peri polemou kai eirhnhs (GREEK)

Day 1,266, 10:37 Published in China Greece by giannis tsiolis
Περί Πολέμου και Ειρήνης

Αγαπητοί Αναγνώστες,

εάν και την παρούσα χρονική περίοδο, απουσιάζω και από την e-Greece, και ταυτόχρονα ασχολούμαι λιγότερη ώρα με το παιχνίδι εν συνόλο, ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας. Θεωρώ ότι, έστω και λίγοι από εσάς ενδιαφέρονται να ακούσουν την άποψή μου για τα τεκτενόμενα.
___________________________________________________________________

Πριν συνεχίσω, θεωρώ ότι είναι πρέπον, να εξηγήσω ότι η "απουσία" μου, από την eGreece δεν είναι καθαρά οφελιμιστική, ως προς τον χαρακτήρα που χειρίζομαι στο παιχνίδι, αλλά υπήρξε αποτέλεσμα ώριμης αποφάσεως, με σκοπό να ωφεληθεί το σύνολο της στρατιωτικής ομάδος στην οποία συμμετέχω (και ως ένα βαθμό συν-διοικώ), τους τελευταίους 16 μήνες. Η δε, απουσία μου από τα chatrooms και το TS, οφείλεται στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, οι οποίες κατά τον τρέχοντα μήνα, είναι ιδιαιτέρως αυξημένες.
________________________________________________________________________

Μετά από την σύντομη αυτή "απολογία", θα αρχίσω την ανάπτυξη του θέματος.
Η προσφάτως εκλεγείσα κυβέρνηση, αποφάσισε την διακοπή των εχθροπραξιών μετά της γείτονος eTurkey, μετά της οποίας είμεθα σε θερμό πόλεμο επί επτάμηνο και σε κατάσταση αντιπαράθεσης από το 2009 (πριν ακόμα εισέλθω στο παίγνιο τούτο).
Δοθήσης της τακτικής καταστάσεως των τελευταίων ημερών, ήτη της νικηφόρου εις τας μάχας, πορείας της ηλεκτρονικής Ελλάδος, από την 27η Απριλίου και εντεύθεν, τίνες εκ των μελών της δικτυακής κοινότητος, εξεφράσθησαν αρνητικώς ως προς την ειρήνευση. Έτεροι τίνες, εξεφράσθησαν θετικώς, δοθήσης της επί ματαίω συνεχίσεως της στατικής αυτής καταστάσεως.
Στόχος της παρούσης δημοσιεύσεως, είναι να εξετάσουμε εάν και γιατί μας οφελεί η ειρήνευσης, ή έστω η παύση πυρός.
_____________________________________________________________________

Τα κέρδη του νικητή
Σε έναν πόλεμο, σε κάθε πόλεμο, ασχέτως αν είναι θερμός, οικονομικός, λογοτεχνικός ή ηλεκτρονικός, οι αντίπαλοι προσβλέπουν σε κάποια κέρδη. Εάν τα κέρδη καταλογιστούν ως υψηλότερα του κόστους, τότε ο "νικητής" (ή έστω ο λιγότερο ηττημένος), έχει την ηθική ικανοποίηση ότι δικαίως κατέβαλε τις όποιες προσπάθειες.
Εν προκειμένω, η επτάμηνη αντιπαράθεση των 2 κοινοτήτων, οδήγησε στην τετράκις κατάληψη της η-Τουρκίας, και θα ήταν σωστό να δούμε κατά πόσο έχει οφεληθεί η η-Ελλάς.
Δεδομένου ότι δεν έχω την δυνατότητα να γνωρίζω πόσο ακριβώς έχει κοστίσει στο κάθε παίκτη ξεχωριστά η επτάμηνος σύρραξη, καθώς και η παρακολούθηση των κρατικών οργανισμών θα ήταν μια, μάλλον, κακή έκθεση των οικονομικών μας δεδομένων, θα προχωρίσω σε μια κατά εκτίμηση ανάλυση των εξόδων του πολέμου.
Θεωρώ ότι στις μάχες, λαμβάνουν μέρος, ανά ημέρα τα 2/3 των παικτών που ψηφίζουν στις εκλογές. Δλδ περίπου 2000 παίκτες οι οποίοι με τα foodfights μπορούν να αποδόσουν 2000*30*670(Μ.Ο. επιρροης ανά χτύπημα)= 2000*20100 = 40.200.000 influence points ανά ημέρα.
Για να αποδοθούν αυτά ξοδεύονται κατά μέσο όρο 4 όπλα ανά άτομο (άρα 8000 όπλα) και 60 χιλ φαγητά q5. Έστω με τις τρέχουσες τιμές, εάν λάβουμε ως παραδοχή ότι τα όπλα είναι επιπέδου q4, το κόστος είναι 224.000 grd για όπλα και 210.000 grd για φαγητά. Κατά περιόδους αυτό το κόστος ήταν διπλάσιο, καθώς οι τιμές των προϊόντων ήταν διπλάσιες ή και παραπάνω!
Υπενθυμίζω ότι :
1ον Οι τιμές είναι κατά παραδοχή.
2ον Ως τώρα μιλάμε για κόστος ημέρας το οποίο είναι περίπου 434.000 grd, χωρίς να μετρήσουμε το κόστος των health packs καθώς και το κόστος των resistance wars!!!!!!
Άρα σε 210 ημέρες μαχών, ξοδέψαμε, μόνο για τις βασικές μάχες, 91.140.000 grd !!!!

Και ερωτώ :
- Η κτήση 2 περιοχών με βοοειδή και μίας περιοχής ελαφιών για 139 ημέρες, μας απέφερε έστω και τα ίσα ποσά, μέσω της αύξησης παραγωγής τροφίμων κατά 10% ;
Ειλικρινά, δεν γνωρίζω. Είμαι μάλλον πτωχός σε γνώση της οικονομικής λειτουργίας του παιχνιδιού. Θα παρακαλούσα, όμως, όποιος μιλά περί συνέχισης του πολέμου, να μας εξηγήσει, αν μπορεί η κτήση περιοχών της η-Τουρκίας, να μας οφελήσει οικονομικά, στα πλαίσια των μηχανισμών του παιχνιδιού.
______________________________________________________________________

Η ηθική ικανοποίηση
Φυσικά, σε έναν πόλεμο δεν απο-λογίζονται και δεν αποτιμούνται όλα στις μονάδες κάποιου νομίσματος. Υπάρχει και ένα κέρδος, που δεν αποθηκεύται σε storage και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συναλάξιμο αγαθό.
Είναι η αίσθηση της ανωτερώτητας, που καταλαμβάνει κάθε μέλος της κοινότητας, η οποία θα βρεθεί στην θέση του νικητή.

Με βάση την παραπάνω έννοια, της ηθικής αποζημιώσεως, κάποιοι, θεώρησαν ότι η στάση της eGreece ήταν μάλλον "παθητική", καθώς δεν απαιτήθηκε ούτε αποζημίωση, ούτε κατοχή μιας περιοχής εν είδη ενεχύρου.
Και όμως, αγαπητοί φίλοι, είναι δυνατόν ή όποια αποζημίωση να καλύψει τα 90 και πλέον εκατομύρια grd ;
Έχει κάποια έννοια η συνέχιση της εχθρότητας, με την "πρόκληση" παικτών της γείτονος χώρας, μόνο και μόνο, για την άνευ λόγου, κατοχή μίας, "άχρηστης" περιοχής;
Έστω, έχει οποιαδήποτε, σχέση η Κύπρος του ηλεκτρονικού χάρτη με την ηρωική Μεγαλόνησο ;
Επιτρέψατέ μου να αμφιβάλλω δια τα άνωθι.
Εις την πραγματικότητα, είμαι φιλόπατρις και ταγμένος στην υπηρεσία του ελληνικού έθνους, αλλά εδώ, είναι εικονική πραγματικότητα.
Οφείλουμε, να παραδεχθούμε ότι, εις την παρούσα χρονική στιγμή, ουδένα όφελος έχει η eGreece στο να κατακτήσει περιοχές της eTurkey. Δι' αυτό θεωρώ ότι, η παύση πυρός, είναι η οφελιμέστερη λύση.
Ως ηθική ικανοποίηση, ας κρατήσουμε, την εικόνα της κατακτημένης ητουρκίας, τους τελευταίους μήνες. Καιρός να προχωρήσουμε μπροστά.
_______________________________________________________________________

Ευχαριστώ πολύ, που δεχθήκατε να διαβάσετε το άρθρο μου. Ελπίζω να μην σας κούρασα και να μην πρόσβαλα με όποιον τρόπο κάποιον από εσάς.

Με σεβασμό,
Γιάννης.