eTR Başkanı Romy İle Yaptığımız Röportaj

Day 2,028, 04:26 Published in Turkey Turkey by Tuzgun



Uzun aradan sonra ilk röportajımızla açılışı yapıyoruz.Açılışımızı Romy ile yaptık 🙂

Keyifli okumalar..

Başkanımızı kısaca tanıyalım.

Adım Seçkin, 35 yaşındayım. Aslen Sivas'lıyım ve Ankara'da yaşıyorum.

İlk olarak başkanlık seçimleriyle başlayalım.Seyneym ile başkanlık yarışına giriştiniz ve bu süreçte aranızda ne bir sürtüşme ne de bir muhalefet yaşandı.Bunu aranızdaki dostluğa bağlayabilir miyiz?Tartışmasız,iftirasız seçim dönemlerinin eTRye katkıları neler?

Başkanlık seçim sürecinde yaşanılanlar için, öncelikle Seyneym'e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Muhaliflik ve rekabet tabiki yaşandı, ancak hiç bir zaman saygı-sevgi sınırları aşılmadı. Seçim öncesinde ikimiz de birbirimize başarılar diledik, seçim sonrasında da tebrik-teşekkür ettik. Umarim bundan sonraki dönemler için de örnek teşkil edecek bir seçim yaşamışızdır.

Başkan olunca çoğunluğun aklına gelen ilk soru yeniden ban yer mi oldu.Daha önceki banlarının nedenini ilk röportajımızda anlatmıştın.Böyle bir durum bu dönemde olabilir mi? (ilk röpoortajımız)

Ban konusunda en cok mağdur olan kişi sonucta ben oluyorum. Emek verip bir şeyler yapıyorsunuz, ancak bır anda her şey yok yere siliniyor.. Yapmaya çalıştığınız her şey de unutulup sadece ban ile anılıyorsunuz. Oyun yonetiminin ne kadar adil(!) ve başarılı(!) olduğunu bilmeyenimiz yoktur artık. Herşeye verilen ceza aynı.. Gold aldıysan tempban, almadıysan permban.. Gerekçe-sebep açıklamak yok. çözümü de yok.. Aynı oyun, gerçekten adil ve işini bilen kişilerin yönetiminde olsaydı, bugün çok çok daha farklı bir seviyede olurdu bu oyun.. Fakat şahsım adıma, artık bağış-yardım adı altında gelen donateleri, sadece gerçekten tanıdığım ve bildiğim kişilerden olursa kabul edıyorum. Ümit ediyorum ki en azından dönem sonuna kadar aranızda olacağım 🙂

İttifak konusuna gelecek olursak bu konu hakkında Dış İşleri Bakanlığı bir anket yaptı.Halkın nabzı tutuldu.Halkın istekleri doğrultusunda mı adımlar atılacak yoksa doğru gördüğünüz,ülke çıkarları için gerekli olanları mı yapacaksınız?

Halkın nabzını ölçmek, onların düşüncelerini öğrenmek tabiki çok önemlidir. Sonuçta "ben yaptım oldu" diyerek halkın istemediği bir şeyi kimse yapamaz. Bu yüzden onların isteklerini dinlerken, ote yandan da bazı düşüncelerin gerçekleşmesi, ülke menfaatleri açısından mümkün değilse eğer, bunları da Halkımıza anlatmak görevimizdir. Sonuçta hepimizin amacı ortak. Daha güclü bir eTurkiye, hepimizin menfaatinedir.

İttifak konusundaki şahsi görüşleriniz nelerdir?Yeni bir ittifak kurulmalı mı?

Şahsi düşüncemi ben her zaman, her ortamda söylemişimdir. Bulgaristan yüzünden CoT, Sırbıstan yüzünden de TWO ittifaklari uzak seçenek olarak görünüyor. Bu ülkelerle olan sorunlarımız, sadece hükümetler nezdinde değildir. Hükümetler olarak sorunları çözmek kolaydır, ancak halk nezdinde geçmişi ve sıkıntıları gidermek kolay değildir.
Her zaman istedim ki, önder olduğumuz; Yunanıstan-Arjantin-Arnavutluk-Hırvatıstan-Bosna-Iran-Ukrayna gibi bize yakın ve çevremizde yer alan ülkelerle birlikte güçlü bir ittifak kuralım. Ancak sadece benım ve bizim istememiz yeterli değildir. Belirttiğim ülke hükümetlerinin ve halklarının da bunu tam anlamıyla istemesi gerekiyor. Bu da şu an için pek mümkün görünmüyor malesef.

Bu şekilde devam edilecekse ülkenin politikası ne olacak?Makedon ve Bulguru ortadoğudan atıp bonuslara yerleşecek miyiz?Ufukta bir Bulgur savaşı görülüyor mu?


Amacımız şu an için, Makedonya ve Bulgaristan'ı Arabistan'dan atıp, bonus sayımızı artırmak. Bunu söylemek çok kolaydır. Ancak detaylı bir şekilde düşündüğümüz zaman, Makedonya ve Bulgaristan, COT ittifakının temelini oluşturan iki ülke. Orjinal topraklarını kaybettiler, ellerinde sadece Arabıstan var. Yani hedef koydugumuz yer, aslında CoT ittifak'ının kalesi.. Tek başımıza, koca ittifak'ı karşımıza alarak bunu gerçekleştirebilmemiz tabiki kolay değildir. Ancak bunu yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Haritayı açan herkes görecektir ki, Makedonya'dan 2 bolge almamız durumunda, Bulgaristan ile Arabıstan'da komşu olacağız. Makedonya'nın silinmesi ile yalnız kalacak olan Bulgaristan'ın, bunu engellemek adına bize NE verecek olması hiç te sürpriz sayılmamalı.

Bu dönem ki en büyük şansınız bence meclis.Oldukça tecrübeli ve aklı başında kişiler seçildi gözemlediğim kadarıyla.Meclis ile koordineli mi gidilecek ve iyi bir meclisin başkana getirdiği avantajlar neler?

Milletvekili arkadaşlarımızın aktif ve çalışıyor olması, başkanın hata yapma şansını azaltır. Daha dikkatli olması için bir uyarıdır bu. Çünkü yasaları sadece başkan sunup oylamıyor. Milletvekili arkadaşlarımızın da sorumluluklarının farkında olup, hem ülke siyasetinde, hem de atılacak adımlarda daha aktif rol almalarını (ÜLKE MENFAATLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK ) en çok ben isterim. Dönem dönem hala fevri yasalar verilmektedir. Vekil olarak tabi ki yasa vermek hakkı hepsinde vardır, ancak sunulacak olan yasalar, öncesinde konuşulup, değerlendirilip, tartışıldıktan sonra sunulsa, bundan en buyuk faydayı ülke görecektir.

UDPden aday oldunuz ve seçildiniz.UDPnin son dönemdeki politikası tank ile üye toplamak.Bu bir politikadır ve herkes saygı duymak zorundadır ancak muhalefet tabiki de olacaktır.Bu konu hakkında şahsi düşünceniz nedir?

UDP konusunda ne söylesem, farklı anlamlar çıkartabilir arkadaşlarımız. Sonuçta başkan olduğum için o konular hassastır. Fakat beni tanıyan bilen arkadaşalar, düşüncelerimi de az çok biliyordur. Bu sözlerimi lütfen başkan olarak değil de, normal bir vatandaş olarak değerlendirin.

UDP tank toplayarak üye topluyor.. Evet doğru, UDP üyelerine tank veriyor CC verıyor vs. Ancak UDP ülke siyasetinde de aktif olarak rol alıp, ülke adına bir şeyler yapmaya çalışıyor. UDP'nın yaptığı işi "Reklam ile kendini ve fikrini tanıtmak" olarak yorumluyorum ben. ki kabinemde pek cok UDP'de yer alan arkadaşım, kardeşim, dostum var. Tüm partilerimizin, sadece "üye toplayıp ilk 5'te yer alıp, vekil çıkartmak" yerine, ülke için hedefler seçmeleri, her konuda seslerini duyurup, düşüncelerini halkla paylaşmaları çok önemli. Ülke siyaseti konusunda 1. 2. partide yer almaya, o partinin başkanı olmaya gerek yok. Ben aylardır hiç bir partide dahi değildim.
Bu ülke, 800 küsür oy alıp, dağıtım dahi yapmaya adam bulamayacak dönemleri de gördü. Başkan seçilemeyince, ülkeye düşman olanları da gördü. O yüzden UDP konusunda, olaya sadece üye toplama şekli ile bakılmamalı bence.

Röportaj teklifimizi kabul ettiğin için çok teşekkür ederim.
Ayrıca sana da teşekkürler, boyle bır imkanı sağladığın için 🙂

SHOUT
Romy Röportajı
http://www.erepublik.com/en/article/2274000/1/20
Keyifli Okumalar