Democrazy.

Day 2,772, 11:23 Published in Romania Romania by vali71
Ambinet muzical


Ce pot sa spun, am stat deoparte mai multa vreme, am intrat in acest joc cand am putut, cum am putut, am incercat sa observ obiectiv anumite fenomene.

Cu ceva vreme in urma, efervescenta vocilor pro si contra “a ceva”, se producea mai tot timpul in doua directii, furt de bani sau tradare in lupte epice. Acum, lucrurile s-au mai simplificat, odata cu introducerea optiunii dictatoriale. Nu stiu daca este o optiune morala, insa pot spune ca poate fi o optiune critica.
Aceasta optiune, prin aplicarea ei, poate anula dintr-o lupta, mai multe criterii ale jocului, criterii politice. Undeva, seamana cumva cu situatia in care tara era stearsa, si seful statului devenea automat un mic dictator, cu optiuni limitate ce-i drept. Se elimina congresul din ecuatie, ca si in cazul dictaturii.



Acum, sa revenim putin la democratie, este democratia o optiune a unui stat in care troneaza anomia? Si in RL si aici este valabila intrebarea.
Dupa mine nu, dar, sa nu ne grabim, mai intai sa stabilim cine anuleaza, dilueaza, legile in acel stat, si in ce scop….In cazul concret, de aici, din eRepublik, mai exact din eRomania, pot spune ca aceleasi eterne rivalitati intre grupari.


Gruparea veche, dinozauriala, ca sa- zic asa, compusa din vechii jucatori care au fondat practic acest joc, sub ale caror reguli a functionat o buna parte din timp societatea eromaneasca, grupare care si detine marea parte a fortei armate din Romania, si gruparea noului val, nou val de jucatori, dezvoltati exploziv datorita cardului sau datorita noilor implementari din joc, care au facilitat cresterea rapida de str. Bun, ce doresc cele doua grupari? Dupa mine, primii doresc sa aiba intaietatea actiunilor, poate isi doresc paternitatea multor actiuni, declamativ cel putin, isi doresc siguranta banilor tarii.


Cea de-a doua grupare, mai vocala, vrea sa detroneze aceasta “”masonerie”” cum o considera multi, vrea sa aiba intaietate, vrea sa decida dupa reguli noi, bune sau rele, nu stiu eu, nu pot decide asta. E, pe tot acest fundal, nu se poate decide clar, fara echivoc, daca democratia sau dictatura este buna. Nu exista un exemplu irefutabil din care se poate decide care este buna. Se pot decat intrezari anumite dorinte, puse in aplicare sau nu, asta depinde de forta militara a lor, ale anumitor persoane cu anumita influenta in comunitate. Deci, dupa mine, ce-a mai buna organizare sociala in acest joc, care confera si animatie, lupte, scandal, este Democrazya. Bataia la gramada, cine invinge are ciolanul. Acesta este singurul lucru clar pana acum.

Cu acestea, va doresc un joc placut in continuare.