Jääkiekon MM-kisat: Analysointia 17.05.2014 käydyistä otteluista

Day 2,372, 05:51 Published in Finland Finland by Heketsu

Analysointia 17.05.2014 käydyistä otteluista

Ranska – Norja

Sekä Ranskalla että Norjalla oli mahdollisuudet jatkopeleihin. Erityisesti Ranskalle voitto Norjasta tulisi olemaan jatkopaikan kannalta tärkeä, koska sillä oli neljä pistettä vähemmän kuin Norjalla. Koko pelin ajan osapuolet rikkoivat toisiaan ja pääsivät pelaamaan ylivoimaa. Ranska hankki ottelun aikana 3 kaksi minuuttista jäähyä ja yhden 2+10 minuuttisen jäähyn. Norja puolestaan otti 2 kaksi minuuttista jäähyä. Kumpikaan osapuoli ei kumminkaan pystynyt hyödyntämään saamiansa ylivoimiaan. Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa ensimmäinen erän toisella puoliskolle ja maalin teki Norja. Matts Trygg pisti kiekon Olimbin veljesten syötöistä ohi Cristobal Huetin. Enempää maaleja ei ottelun ensimmäisen erässä nähty ja erätauolle mentiin Norjan niukassa johdossa. Heti ensimmäisen erän alussa Morten Ask vei Norjan jo 0-2 johtoon. Ranska ei kumminkaan lannistunut tästä ja se meni johtoon toisen erän aikana. Ensiksi Antoine Roussel kavensi tilanteeksi 1-2 ja melkein heti perään Yorick Treille pisti lukemat tasoihin. Yorickin maalista ehti kulua muutamia sekuntia ja Antoine Roussel teki ottelun toisen maalinsa. Erätauolle lähdettiin Ranskan 3-2 johdosta. Norja tuli tasoihin heti kolmannen erän alussa Daniel Sorvikin maalilla. Norjan tasoitusosumasta ehti kulua noin minuutti ja Ranska oli jälleen johdossa Pierre-Edouard Bellemaren maalilla. Mutta Norja iski lukemat jälleen tasoihin 4-4 Mathis Olimbin osumalla. Varsinainen peliaika päättyi 4-4 ja niinpä seurasi jatkoaika. Jatkoaika ei kumminkaan tuottanut tulosta ja ratkaisua haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Ratkaisijaksi nousi Ranskan Stephane da Costa, joka osui rankkareilla kahdesti. Näin Ranska voitti kamppailun 5-4 rl.:llä. Ranska nousi pudotuspeliviivan paremmalle puolelle ja Norja putosi sen viivan huonommalle puolelle.

Valko-Venäjä – Saksa

Kummallakin joukkueilla oli vielä mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin, joten molemmat joukkueet taistelivat pääsystä jatkopeleihin. Ottelun ensimmäinen erä oli Saksalta vahvaa ja Saksa tekikin ottelun ensimmäisen maalin. Maalista vastasi Kai Hospelt. Vähän alle 4 minuuttia Hospeltin maalista ja tilanne oli 0-2 Saksalle, kun Alexander Barta pisti kiekon Vitali Kovalin ohi. Noin 16 minuutin kohdalla Valko-Venäjä pääsi pelaamaan ylivoimaa ja Valko-Venäjä myös rankaisi Saksaa ylivoimansa aikana. Valko-Venäjän maalin teki Andrei Stepanov. 1-2 lukemista lähdettiin ottelun toiseen erään. Toisen erän alussa Valko-Venäjä vaihtoi maalivahtia ja maalinsuulle astui Kevin Lalande. Tämä saattoi olla hyvä ratkaisu Valko-Venäjältä, koska Lalande oli ilmiömäinen Valko-Venäjän maalilla. Valko-Venäjä tasoitti ottelun 2-2:een Alexei Ugarovin. Enempää maaleja toisessa erässä ei nähty ja ottelun ratkaisevaan erään lähdettiin jännittävässä tilanteesta 2-2. Kumminkin Valko-Venäjä otti ottelun heti haltuunsa ja loi vaarallisia paikkoja Saksan maalille. Valko-Venäjän uurastus palkittiin ja Valko-Venäjä meni ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Mikhail Grabovskin maailla. Grabovskin maalista ehti kulua vain vähän yli minuutti ja Valko-Venäjä oli jo 4-2 johdossa Geoff Platt’n maalilla. Lopulta Grabovskin illan toinen osuma sinetöi loppulukemiksi 5-2. Valko-Venäjä nousi voitollaan B-lohkon toiseksi ja seuraavalla voitollaan se varmistaa pudotuspelipaikkansa. Saksan osalta pelit päättyvät alkusarjaan, mutta se kuitenkin säilyttää paikkansa mukana MM-kisoissa voitollaan Kazakhstanista.

Slovakia – Italia

Ottelun panoksena oli joukkueitten säilyminen mukana jääkiekon MM-kisoissa. Ottelu oli käytännössä Slovakian hallintaa ja se rankaisi Italiaa ensimmäisen erän 10 minuutilla Marek Dalogan osumalla. Vaikka Slovakian onnistui luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja, niin ottelun ensimmäinen erä päättyi 1-0 lukemiin. Ottelun toisessa erässä Slovakia ratkaisi ottelun. Marek Viedensky vei Slovakian ensiksi 2-0 johtoon toisen erän neljännellä peliminuutilla. Slovakian kolmatta maalia saatiin odottaa toisen puoliskon viidennelle minuutille. Tomas Tatar siirsi Slovakian jo 3-0 johtoon ja näytti siltä, että peli olisi taputeltu. Italia kavensi tilanteeksi 3-1 toisen erän loppupuolella Alexander Eggerin osumalla. Kolmanteen erään lähdettiin Slovakian 3-1 johdossa. Kolmannessa erässä pelaajien tunteet kuumenivat ja kolmannessa erässä nähtiin monta jäähyä. Molemmat joukkueet ottivat kukin 3 kaksi minuuttista jäähyä sekä kumpikin osapuoli peli- ja ottelurangaistuksen. Jäähyjen aikana ainoastaan Slovakia onnistui kerran rokottamaan Italiaa, kun Michel Miklik pisti ottelun viimeisen osuman Bellissimon ohi. Slovakia voitti ottelun 4-1 ja säilytti paikkansa jääkiekon MM-kisoissa. Italia tippui taasen 1. divisioonan A-sarjaan.

Sveitsi – Kazakhstan

Niin ikään Sveitsi – Kazakhstan ottelussa oli panoksena joukkueitten pysyminen mukana jääkiekon MM-kisoissa. Sveitsi tuli otteluun paremmalla jalalla ja taisteluhengellä kuin Kazakhstan. Kumminkin ottelun ensimmäistä osumaa saatiin odottaa aina ensimmäisen erän 10 peliminuutille, kun Sveitsin Dean Kukan siirsi Sveitsin alivoimalla 1-0 johtoon. Vain 3 minuuttia tästä ja Sveitsi pääsi pelaamaan ylivoimaa, josta Sveitsi myös rankaisi Denis Hollensteinin osumalla. Ottelun toiseen erään lähdettiin lukemista 2-0. Toisen erän neljännellä peliminuutilla Kazakhstanin tähtihyökkääjä Nikolai Antropov taklasi rumasti Sveitsin Kevin Romya. Tuloksena ottelurangaistus (25min.) ja Sveitsi pääsi pelaamaan ylivoimaa. Se rankaisikin ylivoiman aikana Yannick Weberin osumalla. Kazakhstanin peli oli sekaisin ja Kazakhstanin pelaajat sortuivat lopun ottelun aikana jäähyihin, joista Sveitsi rankaisi monta kertaa. Niin ikään Sveitsin neljäs maali syntyi ylivoimalla, kun Andreas Ambühl pisti kiekon Alexei Ivanovin ohi. Peli oli käytännössä jo taputeltu toisessa erässä ja ottelun viimeiseen erään lähdettiin Sveitsin johtaessa 4-0. Kolmannen erän alussa Sveitsi pääsi jälleen kerran pelaamaan ylivoimaa ja rankaisi myös tästä Luca Cuntin maalilla. Cuntin maalista ehti kulua vain 3 minuuttia ja Sveitsi oli jo 6-0 johdossa. Maalintekijänä oli Eric Blum. Mutta kolmannessa erässä myös Sveitsi sortui jäähyihin, joista Kazakhstan rankaisi kahdesti. Ensiksi niin sanottu nimihirviö Vadim Krasnoslobodtsev teki Kazakhstanille ottelun ensimmäisen maalin ja ottelun loppupuolella Yevgeni Rymanev iski ottelun loppunumeroiksi 6-2. Sveitsi siis voitti ottelun ja varmisti paikkansa mukana jääkiekon MM-kisoissa. Kuten Italia, niin myös Kazakhstan putosi jälleen kerran jääkiekon MM-kisoista 1. divisioonan A-sarjaan.