[Ulkoministeriö tiedottaa] Ulkopoliittinen katsaus

Day 2,697, 22:25 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI

[Ulkoministeriö tiedottaa] Ulkopoliittinen katsaus



Hallituksen ensimmäisellä virkataipaleella ulkopoliittinen häärintä on hieman vilkastanut maaliskuun hiljaiselosta. MPP-sodat ovat selvästi lisääntyneet ja onpa Suomikin saanut oman sodan mihin upottaa isänmaallista damagea. Pacifican jäsenvaltioillakaan ei mitenkään tavattoman vilkasta tilannetta tällä hetkellä ole, ainoastaan Venäjällä on harjoitussota käynnissä Japanin kanssa.


Lyhyt tiivistys ulkopoliittiseen tilanteeseen viime viikkojen osalta

eSuomen tilanne tällä hetkellä on erityisen hyvä. Vaikka meillä ei tällä hetkellä olekaan suoranaista aktiivista sotaa, on kuitenkin hallussamme peräti viisi Viron alkuperäisaluetta. Näistä alueista saamme viljaa, kalaa, karjaa sekä salpietaria ja rautaa, joista ainoastaan salpietarista ja raudasta saamme lisäasebonukset. Myöskään suoranaista uhkaa alueiden menetyksestä ei ole, virolaiset itsekin huutelivat tukea ja asettivat jopa CO:ita meille. Virolaiset ovat myöskin viestineet, että eivät tahdo vapauttaa alueitaan.


Viro kartalla resurssibonuksien kera, Paintin muokkaukset 5/5

Toinen merkittävä asia mitä eSuomen ulkopoliittisella kentällä on lähiaikoina tapahtunut on varmastikin ePuolan kanssa solmittu MPP-sopimus. MPP-sopimus on kokeiluluontoinen, ensimmäinen kuukausi testataan sopimuksen toimivuutta sekä hyötäjä ja haittoja. Tämän jälkeen päätetään sopimuksen jatkosta.

Asian hoidossa hallituksen, erityisesti presidentin puolelta, ei ole kovastikaan kehumista. Ulkoministeriö valmisteli asiaan Puolan edustajien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella alustuksen, joka linkattiin hallituksen viestiketjuun. Oletuksena prosessiin oli, että normaali keskustelu eduskunnassa (24h), eduskunnan äänestys viestiketjuissa (n. 24h) ja sitten vasta ingame-äänestys. Presidentti sivuutti ajatuksissaan eduskunnan keskustelut ja sisäisen äänestyksen ja siirtyi suoraan ingame-äänestykseen. Ulkoministeriö pyrki korjaamaan syntynyttä ongelmaa postaamalla alustuksen mahdollisimman nopeasti edustajille äänestämisen helpottamiseksi. Presidentti, ulkoministeriö ja koko muukin hallitus pahoittelee mitä syvimmin tapahtuneita virheitä ja lupaa ottaa asiasta opiksi.

Kuitenkin kansan iloksi julkaisemme eduskunnalle jätetyn alustuksen asiasta muutamin ajankohtaisin päivityksin:

Puolan MPP

Viime hallituksen aikana eduskunta keskusteli Puolan MPP😒tä (tai edes suhteiden lämmittämisestä). Asia päätettiin jättää ns. pöydälle ja ulkoministeriö selvitti muutaman Asterian maan mielipiteitä. Tuolloinhan Puolalla ei ollut vielä näin vahvaa yhteensopivuutta meidän MPP-pakan kanssa. Nyt heidän settiin on tullut mukaan mm. Asterian peruspilareihin kuuluva Serbia. Ulkoministeriö ei siis usko, että mahdollisesta Puolan MPP😒tä koituisi mitään peruuttamattomia kolhuja ulkopoliittiisiin suhteisiimme.

Meillä ja Puolalla on jopa 8 samaa MPP-maata: Kiina, Unkari, Latvia, Taiwan, Serbia, Slovenia, Ruotsi ja USA. Vain Suomella olevia MPP-maita on Argentiina, Romania ja Venäjä. Sivuhuomautuksena, että Venäjällä on ollut pitkään MPP Puolan kanssa, joten en usko siitä koituvan sen suurempia murheita. Vain Puolalla olevia MPP:itä on Brasilia, Kolumbia, Ranska, IKran, Peru ja Etelä-Afrikka. Puola pitää wipessä Liettuaa ja osaa Saksasta.
Naapureita Puolalla on Tsekki, Romania, Saksa, Unkari, Latvia, Venäjä. Puola on NE:ttänyt Liettuan, jota kautta tulemme lähitulevaisuudessa saamaan MPP-sotia. Kuitenkin keskustelujen pohjalta voimme olettaa, että Puola aikoo nollata determination bonuksia tulevalla kaudella.

Puolan MPP:n hyödyt ei juuri tällä hetkellä ole mitenkään valtaisia. Kummallakaan ei ole suoraa sotaa, joten kipeää damagen tarvetta ei ole kummallakaan puolella. Emme voi kuitenkaan ohittaa tämän diplomaattista ja tulevaisuuteen sijoittuvaa vaikutusta. Mikäli nyt solmimme MPP:n, on mahdollisessa tulevaisuuden AS😒sä tai muussa sotilaallisessa toimessa Puolan tuki arvokasta.



Monet MPP-liittolaisillamme porskuttavat hyvällä pohjalla eteenpäin. Kuten me kaikki tiedämme, on eSuomi ehkäpä Pacifican eniten Asterian suunnalle puolutussopimuksia solminut maa. Monet liittolaisistamme eSuomen tapaan pitävät itsellään muiden maiden alkuperäisalueita hallussaan, näistä mainitakseni Unkarin (huikea määrä alueita, jopa muutamasta Ukrainan luoteisesta palasesta osaan Alankomaita asti), Slovenian (Sveitsin alueita sekä Italian pohjoisosaa), Serbian (Espanja jaettuna Portugalin kanssa, kaistale Italiaa ja muutama pikkumaa Balkanilta) sekä tietenkin oman kotoisan Pacificamme Taiwan, jossa nelialueisen maan alaisuudessa on Etelä-Korean eteleäosat sekä palanen Japanin lounaisosia. Tälläisten aluemäärien, joita liittolaisemme pitävät hallussaan tuovat mukanaan automaattisesti monia RW:itä, joista osassa ollaan voitolla (Serbia-Espanja) ja osassa häviöllä (Sveitsi-Slovenia).



Lopuksi vielä pari mielenkiintoista kuvaa, joille voi uhrata muutaman ajatuksen.


Chile on saanut vapautettua kaksi aluetta Argentiinan valloituksen alta, argentiinalaisten . On mielenkiintoista nähdä ja seurata mihin suuntaan Etelä-Amerikan tilanne kehittyy.


Ranska on saanut ex-ulkoministerin veikkauksista huolimatta vakiinnettua tasaisen asemansa ja kerättyä komean listan MPP-maita. Onko Ranskan turvallisuutta enään mahdollista keikistää huonoon suuntaan ja onko se kenenkään intresseissä?


Turkki joutui muutama viikko sitten hyökkäyksen kohteeksi lähestulkoon jokaisesta ilmansuunnasta, mutta torjui yritykset tehokkaasti ja vapautti alueet nopeasti. Turkilla ei ole kuitenkaan tällä hetkellä '' siirtomaita '' ja pohdiskelun arvoisia ovatkin Turkin seuraavat mahdolliset toimet.

Hyvää alkavaa viikonloppua,
Ulkoministeriö