Jääkiekon MM-kisat: Analysointia 22.05.2014 käydyistä otteluista

Day 2,380, 12:02 Published in Finland Finland by Heketsu

Analysointia 22.05.2014 käydyistä otteluista

Yhdysvallat – Tshekki

Puolivälierien ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Yhdysvallat – Tshekki. Ottelun voittaja saisi vastaansa Kanada – Suomi ottelun voittajan. Ottelun ensimmäisen erän seitsemännellä peliminuutilla Yhdysvallat pääsi pelaamaan ylivoimaa. Yhdysvallat myös rokotti Tshekkiä ylivoimansa aikana. Maalintekijänä oli Brock Nelson. Vain noin 2,5 minuuttia Nelsonin maalista ja Tshekki tasoitti ottelun Tomas Rolinekin osumalla. Enempää maaleja ensimmäisessä erässä ei nähty ja ottelun toiseen erään lähdettiin lukemista 1-1. Ottelun toisessa erässä tunteet kuumenivat, kun Yhdysvaltojen Justin Abdelkader taklasi rumasti Tshekin pelaajaa. Justin Abdelkader sai taklauksestaan automaattisen pelirangaistuksen, eli 5+20 minuuttisen. Tshekki rankaisi Yhdysvaltojen jäähyn aikana kaksi kertaa. Ensiksi Tomas Hertl vei Tshekin 1-2 johtoon. Vähän yli minuutti Hertlin maalista ja Roman Cervenka vei Tshekin jo 1-3 johtoon. Toisen erän toisella puoliskolla Yhdysvaltojen Brock Nelson joutui jäähylle. Nelsonin jäähyn aikana Ondrej Nemec iski ottelun numeroiksi jo 1-4. Näistä lukemista lähdettiin ottelun kolmanteen erään. Ottelun alkupuolella ei nähty maaleja, ainoastaan jäähyjä molemmille joukkueille. Varsinaisen peliajan loppuminuuteilla Yhdysvallat otti maalivahdin sisään. Yhdysvaltojen Tyler Johnson iski kaksi maalia kuudella viittä vastaan ja toi Yhdysvallat maalin päähän. Yhdysvaltojen kiri ei riittänyt tasoitukseen ja ottelu päättyi Tshekin voittoon. Yhdysvaltojen matka jääkiekon MM-kisoissa päättyi katkeraan puolivälieräotteluun. Tshekki puolestaan jatkaa matkaansa kohti välieriä.

Venäjä – Ranska

Venäjä ja Ranska ottelun voittaja kohtaisi joko Ruotsin tai Valko-Venäjän. Ottelun ensimmäisen erän viidennellä peliminuutilla Artyom Anisimov vei Venäjän 1-0 johtoon. Ottelu oli Venäjän hallintaa ja vain Cristobal Huet piti Ranskan mukana pelissä. Ensimmäisen erän viimeisellä peliminuutilla Venäjä pääsi pelaamaan ylivoimaa, josta se ei kumminkaan onnistunut rankaisemaan Ranskaa ensimmäisen erän aikana. Toiseen erään lähdettiin Venäjän johtaessa 1-0. Toisessa erässä Venäjän ylivoima jatkui ja nyt tulosta syntyi. Yevgeni Malkin onnistui sujauttamaan kiekon pienellä harhautuksella Cristobal Huetin vartioimaan maaliin. Toinen erä oli jäähyherkkää molempien joukkueiden istuessa kolme kahden minuutin jäähyä. Malkinin ylivoimamaali jäi toisen erän ainoaksi maaliksi ja ottelun kolmanteen erään lähdettiin Venäjän johdossa 2-0. Kolmannen erän kahdeksannella peliminuutilla Alexander Kutuzov iski ottelun loppunumeroiksi 3-0. Venäjä voitti ottelun 3-0 ja jatkaa matkaansa kohti välieriä, jossa vastaan asettuu joko Ruotsi tai Valko-Venäjä. Ranska sai päättää upeat jääkiekon MM-kisansa puolivälieriin.

Kanada – Suomi

Kanada ja Suomi ottelun voittaja etenee välieriin Tshekkiä vastaan. Ottelun alku oli varsin tunnustelevaa molempien joukkueiden hakiessa omaa peliään. Ottelun viidennellä peliminuutilla Kanada sai rangaistuksen. Kanadan rangaistusta ehti kulua noin 1,5 minuuttia ja Suomi rankaisi Kanadaa ylivoiman aikana. Maalintekijänä oli Olli Palola. Ensimmäisen erän toisella puoliskolla Suomi hankki yhteensä kolme kahden minuutin jäähyä. Onneksi Pekka Rinne piti Suomea pystyssä ja Suomen puolustus hoiti loput. Mutta Suomen viisikkopeli selvästi kärsi jäähyjen takia. Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 0-1. Toisen erän kuudennella minuutilla Kanada tasoitti ottelun. Kyle Turrisin tarkka laukaus sujahti Pekka Rinteen ohi. Kanadan johtomaali syntyi noin seitsemän minuuttia Kyle Turrisin maalin jälkeen Mark Scheifelin toimesta. Ottelun hallinta siirtyi selvästi Kanadalle, mutta Kanadan ei onnistunut lisäämään johtoaan toisessa erässä. Niinpä ottelun viimeiseen erään lähdettiin Kanadan johtaessa 2-1. Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Juuso Hietanen lähetti Kanadan maalille löysän vedon. Kumminkin Ben Scrivens haparoi kiekon kanssa ja kiekko lipui Scrivensin kainalosta maaliin. Näin Suomi tasoitti ottelun 2-2. Kolmas erä sujui Suomelta mallikkaasti ja Suomi alkoi luoda vaarallisia paikkoja ja hallitsemaan peliä. Kanadan päävalmentajan Dave Tippett oli pakotettu ottamaan aikalisän ajassa 52:59. Kanadan aikalisästä ehti kulua noin 3 minuuttia ja Jori Lehterän onnistui katkaisemaan Tyler Myersin syöttöyritys. Jori Lehterä syötti Iiro Pakariselle, joka laukoi kiekon Ben Scrivensin längeistä maaliin. Vaikka Kanada otti maalivahdin pois maalilta, ei Kanada onnistunut tasoittamaan ottelua. Näin Suomi selviytyi välieriin Tshekkiä vastaan. Kanada joutui pettymään ja lähtemään kotimatkalle jo puolivälierävaiheessa.

Ruotsi – Valko-Venäjä

Ruotsi – Valko-Venäjä ottelun voittaja kohtaisi välierissä Venäjän. Ottelun alku oli tasaista molempien joukkueiden luodessa maalintekopaikkoja. Ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan ensimmäisen erän toiselle puoliskolle Valko-Venäjän istuessa jäähyllä. Ruotsin Nicklas Danielsson onnistui iskemänä Ruotsin 1-0 johtoon. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty ja ottelun toiseen erään lähdettiin Ruotsin johtaessa 1-0. Ottelun toista erää ehti kulua vähän yli 5 minuuttia ja Valko-Venäjän Geoff Platt onnistui tasoittamaan ottelun 1-1. Valko-Venäjän johtomaalia saatiin odottaa noin 10 minuuttia Plattin osumasta. Sen iski Alexei Yefimenko. Noin kolme minuuttia Yefimenkon osumasta ja Ruotsi pääsi pelaamaan ylivoimaa. Jimmie Ericsson iski lukemat tasoihin 2-2. Ottelun kolmanteen erään lähdettiin jännittävässä 2-2 tasatilanteesta. Kolmannen erän ensimmäinen puolisko sujui tasaisissa merkeissä, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään maalia. Kolmannen erän toisella puoliskolla Ruotsi meni 3-2 johtoon Mattias Ekholmin osumalla. Valko-Venäjä yritti tasoittaa ottelua ottamalla maalivahdin pois, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Ottelu päättyi Ruotsin 3-2 johtoon. Ruotsi jatkaa matkaansa välieriin Venäjää vastaan. Kisaisännän Valko-Venäjän pelit päättyivät puolivälieriin.