Jääkiekon MM-kisat: Analysointi 16.05.2014 käydyistä otteluista

Day 2,371, 02:35 Published in Finland Finland by Heketsu

Analysointia 16.05.2014 käydyistä otteluista

Kanada – Italia

Kanada lähti kamppailuun murskavoitto takanaan. Italia puolestaan taistelee nousemisesta pois putoamissijalta. Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen kummankin osapuolen saaden maalintekopaikkoja. Maalinteon aloitti kuitenkin Kanada, kun Joel Ward laittoi kiekon häkkiin Bellissimon selän taakse. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty ja toiseen erään lähdettiin jännittävässä 1-0 lukemista. Kuitenkin Kanada ratkaisi ottelun toisessa erässä. Ensiksi Cody Hodgson iski ottelun 2-0:aan. Vain 5 minuuttia myöhemmin Jason Chimera laittoi lukemiksi jo 3-0. Jason Chimeran maalista ehti kulua noin 3 minuuttia ja peli oli jo 4-0. Maalintekijä oli Kyle Turris. Seuraavaa maalia saatiin odottaa aina 7 minuuttia. Kanadan maalista vastasi illan toisen maalinsa tehnyt Cody Hodgson. 5-0 lukemista lähdettiin ottelun kolmanteen erään. Kolmannessa erässä Italia vaihtoi maalivahtia ja maalin suulle astui suomalaisillekin tuttu mies Andreas Bernard. Melkein heti kolmannen erän alussa myös Italia pääsi maalin makuun, kun David Borrelli laittoi ainoana miehenä kiekon hyvin torjuneen Jason Reimerin selän taakse. Ottelun viimeisestä osumasta vastasi Brayden Schenn ja ottelu päättyi murskalukemiin 6-1. Kanada taistelee A-lohkon kärkipaikasta yhdessä Ruotsin kanssa. Italia jatkaa edelleen taistelua säilyäkseen jääkiekon MM-kisoissa.

USA – Kazakhstan

USA oli hävinnyt niukasti Latvian ja Kazakhstan puolestaan oli joutunut selkä saunan kohteeksi, josta vastasi Venäjä. Ottelusta kuitenkin muodostui tasainen ja USA sai tehdä kovan työn voittonsa eteen. Maalinteon aloitti Kazakhstan ensimmäisen erän toisella puoliskolla Roman Starchenkon ylivoimamaalilla. Mutta noin 4 minuuttia Starchenkon osumasta USA tasoitti ottelun. USA:n maalin teki myös ylivoimalla Craig Smith. 1-1 tasatilanteesta lähdettiin ottelun toiseen erään. Heti toisen erän alkupuolella Kazakhstan meni jälleen johtoon Konstantin Romanovin maalilla. Kuitenkin noin minuutti tästä ja USA pääsi pelaamaan ylivoimaa. USA myös rankaisi ylivoimalla Seth Jonesin osumalla ja peli oli jälleen tasan 2-2. USA:n johtomaali syntyi toisen erän loppupuoliskolla. USA:n puolustaja Matt Donovan iski kiekon ohi Alexei Ivanov, joka myös joutui ottelussa varsinaiseen kiekkosateeseen (36/40). Kolmanteen erään lähdettiin USA:n johtoasemasta 3-2. Kolmannen erän alkupuoliskolla ei nähty maaleja, mutta kolmannen erän toisella puoliskolla Kazakhstan tasoitti ottelun 3-3 Roman Starchenkon toisella maalilla. Varsinainen peliaika päättyi näihin lukemiin ja seurasi jatkoaika. Jatkoajan toisella minuutilla myös Seth Jones pääsi nauttimaan toisesta osumasta laittamalla kiekon reppuun. USA voitti ottelun lukemilla 4-3 ja. USA taistelee pudotuspelipaikasta Latvian, Suomen sekä Valko-Venäjän kanssa. Kazakhstan taistelee putoamista vastaan Sveitsin kanssa.

Ruotsi – Slovakia

Ruotsi lähti Slovakia otteluun niukalla Ranska voitto takanaan. Slovakia oli puolestaan napannut turnauksen ensimmäisen voittonsa kukistamalla turnauksessa hyvin pelanneen Norjan. Ensimmäisen erän toisen puoliskon alkaessa Ruotsi rankaisi Slovakiaa ylivoimalla. Daniel Axelsson syötti kiekon Gustav Nyquistille ja tilanne oli 1-0 Ruotsille. Ensimmäisen erän loppuvaiheilla Ruotsi pääsi jälleen kerran pelaamaan ylivoimaa. Tällä kertaa Ruotsin maalista vastasi Mikael Backlund. 2-0 lukemista lähdettiin ottelun toiseen erään. Toisen erän alussa Slovakia vaihtoi maalivahdiksi Jaroslav Janusin. Tämä näytti parantavan Slovakian peliä huomattavasti ja Slovakia iski kavennuksen toisen erän 10 minuutilla. Martin Maricin sujautti ensimmäistä kertaa ottelun aikana Nilsson Andersin ohi. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty ja kolmanteen erään lähdettiin Ruotsin niukaussa 2-1 johdossa. Kumminkin Ruotsi ratkaisi ottelun kolmannen erän toisella minuutilla Magnus Rygrenin osumalla. Kovasta yrityksestään huolimatta Slovakia ei onnistunut tekemään enempää maaleja ja peli päättyi Ruotsin voittoon 3-1. Ruotsi taistelee A-lohkon kärkipaikasta yhdessä Kanadan kanssa. Slovakia puolestaan taistelee A-lohkon seitsemännestä paikasta Italian kanssa.

Suomi – Sveitsi

Sekä Suomi että Sveitsi olivat voittaneet niukasti edelliset ottelunsa, Suomi Valko-Venäjän, Sveitsi Saksan. Ottelusta siis voitiin odottaa erittäin tiukkaa kamppailua ja sitä se olikin. Ottelun avausmaalista vastasi Suomi kuudennella peliminuutilla. Suomen maalista vastasi uransa ensimmäisen MM-kisa maalinsa tehnyt Tommi Kivistö. Enempää maaleja ei ensimmäisen erän aikana nähty ja ottelun toiseen erään lähdettiin 1-0 lukemista. Toinen erä oli erittäin tiukkaa ja Sveitsi painoi päälle. Kumminkin hyvin torjunut Rinne piti torjunnoillaan Suomen johtoasemassa. Seuraava maali syntyi toisen erän toisella puoliskolla. Erik Haula syötti Olli ”Kurpitsapäällikkö” Jokiselle, joka pisti kiekon maalia kohti ja kiekko meni puolustajan kautta Reto Berran selän taakse. Kolmanteen erään lähdettiin 2-0 lukemista. Peli näytti olevan taputeltu toisen erän maalilla. Kuitenkin Sveitsi ryhtyi takaa-ajoon kolmannessa erässä ja vihdoin Sveitsin uurastus palkittiin. Ensiksi Reto Suri pisti kiekon Pekka Rinteen selän taakse ja näin ottelu oli 2-1. Seuraavaa maalia saatiin odottaa 15 minuuttia ja siitä vastasi taas Sveitsi. Roman Josi pisti laukauksen B-pisteen kaarelta ja kiekko valui Pekka Rinteen ohi ja maaliin. Peli oli siis tasan 2-2. Näihin lukemiin päättyi ottelun varsinainen peliaika ja ratkaisua haettiin jatkoajalta. Jatkoaika ei kumminkaan tuonut ratkaisua ja sitä haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Rangaistuslaukauskilpailu kesti aina 11 laukojaan. Iiro Pakarinen tarkka laukaus Reto Berran längistä maaliin toi Suomelle voiton. Voitollaan Suomi taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista yhdessä Latvian, USA:n ja Valko-Venäjän kanssa. Sveitsi puolestaan saa tehdä kovan työn säilyttääkseen MM-kisapaikkansa