Ambient pornit/oprit

Înscrie-te

 

Continuă

Continuă Prin crearea acestui cont declari că ești de acord cu Termenii serviciului & Politica de confidențialitate
Retrimite e-mail-ul   |  Nu ai primit e-mail-ul? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Retrimite e-mail-ul Nu ai primit e-mail-ul? confirmation@erepublik.com

Kratki vodič: "Markets" (3. izdaja)

Ziua 1,825, 07:07 Publicat în Slovenia Slovenia de Fordring

Pozdravljeni,

tretja izdaja članka, v katerem vam bom poskušal razložiti uporabo trgov (v nadaljevanju "market"), ki jih imamo na voljo v eRepubliku. V pomoč k lažjemu razumevanju sem priložil tudi slike. :)

1. MARKETPLACE

Marketplace je market / trg, kjer lahko kupimo različne dobrine, kot so hrana, orožje in surovine, ki jih potrebujemo za izdelavo le teh. Na trgu je tudi nekaj drugih izdelkov kot so moving tickets, bolnišnice ipd., vendar te niso več uporabne za igralce, predvsem MT, saj je potovanje z neposrednim plačilom veliko ceneje kot pa z nakupom MT. Ker je mogoče vsakomur jasno kako ta market deluje bom vseeno prikazal kako npr. kupiti določen Q hrane, ki jo želimo in določeno surovino.

¤ Primer 1: Nakup Q4 hrane
Recimo, da bi radi kupilo hrano Q4 kvalitete (povrne 8 "energije"):

1. kliknemo na ikono s hrano ("Food"),
2. izberemo kvaliteto hrane, ki jo želimo kupiti, jaz sem izbral "četrto" ikono torej Q4 hrano,
3. in v polje napišemo količino hrane, ki jo želimo kupiti ter kliknemo "Buy".=> Imamo več vrst Q hrane, ki povrnejo različno količino energije: Q1 = 2, Q2 = 4, Q3 = 6, Q4 = 8, Q5 = 10, Q6 = 12, Q7 = 20.

¤ Primer 2: Nakup surovine
Na primer, da ste se odločili, da boste kupili nekaj "weapons raw material-a" za svoje podjetje, podobno kot pri prvem primeru:

1. kliknete ikono s surovino, ki jo potrebujete,
2. in v polje napišete količino materiala, ki ga potrebujete za proizvodnjo orožja.
¤ Primer 3: Prodaja surovin / proizvodov
Sedaj ko smo kupili nekaj "weapons raw material-a" in proizvedli nekaj orožja, ga bomo prodali na marketu (razen, če bi ga nameravali uporabiti za lastne potrebe). Če želimo prodati proizvedeno orožje gremo na "My Places" in kliknemo tretji zavihek “Storage”:

1. kliknemo na ikono "Sell",
2. pod "Product" kliknemo ikono s puščico, ki kaže navzdol,
3. izberemo orožje ter Q (od 1 do 6 "zvezdic") orožja, ki ga želimo prodati, v mojem primeru Q3 orožje, ko smo to naredili
4. v "Quantity" polje napišemo količino orožja, ki bi ga radi prodali in nate še
5. ceno za en kos orožja ter kliknemo "Add on sale".Podobno ravnamo pri prodaji hrane, pri prodaji surovin pa samo izberemo surovino, ki bi jo radi prodali, količino ter določimo ceno za eno enoto surovine. Pod okencem s ceno, ki smo jo postavili, se nam izpiše znesek, ki se bo odštel od prodanega izdelka, to je davek.2. JOB MARKET

Uporaba "Job market-a" je precej preprosta, če se želite zaposlite, greste na Job market in samo kliknete "Apply" pri ponudbi za službo (glej sliko). Na strani Job marketu oz. pri ponudbah lahko vidite, kateri igralec vam ponuja službo ("Employer") in dnevno plačo ("Daily salary"), ki jo boste prejeli vsak dan za delo v podjetju.
Če se vam bo izpisalo takšno opozorilo v modrem okvirčku nad ponudbami za zaposlitev kot pri meni (na sliki), "Apply" ikone ne boste videli saj že imate službo. V tem primeru boste morali najprej zapustiti trenutno službo in šele potem se boste lahko zaposlili pri novem delodajalcu, tako da kliknete na ikono apply pri ponudbi za zaposlitev (primer na sliki).
¤ Primer: Kako dati ponudbo za službo na Job market?
Če imate podjetje oz. podjetja in bi radi zaposlili tudi kakšnega delavca, morate najprej dati ponudbo za zaposlitev oz. službo na Job market. To storite tako, da greste najprej na "My Places", kliknete na ikono “manage employees” pri “Employees”.

- Odprla se vam bo nova stran na kateri lahko vidite trenutno zaposlene v podjetju, njihovo prisotnost na delu, lahko prilagajate plače delavcev in jih tudi odpustite, če so bili npr. predolgo časa odsotni. Če želite dati ponudbo za delavca a trg, kliknete na (glej sliko) 1., nato v 2. napišete število delovnih mest, ki jih ponujate ter 3. določite dnevno plačo in kliknete "Save".


(Zelena barva pri delavcu predstavlja dneve katere je delal, rdeča pa dneve v katerih ni delal v službi.)


- Če želite ponudbo za delavce odstraniti ali odpustiti kakšnega delavca, kliknete na ikono ” - “ (1.), če pa želite prilagoditi plačo obstoječemu delavcu pa kliknete na ikono 2.:

3. MONETARY MARKET

MM služi za menjavo valut z goldom in obratno - prodajo / nakup določene valute oz. golda. Na spodnji sliki:1. "Buy" - denarna enota, ki jo želite kupiti (v mojem primeru "gold").
2. "Sell" - denarna enota, ki jo želite prodati oz. zamenjati za valuto, ki jo želite kupiti (v mojem primeru "SIT").
3. "Add offer" - lahko date svojo ponudbo na MM.
4. "My offers" - lahko vidite vaše ponudbe na MM.
5. Ponudba igralca na MM, ki prodaja gold.
6. Vpišete koliko GOLD-a bi radi kupili - pri trenutni ponudbi (na sliki) lahko kupite največ 1 G. (Pozor: dnevno lahko kupite največ 10 G na MM.)

=> Torej, če bi npr. radi kupili 0,5 G, v polje "Amount to buy" vpišete 0.5 in kliknete "Buy", ko boste opravili nakup vam bo tudi točno napisalo koliko SIT-a ste prabili za nakup Gold-a. Enako je pri nakupu SIT-a, le da zgoraj zamenjate valuti v točkah 1. in 2. - "Buy" SIT in "Sell" Gold.

¤ Primer 1: Prodaja GOLD-a na MM
Če bi npr. želeli prodati svoj gold, kliknete "Add offer" (3. točka na prejšnji sliki), najprej kliknete na “2 puščici” med Buy/Sell, tako da bo pri "Buy" SIT in pri "Sell" gold (in obratno, če bi želeli prodati SIT v zameno za gold). Pred oddajo ponudbe preverite tudi za koliko se prodaja GOLD na MM.1. Koliko gold-a želite prodati.
2. Za koliko SIT-a želite prodati 1 G.
3. Oddate ponudbo.

=> Če kliknete na "My offers" boste lahko videli vse vaše ponudbe, tukaj jih lahko tudi uredite oz. odstranite iz trga.

=> ”Trenutno” je 1 SIT = 0,003 G, kar pomeni, da je 334 SIT = 1 G in obratno 1 G = 483 SIT. To pomeni, če boste hoteli na MM npr. prodati 334 SIT, boste za njih prejeli 1 G; 1 G pa lahko kupite za 483 SIT. (18.11.2012; 15:15)

=> POMEMBNO: GOLD varčujte in ga zamenjate na MM le toliko, kolikor potrebujete SIT-ov.

=> Preko MM lahko dnevno kupite le 10 G. Enako velja za donacije, preko donacij lahko dnevno prejmete največ 10 G oziroma dnevno lahko prejmete največ 10 G.4. COMPANIES FOR SALE

Še zadnji market, ki ga imamo v eRepubliku in sicer trg podjetij. Tukaj lahko (z GOLD-om) kupimo že ustanovljena podjetja od ostalih igralcev, kakor tudi prodamo nekatera svoja podjetja. Odločite se lahko samo za nakup "food" in "weapon" podjetij in sicer od Q1 - Q7, seveda pa za vse vrste podjetij ni nujno, da je vedno ponudba.

Pred nakupom vedno premislite ali se vam dejansko splača kupiti podjetje na trgu ali bi ga bilo mogoče boljše ustanoviti, saj so lahko cene za nekatera podjetja na trgu v primerjavi z zahtevanim zneskom denarja za ustanovitev novega podjetja, previsoke (predvsem bodite pozorni pri Q1 podjetjih, ki so dražja od 10 G).

=> Cene podjetij od Q2 najprej primerjajte tudi s cenami pri katerih bi za nadgradnjo odšteli 44 % manj golda. Približno vsake 2 meseca imamo v eRepubliku 44 % popust pri nadgradnji podjetij, to pomeni, da lahko na ta način privarčujemo 44 % golda za nadgradnjo. Zato je včasih bolje počakati na popust, kot pa takoj kupiti podjetje višjega Q.

¤ Primer: Prodaja podjetja
Če bi želeli prodati eno od svojih podjetij, pojdite na "My Places" in kliknite na ” - “ in nato na “rdeči” ikono pred podjetjem, ki bi ga radi prodali / razgradili (prva slika). S klikom na "sell / dissolve" vam bo odprlo novo stran (druga slika), v polju "Selling price" napišete znesek za koliko bi radi prodali vaše podjetje, lahko pa se odločite tudi za "Dissolve company", s tem boste dobili nazaj 50 % Gold-a, ki ste ga porabili za nakup in nadgradnje podjetja (npr. jaz bi za svoje Q5 Food podjetje dobil 190 G).

Slika 1:


Slika 2:


=> S klikom na "Add on sale" boste dali svoje podjetje na trg, kjer bo vaša ponudba trajala 5 dni.

=> Za nakup podjetja morate imeti najmanj 80 exp. points.

=> Če ste kupili podjetje na marketu, novega ne boste mogli kupiti naslednjih v roku 10 dni.S tem sem vam na kratko predstavil vse štiri "market-e", ki jih imamo na voljo v eRepublik-u.

P.S.: Nekaterih slik nisem zamenjal... malo nostalgije na plače in vrednost G. :P


Lepo vas pozdravljam,


*Ostali vodiči:
- "Nakupovalni listek" #2
- Kratki vodič: Misije (3. izdaja)


(Članek objavljen dne 18.11.2012)
 

Comentarii

kgregor27
kgregor27 Ziua 1,825, 07:40

kje si pa uno slikco naredu k je 1 gold 2000 Sit?
drgač pa lep članek, vote!

Fordring
Fordring Ziua 1,825, 08:03

Takšni zneski so bili 21.5.2012, se pravi skoraj pol leta nazaj. = P

T1M3K
T1M3K Ziua 1,825, 08:15

\o/

Ta likozarjev
Ta likozarjev Ziua 1,825, 08:15

Tole si se pa zlo potrudu, si zaslužiš vote in pol ; ) bom malček shoutal

ebutaljib
ebutaljib Ziua 1,825, 08:21

kgregor27, gold je bil že skoraj na 3000 SIT, preden je potem začel padat, padat in padat, do 330 SIT pred nekaj dnevi.

R3b3x
R3b3x Ziua 1,825, 08:43

v času V1 pa je bil 1G=33 SIT

kgregor27
kgregor27 Ziua 1,825, 09:17

pol je pa tale gold tko k delnice v RL

Solinar
Solinar Ziua 1,825, 09:54

Super

mufekk
mufekk Ziua 1,825, 11:22

voteee 22 !!!

SIKARSI
SIKARSI Ziua 1,825, 12:17

super, pohvalno, vote

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.