The tale of two cities (PART 1)

Day 2,488, 14:42 Published in Greece Greece by Black Sonia

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα χωριό , που λεγόταν Ψωροκώσταινα.
To χωριό αυτό, για πολλά χρόνια, συνδεόταν με έναν και μοναδικό δρόμο , με
ένα άλλο χωριό , την Eδέμ. Οι κάτοικοι των δύο αυτών χωριών εργαζόντουσαν αρμονικά ώσπου κάποια στιγμή , στην Εδέμ, άρχισαν οι τριγμοί... πες το βαρεμάρα, φθορά του χρόνου, πες το αλαζονεία, το χωριό, εν τέλει, άρχισε να βαράει μπιέλα... οι κάτοικοί της Eden την εγκατέλειπαν και κατέφευγαν σε άλλους συνοικισμούς ή άρχισαν να δημιουργούν καινούργιους..
Η Ψωροκώσταινα, απέμεινε χωρίς, επικοινωνία με τον έξω κόσμο , χωρίς εμπόριο , χωρίς συμμάχους.. υπήρχαν μεμονωμένοι φιλικοί δεσμοί με κατοίκους της πρώην Εδεμ , αλλά αυτό δεν φαινόταν αρκετό για να υποστηρίξει τις ανάγκες ενός μεγάλου κοινωνικού , στρατιωτικού και οικονομικού κέντρου , όπως ήταν η Ψωροκώσταινα.
Το χωριό έπρεπε να δράσει γρήγορα, να πάρει μια απόφαση , να φτιάξει νέο δρόμο για τα καραβάνια...αλλά προς τα που??
Δύο γείτονες μεγάλες πόλεις δημιουργήθηκαν μετά την διάλυση της Εδέμ , η Αστόρια και η Aύρα που όμως ήταν άσπονδοι εχθροί , οπότε η Ψαροκώσταινα δεν μπορούσε να συμπράξει και με τις δυο συγχρόνως. Στο χωριό άρχισαν οι αψιμαχίες μεταξύ των κατοίκων..Αστόρια ή Αύρα?? ή μήπως καμία από τις δυο και διατήρηση των φιλικών δεσμών με μεμονωμένους κατοίκους και των δυο πόλεων? θα μπορούσε το χωριό να αντισταθεί σε ενδεχόμενη εχθρική επίθεση χωρίς τη βοήθεια μια μεγάλης πόλης? Η εσωτερική διαμάχη συνεχιζόταν και άκρη δεν φαινόταν πουθενά..
Πλησίαζαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του χωριού και κάποιοι έριξαν στο τραπέζι την ιδέα να πάρουν οι προεδρικές εκλογές μορφή δημοψηφίσματος για την επιλογή συμμαχικής πόλης και κανένας από τους 3 υποψηφίους δεν φάνηκε να αντιδρά σε αυτήν πρόταση..
Οι φωνές αρκετών που διαφωνούσαν με αυτή την προοπτική , γιατί υποστήριζαν ότι η εκλογή προέδρου αφορά το πρόσωπο του υποψηφίου και δεν μπορεί να μπερδευτεί με τόσο σημαντική επιλογή, δεν εισακούστηκαν..
Ο ένας εκ των τριών υποψηφίων , που εμφανιζόταν και ως ο επικρατέστερος, υποστήριζε σθεναρά την κατασκευή του δρόμου που θα τους ένωνε με την Αύρα.
Οι άλλοι δύο, που μειοψηφούσαν στα exit polls , υποστήριζαν την ένωση με την Αστόρια, με μικρές παραλλαγές ως προς τα που θα ξεκινούσε ο δρόμος.
Οι εκλογές έγιναν και ο κόσμος που αναγκάστηκε να αφήσει τις προσωπικές συμπάθειες που μπορεί να έτρεφε στα πρόσωπα των υποψηφίων και στις δυνατότητές τους και να ψηφίσει ανάλογα με το τι θεωρούσε πιο συμφέρον για το χωριό του.
Το αποτέλεσμα έδειξε έναν από τους δύο υποψηφίους που υποστήριζαν την Αστόρια.
Ο υποψήφιος της Αυρας, υποσχέθηκε , πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και θα κάνει το καλύτερο για το χωριό του ...φήμες λένε ότι από τότε έχουν να τον δουν...
Ο νικητής των εκλογών άρχισε εσπευσμένα την κατασκευή του δρόμου, όπως είχε δηλώσει στο πρόγραμμά του. Κάποιοι, από την μερίδα , των ηττημένων αντέδρασαν ....

''Σκάνδαλο!! Τρεχάτεεε, χωριανοίιιι...
Ο πρόεδρος δεν ζήτησε την γνώμη του δημοτικού συμβουλίου!!!!''


Και από εκείνη τη στιγμή, ξεκινάει το δράμα της καημένης της Ψαροκώσταινας...





ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ
Οι εκλογές παρείχαν στον πρόεδρο την νομιμοποίηση που χρειαζόταν για να προχωρήσει στο έργο του?
Γιατί η πιθανή αντίθετη (ή μη) γνώμη του δημοτικού συμβουλίου θα μπορούσε, σε κάθε περίπτωση, να υπερκεράσει την απόφαση του λαού στις πρόσφατες εκλογές?
Αφού οι δύο υποψήφιοι που υποστήριζαν την Αστόρια συγκέντρωσαν πάνω από το 50% των ψηφοφόρων , δεν ήταν ασφαλές να υποθέσουμε ότι η πλειοψηφία των πολιτών ήθελε την ένωση με Αστόρια?
Γιατί , αφού , κάποιοι δεν ήθελαν να καταλήξει κάποιος στους παραπάνω συμψηφισμούς , δεν αντέδρασαν στην ιδέα της εκλογής-δημοψηφίσματος?
Aπό πότε έγιναν μερικοί τόσο τυπολάτρες???