قند خون

Day 3,018, 01:24 Published in Iran Iran by sardar007
دیابت یا بیماری قند چیست؟

بیشتر غذاهایی که می خوریم ، دربدن تجزیه شده وبه گلوکز که نوعی قند است تبدیل می شود. گلوکز ازراه خون به طرف سلولها حرکت می کند.
انسولین هورمونی است كه توسط سلول‌های "بتا" واقع در پانكراس ترشح می ‌شودو به گلوکزاجازه می دهد تابه سلول واردشود.درسلول ،گلوکز صرف تولیدانرژی می شود که شما برای فعالیت وانجام کارهای روزانه به آن نیازدارید. اگر به بیماری دیابت یا مرض قند مبتلا هستید بدنتان نمی تواند انسولین کافی بسازد ویا نمی تواند انسولین ساخته شده را خوب مصرف کند بنابراین،گلوکز درخون باقی می ماند وسلول های بدن شما انرژی مورد نیاز خودرابدست نمی آورند.

انواع بیماری دیابت

به طور كلی دیابت به چهار گروه دیابت نوع 1، دیابت نوع 2، دیابت حاملگی و دیابت با علل متفرقه تقسیم‌ بندی می شود.

دیابت نوع1:
در دیابت نوع 1 كه 15- 10درصد كل موارد دیابت را تشكیل می ‌دهد، تولید انسولین از پانكراس به علت از بین رفتن سلول‌های سازنده ی انسولین، متوقف می ‌شود. به همین دلیل افراد مبتلا به این نوع دیابت باید از بدو تشخیص، انسولین مورد نیاز بدن را به صورت تزریقات روزانه تأمین كنند. به همین دلیل به آن "دیابت وابسته به انسولین" نیز می گویند.
دیابت نوع 1 اغلب در سنین زیر 30 سال به وجود می‌ آید، لذا به آن "دیابت جوانی" نیز می گویند.


دیابت نوع2:
دیابت نوع 2 بیشتر در بالغین بالای 30 سال و چاق دیده می ‌شود که 90- 85 درصد كل موارد دیابت را شامل می گردد و انسولین تولید شده از پانكراس در این افراد به خوبی عمل نمی ‌كند. در واقع یا پانكراس به اندازه ی كافی انسولین ترشح نمی‌ كند و یا این كه انسولین ترشح شده، به علت وجود مقاومت سلول ها به انسولین مخصوصاً در افراد چاق، فاقد كارآیی لازم است.

به این نوع دیابت، "دیابت غیر وابسته به انسولین" یا "دیابت بزرگسالان" نیز می گویند

ديابت حاملگي
حدود 3 تا 5 درصد خانم‌هاي باردار، به خصوص در اواخر دوران حاملگي، به ديابت مبتلا مي‌شوند. خانم‌هاي بارداري كه استعداد ابتلا به ديابت در ايشان وجود دارد داراري عوامل خطرزاي بسياري هستند كه احتمال ديابت حاملگي در ايشان شايع‌تر مي‌‌شود. اگر چه بعد از زايمان و به دنيا آمدن نوزاد، ديابت از بين مي‌رود اما ممكن است در بارداري بعدي، مجدداً ظاهر گردد.

حدود 50 درصد خانم‌هايي كه طي دوران حاملگي دچار ديابت مي‌شوند ممكن است به طور دائمي به ديابت مبتلا شوند. در اين صورت حتماً بايد تحت نظر پزشك متخصص، براي خود و فرزندانشان برنامه‌هاي صحيحي را آموزش ببينند. به رغم اين كه ديابت با توجه به علم امروز عارضه‌اي است كه كاملاً رفع نمي‌شود و تا آخر عمر همراه ديابتي مي‌باشد،‌اما مي‌توان با همكاري پزشك و ديابتي آن را به گونه‌اي درمان نمود كه امري بسيار معمولي به نظر آيد و فرد ديابتي، تصويري از يك بيماري در ذهن خود ايجاد ننمايد

دیابت با علل متفرقه:
از علل متفرقه ی دیابت می ‌توان به جراحی، داروها (مثل كورتیكواستروئیدها)، سوء تغذیه و عفونت اشاره كرد.
همچنین در برخي افراد مبتلا به بعضي از بيماري‌ها (به عنوان مثال،: تالاسمي، بيماري‌هاي لوزالمعده، بيماري‌هاي غدد درون‌ريز و ...) ديابت نيز بروز مي‌كند.


علائم اولیه ی دیابت چیست؟

دیابت نوع 1معمولاً شروع پر سر و صدایی دارد و با علائمی چون تشنگی، پُر ادراری، پُر نوشی، كاهش وزن، گرسنگی و خستگی شدید تظاهر پیدا می‌ كند.

دیابت نوع 2 شروع خیلی آهسته ‌تری دارد و شایع ‌ترین علامت اولیه ی آن در واقع "بی علامتی" است. درصد قابل توجهی از مبتلایان به دیابت نوع 2 (تقریباً 50 درصد آنها) از بیماری خود اطلاعی ندارند و تنها با انجام آزمایش قند خون می ‌توان بیماری آنها را تشخیص داد. با این وجود در صورت عدم كنترل مطلوب، ممكن است علائمی مشابه به دیابت نوع 1 نیز بروز كند.
از دیگر علائم دیابت نوع 2 می‌توان به عفونت‌های مكرر، مخصوصاً عفونت دستگاه ادراری و پوست، تاری دید، بهبودی دیررس زخم‌ها، احساس سوزش و بی حسی در انگشتان پا اشاره كرد.


آیا دیابت درمان دارد؟
هنوز درمان قطعی برای دیابت پیدا نشده است با این وجود رعایت 5 اصل كنترل دیابت باعث می ‌شود تا افراد دیابتی بتوانند یك زندگی سالم در مقایسه با افراد غیر دیابتی داشته باشند و از پیدایش عوارض دیابت جلوگیری كنند.

این 5 اصل عبارتند از:
آموزش، كنترل روزانه، تغذیه ی صحیح، فعالیت جسمانی و مصرف منظم داروها (قرص یا تزریق انسولین). در صورتی كه هر یك از این پایه‌ها سست باشد، تعادل و در واقع كنترل دیابت بر هم خواهد خورد.

مهم‌ترین نکته در درمان بیماران دیابتی تغییر شیوه زندگی است که اوایل سخت است، اما بعد از مدتی راحت و دلپذیر می‌شود
در همین راستا با نکات زیر توجه کنید :

1-
رژیم غذایی، نکته مهمی در کنترل قند خون است. اینکه چه چیزی و به چه اندازه‌ای می‌خورید، روی مقدار قند خون‌تان تاثیر می‌گذارد

2-
ورزش را فراموش نکنید. ورزش می‌تواند جای تمام درمان‌های دارویی را بگیرد. پیاده‌روی صبحگاهی، بسیاری از خطرات دیابت را به تاخیر می‌اندازد. روزی 30 دقیقه به طور منظم ورزش کنید، مخصوصا پیاده‌روی.

3-
وزن خود را کم کنید. معمولا بیماران دیابتی نوع دو ، اضافه وزن دارند. چربی می‌تواند در مواقعی که شما هیچ چیزی نمی‌خورید، تبدیل به قند شود و قند‌ خون‌تان را بالا ببرد. پس چربی‌های‌تان را با رژیم غذایی و ورزش بسوزانید.

4-
برای کنترل قند خون باید کنترل غذا خوردن را یاد بگیرید. زمان خوردن غذا را کنترل کرده و سعی کنید بدن‌تان را به آن عادت بدهید.
همیشه منظم، سر وقت و یکسان غذا بخورید. این طوری بد‌ن‌تان عادت می‌کند قند خون‌تان را به کمک قرص‌‌ها (یا انسولین) کنترل ‌کند.
هیچ ‌وقت گرسنه نمانید. گرسنگی شدید، پُرخوری را به دنبال دارد و در موقع پرخوری، کنترل قند خون دیگر هیچ معنایی ندارد.

5-
داروهای تان را بشناسید و نحوه مصرف کردن‌شان را یاد بگیرید و به اطرافیان‌تان هم یاد بدهید تا در مواقع لزوم به شما کمک کنند.

6-
عوارض بیماری خود را بشناسید ، مثل بیماری کلیوی ، قلبی، پای دیابتی ، کتواسیدوز و کاهش قند خون. دانستن آنها به کنترل بیمار‌ی تان کمک می‌کند.

7-
مراقب پاهایتان باشید


مطالب در این مورد خیلی زیاد و گسترده هست
تلاش کردم تا جایی که ممکنه کوتاه و مفید باشه
و اینکه بزرگترین حرکتی که میشه بر علیه قند خون انجام داد( یقینا در کنار موارد بالا) ورزش ، ورزش و باز هم ورزش هست


🙂🙂 کامنت گذاشتن خودش 200کالری میسوزونه 🙂 🙂
🙂 🙂 پس کامنتهاتون رو ازم دریغ نکنید 🙂 🙂