[MO] Primele doua saptamani de mandat - VampireA

Day 3,166, 05:18 Published in Romania Romania by Monitorul Oficial


Data: eDay 3,165
Locatia: Sediul MO, Baia Mare, România

Subiectul zilei
1. Instabilitatea economiei prin fluctuatia pretului la avioane

Alte subiecte:
2. Mesajul CP VampireA
3. Mesajul Editorului
4. Sectiunea Economica
5. Situatie Interna
6. Militar
7. Politica Externa
8. Multumiri
9. Linkuri utile


Editor: Nutritionistul
Autori: Nutritionistul(Situatia Economica, Subiectul zilei), Cipriannnnn(Situatia Militara), vladb (Politica Externa)

1. Subiectul zilei

Unii dintre voi au observat o serie de fluctuatii ale pretului la bursa de armament pentru avioane, cat si la bursa caselor Q1, in sensul in care preturile au avut fluctuatii la care cei de la Bursa de Valori Bucuresti nu au vazut in viata lor: pretul armelor de calitate 1 pentru noua divizie de aviație a cunoscut intr-o singura zi fluctuații masive prețul de vânzare crescând de la 80 la 270 cc. Se observa o tendinta de stopare a speculei cu injectarea in piata la pretul de 150-170cc. In domeniul imobiliarelor avem o crestere a pretului pentru casele de la tara(Q1) de la ~450cc la pretul de ~750cc.

Instabilitatea economica este un avantaj pentru producatori care pot sa vanda la un pret mare, dar si un dezavantaj pentru consumatorul de rand deoarece speculatorii cumpara la pret mic si revand pe piata la un pret crescut.

Va urma o perioada in care se va normaliza preturile, si cred ca se va intampla destul de curand!
2. Mesajul CP VampireA

Dragii mei cetateni, va urma o vreme in care va fi crucial sa fim organizati atat din punct de vedere militar, cat si din punct de vedere diplomatic. Va rog sa urmariti ordinele din ziarul Ministerului Apararii pentru bunul mers al tarii noastre si al aliantei noastre!

Va felicit pentru cooperarea noastra eficienta cu Serbia contra Croatia!


3. Mesajul Editorului

Salutare cetateni ai eRomaniei!
Acesta este al doilea articol din mandatul lui VampireA. Am inceput cu dreptul acest proiect in prima saptamana, dar din anumite motive obiective nu am putut fi activ pentru a scoate aceasta editie la timp, si prin aceasta cale va cer clementa pentru incopetenta mea temporara. Sper ca aceasta editie care cuprinde de data asta informatiile de pe parcursul a 2 saptamani sa va placa mai mult ca prima editie coordonata de mine.
Multumesc si prin aceasta cale colegilor mei Cipriannnnn si vladb pentru ajutorul acordat la creearea acestei editii!
Monitorul Oficial va ureaza lectura placuta!


Un pont primit avand in considerare poluarea: Productia in general scade cu 0.4 (+/-0.0125) unitati pe fiecare 1% poluare iar poluarea creste cu fiecare full de productie(inclusiv muncitori) dat per categorie (la raw e full de 35g) cu 0.1%(+/- 0.013)[poluarea se opreste la 25%]

Salariul mediu: 88cc
Trezoreria: 65669.09 cc si 1537.17 gold
Banca Nationala a Romaniei: 988643.60 cc si 1.74 gold
Total: 1054312.69 cc si 1538.91 gold

Au fost propuse 3 legi de donatie catre BNR a cate 400000cc din care 2 au trecut si 1 este in curs de trecere


Taxele care vin din cele 9 regiuni romanesti au o medie de 138770 cc/zi, avand in vedere ca in ultima zi(3,165-ziua aparitiei diviziei aeriene) a explodat la peste 190k.
Taxele din regiunile anexate sunt situate in jurul valorii de 4,3k cc/zi.

Resursele si bonusul sunt la 70% pentru mancare, 100% pentru arme, 100% pentru case si 85% pentru avioane







Situația militară în ultimele două săptămâni a fost una complexă, plină de acțiune și cu multe elemente surpriză. Astfel, Campania din eGeorgia s-a încheiat cu bine, eRomânia reușind să securizeze regiunile eGeorgiei, beneficiind astfel în plan economic prin sporirea bonusurilor de case și de arme. Strategia de blocare a RW-urilor in regiunile eGeorgiene a decurs conform planului, astfel că la data scrierii acestui buletin informativ situația pe hartă arată astfel:
A existat de asemenea o strategie de resetare a determinării și pentru regiunile eUcrainene, care însă s-a lovit de nerăbdarea jucătorilor care au deschis necontrolat luptele de rezistență de la care se putea câștiga o medalie de RH, în acest sens planurile fiind puțin decalate. Până în acest moment prezența eRomâniei în eUcraina arată în acest fel:
Urmând ca în decurs de câteva ore să fie securizată și regiunea Taurida, conform contractului de închiriere semnat între guvernele eRomâniei și eUcrainei.
A existat un demers de resetare a determinării și pentru regiunile închiriate de la eBelarus, campanie în care totul a decurs conform planurilor, prezența noastră în eBelarus rămânând neschimbată:
Asemenea în eCanada, păstrând în continuare regiunile conform contractului de închiriere:
Lăsând la o parte luptele mici cu interes economic, adevărata acțiune militară s-a desfășurat în această perioadă în „curtea” aliaților, eSerbia impunându-și dominația în regiunile naturale ale eCroației cu ajutorul nostru și al aliaților, continuând astfel campania începută alături de eRomânia în urmă cu două săptămâni.
(urmează o relatare fără poze, hotărârea de a mă implica în redactarea sectorului militar fiind luată pe ultima sută de metri și pe nepregătite, îmi cer mii de scuze pentru asta)
Relațiile diplomatice ale eLumii au fost foarte dinamice în ultima perioadă, astfel eBulgaria a semnat un Pact de Protecție Mutuală cu eRomânia și eSerbia, afirmându-și astfel în mod deschis noua poziție pro-Asteria. Ca urmare a acestui fapt, și a problemelor de colaborare din interiorul alianței Syndicate în urma cărora eArgentina a fost ocupată în totalitate, eTurcia și eGrecia au dat câte o lege de NE pe eBulgaria încercând să-și demonstreze ambițiile în diplomația eMondială. Eforturilor lor s-a alăturat și eSUA cu un atac aerian pe eRepublica Macedoniana, pe care cei din urmă au reușit să-l respingă. eBulgaria a răspuns cu o lege de NE pe eGrecia, iar luptele au fost unele acerbe, eBulgaria reușind să câștige o parte din regiunile de coastă la Marea Neagră ale eTurciei, timp în care a ignorat intervenția în regiunile sale naturale ale eGreciei. Odată avansul în eTurcia suficient de înaintat, forțele armate ale eBulgariei și aliaților s-au concentrat pe luptele cu eGrecia, devenind rapid un război direct între tabăra Asteria și pro-Asteria și tabăra Syndicate+Adriatica. Luptele au fost unele grele, au existat și probleme de coordonare și concentrare a forțelor de luptă, eGrecia reușind să câștige lupta cu eBulgaria. După un început de campanie intens și optimist, situația eBulgariei nu este una foarte bună, având asupra sa în regiunile sale naturale inițiativa eGreciei și eTurciei. Situația pe hartă la acest moment arată astfel:
În acest moment lupta se duce pe fronturile eSerbiei împotriva eCroației, eRomânia susținându-i pe aliații săi, ca și în cazul eBulgariei, atât financiar prin ordine de luptă, cât și militar prin puncte de influență aduse în favoarea zidurilor lor.

Implicările în plan militar ale eRomâniei s-au văzut și în clasamentul țărilor:
Acum 3 săptămâni cu campanii directe:

Acum 2 săptămâni cu campanii directe:

Acum o săptămână în proxy wars:



Saptamana 1

Saptamana trecuta s-a incheiat o operatiune Asteria impotriva Adriatica.Prima parte a operatiunii a constat in revenirea Peru pe harta iar in paralel Georgia si Croatia au fost sterse de pe harta.Pozitia guvernului Peruan precum si perspectiva Romaniei ofera mai multe detalii asupra desfasurarii campaniei.
Argentina, membra a aliantei Syndicate, a fost tinta unui Air Strike.Air Strikeul a fost unul reusit, cat despre cine este de vina ne spune articolul lui Raul Doru.In cadrul Air Strikeului s-a putut observa si cum Chile, tara membra Adriatica, a luptat impotriva Argentinei, demonstrand inca o data ca unele rivalitati istorice sunt greu de depasit iar colaborarea Adriatica - Syndicate nu este atat de buna precum ar lasa HQ Adriatica sa se inteleaga, lucru subliniat de nou de Raul Doru intr-un articol care subliniaza importanta diplomatiei in razboi.
Letonia a reusit sa isi elibereze regiunile de sub ocupatia Lituaniei, dar razboiul intre cele doua tari continua, acest conflict fiind un punct de tensiune.O perspectiva a Lituaniei asupra conflictului se regaseste in articolul departamentului Cubanez de relatii externe.
Romania a semnat 2 MPP uri noi in aceste zile, cu Bulgaria si Polonia.Pentru o intelegere a perspectivei vecinilor de la Sud se poate consulta articolul CP ului bulgar.
Barriga Verde are o perspectiva interesanta si gaseste in SUA principalul castigator al configuratiei actuale ale aliantelor, in timp ce departamentul MoFA al Italiei face o analiza in detaliu al aliantelor actuale si posibilitatile lor de dezvoltare.

8. Multumiri


Multumiri pentru aprecierea aratata la prima editie. Multumiri pentru VampireA ca m-a cooptat in echipa lui. Si nu in ultimul ran😛 pentru ca cititi aceasta revista! 🙂

9. Linkuri utile