:06

Vote

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Dia 1,899, 23:14

@Ormen och Radsoc:
Ni får er och ert parti att se väldigt dåligt ut med ert uppförande.
Överväger att utesluta MSAP från kommande artiklar om inte den ton och beteende som jag bad om uppfylls.
Artikelns syfte är inte starta debatt utan motivera nya/ny-gamla spelare att våga ta kontakt med politiken, något som jag finner att ni motverkar.

Hoppas ni kan respektera detta!

@Oscdar: PM för åsikter.
Men jag tar med mig feedbacken och återkommer privat.

klotis
klotis Dia 1,899, 01:04

bra och intressant artikel, ser gärna mer av detta
v+s

Radsoc
Radsoc Dia 1,899, 02:11

Precis som med liberalismen, måste nazivurmande kontras överallt och hela tiden.

Du skriver artikeln precis som du vill, det är inget någon lägger sig i. Men om vi inte tycker den är nyanserad kompletterar vi själva i kommentarerna eller i en egen artikel.

C.Nilsson
C.Nilsson Dia 1,899, 02:26

Sweet! Första artikeln jag läst på en vecka och bästa artikeln jag läst på en månad o7!
Skoj att MP fick en plats i boken.

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Dia 1,899, 03:41

@C.Nilsson:
Tack! Jag var med i MP och trillade över till NG.
Var till och med så att jag gick med i MP tack vare dig. 😉

@Radsoc: Den liknelsen var ett övertramp, djupt besviken på ditt beteende och kan endast önska att det bättras.

Ormen
Ormen Dia 1,899, 08:24

Åhå, ni i NG har en sådan översittarattityd att t.om Mussolini själv skulle tillbe eder. Varken du, Jedi, eller w3st, eller Kain, eller neppons eller någon annan i NG står över varken mig eller Radsoc (fast i era blinda borgarhjärnor ser det troligtvis ut så), eller någon annan. Om vi nu får MSAP att se dåligt ut så skall vi väl inte tala om NG och den gode herr neppons.

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Dia 1,899, 12:21

@Ormen: Översittareattityd?
Jag har postat en artikel där jag låtit de större partierna delge sin historia.
Sen bad jag om att hålla god ton i tråden och inte skyffla personliga åsikter här eftersom det alltid i eRepublik resulterar i tråkigheter.
Notera att jag även skrev att saker som ni tycker fattas i bakgrunden skulle editeras in efter det bekräftats av andra så det finns ingen som säger att er åsikt inte skulle tas med.

Tänker inte fortsätta denna diskussion mer när ni gång på gång gör sådana påhopp med otrevliga liknelser.
Trött på dessa ping-pong diskussioner där man får ta emot skit när man endast försökt tillfredställa massan och göra något för nybörjare, oavsett politisktillhörighet.

"Låt oss göra februari till en pajkastningsfri månad!"
http://www.erepublik.com/en/article/svar-till-hb-grevens-artiklar-thomas82karlsson-ng-och-alla-andra-2204000/1/20

jonne5
jonne5 Dia 1,899, 13:20

Gamlingarna då? Eller det partiet som hade en vikinga symbol en gång i tiden, orange var den och Dazzle var PP

Mingolla
Mingolla Dia 1,899, 13:50

Jedi Schmedi, du kan tyvärr inte förvänta dig att personer som Ormen ska ändra på sin provocerande attityd och brist på respekt. Att Ormen och Radsoc får sitt parti att se dåligt ut gynnar oss andra.

Snaskefar
Snaskefar Dia 1,900, 01:10

Haha Radsoc kom på en irl träff så kan jag under lite alkohol förklara hur NG bildades. Din version stämmer inte helt 🙂

farbrorbla
farbrorbla Dia 1,900, 09:43

NBD fuckade ja, det var för att nybörjarna inte förstod att de skulle lämna efter att ha gått igenom det program vi hade lagt fram för att få ut de i eSverige på ett fungerande sätt. Jag var en utav grundarna trots att jag mycket tidigt lämnade partiet då jag trodde det var dött. Credet för att det blev nått ska gå till Ideefix som gjorde partiet till vad det var. Men som sagt ville jag och min kamrat 9696martin att partiet skulle funka som ett Org men eftersom Admins hade tagit bort de så gick det inte.

Def var kvar mycket länge i FHD och gjorde massa bra grejer och lämnade inte alls när det var svårt utan lyckades rekrytera många spelare i hårda tider och med hjälp av många andra fixade FHD till det näst största partiet i eSverige om jag inte missminner mig. Tyvärr kajkade han ur i en artikel efter bombattentatet i Oslo och lämnade både FHD och eSverige för gott.

bommersvik
bommersvik Dia 1,900, 10:15

"Per-Otto diktaturen" Varför detta namnet? Var det dikatur i själva partiet eller? Annars kul läsning

 
Publicar comentário

O que é isso?

Este é um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Crie um personagem e ajude seu país rumo à glória. Torne-se um herói de guerra, um editor renomado ou um guru das finanças.