Politica eRomaniei prin ochii unui

Day 2,560, 07:08 Published in Romania Republic of Moldova by BATRANUL99
V+S daca v-a placut
Dati mai departe



Politica eRomaniei prin ochii unui "incepator"

Dupa cum se vede si de cei vechi si de cei mai noi, eRomania se afla intr-o cadere politica-economica profunda. Mai apar zvacniri ici si colo, dar fara ajutorul aliatilor am fi varza.
Pe scena politica se preumbla oameni noi, unii cu coloana vertebrala dar fara experienta politico-economica, altii si fara coloana si fara experienta. De ce spun politico-economica si nu doar politica? Deoarece politica fara o economie care sa o intretina e doar o discutie la bufetul din sat, sau la coltul strazii. Economia e politica pusa in practica. Avem nevoie de politicieni care se pricep si la economie aplicata si micro-economie. Un politician isi poate lua pe langa el un "econimist". Dar oare va risca sa il asculte si sa puna in aplicare ceea ce ii ofera economistul, va risca el viitorul lui in congres sau in guvern (presedintie)? Sfaturile economistului vor fi votate si de ceilalti politicieni? Vor pune deoparte interesele de grup/personale si vor vota pentru ineresul eRomaniei?

Pentru revitalizare eRomaniei fac urmatoarele propuneri:
1. Reimplicarea "dinozaurilor" pe scena politica prin initierea in Adevarata Politica a celor interesati, pentru ca eRomania sa aiba un viitor pe termen lung prin crearea de noi Leadershipi capabili sa o duca mai departe. Prin politica nu ma refer la pasii privind politica in eRepublik, ci o politica-economica, politica regionala si politica intrenationala care sa fie sustinuta de un ansamblu de valori libere si sa aiba la baza lidershipi bine pregatiti..
2. Aproundarea relatiilor externe prin dezvoltarea legaturilor de prietenie cu "dinozauri" din statele aliate si prietene, cat si a liderilor de partide dominante pe scena politica a natiunilor respective;
3. Stabilirea unor repere, teluri de atins pe termen scurt, mediu si lung;
4. Excluderea politrucilor si "manelistilor" (aici nu ma refer la muzica) din clasa politica superioara. Cea mai buna metoda e nelasare e nevotarea acestora pe scena politica si inlaturarea lor din conducerea partidelor (acolo unde este cazul);
5. Excluderea clonarilor care influenteaza, prin voturi, si care lupta impotriva intereselor eRomaniei si a aliatilor sai;
6. Excluderea mass-mediei, prin non-vot, care instiga la disensiuni politice si agraveaza dezvoltarea eRomaniei alaturi de aliatii sai. Un ziar (articol) care nu primeste voturi si NICI comentarii nu o sa fie propulsat in topul articolelor din presa nationala si nu o sa fie in atentia strainilor care ne citesc presa. O natiune e caracterizata si dupa mass-media pe care o intretine prin voturi. Articolele din topul mass-media ne caracterizeaza natiunea;
7. Atentionarea aliatilor si prietenilor externi cu privire la anumite persoane/partide care nu reprezinta interesele nationale.

Daca tot am vorbit de leadership, am sa va spun cateva cuvinte si despre el, pentru cei care nu cunosc:
LEADERSHIP-ul este, de fapt, o abilitate ce se formeaza prin educatie, experiente inedite, interactiune cu oameni inspirationali si, desigur, practica. Eficienta leadershipului depinde in mare masura de modul in care lideri isi definesc, urmeaza si impartasesc viziunea catre followeri (subordonati). Leadershipul este responsabil de a-si face viziunea cat mai relevanta pentru followeri si de a-i motiva pe acestia in procesul de materializare a viziunii. Asadar, un bun lider este acela care are abilitatea, dar si responsabilitatea, de a determina, motiva, inspira si cauta metode de actiune, facandu-se astfel urmat.
Principalele trasaturi ale liderilor autentici, indiferent de domeniul lor, sunt: viziunea, integritatea, realismul, competenta, responsabilitatea, credibilitatea, responsabilizarea, empatia si entuziasmul. Viziunea orienteaza liderul spre viitor, iar integritatea si realismul sunt cele care il fac sa traiasca in prezent.
In concluzie, pentru a fi un bun Leadership ai nevoie de: EDUCATIE, interactiune cu oameni de la care ai ce invata, experiente din care inveti lucruri folositoare, PRACTICA, MOTIVAREA si DETERMINAREA followerilor si RESPONSABILITATE. De asemenea trebuie sa fie INTEGRI, CREDIBILI si COMPETENTI.
CATI DINTRE JUCATORII DIN eREPUBLIK AU ACESTE ATUURI?

In acest scop eu am infintat un partid nou, Partidul Romanilor de Pretutindeni, prin care sper, cu ajutorul unora dintre voi, sa putem schimba radical in bine eRomania. Am nevoie de suportul celor interesati (persoane/partide) pentru a reusi. Nu ofer bunuri materiale celor ce vor sa mi se alature, ii astept doar pe cei care vor sa faca ceva bun pentru viitorul eRomaniei.
No fortez pe nimeni sa adere la partid, cine vrea o poate face aici, http://www.erepublik.com/en/party/romanii-de-pretutindeni-4845/1 . De asemenea, conducerea partidelor care doresc sa lucram impreuna imi poate solicita sprijinul. Desi presimt ca vor fi disensiuni si frivolitati intre partidele care ma vor contacta, sunt sigur ca le vom depasi si vom putea sa continuam ca un intreg.

Pot sa spun despre mine ca in RL sunt Expert Contabil si Expert Evaluator si am lucrat in institutii administrative locale si stiu alcatuirea unui buget de stat, precum si parghiile de crestere economica ale acestuia. De asemenea am absolvit Master in Managementul Administrarii Afacerii (MBA). De azi am timp suficient (8-12 ore/zi) sa ma implic in eRepublic si sunt dispus sa ajut daca mi se va cere ajutorul, cu conditia sa fiu ascultat si propunerile mele sa fie puse in practica. In eRepublik, mai nou, mi-am facut prieteni si prin Serbia si prin Argentina, pe langa ca avem si noi romanii nostri pe acolo. Asa ca, cu relatiile externe, incep sa imi pun in aplicare abilitatile de diplomat.
Eu am avut initiativa si am deschis drumul, cine vrea sa se alature e asteptat sa mi se alature.

Inaintea publicarii acestui articol am citit si votat articolul lui belzebut cel crunt, http://www.erepublik.com/en/article/maine-ai-putea-fi-chiar-tu--2470063/1/20, despre saracie si tin sa precizez ca Democrit spunea "Dorinta de castig care nu se satura niciodata este mai rea decat saracia cea mai mare, caci cresterea lacomiei aduce cresterea nevoilor." Printre alte concluzii o putem trage si pe urmatoarea, adaptata la eRepublik: Cand unii se imbogatesc, altii saracesc, creand in timp o prapastie mare intre bogati si saraci. Astfel cei saraci tind sa depinda in proportie covarsitoare de cei bogati. A se vedea aici ca micii jucatori (div 1 si 2) supravietuiesc datorita "donatiilor" si premiilor UM pentru care lucreaza si/sau apartin.

Cu respect, BATRANUL99 (Bogdan - 37)

PS: Scuzati eventualele erori

V+S daca v-a placut
Dati mai departe