Jääkiekon MM-kisat 2014: Analysointia 24.05.2014 käydyistä otteluista

Day 2,381, 01:11 Published in Finland Finland by Heketsu

Analysointia 24.05.2014 käydyistä otteluista

Venäjä – Ruotsi

Ottelun voittaja menisi finaaliin joko Tshekkiä tai Suomea vastaan. Ottelun häviäjä puolestaan pronssiotteluun jompaakumpaa edellä mainittuja maita vastaan. Ruotsi aloitti ottelun vahvasti mennen yllättäen johtoon heti ottelun avausmaalista. Ruotsin maalista vastasi Oscar Möller. Venäjä pääsi vähitellen pelin mukaan ja se hallitsi peliä. Venäjän tasoitusmaalia saatiin kumminkin odotella aina ensimmäisen erän toiselle puoliskolle, kun Sergei Plotnikov laukoi kiekon Anders Nilssonin ohi. Noin 4,5 minuuttia myöhemmin ja Venäjä meni ensimmäistä kertaa ottelun aikana johtoon. Venäjän johtomaalin teki Sergei Plotnikovin kaima Sergei Shirokov. Venäjän 2-1 johtoasemasta lähdettiin ottelun toiseen erään. Ottelun toinen erä oli Venäjän hallintaa, mutta Anders Nilsson piti Ruotsin mukana pelissä toisen erän alkupuoliskolla. Kuitenkin Venäjän onnistui tekemään maalin toisen erän toisella puoliskolla, kun Anton Belov sujautti kiekon Ruotsin häkkiin. Venäjän 3-1 johdossa lähdettiin ottelun viimeiseen erään. Venäjä alkoi vähitellen passivoitua ja puolustamaan johtoasemaansa. Ruotsi ei onnistunut kaventamaan ottelua. Ottelun loppuhetkillä Ruotsin Mikael Backlund taklasi rumasti venäläispelaajaa ja seurauksena oli Backlundille suihkukomennus. Enempää maaleja ei siis nähty ja Venäjä jatkoi suvereenia hallintaansa jääkiekon MM-kisoissa ja kohti finaalia. Hannu hanhet eivät onnistuneet tällä kertaa pääsemään finaaliin, vaan joutuivat kamppailemaan himmeämmästä mitalista pronssiottelussa.

Tshekki – Suomi

Vanhat tutut Tshekki ja Suomi kohtasivat välieräottelussa. Ottelun voittaja menisi finaaliin Venäjää vastaan ja ottelun häviäjä puolestaan pronssiotteluun Ruotsia vastaan. Ottelun ensimmäinen erä oli Suomen hallintaa, mutta Salak piti Tshekkiä pystyssä torjunnoillaan. Lopulta Jori Lehterä pääsi yksin läpi ja nosti rystykädeltä kiekon Salakin yli Tshekin maaliin. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty ja toiseen erään lähdettiin Suomen johtaessa 0-1. Toinen erä alkoi Kontiolan jäähyllä, mutta Tshekki ei onnistunut tekemään tasoitusmaalia hyvistä yrityksistä huolimatta. Tshekki pääsi vähitellen pelin mukaan, mutta Pekka Rinne ei antanut Tshekille tasoitusmaalia. Toisen erän toisella puoliskolla Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa. Jarkko Immonen laukoi kiekon Salakin selän taakse Kontiolan upeasta syötöstä ja peli oli 0-2 Suomelle. Suomen 0-2 johtoasemasta lähdettiin ottelun viimeiseen erään. Ehkä pelin ja koko turnauksen koomisin tilanne nähtiin, kun Jaromir Jagr joutui jäähylle. Jagr kävi erittäin kuumana jäähyaitiossa, mikä näkyi hänen käytöksessään. Jagr heitti kaikkea mahdollista jäähyaitiossa, mukaan lukien mailansa, pyyhkeen ja juomapullon. Kävikö tappioasema niin paljon Tshekin NHL-supertähden päänuppiin, ettei kestänyt sitä? Ottelu päättyi lopulta Suomen voittoon 0-3, kun Jori Lehterä pisti kiekon tyhjään maaliin. Suomen nimetön joukkue oli saavuttanut finaalipaikan ja se kohtaisi Venäjän loppuottelussa. Tshekin kohtalona oli joutua pronssiotteluun Ruotsia vastaan.