[EK] Viikolla puhuttua ja päätettyä

Day 1,687, 09:22 Published in Finland Finland by Ruben Lagus
Kansanedustajat menivät enemmän tai vähemmän vaihtoon viikko sitten. Viime kaudella lupasin tehdä artikkeleja eduskuntatyöstä, mutta valitettavasti en tekstejä juurikaan saanut aikaiseksi. Nyt saatuani jatkokauden EK😒sa yritän korjata tätä puutetta, ja tässä artikkelissa kerron lyhyesti viikon aikana tapahtuneesta.

Elite Salami Forces valtion tuen piiriin. Suomen tuorein MU ilmoitti täyttävänsä voimassa olevat ehdot valtion tukeen. Asiasta ei juurikaan syntynyt keskustelua tilanteen ollessa itsestään selvä. Äänestyksessä ehdotus hyväksytiin äänin 17-0. Sivujuonteena keskusteltiin Salamivoimien tilanteesta, sillä tämä unitti vaihtoi omistajaansa monien aktiivisten pelaajien siirryttyä uuteen eliittiunittiin.




EK:n äänestys- ja keskustelu käytännöt. Turhautuneena äänestyksissä ilmenneisiin epämääräisyyksiin ja ongelmiin, Patekki, avasi keskustelun käytäntöjen muuttamisesta. Nykyisellään on vallalla sääntö, että päätöstä tehdessä aiheesta keskustellaan vähintään 24h, jonka jälkeen voidaan avata äänestys, johon toiset 24h aikaa antaa äänensä. Ongelmaksi on joskus muodostunut huonosti muotoillut äänestysvaihtoehdot. Nyt ehdotettiin uutta työkalua: gallupia. Tällä voitaisiin kysyä porukan mielipidettä ennen lopullisten vaihtoehtojen muodostamista. Ehdotus on saanut melko laimean vastaanoton. Osa pitää ideaa hyvänä, toiset eivät kaso sen tuovan juurikaan lisäarvo. Selvää on ainakin, että edustajien pitäisi kertoa ajatuksistaan jo keskusteluissa, ettei äänestys tule ”yllätyksenä”. Keskustelu tästä aiheesta on yhä käynnissä.



Yksityisten military unittien tuen edellytykset. Viime kaudella päätettiin yksityisten unittien prosentuaalista tukea nostaa, ja nyt yksityiset saavat 25% puolustusbudjetista. Tämän teeman jatkoksi on käyty keskustelua tuelle asetettavista ehdoista. Diskussio on ollut ajoittain jopa kiivasta, ja myös muotoseikoista koskien äänestyksiä on ollut pientä riitaa.

Keskeinen teema oli se, miten yksityisten unittien taistelemista ja rahankäyttö seurataan. Keskusteltiin mm. eGPS:n käytöstä. Kyseessähän on seurantajärjestelmä, jota FEF käyttää. Se vaatii selaimeen asennettavan lisäosan. Ongelmaksi nostettiin se, ettei eGPS:ää halua kaikki käyttää, eikä se ole edes mahdollinen esim. työkonetta käyttäville. Ehdotukseksi tuotiin vapaaehtoisuuteen perustuva damagen seuraaminen esim. google docsilla.

Lopulta päädyttiin äänestämään ehdotuksesta, jossa täyteen tukeen vaaditaan unitilta damagen seurannan toteuttamista ja rahankäytön suunnittelua kirjallisesti. Puolikaan tuen saamiselle ehodot ovat hiukan väljemmät. Esitys hyväksyttiin äänin 17-2. Tarkemmat tiedot hyväksytystä esityksestä löytyvät täältä.



Virkakiellot. Mitä olisikaan EK-työ ilman keskusteluja virkakielloista? Avasin itse käytäntöjen mukaan keskustelun rrraaavvcc rrrraaaavvvccc:n laittomista impeach- ja NE-äänestyksistä. Vuorokauden sisällä saadaan päätös siitä, tuplataanko herran ennestään 24kk pitkä virkakielto vai ei. Myös Cendorrin virkakielto on otettu uudelleen käsittelyyn. Cendorr sai jokin aika sitten elinikäisen pannan valtionrahojen kavaltamisesta. Nyt hän on kuitenkin rahallisen vahingon korvannut korkojen kera, ja osoittanut katumusta. EK miettii mahdollisia höllennyksiä virkakieltoon, mutta kovin suurta kannatusta tämä ei ainakaan vielä ole saanut. Myös virkakiellon määritelmästä on puhuttu. Kielto ei ole käytännössä kovin tehokas. Lisäksi epäselvyyttä aiheutti tilanne, jossa virkakiellossa oleva Cendorr oli hyväksytty yksityisen MU:n tarkkailijaksi. Asiasta nousseen polemiikin vuoksi hänet erotettiin, ja nyt on mietitty, olisiko virkakiellon määritelmää syytä tarkentaa.

Kiitos mielenkiinnosta,
Ruben Lagus