Jääkiekon MM-kisat: Analysointia 19.05.2014 käydyistä otteluista

Day 2,375, 05:59 Published in Finland Finland by Heketsu

Analysointia 19.05.2014 käydyistä otteluista

Tanska – Ranska

Tanskalla ei ollut mahdollisuuksia puolivälieripeliin, joten se pelasi lähinnä kunniasta. Voitollaan Tanskasta Ranska varmistaisi puolivälieräpaikkansa. Ranska iskikin heti ensimmäisen erän toisella peliminuutilla. Ranskan maalista vastasi Juliet Desrosiers . Tanska sai maalintekopaikkoja ottelun alkupuolella, mutta Huet piti lukemat 0-1. Tanskan uurastus lopulta palkittiin ja se tasoitti ottelun. Tanskan maalin teki Jesper B. Jensen. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Ranska meni jälleen johtoon Antoine Rousselin maalilla. Toiseen erään lähdettiin siis Ranskan johtaessa 1-2. Toisen erän alkupuoli ei tarjonnut maaleja, vaikka kummatkin joukkueet saivat paikkoja aikaan. Seuraavaa maalia saatiin odottaa toisen erän toiselle puoliskolle. Toisen erän noin 15 peliminuutilla Tanska tasoitti ottelun Kim Staalin maalilla. Näistä lukemista lähdettiin ottelun kolmanteen erään. Kolmannen erän alkupuoli sujui tasaisissa merkeissä. Lopulta kolmannen erän ensimmäisen puoliskon loppupuolella Ranska teki johtomaalin. Ranskan maalista vastasi Pierre-Edouard Bellemare. Vain vähän yli minuutti tästä ja Stephane Da Costa teki lukemiksi jo 2-4. Noin kaksi minuuttia Da Costan maalista ja verkko soi jälleen Tanskan maalissa Antonian Manavian toimesta. Loppunumeroiksi 2-6 iski illan toisen maalin tehnyt Stephane Da Costa. Ranska voitti ottelun numeroin 2-6. Ranska varmisti voitollaan Tanskasta puolivälieräpaikan. Tanskan pelit loppuivat alkusarjaan.

Kazakhstan – Suomi

Kazahkhstanilla ei ottelun lopputuloksella ollut merkitystä. Suomi puolestaan taistelisi viimeisestä B-lohkon puolivälieräpaikasta, jos Suomi voittaisi ottelun. Vaikka Kazakhstanin piti olla helppo vastus Suomelle, tuli ottelusta tasainen. Suomi kumminkin vastasi ottelun avausmaalista päästessään pelaamaan ylivoimaa. Olli Palola pisti kiekon Jori Lehterän tarjoilusta kiekon häkiin. Kumminkin Suomen peli meni sekaisin ja Kazakhstan painoi päälle. Kazakhstanin kova uurastus palkittiin noin 15 minuutin kohdalla, kun Yevgeni Rymanev tasoitti ottelun 1-1. Rymanevin maalista ehti kulua vähän yli minuutti ja kiekko oli jälleen Suomen maalissa. Fyodor Polischuk siirsi Kazakahstanin ylivoimalla 2-1 johtoon. Ottelun toiseen erään lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta 2-2 Jori Lehterän tehdessä tasoitusmaalin ensimmäisen erän viimeisellä peliminuutilla. Seuraavaa maalia saatiin odottaa toisen erän kahdeksannelle peliminuutille, kun Olli ”Kurpitsapäällikkö” Jokinen iski kiekon ylivoimalla Alexei Ivanovin selän taakse. Seuraavaa maalia saatiin odottaa toisen erän loppusekunneille saakka. Jarkko Immonen vei Suomen 2-4 johtoon Olli Jokisen syötöstä. Kolmanteen erään lähdettiin 2-4 lukemista. Hyvistä yrityksistä huolimatta kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, jonka teki viimeisellä peliminuutilla Kazakhstan. Kazakhstanin maali ollessa tyhjä ja Suomen ollessa jäähyllä Konstantin Romanov laittoi viimeistä kertaa kiekon Suomen häkkiin. Ottelun loppunumeroiksi jäi siis 3-4. Suomen puolivälieräpaikka jää Latvian ja Valko-Venäjän varaan.

Italia – Ruotsi

Ruotsi oli varmistanut puolivälieräpaikkansa. Pahoittelen aiemmasta tiedonannosta, koska Italialla oli vielä mahdollisuudet ansaita paikkansa jääkiekon MM-kisoissa voittamalla Ruotsin. Ruotsi aloitti ottelun vahvasti tehden maalin heti ensimmäisellä peliminuutilla Nyquist Gustavin maalilla. Seuraavaa maalia saatiin odottaa ensimmäisen erän toiselle puoliskolle. Markus Gander tasoitti ottelun 1-1. Noin kuusi minuuttia Ganderin osumasta ja Ruotsi siirtyi 1-2 johtoon ylivoimalla Mattias Ekholmin pistäessä kiekon Italian maaliin. Toiseen erään lähdettiin lukemista 1-2. Toisessa erässä Ruotsi ratkaisi ottelun. Ensiksi Gustav Nyquist iski illan toisen osumansa ylivoimalla. Noin kolme ja puoli minuuttia Nyquistin osumasta ja Nicklas Danielsson iski kiekon jo neljännen kerran Italian maaliin Ruotsin pelatessa taas ylivoimaa. 1-4 tilanteesta lähdettiin ottelun viimeiseen erään. Kolmannen erän alkupuolella ei syntynyt maaleja. Ottelun viimeinen maali nähtiin kolmannen erän toisella puoliskolla Ruotsin pelatessa ylivoimaa. Jimmie Ericsson pisti kiekon jo viidennen kerran Italian maaliin. 1-5 lukemiin ottelu päättyi. Italia putosi 1. divisioonan A-sarjaan.

Latvia – Valko-Venäjä

Jommankumman joukkueen voittaessa ne varmistaisivat puolivälieräpaikan. Valko-Venäjällä oli selkeästi suuremmat paineet ottelussa, koska sillä oli kotikisat ja Valko-Venäjän diktaattori Aleksandr Ljukashenka tunnetaan kovana jääkiekkomiehenä. Valko-Venäjä tulikin otteluun kovalla sykkeellä ja sen uurastus palkittiin kahdesti ensimmäisen erän yhdeksännellä peliminuutilla. Ensiksi Geoff Platt siirsi Valko-Venäjän 0-1 johtoon. Plattin maalista ehti kulua vain 33 sekuntia ja Valko-Venäjä oli jo 0-2 johdossa. Valko-Venäjän toisesta maalista vastasi Mikhail Grabovski. 0-2 tilanteesta lähdettiin ottelun toiseen erään. Toinen erä oli melkoista jäähyilyä Latvian ottaessa 5 kaksi minuuttista jäähyä ja yhden 10 minuuttisen. Valko-Venäjä otti toisessa erässä 5 kaksi minuuttista jäähyä. Lukuisista ylivoimatilanteista huolimatta toisen erän aikana nähtiin vain yksi ylivoimamaali. Latvia pelasi 5vs3 vastaan ja rokotti Valko-Venäjää tästä mahdollisuudesta. Arturs Kulda kavensi lukemiksi 1-2. Valko-Venäjän 1-2johdosta lähdettiin ottelun viimeiseen erään. Ottelun kolmannessa erässäkään ei nähty kuin yksi maali. Se syntyi Latvian pelatessa 6vs5 vastaan ja Valko-Venäjän Sergei Kostitsyn pisti kiekon Latvian tyhjään maaliin. Ottelu päättyi Valko-Venäjän voittoon 1-3. Voitollaan Latviasta Valko-Venäjä varmisti puolivälieräpaikkansa. Latvia puolestaan pisti toivonsa puolivälieräpaikasta viimeiseen oljenkorteen nimittäin Sveitsi otteluun, josta se oli hankittava vähintään kaksi pistettä.