Fundo lig/desl

Join the new world

 

Избеглици !

Dia 1,900, 07:39 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Macedônia (ARIM) por Aexil Kong Junior


По појавата на ЦреПовите,т.е. по јавното објаснување што треба да бидеш за да бидеш цреп,решив да напишам статија за тоа што треба да направиш за да бидеш избеглица.

Ова не е некоја тешка категорија,за разлика од цреповите..

Иако некои сметаат дека за да бидеш избеглица треба само да имаш друго државјанство и да те боли к.р за еМакедонија сепак не е така.

Еве на пример.. ДСВ се прави избеглици.. иако скоро сите имаат МКД државјанство,со цел да добијат членови во нивната единица прифаќаат државјанство на луѓе кои не се од наша алијанса и на луѓе кои се борат против македонските интереси.

Избеглица левел : Суџук
Е ова е една неверојатна избеглица,тип на човек кој веројатно не сакате да го сретнете во РЛ. Токму овој човек ја нарекуваше својата татковина ФИРОМ,току овој човек се преправаше дека е американец,токму овој човек пукаше против еМакедонија,токму овој човек го искраде пола еМакедонски народ за еБогатство кое не значи буквално ништо,за нас обичните луѓе.. но,не и за избеглиците.

Исто така и ДСВ,и на овие избеглици треба да им се плати да пукаат за својата татковина,нешто незамисливо !

Тоа беше се од мене !
Со среќа !
Ваш,Aexil Kong Junior
 

Comentários

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior Dia 1,900, 07:39

Избеглици !
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2204669/1/20

~shout~

Igifcc
Igifcc Dia 1,900, 07:49

o7 +v

mkdfighter97
mkdfighter97 Dia 1,900, 08:33

voters club detected

TashaMKD
TashaMKD Dia 1,900, 08:59

o7

serginius73
serginius73 Dia 1,900, 09:53

persona non grata

Kanopy
Kanopy Dia 1,900, 09:55

ај да ги фати параграфот кај плато да дојдат на дневен ред... ПРЦ

Ivan3232
Ivan3232 Dia 1,900, 10:24

+1 ај да ги фати параграфот кај плато да дојдат на дневен ред...
😃 😃

seki6
seki6 Dia 1,900, 12:18

pa ti najde da kazues za DSW be mocko

tole pasaII
tole pasaII Dia 1,900, 14:38

Избеглици или издајници ??? можда се крвно сродство во РЛ 🙂

Matlija
Matlija Dia 1,900, 16:06

PREDAVNICI!

Captain H. Barbossa
Captain H. Barbossa Dia 1,900, 16:29

haha koja vic statija ne zboruvaj gluposti samo i ne gi naveduvaj samo DSW druga rabota od nekna si na igrava i ti kje bistris politika i kje kazuvas koj se izbeglici...

Antic Macedonia
Antic Macedonia Dia 1,900, 17:18

znaci kolku se nekoj nesvatlivi ... utre zadutre ako se izmisli kreira moon edinica primer pola dsw ako "ke" zaminat ke je branat taja moon edinica smesno do vcera e braneja arm tigri panzer armakedon mna dsw abre merak da ti e da citash kloshari koga se prepucavaat xD

seki6
seki6 Dia 1,900, 18:36

se gleda na negoviot profil kolku ima pridoneseno za makedonia

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior Dia 1,901, 01:06

ХХАХАХАХАХАХАХАХАХХА,КОГА НЕКОЈ КЕ МИ КАЖЕ ДЕКА СУМ ОД ВЧЕРА НА ИГРАВА ХАХАХАХАХАХАХАХАХА БАЖЕ ИГРАВА ЈА ИГРАМ ПОДОЛГО ОД ТЕБЕ,САМО НЕ ОД ОВОЈ ПРОФИЛ ! ИНАКУ ЈА ИАМ НАПРАЕНО 52М СО 3.5К СТР ПА СЕА ВИДЕТЕ КОЈ ПОВЕЌЕ ПРИДОНЕСОЛ ЗА МАКЕДОНИЈА,ЗАРАЗЛИКА ОД VelAco кој има 5.2м за МАКЕДОНИЈА А 140М ЗА АМЕРИКА.. !

Aquilamk
Aquilamk Dia 1,901, 02:35

нека се пиши нешто шо и да е против дсв да е ')

Leader of Scorpions
Leader of Scorpions Dia 1,901, 06:44

mcibeeeeeeeeeeee glej tam nekoja ovca da ne ti zagine a za drugo ne se zamaraj 😉

Sarafov Vojvoda
Sarafov Vojvoda Dia 1,901, 08:04

mcibeeeeeeeeeeee glej tam nekoja ovca da ne ti zagine a za drugo ne se zamaraj

+1

ambarche
ambarche Dia 1,901, 10:29

http://www.erepublik.com/en/article/-7-1-2205284/1/20 НАЈГОЛЕМА ПОДЕЛБА ДОСЕГА СО КУ 7 ТЕНКОВИ !!!!
v+s+shout

igor.decko.1970
igor.decko.1970 Dia 1,901, 14:50

aj cestit praznik na site clenovi na DSW 🙂

Ivan Makedonski GJP
Ivan Makedonski GJP Dia 1,902, 07:28

sto kur e dsw?????????????????

Nazgulcho
Nazgulcho Dia 1,924, 09:37

231/old

 
Publicar comentário

O que é isso?

Este é um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Crie um personagem e ajude seu país rumo à glória. Torne-se um herói de guerra, um editor renomado ou um guru das finanças.