ΤΟ TS, ΟΙ ΕΞΗΓΗΣ&Ep silon;ΙΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚ Α ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡ& Alpha;

Day 1,835, 01:26 Published in Greece Greece by Cool Blood

Δεν ξέρω τι ώρα, ακριβώς, «η σεμνή παρουσίαση» (στο TS) έλαβε τέλος, αφού κάποια στιγμή αποχώρησα, ούτε πόσο διαφωτιστική ήταν για τον καθένα μας χωριστά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία από την χτεσινή εμφάνιση του προέδρου smee again και τη συζήτηση, που ακολούθησε, που αξίζουν κάποιου σχολιασμού.
Κατ’ αρχήν, ο πρόεδρος. Δεν τον ήξερα και ευτυχώς δεν διακατέχομαι από εκ προοιμίου εχθρότητες. Μου φάνηκε συμπαθής. Έδωσε προς τιμή του μια εξήγηση με «ονοματεπώνυμο» για την οικονομική ατασθαλία, που είχε από καιρό πιθανολογηθεί .Το λάθος του; Εμφανίσθηκε για δημόσια συζήτηση μετά από πρόταση μομφής, που κατατέθηκε εις βάρος του. To λάθος των υποστηρικτών του; Κάποια στιγμή λειτουργούσαν σαν βαστάζοι και μίλαγαν αντ’ αυτού. Για κάποιον άλλο θα το καταλάβαινα, να φοβούνται τις «παρόλες» που θα πέταγε και να σπεύδουν αντί αυτού. O smee δεν είχε ανάγκη. Μπορεί να τον προβλημάτιζε η χρήση της γλώσσας, αλλά στο βασικό , που ήταν η ανάγκη σαφούς τοποθέτησης, το πάλευε και μόνος του. Το «σώσει» δεν το σώσει, έχει δίκιο ή άδικο, θα μείνει με τη ρετσινιά. Δυστυχώς, η ολιγωρία ή ο φόβος πληρώνονται… Ενδεχομένως και οι κακοί συμβουλάτορες…

Από εκεί και πέρα, κατά τα γνωστά πλέον, ανακαλύπταμε εκ νέου την Αμερική. Ακούστηκαν κάποια μαργαριτάρια, του στυλ «ο πρόεδρος δεν έχει ευθύνη για σφάλματα του όποιου υπουργείου», «ο πρόεδρος είναι το κράτος», «το ταμείο του Κράτους είναι ο πρόεδρος του» κ.λπ. Κάπου και κάποια στιγμή μαζεύτηκαν αυτοί που τα εκστόμιζαν, κάπου έλαβαν γνώση, πάντως αυτό που λέμε «δεν ήξερες, δεν ρώταγες» ή «πριν μιλήσεις, βούτα τη τη ρημάδα τη γλώσσα λίγο στο μυαλό» επιβεβαιώθηκε. Κάποιοι συστηματικά εκτίθενται. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις, ούτε να έχεις διαφορετική άποψη. Κακό είναι να κομπάζεις, ενώ είσαι εμφανώς offside.

Συνέπεια των παραπάνω-αφού όλα είναι τόσο συγκεχυμένα- ακούστηκε και το περίφημο. «Ο ισολογισμός του Υπουργείου Άμυνας δεν καταγράφει που είναι τα λεφτά του κράτους, παρά μόνο ότι υπάρχουν». Γιατί ειπώθηκε αυτό; Γιατί προέκυψε μια καθυστέρηση στην απόδοση του ταμείου από τον CRAZY BLACK (τέως πρόεδρο) στον smee. Δεν επιλέγω να ανοίξω, ξανά την κουβέντα, αν τα είχε δανειστεί (αν και ο ίδιος κάποια στιγμή –γλώσσα λανθάνουσα;- χρησιμοποίησε το ρήμα «χρωστούσα») ή αν απλώς καθυστέρησε ή αν τα χρησιμοποίησε κ.λπ.. Δεν υπάρχουν αποδείξεις, δεν γουστάρω κατιναριό, δεν τοποθετούμαι. Υπάρχει όμως ένα θέμα. Ο ισολογισμός –όπως σωστότατα επέμενε ο agathoklis- οφείλει να καταγράφει, όπως όλοι οι ισολογισμοί του κόσμου, το που βρίσκεται το ρευστό. Γιατί; Δεν θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα για τον φόβο να μην τα αρπάξει ο πρόεδρος. Αλλά το αντίθετο παράδειγμα. Ας πούμε ότι ο Πρόεδρος δεν έχει πάρει, αλλά έχει βάλει λεφτά, εν είδει ταμειακής βοήθειας-δανείου στο κράτος και ο ισολογισμός δεν το καταγράφει (είναι το αντίστοιχο του να μην καταγράφει ότι τα λεφτά του κράτους είναι στο προσωπικό ταμείο του προέδρου ή κάποιου στελέχους της κυβέρνησης). Δεν το καταγράφει, λοιπόν και αλλάζει η κυβέρνηση. Και ο επόμενος είτε σκοπίμως, είτε γιατί δεν το έχει δει γραμμένο σε έναν ισολογισμό, δεν το αναγνωρίζει. Τότε , τι γίνεται; Τα χάνει τα λεφτά ο δανειστής, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο πρόεδρος; Ε κάπως έτσι πάει και στο αντιθετοαντίστροφο και ισοδύναμο του. Αν χανόταν από το παιχνίδι ο πρόεδρος για Χ λόγους, ποιος θα πίστευε και ποιος θα έσωνε το MoF , όταν αυτό δεν θα ήταν καταγεγραμμένο;
Κάπου εκεί ακούστηκαν φωνές. Κάποιοι, μάλιστα, είπαν, πως δεν θα το κάνουμε και πολυεθνική και πως είναι ένα παιχνίδι. Ένας από αυτούς και ο ARISTOMAXOS. O οποίος, γενικά, θεωρεί υπερβολική –και πιθανά όχι άδικα- την κριτική που επωμίζεται το κόμμα του. Καταλαβαίνω απόλυτα την ευθιξία του, ειδικά σε ζητήματα οικονομικά. Δράττομαι, λοιπόν, της ευκαιρίας να επαναφέρω σε όλους μας –και στον aristomaxos φυσικά- την φράση : “η γυναίκα του Καίσαρα, δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να το δείχνει».
Κοινώς; Όταν σε έχουν «σαπίσει» στην κριτική και στις υπόνοιες, όπως λες, ο πρόεδρος –ο κόσμος να χαλάσει- δεν παραδίδει ταμείο μετά από δυό μέρες. Και ο ισολογισμός; Αφού τον έχεις θεσπίσει και ονομάσει έτσι, θα είναι πραγματικός ισολογισμός. Για να μην υπάρχουν υπόνοιες αδερφέ. Γιατί όταν είσαι τυπικά εύθικτος για αυτά που ακούς, πρέπει να είσαι και απόλυτα τυπικός σε αυτά που προφέρεις.