Οι Έλληνεs του...διa δι(χ)τύou

Day 2,273, 05:17 Published in Greece Cyprus by George The Mercifull

Είναι ευρέως γνωστό πως σε μας τους Έλληνες αρέσουν τα παιχνίδια. Όλα τα είδη παιχνιδιών μας εξιτάρουν μα έχουμε μια κλίση-έφεση παραπάνω στα web games. Η φήμη μας δε προηγείται των επιδόσεών μας στα web games. Άραγε είναι έτσι σε όλες τις κατηγορίες; Οι έρευνες δεν το επαληθεύουν.

Σε διαδικτυακά ατομικά παιχνίδια, στα οποία ένας Έλληνας καλείται να διαχειριστεί έναν «χαρακτήρα», εκπαιδεύοντάς τον, πολεμώντας/δουλεύοντας μόνο με αυτόν και γενικότερα παίζοντας για την πάρτη του χωρίς φραγμούς, ο Έλληνας διαπρέπει. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα συμπατριωτών μας που βρίσκονται στο top 100 πολλών ξένων χωρών σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Σε διαδικτυακά ομαδικά παιχνίδια, στα οποία ένας Έλληνας καλείται να διαχειριστεί έναν «χαρακτήρα» μέσα σε μια ομάδα 5-10 ατόμων, οι οποίοι έχουν τους ίδιους στόχους με αυτόν, ο Έλληνας τα πάει εξίσου καλά. Λέγεται δε πως μπορεί να έχει «ηγετικό» χαρακτήρα σε multicultural ομάδες αυτού του αριθμού ατόμων.

Σε διαδικτυακά ομαδικά παιχνίδια, όπου ένας Έλληνας καλείται να γίνει, μέσω ενός «χαρακτήρα» πάντα, μέρος ενός συνόλου 70-80 ατόμων με τους ίδιους στόχους και προοπτικές με αυτόν, ο Έλληνας συνεχίζει να βρίσκεται σε σχετικά ανταγωνιστικό επίπεδο αλλά πλέον δεν φιγουράρει σε υψηλά rankings και δείχνει πως κάπου εκεί τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν για αυτόν.

Τέλος, σε διαδικτυακά ομαδικά παιχνίδια, τα οποία καλούν έναν Έλληνα να γίνει τμήμα ενός μεγαλύτερου συνόλου τις τάξεως κάποιων χιλιάδων, όπου όμως του δίνουν την δυνατότητα να φτιάξει μικρότερα υποσύνολα που θα ανήκουν ουσιαστικά στο μεγαλύτερο σύνολο, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν μερικώς την πορεία του υποσυνόλου παράλληλα με αυτή του συνόλου, εκεί ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια τα βρίσκει σκούρα. Περί το 2009, οι Ελληνικές κοινότητες αυτής της τάξεως ανά τον κόσμο έδειξαν πως μπορούν να σταθούν περισσότερο από επαρκώς φιγουράροντας υψηλά στις βαθμολογίες σε θέσεις όπως η ή η σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την πάροδο του χρόνου όμως και συγκεκριμένα στο τέλος του 2011 με αρχές του 2012, παρατηρήθηκε μια πτώση της απόδοσης των Ελλήνων σε αυτά τα παιχνίδια, χάνοντας όπως ήταν λογικό θέσεις στις παγκόσμιες βαθμολογίες. Σε εκείνο το σημείο οι κατατάξεις δυναμικότητας μας έβρισκαν στην και θέση, ενώ εν έτει 2014 παραμένουμε σε λιγότερο ανταγωνιστικό επίπεδο αφού βρισκόμαστε συνήθως μεταξύ 5ης και 8ης θέσης, έχοντας πλέον μόνο ως ευχάριστη ανάμνηση και αναπόληση τις υψηλές θέσεις των πινάκων.

ΜΗΝ πέφτετε λοιπόν στην διαδικτυακή παγίδα! Καταλάβετέ το, πως κερδισμένοι από τα λάθη μας βγαίνουν μόνο οι «αντίπαλοί» μας! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να πιάνεστε στα δίχτυα τους, γιατί στην τελική Έλληνες ενωμένοι ΠΟΤΕ ηττημένοι! Ό,τι και αν σας τάζουν, οι εκάστοτε αντίπαλοι, απ’όλες τις πλευρές είναι αέρας κοπανιστός κύριοι. Μόνο μέσω της συσπείρωσης και της ενότητας της Ελληνικής κοινότητας μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας και να πετύχουμε τους στόχους μας, σε όλα τα διαδι(χ)τυακά παιχνίδια και αυτό γιατί πολύ απλά θα έχουμε ξεφύγει από τα παιχνίδια εξουσίας κάποιων εξωγενών παραγόντων (διαχειριστές που στοχεύουν στο μέγιστο κέρδος, αντίπαλες δυνάμεις που θέλουν το πάνω χέρι κ.ο.κ.)!

Ας αφήσουμε λοιπόν ΟΛΟΙ μας στην άκρη τις διαφορές μας όπως παλιότερα και ας πορευτούμε για το καλό της παρέας, της κοινότητας και της χώρας μας!

Μετά τιμής,