Ambienti on/off

Regjistrohu

 

Vazhdo

Vazhdo Me krijimin e llogarisë ju pajtoheni me Kushtet e Shërbimit dhe Të dhënat private

[Гласник] Круг поверења - тамна страна једног савеза

Dita 1,846, 02:35 E Publikuar në Serbia Zvicra nga Uros012


-Круг поверења, или како се код нас каже – ЦоТ, је савез настао пре 5-6 месеци и који је формиран од стране Бугарске, Швајцарске, Чилеа, Новог Зеланда, Јужне Кореје, Парагваја и Перуа. Савез је кренуо да ради пуном паром да би данас достигао број од 13 чланова и потенцијалног 14. члана, Литваније, која има статус посматрача. Оно што је требало, а није, изазвати оштре дебате и критике јесте улазак Републике Македоније (БЈРМ) у тај савез и о томе следи једна кратка анализа као и освртање на догађаје за које скоро нико не зна.

-Наиме, све је почело акцијом протеривања Хрвата из Швајцарске и Аустрије у којем је учествовала коалиција састављена од Пољске, Словеније и Републике Македоније (БЈРМ). Као члан Владе Швајцарске био сам информисан о свим договорима и процесима операције. Република Македонија (БЈРМ) је напала Хрватску у Швајцарској и већ тада се јавила сумња на потенцијалне претензије на ресурс гвожђа у Немачкој Швајцарској. Добијена је потрвда од стране словеначке Владе да ће Република Македонија (БЈРМ) вратити Швајцарској све регије које ослободи док је, у међувремену, Швајцарској јављено да не подиже устанке у својим регијама. Након завршетка операције стање је било следеће: Хрвати су изгубили све регије у средњој Европи док је Република Македонија (БЈРМ) држала две швајцарске регије. Занимљиво тек следи...

-Од Владе Републике Македоније (БЈРМ) стиже понуда изнајмљивања Немачке Швајцарске у замену за две ослобођене оригиналне швајцарске регије. Нуђено је да Швајцарска објави рат Републици Македонији (БЈРМ) и нападне је, да би губећи иницијативу, предала све регије. Касније би преко устанака добила све регије осим Немачке Швајцарске. Нуђено је плаћање једног дела изгубљених МППова. Сама понуда је била увредљива за Швајцарску а то показује и јавно извињење словеначког председника у коме говори да му је жао што је довео Швајцарску од једне окупације на другу. У Влади Швајцарске је било подељено мишљење и решено је да се организује гласање. Резултат је био нерешен да би гласање било обновљено након одласка два члана Владе која су се противила споразуму. Тада следи моја званична оставка и документ је потписан са неким изменама (Република Македонија (БЈРМ) ће надокнадити све МППове).

-Због чега сам све ово написао? Недавно је организовано гласање и Република Македонија (БЈРМ) је прихваћена као члан посматрач Круга поверења. Већ тада су почеле расправе у Влади Швајцарске око стављања ветоа на улазак Републике Македоније (БЈРМ) и када је дошло време да се гласа, никакав вето није стављен. Из искуства Молдавије, која је уложила вето на улазак Индонезије, Швајцарска једноставно није желела да буде под притиском и претњама под којима је била Молдавија. Швајцарска Влада је гласала ЗА улазак њеног окупатора у савез.

-Понижавајућа је чињеница да се савез трансформише у савез који жели јаке чланице ради штете коју могу да начине иако је првобитни циљ савеза било пријатељство без обзира на јачину. Генерални секретар савеза је нудио Швајцарској да прихвате понуду Републике Македоније (БЈРМ) и већ тада су се јавиле назнаке нестајања првобитних идеја савеза. Ако се додају увреде играча Републике Македоније (БРЈМ) на рачун Швајцарске као и величање своје државе постављајући је доминантном и надређеном над свим мањим држава онда прихватање Републике Македоније (БЈРМ) у савез постаје чиста глупост и лична корист појединих држава.

-Како ће Круг поверења изгледати у будућности? Вероватно ће, због свог рапидног раста, постати највећи савез на е-свету прихватајући све државе без обзира да ли је држава-потенцијални кандидат икада вређала неку чланицу савеза или је држала под присилном завишношћу...Нови савез - http://www.erepublik.com/sr/article/-1-2168929/1/20

 

Komentet

RSKRAJISNIK89
RSKRAJISNIK89 Dita 1,846, 02:39

dobar clanak o7

Plainswalker
Plainswalker Dita 1,846, 05:24

само да прашам, колку мултија имаш?

Uros012
Uros012 Dita 1,846, 08:02

То питање би требало ја теби да поставим.

Cookies Crisps
Cookies Crisps Dita 1,846, 08:07

o7

BlackMK
BlackMK Dita 1,846, 08:09

Зошто не ставивте Вето за влез на Македонија во CoT??
Џабе си го изнапишал ова сега, ние сме дел од тој Сојуз а ти можеш само да си тролаш и вреѓаш вака по статии и ништо повеќе xD

Uros012
Uros012 Dita 1,846, 08:34

Прочитај 4. пасус у вези стављања ветоа. Могу да пишем шта желим и кад год желим, не пишем неистине и глупости а камоли увреде.

BlackMK
BlackMK Dita 1,846, 08:38

Си пишал што си напишал ама џабе ти е xD

Uros012
Uros012 Dita 1,846, 08:42

Јесте, овим чланком не могу никакав утицај да извршим али макар откривам како сте ушли у савез.

BlackMK
BlackMK Dita 1,846, 08:45

Влеговме без никаков проблем, да се прашуваше ти немаше да влеземе ама тебе никој не те прашува xD

Uros012
Uros012 Dita 1,846, 08:53

Замолићу те да не пишеш коментаре више јер си и поред чланка и мојих коментара даље неинформисан.

mungos032
mungos032 Dita 1,846, 09:41

Potvrdjujem sve ovo... imas SHOUT

aquaMKD
aquaMKD Dita 1,846, 09:46

hahhaah dobar dobar hahahah

Rik Daphnee
Rik Daphnee Dita 1,846, 10:10

Slazem se sa napisanim. Tokom pregovora sa MKD-om oko oslobadjanja regija posle isterivanja Hrvata, Makedonci su bili mnogo bahati. Tada je na celu bio AlexSkopje koji je rekao da prihvatimo dogovor ili ce nas bezuslovno obrisati.

JaneAsterix
JaneAsterix Dita 1,846, 10:16

Opila vas ratna tamaaaaa stace biti saaaa vaaaa maaaaaaaaa!
Mesecina. Sunce mi nedirajte!

JaneAsterix
JaneAsterix Dita 1,846, 10:18

Македонци не занаат да работат позади грб и да се удираат во гради! Бахти једни подрјебавај аајјј
јојојој

SaJrUs
SaJrUs Dita 1,846, 10:40

Aj da Svajcarac pisuva za ova pa da kazam deka e vo red, ama Srbin ili sto i da si sve... ova pada vo voda...

 
Postoni komentin tënd

Çfarë është kjo?

Ju jeni duke e lexuar një artikull që është shkruar nga një qytetar i eRepublik-ës, një lojë e veçantë strategjike ku luajnë shumë lojtarë dhe që është e bazuar në vende të jetës reale.Krijo karakterin tuaj dhe ndihmoje vendin tuaj për të arritur lavdinë e saj përderisa ju mund të bëheni hero i luftës, botues i njohur ose një këshilltar i financave.