DEVRİMCİ OKUL : SOSYALİZM ve FAŞİZM nedir?

Day 1,817, 08:19 Published in Turkey Turkey by Berkay Saripinar

Merhaba arkadaşlar,

Bugün DEVRİMCİ OKUL'un açılışını yapıyoruz. Hepimize bol bilgili,bol yararlı DEVRİMCİ OKULlar!

Bilindiği gibi biz devrimcilerin istediği sistem SOSYALİZMdir. Bulunduğumuz yerde asla istemediğimiz sistemlerden biri de,FAŞİZMdir. Bunlara bugün aydınlık getireceğiz.

SOSYALİZM : Sosyalizm veya eski adıyla iştirâkiyye (katılımcılık) ya da diğer bir anlamıyla toplumculuk, iktidar ve üretim araçlarının halk tarafından kontrol edildiği bir toplum fikrine dayanan düşünce sistemidir. Bununla birlikte, sosyalizmin fiili anlamı uygulamada zaman içinde değişmiştir. Siyasi bir terim olması nedeniyle, sınıfsız bir toplumun oluşturulması amacıyla, devrim ya da toplumsal evrimle örgütlü bir emekçi sınıf kurulmasıyla doğrudan bağlantılıdır. Sosyalizm, kökenlerini sanayileşme dönemindeki aydınlanma düşüncesinde dile getirilen siyasal ve sosyal eşitlik isteğinden almıştır. Giderek artan bir şekilde modern demokrasilerde de sosyal reformlar üzerine yoğunlaşılmaya başlanmıştır. Sosyalizm ve sosyalist terimi, bir dizi ideolojiye, bir ekonomik sisteme, varolmuş yahut var olan bir devlete işaret edebilir.
Marksist teoride sosyalizm, kapitalizmin yerini alacak ve daha sonra sosyalist yapı kendiliğinden söneceğinden komünizme dönüşecek bir topluma işaret eder. Marksizm komünizmin teorik ve felsefi zemini, komünizm sosyalizmin ardılı olarak gelişecek toplumsal sistemdir.

Sosyalizm,işçi diktatörlüğüdür. Sosyalizm,"herkesin çalıştığı kadarını" almasıdır. Herkesin,refah ve huzur içinde yaşamasıdır. Ahlaki devrimle birlikte zenginleşir.

FAŞİZM : Faşizm, radikal otoriteryen milliyetçi bir siyasî ideolojidir.Faşistler; bireylerin millî kimlik altında tek kişi olarak birleştiği bir organik ulusal komüniteyi esas alarak, kendi milletlerinin yükselişini amaçlarlar; ayrıca disiplin, endoktrinasyon, fiziksel eğitim ve öjenik unsurlar yoluyla halk seferberliği arayışı içinde olan totaliter bir devlet aracılığıyla ortak bir ata ve kültür gibi birey ötesi bağlarla birleşirler. Faşizm, millet üzerinde dejenerasyona sebep olduğu düşünülen veya milli kültüre uyum sağlamayan yabancı tesirleri defetmeyi hedefler.
Faşizm I. Dünya Savaşı sırasında, İtalyan ulusal sendikalistler tarafından solcu ve sağcı görüşlerin çeşitli unsurlarının harmanlanmasıyla kurulmuştur. Faşistler, rakip güçleri tehdit etme veya rakip güçlere şiddet uygulama amacıyla yaygın olarak yarı askerî organizasyonlardan faydalanırlar.
Gentile'den yoğun olarak etkilenen ve faşizmi bir dünya görüşü olarak benimseyen İtalyan lider Benito Mussolini'nin 1922'de İtalya’da iktidara gelmesinin ardından, Mussolini iktidarı döneminde, İtalya'da resmi ideoloji olarak yürütülmüştür. Kısa süre içerisinde genel anlamıyla baskıcı, otoriter rejim anlayışını betimler bir nitelemeye dönüşmüş ve nazizm başta olmak üzere, anti-demokratik ve otoriter ideoloji ve yönetim sistemlerinin tamamına halk tarafından verilen genel bir isim halini almıştır.
Temelinde ırkçılık yatar.