Fundo lig/desl

Join the new world

 

Дневна "стража" 12.2.2013-Залози

Dia 1,911, 11:25 Publicado em Bulgaria Bulgária por B.Capone


Добре дошли в рубриката 'Дневна стража', която вече ще бъде прекръстена на 'Най-интересното от деня'.Teмата днес са залозите в БГ мачовете.

Само 47 759 евро е най-големият "видим" залог на мач у нас, който УЕФА е наредила в списъка с гриф "съмнителни", пише "Труд". Сигнали за двайсетина двубоя е изпратила евроцентралата към БФС за последните 2 г. От родния футболен съюз сигналите стигат директно в прокуратурата у нас, но нито един от мачовете досега не е признат за уреден.

Сумата е заложена само в онлайн букмейкърски къщи, до чиято информация има достъп УЕФА. Това са т.нар. видими залози, тъй като отчетността на тези къщи е прозрачна. Мачът е на отбори, които не са сред водещите у нас, а единият дори вече не е част от "А" група.

Какви пари се слагат на двубои в България из нелегални къщи и нелицензирани букмейкъри не може да бъде засечено. Тези по-малко от 100 000 лева изглеждат нелепо малко на фона на над 1 милиард евро, заложени само на финала в Шампионската лига например.

Средната сума за "съмнителните" мачове от сигналите на УЕФА до България е около 15 000 евро. Някои от двубоите будят почуда, защото на тях са поставяни ставки от общо около 2200 евро.

На следващото заседание на Изпълкома на БФС се чака първи доклад на офицера по почтеността Димитър Христов, който встъпи в длъжност. Сигналите от УЕФА вече ще минават през него на път към полиция и прокуратура.
Това беше от днес.
Чао, до нови срещи ! 🙂

B.Capone, посланик в Естония.

 

Comentários

 
Publicar comentário

O que é isso?

Este é um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Crie um personagem e ajude seu país rumo à glória. Torne-se um herói de guerra, um editor renomado ou um guru das finanças.