Jääkiekon MM-kisat: Analysointia 20.05.2014 käydyistä otteluista

Day 2,380, 11:11 Published in Finland Finland by Heketsu

Pahoittelen jääkiekon MM-kisojen otteluartikkelien viivästymisestä. Olen ollut reissun päällä, joten artikkelit tulevat myöhässä! Ps. Koska Ruben Lagus aka Cendorr teki loistavan artikkelin jääkiekon MM-kisojen finaalista, jossa hän kiteytti erittäin tiiviisti Suomi – Venäjä-ottelun kahteen kuvaan, en ole kirjoittamasta artikkelia Suomi – Venäjä-ottelusta!

Analysointia 20.05.2014 käydyistä otteluista

Norja – Kanada
Norjalle ottelun lopputuloksella ei ollut väliä, koska sillä ei ollut mahdollisuuksia puolivälieriin. Voitolla Kanada nousisi A-lohkon kärkeen. Ottelun alku sujui Kanadan hallinnassa, mutta Steffen Soberg piti Norjaa pystyssä. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina 14 peliminuutille. Norjan Anders Bastiansen laukoi ylivoimalla kiekon James Reimerin ohi. Norjan johtoasemassa mentiin erätauolle. Toisen erän alkuminuuteilla Kanada pääsi pelaamaan ylivoimaa. Joel Ward vastasi Kanadan ylivoimamaalista. Toinenki erä oli Kanadan hallintaa, mutta tulosta ei syntynyt. Ottelun kolmatta maalia saatiin odottaa aina toisen erän toiselle puoliskolle. Norja meni jälleen kerran johtoon, kun Mads Hansen pisti kiekon häkkiin. Kanada kumminkin tasoitti pelin 2-2 Mark Scheifelen osumalla. 2-2 lukemista lähdettiin ottelun viimeiseen erään. Ottelun viimeinen maali syntyi kolmannen erän 11 peliminuutilla. Joel Ward pääsi juhlimaan ottelun toista osumaansa. Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja Kanada voitti ottelun lukemin 2-3. Näin Kanada varmisti A-lohkon ykköstilan ja Norja joutui nuolemaan näppejään ja odottamaan ensi vuoden MM-kisoja.

Latvia – Sveitsi

Voitolla Sveitsistä Latvia menisi Suomen ohi ja ottaisi puolivälieräpaikan. Sveitsille voitto Latviasta olisi lähinnä kunnia päättää MM-kisat voittoon. Ottelun alku oli tasaista, mutta Sveitsi hallitsi ottelua. Sveitsi myös rankaisi Latviaa paremmin maalintekopaikoista. Sveitsi tekikin ottelun ensimmäisen maalin, kun Damien Brunner iski kiekon Latvian häkkiin. Vain pari minuutti Brunnerin osumasta ja Sveitsi teki jälleen maalin. Tällä kertaa maalintekijänä oli Dominik Schlumpf. 0-2 lukemista lähdettiin ottelun toiseen erään. Toisen erän ensimmäisellä peliminuutilla Sveitsi teki ottelun kolmannen maalinsa. Yannick Weber pisti viimeisen kerran kiekon Latvian maalivahdin Kristers Gudlevskisin ohi. Weberin osuman jälkeen Sveitsi passivoitui ja Latvia rokotti melkein heti Weberin maalin jälkeen. Koba Jass kavensi lukemiksi 1-3. Toisessa erässä ei maaleja nähty ja kolmanteen erään lähdettiin Sveitsin johtaessa 1-3. Kolmannessa erässä Sveitsin passivointi jatkui ja Latvia hallitsi kolmatta erää. Kuitenkaan kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla Latvia ei onnistunut kaventamaan peliä. Vasta ottelun 58 peliminuutilla Latvian Zemgus Girgensons iski ottelun loppunumeroiksi 2-3. Enempää maaleja ei siis nähty ja Sveitsi voitti ottelun 2-3. Latvialla ottelun häviäminen merkitsi sitä, että se ei onnistunut pääsemään puolivälieriin. Sveitsi sai päättää jääkiekon MM-kisansa voittoon.

Tshekki – Ranska

Tshekki ja Ranska taistelivat A-lohkon kolmannesta ja neljännestä sijasta. Ottelun alku sujui tasaisesti, mutta Ranska teki ottelun ensimmäisen maalin. Julien Desroriers sujautti kiekon Alexander Salakin selän taakse. Noin 10,5 minuuttia Desroriersin osumasta ja Ranska pääsi pelaamaan ylivoimaa. Ranska rokotti ylivoimalla Tshekkiä. Maalintekijänä oli jälleen kerran Julien Desroriers. Vain hetki Desroriersin toisesta maalista ja Ranska iski jälleen. Tällä kertaa maalintekijänä oli Laurent Meurier. Ottelun olisi pitänyt olla jo selvä, mutta Tshekki syttyi taistelemaan. Tshekki iskikin kavennusmaalin ensimmäisen erän viimeisellä peliminuutilla Vladimir Sobotkan maalilla. Ottelun toiseen erään lähdettiin 1-3 lukemista. Ottelun toisessa erässä Tshekki alkoi taistelee tosissaan. Jiri Sekac aloitti Tshekin takaa-ajon kaventaen ottelun tilanteeksi 2-3. 7 minuuttia Sekacin kavennusmaalista ja Tshekki iski tasoitusmaalin. Maalintekijänä Jaromir Jagr. Vähän yli minuutti Jagr’n osumasta ja Tshekki meni jo johtoon. Tshekin johtomaalista vastasi Martin Zatovic. Ottelun viimeiseen erään lähdettiin Tshekin johtaessa ottelua 4-3. Ottelun kolmatta erää ehdittiin pelata vain vähän yli pari minuuttia ja Ranska tuli tasoihin ylivoimalla. Maalintekijänä oli Antoine Roussel. Enempää maaleja kolmannessa erässä ei nähty ja ottelun ratkaisua haettiin jatkoajalla. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vähän yli pari minuuttia ja Tshekin Jan Kovar iski ottelun loppunumeroiksi 5-4. Voitollaan Tshekki varmisti A-lohkon kolmossijan ja Ranska joutui tyytymään A-lohkon kolmanteen sijaan.

Venäjä – Valko-Venäjä

Rakkaat naapurimaat ja ystävät Venäjä ja Valko-Venäjä kohtasivat B-lohkon viimeisessä ottelussa. Ottelun lopputuloksella ei ollut kummallekaan joukkueelle merkitystä, koska molemmat joukkueet olivat varmistaneet puolivälieräpaikan. Se näkyikin ottelussa, koska molemmat joukkueet eivät pelanneet tosissaan. Ensimmäisen erän ainoat tilastomerkinnät olivat Venäjän kaksi jäähyä ja Valko-Venäjän yksi jäähy. Ottelun toiseen erään lähdettiin lukemista 0-0. Toinen erä oli jäähyherkkää, josta vain Venäjä onnistui rokottamaan kerran. Maalintekijänä oli Sergei Plotnikov. Plotnikovin maalista ehti kulua noin kolme minuuttia ja Vadim Shipachyov vei Venäjän 2-0 johtoon. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty ja kolmanteen erään lähdettiin lukemista 2-0. Ottelun kuudennella peliminuutilla Vladimir Denisov iski ottelun loppunumeroiksi 2-1. Enempää maaleja ei siis nähty ja ottelu päättyi Venäjän voittoon 2-1. Venäjä voitti siis kaikki alkusarjaottelunsa .