MEPIKEΣ ΣKEΨEIΣ ΓIA TH ΔIΠΛΩMATIA MAΣ

Day 1,994, 06:28 Published in Greece Greece by PTOLEMEOS

Οι εκλογές τέλειωσαν και η κυβέρνηση BaCaRaS θα αναλάβει τα καθήκοντά της. Η άποψή μου είναι πως η θητεία αυτή έχει σαν σημαντικότερη αποστολή τη διαπραγμάτευση των όρων σύμφωνα με τους οποίους η κοινότητά μας θα ενταχθεί σε νέα συμμαχία. Δηλαδή το κρισιμότερο έργο είναι στον τομέα εξωτερικών.
Επειδή η κρισιμότητα αυτού ακριβώς του ρόλου ήταν το ερέθισμα και η αφορμή για την υποψηφιότητα του Ektonosiakos και τη συμμετοχή μου στον τομέα εξωτερικών του σχήματός του, θα μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τις προϋποθέσεις ενδεχόμενης ένταξης στην TWO ώστε αν θελήσουν τα παιδιά του τομέα εξωτερικών που θα αναλάβουν σήμερα να τις αξιοποιήσουν.

Σχετικά με την FYROM
Είχα ακούσει ότι σε διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν η Ελληνική πλευρά έθεσε σαν όρο το να μην ανανεωθούν τα mpp της TWO με την FYROM. Κατά τη γνώμη μου κάτι τέτοιο έχει μηδενική ουσία γιατί η CoT με την TWO θα συγκρουστούν έτσι κι αλλιώς και τα mpp της TWO με την FYROM θα χαθούν. Επιπλέον εφόσον η χώρα μας συνάψει mpp με την TWO ακόμη και αν κάποιες χώρες της TWO επιθυμούσαν να πετάν 10000 τοπικά νομίσματα για να ανανεώνουν τα mpp με τη FYROM εμείς το μόνο που θα είχαμε να κάνουμε θα ήταν να μην επιτεθούμε πρώτοι στη FYROM και να την πετάξουμε από τη μέση ανατολή με RW.
Ο μόνος σημαντικός όρος σε σχέση με τη FYROM έχει να κάνει με το να μη βρεθεί ποτέ σε οποιαδήποτε σχέση μέλους με την TWO.

Σχετικά με την γεωγραφική ανάπτυξή μας
Για να υπάρχει ανοιχτός δρόμος στα μπόνους δεν πρέπει για κανένα λόγο να βρεθούν σε οποιαδήποτε σχέση μέλους με την TWO η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία. Επιπλέον δε θα πρέπει να έχουν και mpp με την TWO εκτός εάν είναι απόλυτα ελεγχόμενες και μας επιτίθενται πρώτες όταν θέλουμε να πάρουμε περιοχές τους. (οπότε όποιος θέλει να πετάει 10000 τοπικά νομίσματα για mpp μαζί τους δικαίωμά του). Σε αυτό θα συμπεριλάμβανα και την Ιταλία που είναι η μοναδική διαδρομή για το rubber της Γαλλίας, αλλά από τη στιγμή που ο δρόμος της Ιταλίας καίει περισσότερο τους Σέρβους δεν με ενδιαφέρει. Αν την προσεγγίσουν το δρόμο τους θα κλείσουν.

Σχετικά με την θέση μας στην TWO
Ισότιμο μέλος. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Η ισοτιμία αυτή προϋποθέτει και την ισορροπία προσφοράς damage στη συμμαχία και ζήτησης damage από αυτήν. (Δεν μπαίνουμε σε μια συμμαχία για να κάνουμε εικονικά mpp και να βαράμε μόνοι μας στις μάχες μας και μόνοι τους στις δικές τους)

Σχετικά με τις άλλες χώρες της EDEN
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει το damage που πραγματοποίησαν οι χώρες στο κυνήγι των ορυχείων.



Ο πίνακας αυτός δεν εμφανίζει τα απόλυτα νούμερα του damage (λόγω της διαφορετικότητας υπηκοοτήτων και της τακτικής που ακολούθησαν κάποιες χώρες λόγω των ορυχείων) είναι όμως αρκετά ενδεικτικός. Από τον πίνακα αυτόν προκύπτει ότι η TWO υπερέχει της CoT κατά 50 δις. Η διαφορά αυτή φαίνεται μεγάλη, αν όμως υπάρξει δίπολο ανάμεσα σε αυτές τις δύο συμμαχίες τα 270 δις (damage τον υπόλοιπων χωρών) που πρόκειται να μοιραστούν σε αυτούς τους δύο μπορούν πανεύκολα να ‘’χαλάσουν’’ τις ισορροπίες. Από αυτά τα 270 δις τα 160 είναι της πρώην EDEN με τα 38 είναι της Ελλάδας. Με τα 10 δις της Ρωσίας να έχουν ήδη μεταφερθεί στην CoT και τα 38 της Ελλάδας να πηγαίνουν στην TWO έχουμε μια διαφορά 78 δις υπέρ της TWO (με την προϋπόθεση ότι όλοι συνεχίζουν να χτυπάνε υπέρ των χωρών που χτυπούσαν) η οποία θα διαμορφωθεί από τα υπόλοιπα 222 δις που υπολείπονται στις χώρες που δεν έχουν επιλέξει. Αυτό σημαίνει πως για να έχουμε έστω ισορροπία η TWO χρειάζεται τουλάχιστο άλλα 72 δις σε damage. Με περισσότερα υπερέχει, με λιγότερα μειονεκτεί.

Ας δούμε λοιπόν που βρίσκεται αυτό το damage.
Τουρκία 31,6 δις. Προσωπικά εμένα η επιλογή της Τουρκίας δε με απασχολεί. Αν η Τουρκία μπει στην TWO (αν εξαιρέσει κανείς τα προβλήματα που έχουν κάποιοι μαζί της) όλα καλά. Αν μπει στην CoT ναι μεν θα χαθούν τα 31,6 δις της από την TWO, πολύ σύντομα όμως θα έρθουν εξαιτίας της Τουρκίας τα 29,8 δις της Βουλγαρίας, και τα 9,9 της Ρωσίας. Οπότε ας κάνουν ότι θέλουν.
Κίνα 27,3 δις. Η Κίνα έχει damage χωρίς αντίβαρο. Όποιος την πάρει (ακόμη και αν ρίχνει μόνο για τον εαυτό της) τουλάχιστο αποφεύγει να την έχει απέναντί του.
Ρουμανία 23,3 δις. Θα ήταν θαυμάσιο να ερχόταν πακέτο μαζί μας. Την αντίδραση της Ουγγαρίας την κατανοώ. Το πρόβλημα των Ισπανών μαζί τους δεν το καταλαβαίνω. Σε περίπτωση που η Ρουμανία μπει στην TWO και η Ουγγαρία πάρει τα 21,7 δις της στην CoT σπουδαία τα λάχανα.
Κροατία 20,7 δις. Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαν οι Κροάτες να συνυπάρξουν με τους Σέρβους όπως μπορέσαμε εμείς με τους Τούρκους και όπως ήταν διατεθειμένοι να το κάνουν οι Ρουμάνοι με τους Ούγγρους. Το θεωρώ αδύνατο και νομίζω πως η Κροατία 99% θα βρεθεί στην CoT. Όπως όμως δε γίνεται να τους επιβάλλουμε εμείς συνύπαρξη με τους Σέρβους, δεν μπορούν να μας επιβάλλουν και αυτοί να συνυπάρξουμε με τους Σκοπιανούς.
Αργεντινή 17,8 δις. Είναι το φιλέτο της λατινικής Αμερικής. Ο μόνος λόγος που βρέθηκε σε δύσκολη θέση είναι επειδή είχε την ατυχία να έχει mpp με την EDEN την ώρα που οι αντίπαλοί της είχαν με TWO και CoT. Μακάρι να είναι σύμμαχός μας την επόμενη μέρα
Βραζιλία 13,7 δις. Πιθανόν σε αντίθετο στρατόπεδο από την Αργεντινή.
Οι υπόλοιπες χώρες διαθέτουν συνολικά 87,6 δις από τα οποία με μια πρόχειρη ματιά τα περισσότερα είναι πιο κοντά στην CoT παρά στην TWO αλλά σχετικό μοίρασμα θα υπάρξει.

Συνεπώς ας μη θεωρούν κάποιοι ότι με την συμμετοχή μας στην TWO ότι οι νίκες είναι εξασφαλισμένες. Η διαδρομή μέχρι τις τελικές ισορροπίες είναι μεγάλη και για να μας θεωρήσω ασφαλείς θα έπρεπε να δω στην TWO μαζί με εμάς την Αργεντινή, την Κίνα, έναν από τους Τουρκία – Βουλγαρία, και την Ουκρανία μαζί με έναν από τους Ρουμανία – Ουγγαρία.
Πιστεύω πως ένας νέος τρόπος παιχνιδιού ανοίγεται για εμάς. Όσο καλύτερη ισορροπία επιτευχθεί τόσο φθηνότερο μπορεί να γίνει το παιχνίδι για τα τανκ, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για να δούμε σε κάποια φάση στο χάρτη και τη χώρα μας με 10 μπόνους.