[Ekonomi Bakanlığı] Altın Madeni Savunması

Day 2,425, 16:48 Published in Turkey Turkey by deli ormanli




Kıymetli eTR oyuncuları,

İki makale arka arkaya oldu belki fazla yükleme yapmış olabilirim ama konunun da gündemde sıkça tartışılması üzerine bu yazıyı tabi ki ekonomik çerçevede ele almak istedik.

İyi okumalar dilerim…

Daha önceki makalelerimde de bahsetmiştim. Bir ülkenin vergi gelirinin yüksek olmasının sayısız avantajı var. Ancak bizim vergilerimiz genel olarak diğer ülkelerden düşük kalıyor. Bu nedenle savaş alanında sürekli sorunlar yaşıyoruz.

Plato önceki altın madeni turnuvasında yaptığı gibi yapıp başka ülkelerin bu madeni ele geçirmesine imkan sunar mı bilmiyorum ama öyle bir seçenek olduğu takdirde durumu size göstermek isterim.

Öncelikle bize saldırması olası ülkelerin gelirlerini vererek analizimize başlayalım.



Grafikten de görüldüğü üzere en az geliri olan ülke Türkiye’dir. Yani bu ülkelerden birinin bize saldırması durumunda açılacak CO’larda ezilme olasılığımız oldukça yüksek. Romanya’yı bu grafiğe tahmini olarak dahil edebildim çünkü şu an işgal altındalar. Hem vergilerini sıfırladılar hem de elde ettikleri geliri Şili almakta. Öte yandan bir süredir savaşmaktan elindeki parayı de eritmiş durumdalar ama bize saldıracak ülkelerin başında da gelmekteler. Yine de Ramanya’nın aklımda kaldığı kadarıyla günlük vergi gelirleri 60,000 cc kadardı.





Aynı ülkeleri bir de vuruş gücü olarak görmek gerekirse o da geçen haftaki turnuvada şu şekilde gerçekleşmiş.



Grafikte mavi renk ülkelerin hasarını, kırmızı renk ise Türkiye’den ne kadar fazla vurduğunu göstermekte. Görüldüğü üzere altın madeni nedeniyle bize saldırması olası ülkelerin hepsi bizden fazla hasar bırakmakta.

Not: Turnuva verilerini almamdaki neden bu savaşın altın madeni için olması ve bu savaşlarda yine eldeki imkanların maksimum kullanılacak olmasıdır.



Peki bu hasar farkını CO açarak kapatmak istesek ne kadar CO açmamız gerekir. Bunun hesabını da aşağıdaki tabloda net olarak görebilirsiniz.



Not: Hesaplamada CO giderini 10cc aldım ama saldıracak ülkelerin de buna karşı CO açma ihtimallerini göz ardı ettim. Zaten bu rakamı temsili aldım çünkü müttefik yardımları ile o anki durum çok değişken olabilir.

Yani lafın kısası bu ülkeler hem bizden fazla hasar bırakıyor hem de bizden fazla gelirleri var.





Bu analizi yaparken amacım bu ülkeler altın madeni için bize saldırırsa şansımız yok demek değildir. Amacım az çok ciddi bir savaş olasılığında CO açmak için ne kadar paraya ihtiyacımız olacağını kabaca hesaplamaktır. O nedenle bir önceki makalemde dediğimi tekrarlıyorum. “Merkez bankamızda ve devlet kasasında en az 2’şer milyar cc biriktirmeliyiz”. Bunun için de şu güzel, bol bonuslu günlerde dişimizi sıkmalı vergilerimizi artırmalıyız.

Ek olarak bu ülkelerin bize saldırmaları yüksek ihtimal gibi gözükmüyor çünkü turnuva bitimi her biri başka savaşlarla meşgul olacağa benziyor. Sırbistan’ın olası isyan sayısı fazla olacak gibi, Romanya ise kendi bölgelerini geri almaya çalışacaktır. Arjantin ve Yunanistan ise eski dost ülkeler olarak saldırır mı bilinmez ama saldırmaları durumunda kendi içlerinde de bu savaşı desteklemeyecek birçok oyuncu olabilir. Müttefik ülkelerden yana bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum hatta ittifak içerisinde altın madenini tek kazanan ülke olduğumuz için umarız savunma konusunda destek olurlar. Aksi halde böyle bir savaş durumunda çok para harcayacağımız ortada..





Sorularınız ve/veya bahsedilmesini istediğiniz konularınız var ise başta bana olmak üzere birlikte çalıştığım arkadaşlarım sakaryayigit ve efesli'ye pm yoluyla ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler

Ekonomi Bakanlığı



[Ekonomi Bakanlığı] Altın Madeni Savunması
www.erepublik.com/en/article/2415443/1/20